Türk Savunma Sanayi Genel Başlığı

Türkiye'nin 'KAAN' için alamadığı motorlar Hindistan'a satılıyor

ABD, Hindistan'a 113 savaş uçağı motoru satışına onay verdi. Modi hükümeti, General Electric ile Tejas Mk-1A savaş uçaklarında kullanılacak 113 motor satın almak için anlaşma imzaladı. Motorların 2027’den itibaren 5 yıl içinde teslim edilmesi bekleniyor. Hindistan'ın Tejas Mk-1A ile filosunu yenilemesi, Çin ve Pakistan'a karşı silahlanma kapasitesini artırma planında önemli bir başlık.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD lisans kısıtlamasını kaldırıp motor vermedikçe 'KAAN'ların üretiminin başlayamayacağını söylemişti.

Reuters

F-35'ler ne alemde, Trump hani satisi onay verecekti?

@Onur Adıbelli
@Ata B. Oğuz
Ben böyle bir şey söylemedim reis. Birkaç ay içinde olumlu gelişmeler bekliyorum demiştim, ki Trump yakın zamanda bazı açıklamalar da yaptı zaten. Tabii zaman gösterecek ne olacağını. Bu tür konular uzun süreçler maalesef, Eurofighter için de Almanya izin vermez vs deniyordu. İsrail'in son açıklamalarına bakarak (Türkiye F35 alsa bile... ile başlayan açıklamalar) F35 konusunda belirli bir noktaya gelindiğini gösteriyor bana göre. Demek ki onlar da durumu kabullenmişler. Öncesinde asla satılamaz, asla böyle bir şey olmayacak vs diyorlardı. Daha sonrasında bu dil önce satılmamalıya, yakın zamanda ise yukarıda yazdığım gibi alsalar bile...'ye evrildi. Bu mevzu yakın zamanda çözülür veya uzar o ayrı konu ama bazı eşikler aşılmış demek ki.

Ben böyle bir şey söylemedim reis. Birkaç ay içinde olumlu gelişmeler bekliyorum demiştim, ki Trump yakın zamanda bazı açıklamalar da yaptı zaten. Tabii zaman gösterecek ne olacağını. Bu tür konular uzun süreçler maalesef, Eurofighter için de Almanya izin vermez vs deniyordu. İsrail'in son açıklamalarına bakarak (Türkiye F35 alsa bile... ile başlayan açıklamalar) F35 konusunda belirli bir noktaya gelindiğini gösteriyor bana göre. Demek ki onlar da durumu kabullenmişler. Öncesinde asla satılamaz, asla böyle bir şey olmayacak vs diyorlardı. Daha sonrasında bu dil önce satılmamalıya, yakın zamanda ise yukarıda yazdığım gibi alsalar bile...'ye evrildi. Bu mevzu yakın zamanda çözülür veya uzar o ayrı konu ama bazı eşikler aşılmış demek ki.

Haklisin reis. Trump dedigin gibi son zamanlarda baya ilimli konustu. Hatta, son soruldugunda ''we are working on it'' demisti. Israil konusu biraz karisik cunku gercekten istemezler, satmazlar bize bence, cunku adamlarin lobbysi inanilmaz guclu. Fakat, Trump, Erdogan once bize birsey yapmasi lazim demisti ne kastetti acaba.

Haklisin reis. Trump dedigin gibi son zamanlarda baya ilimli konustu. Hatta, son soruldugunda ''we are working on it'' demisti. Israil konusu biraz karisik cunku gercekten istemezler, satmazlar bize bence, cunku adamlarin lobbysi inanilmaz guclu. Fakat, Trump, Erdogan once bize birsey yapmasi lazim demisti ne kastetti acaba.
Bu iş tamamen Trump'un elinde. İsterse halleder gereken yasal prosedürleri ama yakın zamanda ABD'de seçim maratonu başlayacakmış. Yani bizim iş yakın zamanda çözülecekse yakında duyarız muhtemelen. Aksi durumda iş soğur, yani ileri tarihlerdeki potansiyel konulardan biri olur.

ASELSAN çok yükseldi Ytd
Benzer yükselişi TUSAŞ için de bekliyorum. (Yatırım tavsiyesi değildir) Artık prototiplerin / projelerin seri üretime girdiği evreye girdik. Yurt içi ve yurt dışı siparişlerin parasal büyüklüğü katlanarak artıyor. Eskiden daha çok komponent / aviyonik / yazılım ihracatları görürken artık komple ürün / ekosistem satılıyor. Hava savunma sistemleri, elektrik harp sistemleri, jet eğitim uçağı vs vs.

Kaner Kurt sen misin
Season 9 No GIF by The Office

Geri
Üst Alt