Türk Savunma Sanayi Genel Başlığı

Büyük olasılıkla: İsrail
Az olasılıkla:yunanistan
Yunanistanla gundemimiz tam neki yav.

Bilmedigimden soruyorum. Aklima sadece turist olarak ucuz diye oraya akin ediliyor tatil icin. Onun disinda alip veremedigimiz tam ne var?

Onlarinda ekonomi kotu vs.

İsrail gundemi altinda askeri yatirim vs isleri olur "sidik yaristirma" gibi ama ciddiye varmaz. Nato ulkesiyiz... Cok fazla denge var o tur seyler yasamamiz icin.

türkiye israil savaşının tek cepheli olma ihtimali yok

muhtemelen suriye kıbrıs ve yunanistan cepheleri olacaktır

Yunanistanla gundemimiz tam neki yav.

Bilmedigimden soruyorum. Aklima sadece turist olarak ucuz diye oraya akin ediliyor tatil icin. Onun disinda alip veremedigimiz tam ne var?

Onlarinda ekonomi kotu vs.

İsrail gundemi altinda askeri yatirim vs isleri olur "sidik yaristirma" gibi ama ciddiye varmaz. Nato ulkesiyiz... Cok fazla denge var o tur seyler yasamamiz icin.
1.kibris
2.yunanistan'in silahlanma hizi
3.yunanistan'in sinirimiza yakın uslerine abdyi getirmesi
4.yunanistan İsrail deniz sinirlari nedenli yakınlaşması

Türkiye'yi kuşatmak için Fransa bile Yunanistan'la anlaşma imzalıyor hala kiminle savaşıyoruz yazıyorsunuz. Gündemi biraz takip etseniz anlarsınız bu hazırlıkların neden yapıldığını.

Abd bizi burada hiçbir zaman rahat bırakmayacak. Gün gelecek Pkk'yı kullanacak, gün gelecek IŞİD'i, gün gelecek Yunanistan'ı, gün gelecek Rum Kesimi'ni, gün gelecek Ermenistan'ı... İsrail'i kullanır demiyorum, bunların arkasında planlayıcı olarak İsrail var zaten. F35'i biz S400'ü aldığımız için mi vermediler sanıyorsunuz? O işin sadece bahanesiydi. İsrail olur vermeden o uçakları zaten bize vermeyeceklerdi. Yunanistan'ın bir gece savaş uçaklarıyla Ankara'ya kadar gelip önemli mevzileri bombalayıp kaçma ve sonrasında Abd'nin arkasına saklanıp bizi onlarla karşı karşıya getirme planları bir fantazi değil maalesef. Bayağı plan bu. İsrail'i artık birilerine anlatmayı aptallık olarak görüyorum. Son 75 yılın en büyük insanlık düşmanı oluşumuyla burun burunayız ve hala kiminle savaşacağız öyle mi?

1.kibris
İyi tamam da , abd'nin bizim topraklarda stratejik usleri yok mu mesela?

Abd yi savunma amacli soylemiyorum, dis politika olarak bakiyorum. Ona izin vermezsen sana karsi kiskirtacaktir cevrendekileri zaten. orasina net katiliyorum ama obur yandan Nato ulkesiyiz. Olmadigimiz gun agresif senaryolari konusuruz tabii ki ama su an israil haricinde gerilim yasayacagimiz bir gundem olusacagini sanmiyorum acikcasi.

İsraili acik acik desteklemekte bir avrupa ulkesi icin farkli sonuclar dogurur. Fakat gunun sonunda Rusya'ya verilen tepki ve yaptirimlarin tirnagi uygulanmadi heriflere- oda baska bir konu tabi.

Ben sunu dusunurum hep, cografya kaderdir denir ya negatif anlamda, aslinda bir noktada cok sukur Atatürk yasamis, savunmusuz oldugumuz topraklari. "Tampon" ya da "kopru," ulke olmasaydik belki bugun futbolmus oymus buymus konusmaz olurduk...(Burda ic politika hakkinda sonsuz yanlislari ve abukluklari da konusuruz ama konusu burasi degil).o yuzden bizimle ciddi ciddi savas durumunda olunursa , o zaman global yankilardan 3. Dunya savasi cikar derim mesela.

Tosyalı BMC'yi satın aldıktan sonra BMC çok değişti. Hem üretim alt yapısı olarak hem de arge olarak ciddi kabiliyet kazandı ve büyük yatırımlar yaptı. Hatta yeni Altay tankının lansmanına proje hakkında en çok eleştiri yapan insanları özellikle çağırmışlardı gelip görsünler diye.
Şu an Kore güç grubu (motor + transmisyon) ile üretim yapılıyor ama dün gelecek senenin sonundan itibaren BMC Power üretimi milli motor ve transmisyon ile Altay tankı üretimi devam edecek dendi teslimat töreninde. Tosyalı sonrası BMC Altay tankının motor ve transmisyon işini rekor denilebilecek sürede yaptı. Bir elin parmağını geçmeyen ülkenin sahip olduğu tank motoru teknolojisine sahibiz artık. İşin teknik yönünü merak eden Kubilay Yıldırım'ın son Altay videosuna bakabilir. Mühendis gözüyle çok şey anlatıyor.
Önümüzdeki 10 senede BMC'nin rekor satışlar yapacağını düşünüyorum. Çünkü adamlar BMC Power ile sadece Altay için değil, ellerindeki ve gelecekteki potansiyel bütün ürün gamları için (zırhlı araçlar, zırhlı muharebe aracı, obüs vs) komple güç grubu üretti, transmisyon dahil. 400 HP (Tuna-seri üretimde)/600 HP (Azra-seri üretimde)/1000 HP (Utku-seri üretime yakın zamanda başlayacak)/ 1500 HP (Altay için-seneye seri üretim başlayacak diyorlar)... Müthiş bir motor gamı ve bağımsızlık bu. Fabrika tam üretim kapasitesine ulaşınca yılda nerdeyse 100 tank ve 100 zırhlı muharebe aracı (IFV) deli bir rakam. Üstüne Altay'da artık alt sistem bazında da kimseye bağımlılık yok. Hepsi millileştirildi. Yeni BMC yeni dönem başlattı firma özelinde. Altay çok gecikti ve yapılan proje yönetimi hataları da ortada zaten ama günün sonunda ortaya çıkan ürün, üretim alt yapısı ve ARGE yeteneği 1. sınıf ve çok az ülkede olan bir kabiliyet.

İspanyaya hürjet satmışız. Hürjetin motoru nerden geliyor ki abd veriyor mu ?

1.kibris

Biz istemedigimiz sürece Kibris ve Yunanistan'la herhangi bir savas cikmaz. Onlar bizden korktuklari icin silahlaniyorlar. Kendilerinden bisey yapacaklarindan degil.

Ama Israil farkli. Bu serefsizler keyiflerine göre ülke bombaliyor anasini satiyim. Kimse de bisey demiyor. Bunlarla ilerde bir sorun cikabilir, buna hazirlikli olmak lazim.

Dışarıdaki düşmanla mücadele etmeye fırsat dahi bulamadan içerideki düşmanlar tarafından vurulup telef oluruz.

Eurofighter anlaşması: Türkiye İngiltere'den Brimstone ve Meteor füzeleri de alacak

Türkiye'nin İngiltere’den 20 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı alımına ilişkin anlaşmanın kapsamlı bir silah paketini de içerdiği bildirildi.

Konuya yakın bir kaynak, Reuters'a yaptığı açıklamada "Anlaşma, MBDA Meteor görüş menzili ötesi havadan havaya füze, gelişmiş kısa menzilli havadan havaya füze ve Brimstone kara taarruz füzesi dâhil olmak üzere kapsamlı bir silah paketini içeriyor" dedi.

Episode 8 Money GIF by The Simpsons

Halihazırda proje ortağı ve Eurofighter kullanıcısı olan Italya'nın 2024'teki ek uçak siparişini incelediğimizde uçağın tanesi adamlara 338 milyon dolara gelmiş. (24 uçak - 8.1 milyar $)
Bizim uçaklar ise 355 milyon dolara gelmiş. (20 uçak - 7.1 milyar $) ki biz sıfırdan idame alt yapısı kuracağız, envanterde olmayan tonla mühimmat alacağız, yedek parça ve yedek motor alacağız, eğitim simülatörleri alacağız, teknik destek paketleri alacağız vs. Biz bir de bunları bazı ülkeler gibi numunelik değil; yıllarca bizi idame edecek rakamlarda alıyoruz ambargo ve çatışma tehditlerine karşı. Bunlar bilinenler. Bir de yerli mühimmat entegrasyonu için kaynak kodları, (alınırsa) Umman ve Katar'ın uçaklarına yapılacak modernizasyon/modifikasyon, uçak ve motorların fabrika seviyesi bakımlarını Türkiye'de yapmak için açılacak yeni tesisler gibi potansiyel ve henüz açıklanmayan konular var. Fiyatta anormallik yok, hatta beklenilenden ucuz bile diyebilirim.

Kaynak kodlarını da veriyorlar.
Büyük ihtimal diğer 20 opsiyon da kullanılır. O da Tranche 5 olur.
Aslında 20 - 25 yıl önce verdikleri teklifi şimdi kabul etmişiz gibi oldu.

Anlık İsrail'in en azılı destekçilerinde biri olan Almanya'nın içerisinde bulunduğu konsorsiyum'dan İsrail ile savaşmak için uçak mı alıyoruz. Dostlar yapmayın.

Azerbaycana nedemeli peki? adamlar israille dost olmuslar

Anlık İsrail'in en azılı destekçilerinde biri olan Almanya'nın içerisinde bulunduğu konsorsiyum'dan İsrail ile savaşmak için uçak mı alıyoruz. Dostlar yapmayın.
Bu konuları pek bilmem ama daha ticari anlaşmaları bile sonlandırmadığımız İsrail ile savaş hiç inandırıcı değil.

Geri
Üst Alt