Henüz olmaması Abd ve Çin’in bunu yapmayacağı anlamına gelmez. Cidden yapamayacaklarını düşünmüyorsunuzdur herhalde. Adamların hazır motorları var zaten. F110 takıp çalıştırırlar. Ben bunların seçim malzemesi yapılmasına karşıyım.
Ben yapamazlar demedim. Yapacaklardır. Ama bizden gerideler. Henüz insansız bir jet motorlu ihaya irist, eots, aesa radar takıp tam otomasyon uçuş yapabilen başka bir ülke yok. Size söyleyeyim Çin'de dahildir buna.
Ayrıca kim neden bu tarz bir ihaya 30.000 libre güce sahip F110 motoru takıp uçursun ki. F110 motorunun iha ile alakası nedir? Ayrıca hadi diyelim kullanacaklar. Motoru var diye geri kalanı yapmak kolay mı? Olsaydı bugüne kadar Boeing çoktan yapmalıydı. İş motorda bitmiyor.
Ayrıca siz bunu seçim malzemesi ya da bir propaganda aracı yapıyorlar diyebilirsiniz.
Zamanında tb2'ye böyle denildi. Libya'da, Ukrayna'da, Karadağ'da, Suriye'de seçim malzemesi olmadığını tüm dünya gördü. Ab üye ülkeleri bile tb2 aldı.
Zamanında Akıncı'ya seçim malzemesi denildi. Balina gibi görünüyor diyerek dalga geçtiler. Bugün Roketsan'ın Eren füzesiyle Afrika'da ki kullanıcıları tarafından insansız Akıncı insansız hava araçlarını düşürerek tarih yazıyor.
Zamanında Tb3'e seçim malzemesi denildi. Tcg Anadolu gibi bir bir gemiye kalkıp, inebilen ilk iha oldu. Şimdilerde İtalya, Japonya bu tarzdaki kendi gemilerinde tb3 almak için temaslarda bulunuyor.
Şimdi de Kızılelma seçim malsemesi denilebilir. Yakında oda kendini gösterecektir.
Savunma Sanayinde bir vida üreten sanayideki herhangi bir usta bile değerlidir. Buna Baykar firmasında dahildir.
Adamlar isteseler dünyadaki herhangi bir ülkeye gideceğiz diye. Tüm ülkeler ki buna abd, avrupa ülkeleri de dahil kapılarını sonlarında kadar açarlar.