- 12 Haziran 2015
- 36.339
- 32.000
- 2.693
Bence elzem bir proje. Böyle mobil sistemlerin önemini Rusya Ukrayna savaşında görüyoruz.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Savunma sanayi başkanı, 2024 sonuna doğru sistemin TSK envarterine girecegini söylemiş.
Süpersonik veya hipersonik bir füzeyi durdurma imkanı var mı? Varsa bizim böyle bir kabiliyetimiz var mı? Özellikle de nükleer başlıklı füzeleri (ICBM vs).
Süpersonik füzeleri çok etkili şekilde durdurabilen sistem hiç duymadim. Rus videolarında bir roketi yörüngeye kadar çıkarıp hedefe aşırı yüksek hızla gönderiliyordu. Bunu durdurmak imkansıza yakın bence. İleride belki hack vb bir sistem ile roketin hedefi iskalamasi sağlanabilir. Bu konu hakkında teknolojiler ne seviye tam olarak bilemiyorum. Olanda asla reklam yapmaz bence. Aşırı kritik bit teknolojiSüpersonik veya hipersonik bir füzeyi durdurma imkanı var mı? Varsa bizim böyle bir kabiliyetimiz var mı? Özellikle de nükleer başlıklı füzeleri (ICBM vs).
ICBM'leri durdurmak neredeyse imkansız gibi bir iddia var da özellikle soruyorum.
Olanda asla reklam yapmaz bence. Aşırı kritik bit teknoloji
iran'dan nükleer füze yemedikçe kullanmazlar daha doğrusu kullandırtmazlar.Biraz bakındım etrafa genel anlamda teorik olarak böyle aşırı hızlardaki bir füzeyi (ICBM'leri mesela) durdurmak imkansız değil ama pratikte pek yapılacak bir şey yok gibi yazmışlar.
Can anything stop a nuclear bomb?
ABD'nin engellemeye yönelik ürettiği füzeler varmış ve en acil durumlarda kullanılabilir ama tam sonuç alınamıyor demişler.
Aslında benim bunu şu an tek merak etme sebebim İsrail'in dengesizliği. Şu anda öyle bir olur aldılar ki ne isterlerse yapabilirler ve her şeye bir şekilde kulp bulabiliyorlar inanılmaz bir şey. Çoğu kişi farkında değil ama tarihte bunun örneği yok. Hitler'e ABD ve İngiltere'nin yürü ya kulum demesiyle aynı şu an yaşadığımız dünya. Şu anda ben etraflarındaki herhangi bir ülkeye (tabii direkt dibindeki bir ülkeye nükleer silah kullanmak saçma da kağıt üzerinde diyelim) nükleer silah kullanmaları önünde ciddi bir engel görmüyorum. Teknik olarak da bu bombaları füze şeklinde karadan karaya atabiliyorlar mı yoksa bomba uçağıyla tam hedefin üzerine gelip bırakmaları mı lazım yoksa F35'le vs birkaç yüz kilometre uzaktan güdümlü füze olarak kullanabiliyorlar mı bunları merak ediyorum.
Kısaca böyle çok da absürt olmayan bir senaryoda ne yapabilirler ve biz eldeki sistemlerle bir şey yapabilir miyiz kafamdaki soru bu.
Biraz bakındım etrafa genel anlamda teorik olarak böyle aşırı hızlardaki bir füzeyi (ICBM'leri mesela) durdurmak imkansız değil ama pratikte pek yapılacak bir şey yok gibi yazmışlar.
Can anything stop a nuclear bomb?
ABD'nin engellemeye yönelik ürettiği füzeler varmış ve en acil durumlarda kullanılabilir ama tam sonuç alınamıyor demişler.
Aslında benim bunu şu an tek merak etme sebebim İsrail'in dengesizliği. Şu anda öyle bir olur aldılar ki ne isterlerse yapabilirler ve her şeye bir şekilde kulp bulabiliyorlar inanılmaz bir şey. Çoğu kişi farkında değil ama tarihte bunun örneği yok. Hitler'e ABD ve İngiltere'nin yürü ya kulum demesiyle aynı şu an yaşadığımız dünya. Şu anda ben etraflarındaki herhangi bir ülkeye (tabii direkt dibindeki bir ülkeye nükleer silah kullanmak saçma da kağıt üzerinde diyelim) nükleer silah kullanmaları önünde ciddi bir engel görmüyorum. Teknik olarak da bu bombaları füze şeklinde karadan karaya atabiliyorlar mı yoksa bomba uçağıyla tam hedefin üzerine gelip bırakmaları mı lazım yoksa F35'le vs birkaç yüz kilometre uzaktan güdümlü füze olarak kullanabiliyorlar mı bunları merak ediyorum.
Kısaca böyle çok da absürt olmayan bir senaryoda ne yapabilirler ve biz eldeki sistemlerle bir şey yapabilir miyiz kafamdaki soru bu.
ICBM'leri durdurmak imkansız değil. ICBM'ler ateşlendikten sonra işleyen bir süreç var. Bu süreci 3 bölüme ayırabiliriz. 1. Faz füzenin atmosferde yükselme sürecidir. Bu süreçte füzenin hareketini sağlayan ateşleme tankı füzenin üstündedir. Bunun için füzenin en yavaş olduğu ve tespiti kolay olduğu andır. Ama bu aşamada füzeyi imha etmek için önceden füzenin yerini bilmek ve yakın bölgelerde önleyici füzelerinin olması gerekir. Tabi sağlam bir uydu altyapısı ve radar sistemi lazım erken tespit etmek için. Çünkü ICBM'in bu 1. fazda atmosferi terketmesi bir kaç dk. sürecektir. Yani bir kaç dk. içinde ICBM'i tespit edip atmosferi terketmeden ve ateşleme tankı hala üstündeyken bölgeye daha önce konuşlandırdığın füzelerini ateşleyip vurman lazım.Süpersonik veya hipersonik bir füzeyi durdurma imkanı var mı? Varsa bizim böyle bir kabiliyetimiz var mı? Özellikle de nükleer başlıklı füzeleri (ICBM vs).
ICBM'leri durdurmak neredeyse imkansız gibi bir iddia var da özellikle soruyorum.
Geliyor gelmekte olan.Hep futbol duyumu olmaz
Hv.K.K için Eurofighter T4-T5 - A400M ve C130J paketi konuşuluyor. Halihazırda zaten A400M filosu çok aktif kullanılıyor, sayısının artması çok iyi olacak, keza C130J ile de A400m yükü paylaşılır.
EF T4 ise F16V ile birlikte önemli bir alım olacak; böylelikle aktif filo güçlü tutulacak. Kaan için ise acele etmeye gerek kalmayacak, proje yere sağlam basarak ilerleyecek.
İngiliz, İspanyol ve İtalyanlar tamam, Almanların ise olumlu cevap vereceği konuşuluyor, yakında açıklama gelebilirmiş.
Var, kime lazım?
Elbette, Yıldırım projesi ile yıllardır böyle bir kazanıma sahip TSK. Menzil bakımından ise Bora ve Tayfun ile gelişim gösterildi. Sırada ise Cenk adıyla MRBM türünde proje var. Gerçi Tayfun için de MRBM deniyor ama iddia bu.
Elbette, Yıldırım projesi ile yıllardır böyle bir kazanıma sahip TSK. Menzil bakımından ise Bora ve Tayfun ile gelişim gösterildi. Sırada ise Cenk adıyla MRBM türünde proje var. Gerçi Tayfun için de MRBM deniyor ama iddia bu.
bize hic bi ülke bişey yapamaz dostumIsrail bize ciddi zarar verirmi savassak misal