Türk Savunma Sanayi Genel Başlığı

Season 4 What GIF by The Office

Fikri olmayıp yazanada iyice ayar oluyorum 2 tane s400 bataryası ile mı durduracaksın f35leri

rusların elinde s400 kalmadı ukrayna savaşından te allahım

patriot satmadıkları icin s400 aldık

f35in bize satılmama kararı tamamen bahane üretilmesiydi

patriot vermeyen herifler f35ide bi bahane bulup yine vermeyeceklerdi s400 meselesinden ayrı

önemli olan f35 degil suan kaan icin motor almamız biz yapana kadar yoksa 5 tane f35 i napayım

Fikri olmayıp yazanada iyice ayar oluyorum 2 tane s400 bataryası ile mı durduracaksın f35leri

rusların elinde s400 kalmadı ukrayna savaşından te allahım

patriot satmadıkları icin s400 aldık

f35in bize satılmama kararı tamamen bahane üretilmesiydi

patriot vermeyen herifler f35ide bi bahane bulup yine vermeyeceklerdi s400 meselesinden ayrı

önemli olan f35 degil suan kaan icin motor almamız biz yapana kadar yoksa 5 tane f35 i napayım
recep bize f22 raptor coz

#SONDAKİKA | İsrail Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump ile ‘Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satılmaması’ için görüştüğünü söyledi.

• Türkiye’ye F-35 satışına dair tüm endişelerimizi ABD Başkanı Trump’a direkt olarak bildirdik. Endişelerimiz artıyor.

Trump f35 meselesinde, İsrail'in amerikayi soktuğu İran cenderesi için intikam meselesi yapıyor. F35 leri bize vereceklerini hiç zannetmiyorum. Epstein dosyaları, trampa suikast girişimlerinde herkez israilin , Amerika'nın İran'a saldırması için ortaya çıkardığı bir durum olarak yorumlayabilir. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak. Biz tam gaz kendi uçağımız için çalışmaya devam. Ara uçak içinde Euro figthter ucaklarida yeterli olur.

Geçen savunma sanai analisti dinledim. Biz sadece f35 uçaklarını talep etmemiş. Ayrıca uçakların motor bakımlarının yapilacagi bölgesel bir üstte istemisiz. Zaten bunu yapabilecek alt yapı var.

Neymiş S400'ler F35 leri vurabilen bir sistem miymiş?

Neye göre, kime göre ya da daha doğru soru hangi teknik veriye göre. Mesela S400 radarı hadi bir şekilde gördü diyelim ki çok zorda neyse kaç km den F35'i göreceğini sanıyorsunuz siz? F35 üzerindeki ram kaplama uçağın Rcs değerini kaça düşürüyor farkında mısınız?

Teknik bilgi yok, araştırma yok. S400 süper, F35 kötü. Yok öyle bir şey işte. İnternette bir sürü araştırma var. S400 radarı kaç km den F35'i görebilirse tespit edebilir diye. Hepsi o sihirli kelimeye baülı işte. Görebilirse.

Mesela israil, Suriye'de yıllarca F35 ile Şam'ı ne zaman canı isterse bombaladı. Ne hikmetse şu meşhur S400'ler bir türlü tespit edemedi ama.

Hadi her şeyi geçelim. İsrail neden özellikle F35 almamızı istemiyor diye düşünen var mı acaba? Niye üzerine basa basa F35 vermeyin diye Abd'ye yalvarıyor. Madem uçak kötü adamlar niye bize satılmasın diye bas bas bağırıyor. Amaç ne burada?

Yahu şunu anlatamadım gitti. Bir sistemin elimizde olması demek senin kısıtlı da olsa üzerinde bazı testler yapabileceğin anlamına geliyor. Uçağın kabiliyetlerini sen görerek bunu yaşıyorsun. Şu olay sonrası Tei'de, Aselsan'da konuştuğum mühendis arkadaşlarım hemen ilk 6 parti uçak gelse de yeteneklerini, yapabileceklerine bakıp test etsek diye gün sayıyorlar. Trump verdiği sözden caymasın diye dua ediyorlar. Kaan'ın gelişimini inanılmaz hızlandıracak bu olay.

Zaten biz F35 leri babamızın hayrına mı istiyoruz. Ef anlaşmasını yaptık. Caatsa kalkarsa ve fiyatta anlaşırsak Viper kitleri ya da sıfır f16 viper gelme ihtimali oluşacak. Kızılelma var. Hürjet var. Anka 3 var. Farklı kombinasyonlar yapacağımız uçaklarımız var.

Ama F35 öyle basit bir uçak değil işte. Füzyon sensör konusunda dünyadaki en yetenekli uçak. Daha üstünü ancak F47'de görürüz. Gcap ya da Kaan bile bu konuda yanına yaklaşamayacaktır.

Sadece bu uçaktan bize 6+20 yani depodaki uçaklar üstüne bir filo yeterliydi. Ama Trump iyi tacir. Sanırım 2 filoyu kitlemiş bize. Bu iş olursa 6+40 uçak olacak gibi. Artık yapacak bir şey yok. Başa gelen çekilir. Umarım sözünden caymaz sarı kafa.

Demek S400 leri goygoyuna aldık he? Vardır 1000000 yıllık devlet aklının bir bildiği.

@Murat Yenilmez abi Suriye'de s400 var mıydı? Ruslar verdi mi cidden esada bu sistemleri?
Hayır Suriye rejimine ait s400 yok idi, Rus kontrolünde, Rusya'nın kullandığı hava üsleri için vardı. Ruslar istemezse çalışmıyorlardı.

Nitekim İsrail saldırılarında aktif etmemişlerdi Ruslar.

Hayır Suriye rejimine ait s400 yok idi, Rus kontrolünde, Rusya'nın kullandığı hava üsleri için vardı. Ruslar istemezse çalışmıyorlardı.

Nitekim İsrail saldırılarında aktif etmemişlerdi Ruslar.
nerden biliyon aktif etmediklerini?

düsmanın en gelismis radara yakalanmayan savaş ucagı tepende ucacak ve sen bilgi almamak icin radarı aktif etmeyeceksin :d

nerden biliyon aktif etmediklerini?

düsmanın en gelismis radara yakalanmayan savaş ucagı tepende ucacak ve sen bilgi almamak icin radarı aktif etmeyeceksin :d
İsrail uçağına kilit atıldığını görse vurmaz mı? Ruslar ile anlaşarak harekat düzenlediler, o dönem ki Rus-İsrail görüşmelerini hatırlıyorum

İsrail uçağına kilit atıldığını görse vurmaz mı? Ruslar ile anlaşarak harekat düzenlediler, o dönem ki Rus-İsrail görüşmelerini hatırlıyorum
kilit atmaya gerek yok ki, bırak suriyedeki rus radarlarını bizdeki radarların bile izledigine eminim f35den bilgi almak icin

kilit atmaya gerek yok ki, bırak suriyedeki rus radarlarını bizdeki radarların bile izledigine eminim f35den bilgi almak icin
Bu ayrı ancak zaten İsrail F-35'leri stealth modunda değil ki Suriye harekatlarında, sorun olacağını sanmıyorum radarla iz yakalamanın

Geri
Üst Alt