Türk Telekom Arena İnşaat Fotoğrafları [Arşiv]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Türk Telekom Arena İnşaat Fotoğrafları [ Güncel ]

Şimdi Zaman geçmez :) gerçekten beklediğimden de güzel.

Korkuunçç Bişeeeeyyy !!!

Dış kaplamada başlamış harika

28 Temmuz

aslantepe01.jpg

aslantepe02.jpg

aslantepe03.jpg

aslantepe04.jpg

aslantepe05.jpg

aslantepe06.jpg

aslantepe07.jpg

aslantepe08.jpg

aslantepe09.jpg

aslantepe10.jpg

aslantepe11.jpg

aslantepe12.jpg

aslantepe13.jpg

aslantepe14.jpg

aslantepe15.jpg

aslantepe16.jpg

aslantepe17.jpg

aslantepe18.jpg

aslantepe19.jpg

aslantepe20.jpg

aslantepe21.jpg

aslantepe22.jpg

aslantepe23.jpg

aslantepe24.jpg

aslantepe25.jpg

aslantepe26.jpg

aslantepe27.jpg

aslantepe28.jpg

aslantepe29.jpg

aslantepe30.jpg

aslantepe31.jpg

aslantepe32.jpg

aslantepe33.jpg

aslantepe34.jpg

aslantepe35.jpg

aslantepe36.jpg

aslantepe37.jpg

aslantepe38.jpg

aslantepe39.jpg

aslantepe40.jpg

aslantepe41.jpg

aslantepe42.jpg

aslantepe43.jpg

aslantepe44.jpg

aslantepe45.jpg

aslantepe46.jpg

aslantepe47.jpg

aslantepe48.jpg

aslantepe49.jpg

aslantepe50.jpg

28 Temmuz | 2.Bölüm

aslantepe51.jpg

aslantepe52.jpg

aslantepe53.jpg

aslantepe54.jpg

aslantepe55.jpg

aslantepe56.jpg

Kaplamaya başlanmış:)

harika resimler eyvallah.

Bu adam tek başına çevre düzenlemesini mi yapıyor:asd:

Cidden napıyor bu adam?

aslantepe43.jpg

Necati, fotoğraflar için teşekkürler.Adam da baya ıslanmıştır heralde.

Her resimde daha cok heycanlanıyorum Daha cok hevesleniyorum Su stadda fenere koymadan askere gitmem arkadas

Stadimizin yanindan gecen yolda kaza oluyormu (Allah gostermesin) bilmiyorum ama gelen gecen stada bakmaktan onune bakamiyordur eminim.. :D

aslantepe10.jpg

2028'de çok değerlenecek olm buralar. (:

Türk Telekom Arena ve Aslanlı Göl Ziyareti 29 Temmuz Perşembe 2010

Arkadaşlar bugune kadar bu bölümde daha çok yeni stadyumumuzun inşaatı ile ilgili resimlere rastlardınız. Bugun eğer yöneticilerimiz izin verirse alışıla gelmişin dışında bir yeni bir format ile karşınıza çıkmayı uygun buldum.

Diğer günlerin aksine sadece Türk Telekom Arena'da yapılan çalışmaları gözlemlemeyeceğiz aynı zamanda arena ve çevresine kısa bir gezinti düzenleyeceğiz. Türk Telekom Arena'ya farklı açılardan bakacağız çevresinde olup biten çalışmalara yakından bakıp artık bir inşaat kasabası görünümüne giren bu bölgede neler olup bittiğine dair teoriler üretmeye çalışacağız.

Geniş kapsamlı bu ziyaretin bir bölümünü de her ne kadar internetten araştırsam da izine bir türlü rastlayamadığım ama heybetli Türk Telekom Arena'ya egzotik bir hava katan ve arena'ya yakınlığından dolayı 'aslanlı göl' adını verdiğim yeşil göle ayıracağım.

Umarım iyi vakit geçirirsiniz.

Sabah saatlerinde yaptığım hazırlıkların ardından Şişli-Seyrantepe otobüsüne binerek yola koyuldum. Güzel ve güneşli bir hava beni karşılarken otobüsün ve yolların kalabalık olmaması günün iyi geçeceğine dair önemli bir işaretti.

Seyrantepe son durakta iner inmez etrafta uçuşan toz bulutları ve makina gürültüleri bana merhaba dedi. Bu arada Afrika'ya hayat veren Nil gibi türk Telekom Arena'da seyrantepe'ye hayat vermeye başlamış sadece stadyumda ve çevre yollarda değil evlerde sokaklarda apartmanlarda da çalışmalar dikkat çekiciydi. Sanki istanbul'da yeni bir semt inşaa ediliyordu yada varolan bir bölge yeniden doğuyor gibiydi.

Seyrantepe otobüs durağından yürüyerek seyfi dedemizin herhafta inşaatı izlediği fotoğrafçı arkadaşlarımızın müdavimi olduğum tepeye geldim.

Bu bölgeden nereye bakarsam bakayım her alanda hummalı bir çalışma dikkatimi çekti. Bir tarafta dış kaplamalar devam ederken diğer tarafta vip otopark girişinin devamı için kazıklar çalkılıyordu. Başka bir bölgede çatı montajı devam ediyor hemen yakınında vinçler sağ sola insan ve malzeme taşıyorlardı.

Dış cephe kalıplamaları çabuk bitecek gibi görünsede birinci planda aynı şeyi çatı için söylemek zor çünkü gerçekten çok detaylı çalışıyorlar. Çatı konusunda sabırlı olmamız gerektiğini özellikle söylemeliyim.

Resimlerde de gördüğünüz üzere yoldan stadyumun görünüşü son derece etkili. Özellikle dış cephe kaplamaları arena'ya ayrı bir hava katmış.

Türk telekom Arena'da bayrakların olduğu tepede harfiyat çalışmaları başlamış yakın zamanda burası dümdüz olacak.

Gsfans.org sitesine teşekkürler ve sitemiz üyesi Muhammet Yaymaz Bey'e.

İkinci durağımız TEM tarafında yapılan yol ve köprü çalışmalarının bulunduğu alan.

Burası 50 bin kişilik insan ağının oluşturacağı trafiği çözecek stratejik bir bölge. İlk zamanlar hiç bir hareketin olmadığı bu bölge stadyumun iyice belirginleşmesiyle baş döndürücü bir hızla yeniden yapılanmaya başladı. Kısa zamanda ihaleler yapılıp çalışmalara start verildi. Bu arada burada bir çok gecekondu bölgesi istimlak edilerek rahat hareket imkanı sağlayacak alanlar oluşturuldu.

Türk Telekom Arena'nın en heybetli göründüğü alanlardan birisi stadyumun kuzeydoğusunda bulunan Cendere yolu. Burası etrafı yeşillikleri ile ünlü genelde sürücü kursları tarafından kullanılan bir sürüş parkuru:) Türk Telekom Arena buradan tepe üzerine inşaa edilmiş bir şato gibi görünüyor.

Burası Türk Türk Telekom Arena'dan okmeydanı tarafına giderken yolun sağında kalan bölge. Burada daha önce sözünü ettiğim olası trafik sorununu çözecek olan köprü ve yollar inşaa ediliyor. Buradan da Türk Telekom Arena heybetli görünümü ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Buradaki çalışmalar inşaat alanının kapsamı hakkında bize yeterli bilgiler verirken burada sadece bir stadyum yapılmadığı konusunda hem fikir oluyorsunuz. Yükselen toz dumanları ve motor sesleri seyrantepe de yeni bir dönemin açılışını haber verirken çevreden geçen otomobillerdeki insanların şaşkın bakışları gözlerden kaçmıyor.

Arena'dan uzaklaştıkça Arena'nın heybeti ve görkemi daha da artıyor. Mağrur bir tepenin üstünden adeta bir şato gibi yükselen Türk Telekom Arena sevenleri yeniden gururlandırıyor.

ASLANLI GÖL

Diyeceksiniz ki bu da nereden çıktı. Uzun zamandır gözlemlediğim ve merak ettiğim bu gizemli göleti ziyaret etmek bugune nasipmiş. Yüksek ağaçlık ve tepelikler arasında masumca kendini gösteren bu yeşil göl ile ilgili internette araştırmalar yaptım ancak malesef yeterli bilgilere ulaşamadım. Çevresindeki sökülmüş 'Askeri Bölge' tabelalarından anladığım kadarıyla ilk zamanlarda sivil bir bölge olmayan bu gölet etrafta başlayan yol çalışmaları ile birlikte deyim yerindeyse halkın arasına karışmış.

Türk Telekom Arena'ya yaklaşık 900 m mesafe de olan bu sevimli göle yaklaştıkça kendimi şehrin dışında egzotik bir bölgeye gidermiş gibi hissettim. sık ağaçlıklı yamaçları, yeşile çalan rengi ve kıvrımlı yapısıyla bir an amerikan filmlerinden görmeye alıştığımız korumaya alınmış doğal parkları anımsatan bu küçük gölete Türk Telekom Arena'ya yakınlığından dolayı 'Aslanlı Göl' adını vermeyi uygun gördüm.

Kuş cıvıltıları ve beni görünce korkup göle kaçan su kaplumbağası ile bir an 'vay be neredeyim ben' dedirten Aslanlı Göl her ne kadar kirli olsada doğal özellikleri ile dikkatimi çekti. Karşı tarafındaki ağaçlıklı yürüme yolları göl kenarını kuşatan sazlıkları ve rüzgarda dalgalanana yeşil suyu ile yeni bir dünyayı keşfetmenin heyecanını yaşar gibi oldum.

Aslanlı Göl'de park ve ve bahçelerde bile rastlanmayan bir çok ağaç çeşidine rastladım. Ihlamur, dişbudak ,Kavak, Gürgen, Kestane, Meşe, Akasya, Çınar, Şimşir ve kızılağaç bunlardan sadece rastlayabildiklerim. Ağaçlıklı yürüme yolları ve akan nehir sesi ile burası belkide çok yakın zamanda İstanbulumuzun en nadide dinlenme alanlarından biri olacaktır.

Umarım burası çok yakın zamanda korumaya alınır ve halkımızın hizmetine sunulur.

Şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlar. İyi vakit geçit geçirdiğinizi düşünerek hepinizie sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Diğer Resimler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt