Türk Telekom Arena İnşaat Fotoğrafları [Arşiv]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Aslantepe Stadı İnşaat Fotoğrafları [ Güncel ]

Bu TT Arenadan Alıntıdır.

Arkadaşlar herkese merhaba..

Bugün şantiyedeydim.. Stad müthiş ihtişamıyla yükselmeye devam ediyor. Her yerde çalışan var.

-Çatı ara makasımızın dün de gördüğümüz gibi montajı yapıldı. Vinç halatları henüz sökülmemişti.

-D blokta prekast montajı son sürat devam ediyor.

-Kule vinçler aktif.

-4 tır prekast stada girmek için bekliyordu. Fotoğrafını çektim.

-Yoğun çatı malzemesi stoğu yapılmış.

-E blok parabolik kiriş kalıplaması D tarafından başlamış.

-E blokta beton vardı. Sanırım testere kirişlere atılıyordu.

-Metal Yapı tabelası asılmış. TOKI, Varyap tabelası gibi.

-D blok V kolonlarından birinin bir kolu boyanmış.

-Tünel girişlerinde çalışmalar vardı. Bir kepçe düzenleme çalışması yapıyordu. Diğer bir kepçe toprak harfiyatı yapıyordu. Bir adet ufak vinç ile bişey monte ediyorlardı ancak göremedim ne olduğunu.

-Metroda dış cephe çalışmaları başlamış.

-Yan yol bağlantılarda kazık çalışmaları ve harfiyat devam ediyor.

-Stadda yoğun bir çalışma var. Her yerde işçi görülüyor. O girişte gördüğünüz ofislerde bile mühendisler iş başındaydı. Herkes işin ciddiyetinde. Şimdilik bu kadar fotoğrafları tuncer abiye göndereceğim.

@Halit GÖNÜL

Abi 2 sayfa geride ben eklemiştim resimleri:)

4606214511_0118132366.jpg

vay be bu açıdan DEHŞET görünüyor

sıkı bir ambiansla rakibi maç başlamadan yeneriz.....

madem öyle neden vazgeçildiki:sad007:,şimdikinden çok daha maliyetlimi olucakdı:o

Bir arkadaşımız bu konu hakkında araştırma yapmış,bayağı kafayı takmış yani. Enine boyuna da araştırmış :) aynen aktarıyorum :

"Şeffaf çatı ve GS logosu şeklindeki yol konularında burukluk yaşayınca bu konuda biraz daha detaylı bilgi edinmek istedim. Genelde mimarların takıldığı arkiteraforum'da biraz araştırma yaptım. Son aylara kadar bu kadar yakından takip ettiğim bir konu değildi bu stad konusu, şu an sürmekte olan inşaatın başlangıcından önceki ihale süreçlerinin detayını bilmiyordum.

Eksikler olabilir ama anladığım kadarıyla olay şöyle gelişmiş:

GS ile TOKİ Seyrantepe'de 100-120 M euroluk bir stad konusunda anlaştıktan sonra GS proje çizimi için ASP ile anlaşmış. ASP uzunca bir süre çalışmış ve şu an burada inşaasını takip etmekte olduğumuz projeyi hazırlamış. Anladığım kadarıyla bu projede zaten çatı şeffaf değilmiş, makaslar da dışarıdan görünmüyormuş. (Hemen hemen şu anda yapılmakta olan yani).

Ancak bu projenin maliyeti beklenenin epey üzerine çıkıp 190 M euroları bulunca TOKİ bunu kabul etmemiş ve açılacak ihaleyi ASP'nin projesi üzerinden açmamış. İhaleye girecek yerli-yabancı firmalardan kendi farklı projelerini hazırlamaları istenmiş. Ama projelerin hazırlanması için firmalara tanınan süre yalnızca 1 aymış.

GS logosu şeklinde yola sahip o sıradışı stad çizimi de işte bu ihale için hazırlanan bir projeye aitmiş. Eren Talu - HOK Sports ortaklığına ait bir projeymiş bu. Projedeki tamamen saydam yüzeylerle örtülmüş çatı dünyanın en hafif çatısı olacakmış ve stadın dışıdan asma-germe sistemleriyle sabitlenecekmiş.

Projenin çizimleri:

https://www.galatasaraymedia.com/ASY/erentaluhok2.jpg

https://www.galatasaraymedia.com/ASY/erentaluhok1.jpg

(Bu arada Eren Talu'nun ortağı HOK Sports da boş bir firma değilmiş. İmza attığı projeler arasında Arsenal Emirates Stadyumu, Wembley Stadyumu, Lizbon Benfica Stadı, Wimbledon Merkez Kortu, O2 Arena filan varmış.)

Fakat ihale dönemi gelip çattığında, ASP'nin üzerinde uzun süre çalışıp tamamlamış olduğu en baştaki projenin, 1 ay içerisinde yetiştirilmeye çalışılan yeni projelerden çok daha hazır durumda olduğu görülmüş. ASP'nin üzerinde aylarca çalıştığı proje estetik açıdan olmasa bile; yerleşme, topoğrafyaya uyum, ulaşım bağlantıları, işlev, strüktür vs açılarından 1 ay içinde yetiştirilmeye çalışılanlardan öndeymiş haliyle.

Bunun üzerine ibre tekrar ASP'nin projesine dönmüş. (Ama maliyet konusu nasıl çözülmüş bilmiyorum, ASP'den en başta vazgeçilme sebebi maliyetti). İhalenin şartı değiştirilmiş, firmalardan kendi projeleri değil, ASP'nin projesini yapmaları istenmiş. Sonuç olarak Eren Talu ihaleyi kazanmış, ama HOK Sports'la beraber hazırladığı kendi projesini yapmak üzere değil, ASP'nin projesini yapmak üzere. Şu anda da bildiğiniz gibi bu proje inşaa ediliyor.

Bana göre estetik açıdan Eren Talu - HOK Sports'un projesi şu an inşaa edilmekte olan projeye fark atar. Kıyas kabul etmez. Eğer Eren Talu - HOK projesine ASP'ye verilen süre verilseydi projelerindeki eksikleri de giderebilirlerdi. Biraz komik olacak ama ben Eren Talu - HOK projesi hayata geçirilseydi fb'in utancından Saracoğlu'nu terk edebileceğini düşünüyorum. Estetik açıdan o kadar farklı bir projeymiş bence...

Bu arada şu anda inşaa edilmekte olan stadın şeffaf çatılı, makası dışarıdan görünen versiyonunun ilk ortaya çıkışı da Eren Talu - HOK projesinin ortaya çıkmasından sonraya denk geliyor sanırım. Tesadüf de olabilir tabii bu bilemiyorum, ama bir önemi de yok artık, zaten bu versiyon hayata geçirilmeyecek anladığımız kadarıyla. İlk baştaki projeye sadık kalınarak makaslar içeride tutulacak ve çatı şeffaf olmayacak.

Talu-HOK projesi belirttiğin eksikler nedeniyle haklı olarak kabul edilmemiş olsa bile bana birşeyi gösterdi: 2010 yılında yapılacak ve Galatasaray'ı 2050'lere taşıyacak bir stad şu ankinden çok daha çarpıcı olabilirmiş. Yani "stad gibi stad" değil, başka türlü birşey olabilirmiş..."

aslantepe.biz'den alıntıdır....

Kendi fikrim açısından tabi ki artık bu konuların stadın şu aşamaya geldikten sonra tartışılması taraftarı olmadığım. Şu anki stad da kuşkusuz Avrupa'nın en iyi stadlarından biri. Burada benim sinirime dokunan şey TOKİ'nin tutumu. Bu sadece GS'ye değil devlete de fayda sağlayacak mükemmel bir proje.Sadece süreye bakarak projeyi törpülemek nasıl bir mantalitedir?!

Ayrıca bu durumu aktarmamın sebeplerinden biri de; stadımızın kalitesinde düşmeye artık tahammül etmememiz gerektiği. Bakın en yakın örneği şu çatı projesi.Stadımızı törpülemeye çalışanlara izin vermemeliyiz.

kamera 4ten görüleceği üzere çevre çalışmaları da bu saat olmasına rağmen devam ediyor maşallah maşallah :D

niye bu milan terim'i tekrar almıyor da bizim rijkaard'a sulanıyor? niye terim de bize kalıyor? italyanların bir bildiği olmalı.

Yaz sonunda, Eylül ayında bi toparlanır artık inşaat havasından çıkar sanırım.

Süper stad ya... Turk Telekom Arena adı çok b.ktan yanlız, yakışmıyor...

TT Arena dersin daha klas olur:p

Stadyum isimine takılı kalmayalım renkdaşlar. Bakın Bayern takımına. Adamlar şampiyonlar ligi şampiyonluğuna oynuyorlar, kendi ülkelerinde de şampiyon oldular. Stadlarının isimide malum.Allianz Arena . Bu devirde bu sorun teşkil etmemeli düşüncesindeyim.

kamera 2 deki manzara süper ya :D

Şu Haziran sonundan itibaren stadı izlemek daha zevkli olacak, bütün ince işler, çevre düzenlemeleri herşey daha görünür ve estetik olacak. :)

Oha ya ne çabuk bitirmişler baksanıza Kamera 1'e 2.çelik çatı makaslarının ilki %95 bitmiş durumda, Kamera 3'te de yerde büyük bir parçasını görüyoruz, 2.yarısı da aynı anda yapılmaya başlanıyor yavaş yavaş. Kamera 2'de de görüyoruz A-D blok üst kat tribün ile çatı arasında ki dik çelik çubuklar hemen hemen bitmiş. Çok az birşey kalmış.

Harbiden alışınca çok pis hızlı yapmaya başladılar. Helal olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt