Arkadaşlar,
Bugün 4 Haziran 2010... Çatı Ana Taşıyıcı Makas Montajı tamamlandı sayılır. Normal şartlarda 10 - 15 Haziran haftasında tamamlanması planlanan montaj işlemi ortalama 1 hafta kadar öne çekilmiş oldu.
Geçtiğimiz haftalarda bahsettiğim bir konu vardı. Toki ve Sayın Işın Çelebi'nin açıklamalarında belirttiği üzere Çatının Açılır Kapanır Kapakları konusunda 4 ay Proje ve Hazırlık, 4 ay Üretim ve Montaj Süresi... Toplam 8 aylık bir çalışma programı ile kapakların montajı tamamlanacaktı.
Bu süreler konusunda da Temsan ve Varyap-Uzunlar Konsorsiyumu'nun Kulübe vermiş olduğu plan vardı. 2,5 ay Proje ve Hazırlık, 2,5 ay Üretim ve Montaj Süresi... Toplam 5 ay gibi bir sürede tamamlayabileceklerini öngörmüşler ve taahhütte bulunmuşlardır.
Başlangıçta açıkça söylemek gerekirse bu konuyu sizlerle paylaşırken ben bile bu kadar sürede bitirebileceklerine inanamamıştım. Fakat bugün geldiğimiz noktada 35 gün üzerinden planlanan bir iş 25 gün gibi bir sürede tamamlanmış bulunmakta.
Ben artık bu projenin koordinatörlerinden korkmaya başladım. Sanırım inşaatımızı bir an önce bitirip bizi inşaat izleme zevkinden mahrum bırakacaklar...
Saygılarımla...