Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hanga, Abrines gibi top getirip esneklik sağlayan forvetleri pasifize edip bütün planı Calathes'in ikili oyunları ve Higgins'in isolationuna kuran Saras büyük hayal kırıklığı. Geldiğinden beri eski Sırp coachların topunu oynatıyor fazlası yok.

Golden State’in Nba şampiyonluğu basketbolun akışını çok değiştirdi bence. Her ne kadar basketbol daha birebir üzerinden dönmeye başlayan, uzun oyuncudan bile üçlük beklenen daha akışkan bir hal almış olsa da onlardan sonra topu çok daha hızlı çevirme, boş şut bulunduğu taktirde gerekirse 2. Saniyede topu kullanma, basketbolculara saha içinde çok daha fazla özgürlük verme, birebirlere izin vermenin önemi iyice arttı. Buna bağlı olarak, bu değişimi daha önce gören ve bu gerçekten kaçmayan koçları 3 adım ileri attı. Galatasaraylı olduğu için falan söylemiyorum, cidden bu değişimi en iyi yakalayan koç olarak başta Ergin Ataman geliyor Avrupa’da.

Patlıcan suratlının falan devri neden bitti? Çünkü yok öyle kardeşim artık ben sana bu oyunu çizdim illa bunu oynayacaksın, topu son saniyeye kadar, 30 saniye dolaştıracaksın, sen burada duracaksın, sen burada, bu şutu atacaksın falan.

Larkin aldı geldi, 3 saniyede savunmadan kurtuldu, şut imkanı buldu, atıyor artık ki atmalı da. Yok uzununu bekle pota altına girsin de hücum ribaundu imkanı olsun vs vs. Bunlar geçti. Salacaksın artık oyuncuyu. Bitti artık 50-52 ile maç kazanma.

Misal Itoudis de Ivkovic’in tornasından çıkma o da aynı kafa. Mike James sütten çıkmış ak kaşık değildir elbet ama küstürdü adamı, idare edemedi. Ergin Hoca’ya versen James her maç 30 atar. Bu eski Yugoslav kafası koçlara Larkin’i versen Soner Şentürk’e döner.

Hoca zaten Arroyo’yu, Hawkins’i falan da salıyordu parkede bu dönüşümden önce o yüzden bu değişimle çağ atladı resmen.

Misal Oktay Mahmudi’yi ben çok severim ama o da eski kafada kaldı. Bıraksan 5 tane basketbol bilgisi iyi ama birebiri kötü, insiyatif almayacak Yugoslav, Hırvat vs oyuncunun yanına 3-4 tane de Göksenin koyar, 65 atıp maç kazanmaya çalışır.

Jasikevicius da bu kafada giderse ondan da bir şey olmaz sıradan bir koça dönüşür.

Mike james burukline gitmis ve bu gece oynayacakmis ya la. Avrupada topcu kalmadi.

Mike james burukline gitmis ve bu gece oynayacakmis ya la. Avrupada topcu kalmadi.

Aynen öyle. Micic’te NBA yaparsa Efes yerini nasıl doldurur gerçekten merak ediyorum. Yerine alınabilecek tüm isimlerin kontratı devam ediyor. NBA’de tutunamazsa sezon ortası Campazzo olabilir ama ona da 50 tane teklif gider. Ergin hoca alternatif bulamazsa Mike James kumarını oynar gibi geliyor. Öyle bir takımda nasıl olur merak ediyorum.

Aynen öyle. Micic’te NBA yaparsa Efes yerini nasıl doldurur gerçekten merak ediyorum. Yerine alınabilecek tüm isimlerin kontratı devam ediyor. NBA’de tutunamazsa sezon ortası Campazzo olabilir ama ona da 50 tane teklif gider. Ergin hoca alternatif bulamazsa Mike James kumarını oynar gibi geliyor. Öyle bir takımda nasıl olur merak ediyorum.
Micicin yeri mümkün değil dolmaz. Özel bir topcu. Ins sampiyon olarak veda ederler.

Micic yerine Pangos alınsın. Hem oynuyor hem oynatıyor, Micic çok daha iyi bir oyuncu ama oyuncu tipi olarak en çok o benziyor.

Yıllardır hep yazıyorum yazmaya da devam edeceğim. Bizim baş altı takımlarımız çok iyi oyuncular buluyor. Karşıyaka, Tofaş, Banvit, Daçka, hatta Uşak, Sakarya, Beşiktaş...

Micic Tofaş’ta sıçrama yaptı, sonra Eurolegue yaptı Zalgiris ile. Geldiği nokta ortada.

Bugün Zenit’teki Will Thomas’ı Karşıyaka getirdi Avrupa’ya ilk(Ya da çok dandik bir Avrupa liginden alıp parlattı tam hatırlamıyorum) Ponitka’nın Avrupa kariyeri vardı, zaten Polonyalı ama Karşıyaka’dan sonra Euroleague’e sıçradı. Geçen sene Karşıyaka’daki Jordan Morgan Unics ile Eurocup finalinde (sanırım seneye Euroleague’i garantiledi) Geçen sene veya önceki sene Tofaş’taki P. Henry bu sene Baskonia’da yardırdı, bir üst seviyeye geçebilir. Bugün Zenitteki Poithress geçen sene bizdeydi. Pana’daki uzun bizdeydi.

Harrison bizdeydi, McKissic Uşak’a geldi ilk sonra Beşiktaş falan.

Wilbekin malum, yine Maccabi’deki Colariao direkt Banvit’ten gitti. Micheal Roll Bjk’den. Alex Perez yaşlı bir adam ama Banvit’ten Zalgiris’e gitti.

Mustapha Fall Sakarya’da çıkış yaptı sonra Telekom’a geçti, oradan Euroleague. Cska’daki Micheal Eric Daçka ve sonra Telekom sonra CSKA.

Daha önceden Gary Neal, Hosley, Marcus Slaughter Karşıyaka’dan direkt Euroleague’e gittiler. Bu sene muhtemelen aynı şey Tony Taylor ve Amath Mbaye için de olacak.

Will Clyburn direkt Daçka’dan gitti, şu anda Cska’nın en önemli 2-3 oyuncusundan birisi.

Daha çok vardır.

O yüzden sadece bizim ligdeki baş altı takımlardan bir sonraki sene FIBA CL’yi, Eurocup’ı alacak kadro kurarsın, hiç başka lige bakmana bile gerek yok.

Efes ilk yarısını 3. Viteste oynadığı maçın ilk yarısında 10 sayı fark yaptı.

Micic nasıl böyle gelişti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt