Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bunu almak için 25-30 milyon euro arası bir bütçe gerekiyor senelik. Sağlam bir sponsor bulabilirsen ağırdan 3-4 sene içerisnde almak çok zor bir olay değil. Ama mesele sponsor bıulmak, onlar sponsoru buldular ve senelerdir bunun meyvesini yiyorlar. Tabii Obradovic faktörü de var, işin başına bu işi çok iyi bilen birini getirdiler yoksa Aziz buna da karışsa bırakın champliği F4 bile hayal olurdu.

Düzenli her yıl artan bütçe olunca Aziz'de olsa şampiyon oluyosun zaten. Bizim o bütçeler imkansız zaten. Çok iyi sponsor bulsanda 5 yıllık br program falan yapıp öyle ilerlemen lazım.

ekşide falan türk spor tarihinin en büyük başarısı olarak gösterenler var. tamam kazanılması başarı ama abartıldığı gibi değil. gerçekten çok ilginçler. çok farklı yerlerden bu hipotezleri çürütülebilir.

neymiş efendim avrupa'nın 1 numaralı kupasıymış. arkadaş bir kere şöyle bir gerçek var. basketbolun dünya genelinde en üst seviye oynandığı yer neresi? Amerika. Nba'in en dandik takımını tut getir, euroleague'i namağlup tamamlayıp alıp gider kupayı. bu birincisiydi.

gelelim ikinciye. euroleague ortalama 25-30 milyon bütçe ayırabilecek her takımın rahatlıkla kazanabileceği bir şampiyonluk. yani barcelona futbolda 1 oyuncuya harcayacağı bonservis ücretini 1 seneliğine baskete aktarıyorum dese en kral basketçileri getirip kupaya ambargo koyabilir. fener de 3-4 senedir bu paraları harcıyor ve en sonunda da kupaya uzandı.

gelelim üçüncüye. yukardaki 2 maddeden dolayı futboldaki başarı ile basketteki başarı karşılaştırılamaz. çünkü oynadığımız basketbol seviyesi üst seviye değil. nba, cl ile eşdeğerse euroleague, anca copa libertadores'tir. diğer taraftan da dünyanın sayılı zenginleri 100lerce milyon euro harcamalarına rağmen cl'de çeyrek finalden öteye gidemezken 25-30 milyon harcayıp şampiyon olabileceğin bir turnuva spor tarihinin en başarılısı olamaz.

gelelim dördüncüye. haa yok arkadaş ben bunları anlamam diyorsan. fener'in euroleague şampiyonluğunu. Galatasaray bayan takımının euroleague şampiyonluğundan üstün tutan, vakıfbank'ın dünya şampiyonluğundan üstün tutan, Galatasaray tekerlekli sandalye takımın dünya şampiyonluğundan üstün tutan şey nedir?

bana göre dünya çapında ilgi, seviye, ulaşılabilirlik gibi kıstaslarda bakılınca türk sporundaki en büyük başarı Galatasaray'ın uefa kupası ve ardından gelen süper kupadır. bazı kişiler Türk milli takımın dünya 3.lüğünü en büyük başarı olarak sayıyorlar ama bence sonuca ulaşmayan bir başarı kesinlikle en büyük başarı olamaz. şöyle dönüp bakınca 2002'de kim 3. oldu diye sorsan dünyada kimse bilmez ya da 2006'da. tarih şampiyonları yazar. aynı şekilde 5 kere cl'de finale çıkıp 2. olmaktansa 1 kere çıkıp o kupayı müzene götürmek daha büyük başarıdır bana göre

15-20 fark basıp kupayı alacaklarını belirtmiş idik. Antic, nanıli, bennett gibi çöplerin yerine yapacakları doğru takviyelerle gelecek sene finalde 40 fark basıp alırlar.

Basketbol temiz bir spor. İçerisinde futbol kadar anarşi ve şiddet barındırmayan, genelde belli bir kültür seviyesinin üstünde insanların ilgi duyduğu, elit bir branş. Sporun herhangi bir dalında kazanılmış her türlü başarı da takdir edilesidir. Bu anlamda Fenerbahçeliler tabii ki sevinecek ve kutlayacaklar bu başarıyı. Ancak taraftar denen kitlelerin oluşumu basketbol değil futbol orijinlidir. Bugün Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi ülkemizin büyük kulüplerinin 20-25 milyon taraftara sahip olması bu kulüplerin futbol geçmişi sayesindedir. Bugün bir Galatasaraylı "beni filanca basketçi, filanca voleybolcu Galatasaraylı yaptı" demez. Metin Oktay der Hagi der, Fenerli Rıdvan der Lefter der, Beşiktaşlı Metin-Ali-Feyyaz'dan girer çıkar. Yani futbol ne kadar kaba bir spor olsa da, takipçilerinin önemli bir kesimi ne kadar apaçi ve bıçkın tipler olsa da kulüpler arası rekabetin mihenk taşıdır. Mesela Fenerliler şimdi Aziz istifa diyorlar. Bunu demelerinin sebebi ne peki, futbol takımlarının 3 yıldır kupa bile alamaması, Avrupa'da esamelerinin okunmaması. Basketbolda ise senelerdir ligi domine ediyorlar. Avrupa'nın en büyük kupasında 3 yıldır F4'teler ve sonunda aldılar da. Peki ters çevirin bu 2 sporu. Futboldaki başarı çizgisi baskette, basketteki başarı çizgisi futbolda olsa gene 'Aziz istifa' mı derlerdi? Ne istifası heykelini dikerlerdi büyük başkan diye. Ben dünkü maçı kendi ilçemin meydanında kurulmuş dev ekrandan seyrettim. Kıvırmaya gerek yok, sonuna kadar Oly'nin kazanmasını istedim kupayı (Tabi bunu kalabalığın içinde belli edemezdim, ortalık yerde toplu lince uğrardım :D ). Yalnız maç bitipte FB kazanınca hiçbir şey hissetmedim. Tamamen bir boşluk, ne üzüntü ne sevinç. Tersini düşünüyorum futbolda kazansalar bir Avrupa kupası, ekşimsi bir tat bırakırdı bende. Geçen sene biz de EuroCup kazanmıştık hatırlarsanız. Ben de tüm taraftarlar gibi heyecanla takip etmiştim o finali ve kazanınca da çok sevinmiştim. Ama iddiamızın bile kalmadığı şu futbol sezonunda daha 2 gün önceki tikindirik Osmanlı maçında yaşadığım heyecan ve motivasyon bile yoktu. Tabii ki bu görüşler kişiden kişiye değişir.

golden veye clevaend'i mi yenmisler? neye göre basarı?

basketbol avrupa'da 2-3.sınıf bir organizasyondur, futbolun gölgesi dahi olamadıgını söylemeye gerek var mı?

öyle olsa real-barca gibi takımlar sana kupa mı kaptırır.
Yani. Dunyanin en cok onemsenen sporunda kulup bazindaki 2 numarali kupayi, 2. sinif bi sporun bilmemkac numarali kupasindan daha alcak gormek cok ayri bi kafa. Bi de "Euroleague finalini 1.5milyar kisi izledi" diye bisey uydurmuslar. :D

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yani. Dunyanin en cok onemsenen sporunda kulup bazindaki 2 numarali kupayi, 2. sinif bi sporun bilmemkac numarali kupasindan daha alcak gormek cok ayri bi kafa. Bi de "Euroleague finalini 1.5milyar kisi izledi" diye bisey uydurmuslar. :D

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bizim yerimize bunlar uefa kupasını alsa hala daha uefa kupalı t-shirt basıyor, reklamını yapıyor olurlardı.

bu arada cl finallerini 1 milyar kisi izlemiyor, ülker'in macına uzay-mars gibi gezegenlerden de talep vardı demek.

Artık basketbol'un bir önemi kalmadı benim açımdan.

5-10 milyonluk yatırımlar ile 2.kupada takılmak ligde 4-5 de gezinmek kimi tatmin eder ya.

Ezeli rakibin çıtayı yükseltti, ya efesle birleşip sağlam rakip olup rekabet ederiz ya da sağlam sponsor bulunmalı.
Git bari efes başkanını ikna et bişeyler yap hırto herif bi katkın olsun kulübe

TapaTalK

Artık basketbol'un bir önemi kalmadı benim açımdan.

5-10 milyonluk yatırımlar ile 2.kupada takılmak ligde 4-5 de gezinmek kimi tatmin eder ya.

Ezeli rakibin çıtayı yükseltti, ya efesle birleşip sağlam rakip olup rekabet ederiz ya da sağlam sponsor bulunmalı.
Git bari efes başkanını ikna et bişeyler yap hırto herif bi katkın olsun kulübe

TapaTalK

efes baskani bjkli

15-20 fark basıp kupayı alacaklarını belirtmiş idik. Antic, nanıli, bennett gibi çöplerin yerine yapacakları doğru takviyelerle gelecek sene finalde 40 fark basıp alırlar.
Melli, De Colo, Printezis yaparlar. Sloukas malını da yollayıp Wanamaker'ı alırlar.

Bizim basketball subesi derhal kapatilsin. Ya duzgun yatirim yapin ya da fb avrupa devi iken gsyi surundurmeyin, kapatin gitsin.

Yeter be kardesim
d8f3356ea29a7419a7bf452af2f83959.jpg

Bu bütçeler ile devam edersek rezillik
Kapatın şubeyi gitsin

Adamlar bayan basketbolda bize yenildiler taraftarları her yerde kapatın şubeyi diye mesajlar attılar. Sonra aziz ne yaptı amatörlere yatırıma devam etti gidip bir final daha oynadılar.

TapaTalK

Futbolda falan iyi eglendiriyor bizi aziz basganim fakat yigidin hakki yigide, amatörlerde cok muazzam isler yaptilar. Aziz döneminde amatörlerde hemen hemen herseyi süpürdüler.

bizim o kangren üyelerimzde hala pilav derdinde. ulan o pilavlar kursaginizda kalir insallah. Su dursun denen serefsiz o cocugunu indirmeyen en az onun kadar serefsiz en az onun kadar ortam cocugudur.

Paran varsa oynayacaksın, paran yoksa s.ktir olup gideceksin bu kadar basit!

Loser şikecilerin şampiyon olduğu bir organizsyona biz katılma hakkı bile elde edemiyorsak konuşacak pek bir şey de kalmamıştır. Hadi şempanze başkanınızı alkışlayın!

Senede 10 milyon euro bulamamak büyük rezillik,hemde isim sponsorluğu vermemize rağmen.
10 milyon euro veren sponsor olsa senelik bişeyler olur aslında.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt