Türkiye Ligi'nde, Üst Düzey Defansa Ne Gerek Var?

Söylemesi güzelde 5 büyüklerden sadece Bursaspor'u zar zor yenebildi bu takım. Üst düzey defanslarla olmuyor tamam ama vasat altı defans hattıylada hiçbirşey olmuyor. Futbol son yıllarda değişti her takım başarılı olabiliyor, doğru ve kompakt oyun oynayarak. Büyük takımlarada kaliteli oyuncularla bu oyunu oynamak düşüyor. Başakşehir şuan ligin 1.si ama Yalçın Ayhan denen adam tüm stoperlerimizden iyi şuan. Demem o ki üst düzey gerekmese de vasat oyuncularla oynayıp, taraftara ve Muslera'ya işkence etmenin bir manası yok. 1-0 olsun bizim olsun.

Ne kadar çok gol atarsan at, gol ve goller yediğin sürece puan kaybı yaşayabilirsin. Ama gol yeme sıkıntısını çözdüğün an hertürlü puanla ayrılırsın sahadan, 1 olur 3 olur.

Son düzenleme:
Söylemesi güzelde 5 büyüklerden sadece Bursaspor'u zar zor yenebildi bu takım. Üst düzey defanslarla olmuyor tamam ama vasat altı defans hattıylada hiçbirşey olmuyor. Futbol son yıllarda değişti her takım başarılı olabiliyor, doğru ve kompakt oyun oynayarak. Büyük takımlarada kaliteli oyuncularla bu oyunu oynamak düşüyor. Başakşehir şuan ligin 1.si ama Yalçın Ayhan denen adam tüm stoperlerimizden iyi şuan. Demem o ki üst düzey gerekmese de vasat oyuncularla oynayıp, taraftara ve Muslera'ya işkence etmenin bir manası yok. 1-0 olsun bizim olsun.

Ne kadar çok gol atarsan at, gol ve goller yediğin sürece puan kaybı yaşayabilirsin. Ama gol yeme sıkıntısını çözdüğün an hertürlü puanla ayrılırsın sahadan, 1 olur 3 olur.

isin ironik tarafi bizde yeterli bulunmadigi icin kovulan yalcin bütün stoperlerimizden iyi.
bizde halan hakan balta stoper oynuyor.

Gördüğüm en saçma tespit. Bu ligde her zaman iyi ikili stoperi bulan fark yaratmıştır.

İlk Kalli zamanı izlemeyemedim ama Stumpf-Götz ikilisi, 96-2000 dönemi Bülent-Popescu, 2006 senesinde Song-Tomas, 2012 senesinde Ujfa-Semih.

Fb'de Uche-Högh kaç sene iyi ikiliydi, 2003'te Luciano-Tomas, 2004-2006 arası Luciano-Servet, 2007-2010 arası Edu-Lugano...

Bjk'de 2002-2004 arası Zago-Ronaldo. Daha akla gelmeyen pek çok ikili sayılır. Bizim ligde o kadar rezil stoperler var ki, İyi ikili yakalayan takım diğerlerine her zaman fark atıyor.

Gördüğüm en saçma tespit. Bu ligde her zaman iyi ikili stoperi bulan fark yaratmıştır.

İlk Kalli zamanı izlemeyemedim ama Stumpf-Götz ikilisi, 96-2000 dönemi Bülent-Popescu, 2006 senesinde Song-Tomas, 2012 senesinde Ujfa-Semih.

Fb'de Uche-Högh kaç sene iyi ikiliydi, 2003'te Luciano-Tomas, 2004-2006 arası Luciano-Servet, 2007-2010 arası Edu-Lugano...

Bjk'de 2002-2004 arası Zago-Ronaldo. Daha akla gelmeyen pek çok ikili sayılır. Bizim ligde o kadar rezil stoperler var ki, İyi ikili yakalayan takım diğerlerine her zaman fark atıyor.

Servet de 2008'de çok iyi oynamıştı bizde,o şampiyonlukta emeği büyüktür.

Muslera - Ujfaluji - Melo - Sneijder - Drogba
----------------------------------------------------
Omurgası bu minvalde olan bir takımın değil TR'de Avrupa'da dahi kafa tutamayacağı takım yoktur. Tabi bu ismi geçen oyuncuların formda olması koşulu ile söylüyorum. Misal güncel Drogba veya Melo'dan bahsetmiyorum. Bu demek değildir ki beklerin kanatların bir kıymeti yoktur. Vardır elbet lakin önce omurgayı sağlam kuramadıktan sonra çokta bir önemi yok. Bir diğer örnek için bkz : 96-00

Bizim şu an bir Urfalı'mız ve bir Melo'muz yok. Son dönemlerde yaşadığımız sıkıntıların üzüntülerin çoğunu da bundan dolayı yaşıyoruz zaten. En kritik mevkilerin ikisinde şu an çok ciddi kriz yaşıyoruz. Aslında Drogba'mız da yok o da eksik. Eren ve Podolski olmaz oraya. Podolski iyi bir oyuncu son vuruşları mükemmel ama komple bir forvet değil lakin TR için idare eder. Velhasıl kelam üst düzey bir stoper her zaman her takıma lazımdır.

Kalede Simoviç, önlerinde İsmail-Cüneyt Tanman-Erhan Önal-Semih Yuvakuran 4'lüsü vardı Neuchatel Xamax maçının defansıdır. Semih sonra Fener'e gitmişti.

Arkadaşlar dediğimin bir kanıtı daha Kjaer Liverpoolun stoperi sonuç Kayserispordan 4 yedi hahaha :D

Stoper önemsiz Türkiye liginde yeterki ileri tarafın iyi olsun. Türkiye ligi için her türlü şampiyon olursun.

Şu maçta sow olsa bu maç böyle bitmezdi, Fenersin sowsuz pozisyon üretemiyor O fernandaonun kaçırdığı pozisyonu sow olsa atardı o zaman maç en iyi ihtimalle berabere biterdi ben böyle saçma birşey görmedim vs diyenler bana iyi izleyin maçı?

"..Defansa gelince Ahmet Çalık Hakan Balta Serdar aziz gayet Türkiye ligi için yeterli stoperler..."

Biri evlere şenlik, diğeri hastane köşelerinde.

Geri
Üst Alt