Türkiye Yanıyor

Riyakar bir toplumuz derken tam da bunu kastediyordum işte!
Bir yandan bakanlar, genel müdürler Avrupa Birliği ülkelerine teşekürler ediyor uçak, helikopter yardımı yaptığı için diğer yandan da Twitter'da hastag açılıyor, destek mesajları atılıyor başdanışmanlar tarafından bizi Avrupa'ya şikayet ettiniz,aciz gösterdiniz demek için!.. Sanırsın ki burası "muz cumhuriyeti; sanırsın ki devlet işleri yazılı beyanla olmaz,durup dururken yabancı ülkeler hiç bir muhatap olmadan al sana uçak kardeş der.Ve buna inanıp binlerce destek mesajları, üzerine kutuplaşan bir iklim.Hiç yangın çıkmasa bile o kadar gerilmiş,kutuplaşmis bir toplumda bu zıt kutupların çekim gücü bile ateş çıkarmaya yeter! Hakikaten benim de burama kadar geldi (ceza yemek istemiyorum).Yeter,yeter, yeter!.. Titanic batarken müzik çalan kemancılar gibi davranan mı dersin,şu ortamda derdi"ayranı yok içmeye tahterevanla gider gezmeye" olan mı dersin daha yazılacak çok şey var ama sözün özü insan"hak ettiği şekilde yönetilir". Yöneticiler de toplumun bir yansıması olduğuna göre ve de bu toplumun seçimi neticesinde göreve geldiğine göre "onay veren de yetki veren de destek veren de biziz,isyan eden de şikayet eden de itiraz eden de biziz.Velhasil yakan da yanan da yakılan da biziz.

Ülkemizi aciz gibi gösteren açılan hashtagler değildir

İçi boşaltılıp işlevsiz hale getirilmek amacıyla kayyum atanan bütün kurumlarda bu tarz sorumluluk almayan yetersiz insanlar var ne yazık ki. Günün birinde daha büyük bir afet olursa ne olur düşünmek bile istemiyorum.

2014 yılından bir haber. THK'nın envanterinde bulunan yangın söndürme uçaklarından bir tanesi; M-18 Dromader. 11 adet varmış. 2014 yılında emekliye ayrılmış. CL-215 marka uçaklardan da 9 tane var. Peki bu uçaklar neden kullanılmıyor? 2019 yılında bu kuruma kayyum atandı. Uçakların bakımı, servisi yapılmadı? 2020 senesinde emekliye ayrılan M-18 uçaklar satışa çıkarılmış ama olmamış. CL-215 uçakların 3 tanesi de satılmak istenmiş ama yine olmamış. Yani bakımı yapıldığı takdirde 6 adet CL-215 marka yangın söndürme uçağı kullanıma hazır olabilirdi.

3 yıl öncesine kadar orman bakanlığı yangın söndürme işini thk'ya ihale ediyordu. thk da ihale hakedişleriyle uçakların bakımını yaptırıp pilotların maaşını ödüyordu.

3 yıl önce thk'yı devre dışı bırakmak için ihale şartnamesini degiştirdi orman bakanlığı. minimum kapasiteyi 5 tona çıkardı. thk'nın elindeki uçakların kapasitesi 4.5 ton. o yuzden ihaleye giremiyor, uçaklar 3 yıldır yatıyor. hakediş alınmadığı için bakım yaptırılmıyor. pilotların da işine son verildi. yani uçaklar uçabilir durumda değil.

orman bakanlığı ile thk arasında kişisel veya siyasi bir inatlaşma var. gerekçe olarak da uçak yerine helikopter tercih ediyoruz diyorlar.

Ekşi'de "hiç yakalanmadan 35 ilde yangın çıkarabilen örgüt" diye başlık açılmış. Biz sokağa çıksak adım başı gbt kontrolü yapan devlet ülkenin içinde fıldır fıldır cirit atan teröristleri yakalayamıyor yani öyle mi? Tamam sınırlar kevgire döndü, muhtemelen içeriye talibanı da işidi de pkksı da doluştu ama ulan bari içeride yakalamayı becerin be. Mesela Boğaziçi'nde öğrencilere terörist muamelesi yapanlar nerede şu anda? Sokakta 3 kişiyi birlikte yürürken görünce dağıtmak için müdahale edenler nerede? Teröristlere her şey serbestken insanlarımız, hayvanlarımız, ağaçlarımız dövülmek, öldürülmek, ezilmek için mi var bu ülkede?

Abi trt muhabiri ne yapsın ya adam işten mi ayrılsın bunları söylemem mi desin gözünüzü seveyim yanlış yerlerle uğraşıyor yine herkes.

Geri
Üst Alt