Türkiye’de 3 Futbolseverden 2’si Korsanı Tercih Ediyor

Netspor ve Selçuksports candır.

Enayi değiliz ve alım gücü denen bir şey kalmadı. Sebep arayan varsa en tepeye baksın zira bu ülkede ne değersizleştirildiyse sorumlusu kendisi. Futbolla siyasetin bu kadar iç içe geçtiği nerede görülmüş ? En basitinden Trabzon komik komik paralara topçu transferi yapıyor, ligden Bakasetas vs. biz istesek 3.5 kağıda alabilir miydik ? Kimler var bu işin içinde ? Hakem performansları yerlerde , federasyon başkanı inşaatçı, sağı solu Servet vs. holiganlarla dolu. Param olsaydı da buraya asla harcamazdım.

beinsports'a üyeydim adamlar aylık 150 tl istiyorlar üyeliğimi iptal ettirdim. bir tanıdığımın vasıtasıyla İP TV aldım. beinsport-tivibu-smartspor-s sport-exxen hepsi var ve aylık 35 tl veriyorum. durum böyleyken hele de ekonomik şartlar böyle ağırken kim niye ayda 150-160 tl versin beinsport'a?

Uygun fiyata düzgün yayıncılık yapsan o 2 kişiden 1'ini kendine çekersin. Kendinde en ufak sorumluluk görmeyip köpek gibi beni izlesinler diye diretirsen hepsini kaybedersin. Siyaset güdümlü TFF ayrı bir tartışma konusu tabi.

kim napsin bu kokusmus les lige yaw

Açıkçası ben bu durumu yanlış buluyorum. 3/3 olmalı.

İnsanların çoğu artık alışkanlıktan dolayı maçları takip ediyor. Yayıncı kuruluşun istediği paralar oldukça astronomik. 30, 40 liradan dekoder sat, bak bakalım insanlar korsan yayına yöneliyor mu?

1- Tff, Mhk vs futbolu yönetenler ile siyasetin kaynaşması.
2- Klüp başkanlarının bu danışıklı ilişkilere taraf olarak alet olması.
3- Taraf hakemlerin piyon olarak sürülmesi, istedikleri gibi taraflar ya da karşı taraflar arasında maç sonuçlarını belirleyerek hasımlık yaratması.
4- Menejerler, ajanslar dolayısıyla bir takım kişiler para kazanabilsin diye sınırlanan yabancı sayısı sınırı.
5- Oynadıkları topun kalitesizliği yanında, topçuların zırt pırt kendini yerlere atması, yatanların kalkmaması, sahtekarlıkları ile seyir zevkinin dip yapması, vs.

Yav içeriği 1a, 3c diye ayrı ayrı doldurulabilecek 15 madde daha sıralarım böyle. Başından sonuna kokuşmuş bu yapıyı futbolu seviyoruz diye cebimizdeki parayı vererek desteklemek kadar saçma bir şey olamaz.

Bir de dünyanın parasını istiyorlar enayi yerine koyup milleti. Yayıncı zaten her şeyin farkında ,oyunu kendileri kurmuyor belki ama oyunculara değerleri kadarını veriyorlar artık onlar da bıktı zarar etmekten. Şu ligi almazlarsa bir şey de kaybetmezler. Bu saatten sonra ancak araya birileri girerse yüksek fiyat çekerler de alırlar.

Kişisel çıkarlar, birilerinin ceplerinin para dolması, birbirlerini yönetmek için edilen kavgalar, güç gösterileri vs. değil de, elin İngiliz'i, Alman'ı, İspanyol'u gibi bizimkilerde seyirciye, klüplere ve bu spora hakettikleri saygıyı verip, adam gibi bir rekabet ortamı sağlamış olsalardı bugün herkes kazanırdı, korsan morsan izleyen de hor görülebilirdi.

Öyle bir duruma geldik ki, hor gördüğümüz Bettv'leri izleyenler değil, esas yayıncıya para veren taraftarlar oldu. Sözün bittiği yer de işte burası.

Taraftar olarak lisanslı neyi varsa alırım klübün. Gel gelelim gerisine 5 kuruş para çıkmaz benden.

Sanki internete olan vergimizi de vermiyoruz da korsanmışmış... Beleşe kullanmıyoruz! Önce boğazımı doyururum, size para koklatmam. Kulübüm için yol var, store. İmkan oldukça da oradan katkımı yaparım. Size, tiyatro liginize zıkkım yok😐

Hem ülke şartlarında hemde futbolun içinde bulunduğu seviye, herkesi uzaklaştırıyor.

SM-A325F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Korsan yayın izliyenler kayıp müşteri değildir. Yani yasal izleyici kaybı olarak görülemez. Örnek: çoğu korsan yayın kullanan insanlar, eğer korsan yayın izleme imkanı olmasa gidip dekoder alıp yine izlemez. Arada tek tük istisnalar olabilirz ama kaideyi bozmaz.

Bunun bir diğer örneği korsan oyun oynayanlar. Örnek: adam oyunun korsanı çıkana kadar bekliyor. 1 sene, 2 sene. Çıkmaz ise oynamıyor. Bu kayıp müşteri sayılmaz.

Yanlış pencereden bakıyorlar.

Korsan yayın izliyenler kayıp müşteri değildir. Yani yasal izleyici kaybı olarak görülemez. Örnek: çoğu korsan yayın kullanan insanlar, eğer korsan yayın izleme imkanı olmasa gidip dekoder alıp yine izlemez. Arada tek tük istisnalar olabilirz ama kaideyi bozmaz.

Bunun bir diğer örneği korsan oyun oynayanlar. Örnek: adam oyunun korsanı çıkana kadar bekliyor. 1 sene, 2 sene. Çıkmaz ise oynamıyor. Bu kayıp müşteri sayılmaz.

Yanlış pencereden bakıyorlar.
Zevk ve tercih olarak değil de mal ve hizmet fiyatlaması olarak bakılmalı. Oyunu alabilse beklemez, bunu keyfi yapmıyor. İzleyici örneğin de böyle.

Geri
Üst Alt