türkiye’de rahat yaşayabilmek için aylık gelir ne kadar olmalı?

Temel yaşam masrafları ve sosyal masraflar dışında tacize, tecavüze, gaspa ve hırsızlığa uğramamak için bir koruma ordusu kiralamak gerekiyor. Aylık toplam 200.000 TL'ye falan rahat yaşanır sanırım.

Evli ? Bekar? Evliyse çocuk var mı? Büyük şehir mi? 15 den başlar 50 ye kadar yolu var. 30 bin alan arkadaşım var. Çocuğun özel okulu araba kredisi derken zor geçiniyorum diyor.

çok değişkeni var.

ben evli değilim - kendi evimdeyim (çok şükür) survival oyunu gibi ufak birikimler bilmemneler ile yatırım mantığı ile ekonomiye göre 1i 3 , 3 ü 5 yapmaya uğraşıyorum arka planda.

Araban varsa - allah sabır versin
Kiradaysan - allah sabır versin
Çocuğun varsa- önce sağlık sonra şans en son gene sabır versin
Anne baba olarak ortak eve giren eden , mutfak gideri derken ... bunu söylerken depresif oluyorum yalan yok.

Arkadaşlarım var çocukları yeni oldu - halleri yerinde gelirleride iyi işlerinde ama onlar bile daha 3 aydır anne baba oldular ama eğitimdir odur budur araştırıyorlar tabi , morallari yerlerde.

Tek yaşayan biri için İstanbul dışı aylık 30-40 bin lira arası Istanbul için 40-50 civarı bence. Hayatı boyunca Ev alamayacağını arabayı da zorla alacağını var sayarak yazıyorum.

Yoksulluk sınırı 19 bin diye duymuştum yanlış değilse eğer. En az 25 bin üstü olması lazım. O da evi arabası olup ortalama bir hayat yaşamak için.

15.000₺

1 aylık maaş iPhone'a yetmeli yani.

Geçen sene gelirimi 10 000 TL'ye çıkardım özel dersle sunla bunla. Eşimde 8 alıyor. 18 000 8 ay eve giriyor. İt gibi çalışıyorum. Araba alamadım. Evim kira. Borçlarımi ödemeye çalışıyorum. Gezmek yok. Tatil yok. Memlekete giderken 700 lira bilet parasını düşünüyorum. 3k ev kirası, 1k diğer ev giderleri, 2k market, 1k sigara hanımın öğrenci kredisi, benim düğün borcu, iş borcu, diğer kredi vs derken aylık 1 gram altın alıyoruz, para bitiyor. Diyeceksiniz ki onuda yetiremiyorsan yuh olsun millet ne yapsın, vallahi yetmiyor. Gece 11lere kadar çalışıyorum

40 Bin tl yeter, gece hayatin yoksa 20-25 bin (normal bir yasam icin)

Evli ? Bekar? Evliyse çocuk var mı? Büyük şehir mi? 15 den başlar 50 ye kadar yolu var. 30 bin alan arkadaşım var. Çocuğun özel okulu araba kredisi derken zor geçiniyorum diyor.

Kesinlikle sorgulanması gereken birçok etken var..
Çocuğu özel okula falan yollamayan 2 çocuklu bir aile periferde 20-25 bin civarına ortalama bir hayat yaşar..
Bu standartlarda şehre göre 30-40 bini bulur ama büyük şehirde olup özel okul ekstra eğlenceler senede 2 otel tatili falan dersen 50 binden aşagi hicbirsey yapamazsın..

Geçen sene gelirimi 10 000 TL'ye çıkardım özel dersle sunla bunla. Eşimde 8 alıyor. 18 000 8 ay eve giriyor. İt gibi çalışıyorum. Araba alamadım. Evim kira. Borçlarımi ödemeye çalışıyorum. Gezmek yok. Tatil yok. Memlekete giderken 700 lira bilet parasını düşünüyorum. 3k ev kirası, 1k diğer ev giderleri, 2k market, 1k sigara hanımın öğrenci kredisi, benim düğün borcu, iş borcu, diğer kredi vs derken aylık 1 gram altın alıyoruz, para bitiyor. Diyeceksiniz ki onuda yetiremiyorsan yuh olsun millet ne yapsın, vallahi yetmiyor. Gece 11lere kadar çalışıyorum

Üstad bu enflasyonda çok normal yetirememen yuh denecek bir durum yok..
asgari ücretlileri baz aliyorsan bir yerlerden destek almadan (aile devlet ek gelir vs)yaşama ihtimali 0 bu memlekette öyle yaşıyorum diyene de inanmam

Evli veya Aileli sosyal hayatı olan bir kişi alkol ve sigara kullanımı ile birlikte ortalama 20-30 olmalı. Verirler mi ? Nah verirler. 4.250 tl ile muhabbet kuşu beslenmez. Anlarlarlar mı? Nah anlarlar!

Geri
Üst Alt