Türkiye'de Yapılan Keşifler Dünya Tarihini Baştan Yazdıracak

O adam Mustafa Kemalin saklanan vasiyeti var. Hilafeti lağvetmedigini söylüyor. Ileride ülke güçlenince tekrar kullanıma alınabilir gibi şeyler söylüyordu.

Konuyla alakasız ama.
Çok kıymetli bir insan ama özellikle son iki yılını tutmuyorum açıkçası. Salt bilgi dışına çıkıp yorumlamaya başlayınca tutmadım kendisini pek.

Tapatalk

O adam Mustafa Kemalin saklanan vasiyeti var. Hilafeti lağvetmedigini söylüyor. Ileride ülke güçlenince tekrar kullanıma alınabilir gibi şeyler söylüyordu.

Konuyla alakasız ama.
Bu tür adamlara ezber bozdukları için genel kitle komplocu gözüyle bakıyor.

Ama biz biliyoruz ki, gerçeklerin birçoğundan haberdar değiliz.

Mesela ben İşid'ın kurulucağını kuruluşundan birkaç sene önce ilk bu adamdan duydum.
"Kimse umursamıyor ama şuan Abd ortadogu'da yeni bir terör örgütü kuruyor" demişti.

Çok kıymetli bir insan ama özellikle son iki yılını tutmuyorum açıkçası. Salt bilgi dışına çıkıp yorumlamaya başlayınca tutmadım kendisini pek.

Tapatalk

Bu açıklamadan sonra ben takip etmeyi bıraktım kendisini zaten.

Ebla tabletleri hakkında uygun zamanda bir şeyler karalayacam abi.

Bu tür adamlara ezber bozdukları için genel kitle komplocu gözüyle bakıyor.

Ama biz biliyoruz ki, gerçeklerin birçoğundan haberdar değiliz.

Mesela ben İşid'ın kurulucağını kuruluşundan birkaç sene önce ilk bu adamdan duydum.
"Kimse umursamıyor ama şuan Abd ortadogu'da yeni bir terör örgütü kuruyor" demişti.

Sanki bu birazda bilgisizlikten ve aslında bilgisizlikten çok entelektüelite yoksunluğundan kaynaklanıyor. Dış politika,istihbarat yani genel olarak strateji üreten merkezler; entelektüelite ister, eğer bir ülke yeterince entelektüele sahip değilse veya entelektüellerin sesi çık(a)mıyorsa o ülke komploculara teslim olur.

Bir şeyin komplo dışında bir açıklaması olmasına rağmen komplo üretiliyorsa o ülke ne olayları doğru yorumlayabilir ne de doğru pozisyon alıp çıkarlarını koruyabilir. Özne'yi tespit etmek mümkün olabilir hatta nesne'yi bulmakta mümkün olabilir ama hedefi entelektüelite olmadan tespit edemezsin.

Geri
Üst Alt