türkiye'de yıllardan beri süregelen sistemsizlik

Ha bu arada ne tayyipmiş gibi alflar edenler. Tayyibi gayette eleştiriyorum sizin derdinizin ne olduğunu bildiğimden ısrarla size muhalefet edeceğim. Sizind erdiniz futbol değilki erdoğanın temsil ettiği değerler, oy aldığı insanların niteliği.

hadi ordan kimi kandırıyorsunuz.

Şu forumda hep dikkatli olmaya çalıştım ama her başlıkta aynı muhabbeti açarak neyi hedefliyorsanız cevabına da hazır olacaksınız.

İster kabul edin ister etmeyin bu ülkeyi bundan sonra bu tarz adamlar yönetecek. Be ready yani!

Akp yi sevmem ama bla bla bla :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Tayyib kötü, ama ondan öncekiler en az Tayyib kadar kötü, ve Türk futbolunu 30 yildir siyaset yönetiyor.

- Ankaragücü siyasi bir karar ile süperlige cikarilirken Tayyib yoktu
- Diyarbakirspor devlet kuvveti ile süperlige cikarilirken yine yoktu Tayyib (Izmirsporlu oyuncular ve teknik ekip Diyarbakir´da isgence gördüler mactan önce)
- Tayyib yokken de Teknik Adam Ankara´da belirleniyordu
- Tayyib yokkende Sedat Peker gibi adamlar Türk futbolunun icinde olup, oyunculara yöneticilere tesbih dagitiyordu

Tayyib gitmesi lazim, ama Tayyib´in gitmesi ile, yerine Halibb´in gelmesi ile hic birsey cözülemez. "Onun hirsizin cani cehenneme, ama Benim hirsizim, iyidir kalsin" zihniyetinin yikilmadigi sürece siyasi olarak kimin en tepede olmasi pek de önemli degil... Tayyib gizli gizli Fenerbahce´yi kurtarirken, bütün muhalefet (HDP haric) cikis yapti UEFA´ya kadar Fenerbahce´yi korumak icin....

Yani halk degismedi sürece, basta hangi ideoloji olursa olsun, hci bir sekilde birsey degisemez... Cünkü herzaman kücük hesaplar pesindeyiz, birlikte güclü olacagimiza, bir birimizin ayagini kaydirmaya bakiyoruz.

Fatih Terim ve türevlerinin eceliyle hakkı rahmetine kavuşmadıkça bu ülke futbolunda bi yol olmayacak

Bu ft'nin "ekol getirecegiz" diyip 3. gelisi

tek getirdigi "sistemsizlik" ya bir baska deyimle "kaos sistemi"

ft her geldiginde kaos devralir, kaos yapar, ve gidisinde kaos birakir

bir kez daha gorduk ki, baskan o transferleri yapmasa ft asla sampiyon olamazdi (melo, muslera, elmander, selcuk vs)

ft'nin teknik-taktik becerileri degil, oyuncular aliyorlar maclari kisisel becerileri ile

zaten terim hep bu sebepten dolayi elestirilirdi

hadi be oradan.

bu mantik o kadar saçma ki, ne kadar anti-ftci oldugunu gösteriyor.

Yani Unal Aysal tüm iyi transferleri yapti (Muslera, Melo, Elmander Selçuk), Terim tüm kötü transferleri mi yapti (Amrabat, Hamit, Sercan etc. etc.)?

Kendi cebinden 1 kurus bile harcamayan kisi Unal Aysal degil miydi?

Bu transferleri Kulüp yapmistir, o kadar basit.

Aysal'a iyi transferler için ne kadar credit vermek istiyorsan, kötü transferler için de elestirmek lazim.

Ayrica FT bizi 2 kez üst üstte sampiyon zamanlarda da mi ''kaos'' yapti?

Hem oyuncular maclari kisisel becerileri için aliyoruz diyorsun, bu mantikla dünyadaki tüm hocalari kötü ilan edebilirsin.

Fatih Terim türkiye ligi için en uygun teknik direktördür.

Savunma organize etmesini pek iyi bilmiyor, ona katiliyorum.

Fakat onun basardigi o kadar sey var ki, onu teknik-taktik birsey anlamdigini demek agir saçmaliktir.

Ha bu arada ne tayyipmiş gibi alflar edenler. Tayyibi gayette eleştiriyorum sizin derdinizin ne olduğunu bildiğimden ısrarla size muhalefet edeceğim. Sizind erdiniz futbol değilki erdoğanın temsil ettiği değerler, oy aldığı insanların niteliği.

Şu forumda hep dikkatli olmaya çalıştım ama her başlıkta aynı muhabbeti açarak neyi hedefliyorsanız cevabına da hazır olacaksınız.

İster kabul edin ister etmeyin bu ülkeyi bundan sonra bu tarz adamlar yönetecek. Be ready yani!

Sen iyi misin hasta mısın arkadaşım ? Ne alaka burada sbah akşam RTE'nin futbola karışması ile akplilerin niteliği falan ?

Burada akpliler bir şey mi söyleniyor da üstüne alınıp duruyorsun birader ? Ne bu her konuda "eskiden de böyleydi " söylemleri...Eskiden beri böyle diye böyle mi devam etsin ?

Adam ülke futbolunun içine sıçtı işte , bu kadar basit ? 80'lerden beri sürekli ilerleyen bir yapı vardı her anlamda , şimdi 30 sene öncesine döndük neredeyse...80'lerde 3 yabancı oynatıyordun şimdi ise 5...

Tayyib kötü, ama ondan öncekiler en az Tayyib kadar kötü, ve Türk futbolunu 30 yildir siyaset yönetiyor.

- Ankaragücü siyasi bir karar ile süperlige cikarilirken Tayyib yoktu
- Diyarbakirspor devlet kuvveti ile süperlige cikarilirken yine yoktu Tayyib (Izmirsporlu oyuncular ve teknik ekip Diyarbakir´da isgence gördüler mactan önce)
- Tayyib yokken de Teknik Adam Ankara´da belirleniyordu
- Tayyib yokkende Sedat Peker gibi adamlar Türk futbolunun icinde olup, oyunculara yöneticilere tesbih dagitiyordu

Tayyib gitmesi lazim, ama Tayyib´in gitmesi ile, yerine Halibb´in gelmesi ile hic birsey cözülemez. "Onun hirsizin cani cehenneme, ama Benim hirsizim, iyidir kalsin" zihniyetinin yikilmadigi sürece siyasi olarak kimin en tepede olmasi pek de önemli degil... Tayyib gizli gizli Fenerbahce´yi kurtarirken, bütün muhalefet (HDP haric) cikis yapti UEFA´ya kadar Fenerbahce´yi korumak icin....

Yani halk degismedi sürece, basta hangi ideoloji olursa olsun, hci bir sekilde birsey degisemez... Cünkü herzaman kücük hesaplar pesindeyiz, birlikte güclü olacagimiza, bir birimizin ayagini kaydirmaya bakiyoruz.

Her Allah'in konu da Tayyip ile Hukumet'i suçlayan veya eleştiren zihniyet, futbol için degil siyaset için geldigini düsünüyorum.

Bak, Tayyip suçsuz oldugunu da söylemiyorum, onu eleştirmek elbette serbest, fakat neredeyse her konu da, gerçekleri unutup, en saçmasapan argümanlarla onu ve hukumet'e laf atmakla, ne kadar objektif olmadigini gösteriyorlar.

Ayrica, DIGER parti/kuruluşlarin yaptiklarini söylemeyen ayni zihniyet, hangi parti/kuruluş'u destekledigini de gösteriyorlar.

Türkiye de tüm güç Tayyip'in elinde mi ya? Biraz mantikli olun ya.

En küçük savunmada da aşik veya sen Galatasaray degilsin diyerek sanki o kişi Atatürk'e hakaret etmiş gibi linç etmek istiyorlar.

Ondan sonra burasi tartişma alaniymiş.

Yav he he.

Son düzenleme:
Eski kötüleri örnek gösterek Tayyip in yediği haltları savunmanın 'sanki daha öncekiler çalmadı mı' demekten ne farkı var?
Hem burada Tayyip i eleştirenlerin eskileri, misal Semra Özal ı desteklediği fikri de nereden çıktı?

Şikeyi örtbas ettiği için teşekkür bekleyen bir kansızı başımıza musallat ettiyse eleştirmeyecek miyiz? Stat açılış törenini kendi siyasi mecrasına çevirmeye kalktığı için aldığı tepkiden dolayı koskoca bir camiayı yok saymasını eleştirmeyecek miyiz?

Diyorsunuz ki bundan sonra bu ve benzeri adamlar yönetecek ülkeyi. En azından spor adına şunu söyleyebilirim. O zaman ülke olarak başımız boktan hiç çıkmayacak. Bak tabelaya, sonuncusun, en dipte.

BERkay & eKİN & Berkin

Her Allah'in konu da Tayyip ile Hukumet'i suçlayan veya eleştiren zihniyet, futbol için degil siyaset için geldigini düsünüyorum.

Bak, Tayyip suçsuz oldugunu da söylemiyorum, onu eleştirmek elbette serbest, fakat neredeyse her konu da, gerçekleri unutup, en saçmasapan argümanlarla onu ve hukumet'e laf atmakla, ne kadar objektif olmadigini gösteriyorlar.

Ayrica, DIGER parti/kuruluşlarin yaptiklarini söylemeyen ayni zihniyet, hangi parti/kuruluş'u destekledigini de gösteriyorlar.

En küçük savunmada da aşik veya sen Galatasaray degilsin diyerek sanki o kişi Atatürk'e hakaret etmiş gibi linç etmek istiyorlar.

Yav he he.

Türkiye'de tüm güç tayyipte mi yaaaawwwwww :D :D :D...

Yok onda değil bende...Birader adam alenen bildiğin bir diktatör , ülke futbolcu Romanya'daki Çavuşesku döneminde benzemiş tamamen , Fenerbahçe artık şikesiz maç kazanamadığı gibi bunu da artık göstere göstere yapıyorlar...

Bunu göremeyecek kadar aptal değilsiniz değil mi ?

Sunu söylemem lazimki, daha önceki rejimler ile karsilastirirsam 3. Temmuza kadar AKP´nin spora etkisine pozitif olarak bakmisimdir. Statlar yapiliyor, cestili projeler var, futbola ilgi, reklam ve para var, felan filan... 3. Temmuz sürecinde daha bile begendim. Dedim artik bunlar ortaya cikabiliyor, Türk futbolu temizlik sürecine giriyor diye umut baglamistim...

Ancak sonrasi ile AKP bütün yaptiklari pozitif icratlari batirmistir gözümde... Fenerbahce´yi kayirmak adina, bütün takimlari, hatta Milli takim dahil riske atmak. Yasalar cikarip, Aziz Yildirim´in hapis cezasinin hafifletilmesi (Buna biz bile destek verdik)... Demirören´in basa getirilip bütün kirlilik icin bir süngel olarak kullanilmasi...

Zaten Türkiye hic bir zaman kaliteli bir Futbol Ülkesi olamadi, ama bunun üzerine birde oyuncularin arasinda müthis bir piskolojik savas var... Bu olaylardan sonra Trabzonspor´lu oyuncular nasil anlasacak Fener´liler ile ? 3. Temmuz sürecinin sürecinden dolayi Fenerbahce ve Galatasaray camiasi hic olmadigi gibi bir birine düsman olmustur. Federasyon baskanini sevmeyen bir takim taraftari herzaman olmustur, ama su an restmen üc takim taraftarinin nefret ettigi bir Federasyon baskani var... Yani hic bir sekilde Ülke olarak sinerji olusturamiyorsun...

Eeeeey siyaset... Bizde azcik olsada futboldan anliyoruz, sporcunun zihinsel halini biliyoruz. Hasbelkader Türk fubolunun gecmisine de hakimiz. Ve bir daha diyorum, camurlu bir zeminin üstünde, siz bir bina, villa yada holding insaa edemezsiniz !!!
Siz oysaki cok iyi bilirisiniz bina yapmayi, villa yaptirmayi. Oturmak istediginiz Villa´yi camurlu bir zeminin üzerinde yaptirimisiniz hic ? Zeminin saglam olmasi, bir insaat dikkat edilecek ilk ve en önemli unsur degilmidir ? Siz bu hatalarinizdan dönmediginiz sürece, Türk futbolu hic bir zaman huzur ve kaliteye kavusamiyacaktir...

Yav he he.

Bunu ciddi ciddi soruyor musun? :D

Her gun beraber olan ligdeki takımların sistemı yokkı 2- 3 ayda bır 1 hafta toplanan mıllı takımın bı sıstemı olsun. Mıllı takım ne zaman başarılı oldu. GS ın ıyı oldugu dönemde. Mıllı takımda oynayan oyuncuların çogu vasat oyuncular onların yerıne su alınsın denılecek adamda yok.

Sistemsizlik sadece futbolda değil Türk insanın hayatında var.

Her eleştiriye bir yanıtım var zihniyetini biliyordum da, atara atar, gidere gider zihniyetini yeni tanıdım. Ama söylemeliyim ki bundan çok sıkıldım, apolitik biriyim, siyasi görüşün beni ilgilendirmez ama konuları kutuplaştırmanı forum kuralları gereği hoş görmüyorum. (Bana verdiğin chp örneği de bu konuda sağlıklı düşünemeyecek meziyetlerde olduğunun ispatı.)

Diyeceksin ki "siyaseti ben sokmuyorum, ben sadece siyasi yorum yapanlara yanıt veriyorum". Benim gözümde öyle değil. Eleştiri içeren ve birçoğu makul her yorum, senin yanıtınla kutuplaşma ve siyasi polemiğe dönüşüyor. Mutlu olduğum tek konu var, bir ara "Akp yi sevmem ama...", Tayyip'i sevmem ama..." kisvesiyle giriyordun konulara, çok şükür ondan sıyrıldın. Böylesi daha samimi...

Her eleştiriye bir yanıtım var zihniyetini biliyordum da, atara atar, gidere gider zihniyetini yeni tanıdım. Ama söylemeliyim ki bundan çok sıkıldım, apolitik biriyim, siyasi görüşün beni ilgilendirmez ama konuları kutuplaştırmanı forum kuralları gereği hoş görmüyorum. (Bana verdiğin chp örneği de bu konuda sağlıklı düşünemeyecek meziyetlerde olduğunun ispatı.)

Diyeceksin ki "siyaseti ben sokmuyorum, ben sadece siyasi yorum yapanlara yanıt veriyorum". Benim gözümde öyle değil. Eleştiri içeren ve birçoğu makul her yorum, senin yanıtınla kutuplaşma ve siyasi polemiğe dönüşüyor. Mutlu olduğum tek konu var, bir ara "Akp yi sevmem ama...", Tayyip'i sevmem ama..." kisvesiyle giriyordun konulara, çok şükür ondan sıyrıldın. Böylesi daha samimi...

Bunu farkeden birisinin daha olmasına sevindim :)

Türk milli takimda sadece sistem degil, oyuncular da degisik

Hiç riske girmek istemeyen oyuncularimiz var, ve az da degiller.

TFF bir ayri hikaye olmasina ragmen, kötü-averaj kadrolarla iyi sonuç alabilen hoca lazim, mesela Simeone, mesela Martinez, mesela Pochettino, mesela Fernando Santos.

Bizi ancak o tip hocalar kurtarir.

Selamlar;

Riske girmek istemeyen doğru tanımlardan biri çünkü basın yüzünden hata yapmaktan aşırı derecede korkuyorlar. Ama kolaya kaçmayıda çok seviyorlar çünkü hakemlerimiz öyle alıştırdı bunları. Arkanı daya yere düşü faul al. Penaltıdan duran toptan gol at bunu en gencinden en tecrübelisine bütün oyuncularımız arıyor.Ama genede Dünkü maçın ilk yarısında özellikle son 15 dakikada doğru oynadık. Bizim oyuncularımızın top tekniği fena değil yerden hızlı oynarlarsa başarılı olabiliyorlar. Ne zaman ki havada şişirmeye başlayıp mucize bekliyoruz orada bitiyor olay. Bu GS'ninde sorunu. Çalışmadan paslaşmadan havadan şişireyim biri kafa atsın yada defansın arkasına koşsun gol olsun. Yok öyle bir dünya.

Selçuk İnan aynı bizim takımdaki gibi. Anlıyorum şansız ve moralsiz herşey aleyhinde gidiyor ama kardeş top ayağında değilken neden rakip adamların dibinde geziniyorsun, senden artık adam geçmeni yada asist yapmanı bekleyen yok ama takım arkadaşın köşede sıkıştığında boşa koş yardım için pas al verkaça filan gir gereksiz yerde koşuyor gerekli yerde eli belinde maçı izliyor anlamıyorum. Futbol oynayarak unutulur mu ?

Yok onda değil bende...Birader adam alenen bildiğin bir diktatör , ülke futbolcu Romanya'daki Çavuşesku döneminde benzemiş tamamen , Fenerbahçe artık şikesiz maç kazanamadığı gibi bunu da artık göstere göstere yapıyorlar...

Bunu göremeyecek kadar aptal değilsiniz değil mi ?

O konuştugum zihniyetdensin iste.

Tayyip suçsuz oldugunu bile demedim yine de ayni lafi dönüp dolaştırıp terkarliyorsunuz

şikeyi cezalandirmadigi için (ve bu suç oldugunu da inkar etmiyorum), ülkedeki her olay için hukumet ve rte'yi suçlamak, ne kadar saçma oldugunu anlamiyormusun ?...

Madem o kadar Galatasaray düsmani, neden 3 temmuz 2011den sonra 2 kez sampiyon olabildik de RTE/TFF birsey buna karsi birsey yapmadi?
(Birşey yapmak derken de mesela bizi haksiz yere ceza verilmesi, veya daha beter: küme düşürmek den bahsediyorum, öyle kural'la mural filan degil.)
Cevap ver bakalim.

5+3 kural gelince, türkiye Ligindeki oynayan türk kulüpler için kötü bir kural, bu dogru, fakat milli takim için birşey degişmedigini düşünüyorum. Kural var diye oyuncular birden amatör mu oldu? Aylardir kötü oynayan Burak, birden amatör mu oldu? Sezonlardir formsuz olan Selçuk, amatör mu oldu birden bu kural dolayi?

Senelerdir milli takim hocalarin yanliş tercihler yapmalari ve oyuncularimizin yarisi yeterli olmadigini da inkar etmemek gerekiyor.

şike 2011den önce olmadigini zannediyorsan asil aptal sizsiniz.

Son düzenleme:
80'leri 90'ları örnek gösterenler önce şunun cevabını verecek: Bir şeyi yoktan var etmek mi zordur, yoksa varken yok etmek mi? Bu adamlar başımıza geldiğinde Türk futbolu altın çağını yaşıyordu resmen. Önce UEFA Kupası, sonra Dünya 3.lüğü. Ülke futbolunu buradan teslim aldılar ve nereye getirdiler hep beraber görüyoruz.

Halen de futbolun dünya endüstrisinde ki yerinin çok düşük olduğu hatta neredeyse olmadığı, uğruna bu kadar paraların dönmediği dönemleri örnek göstererek savunma yapmaya kalkıyorlar. Hatta Saraçoğlu falan denmiş, herif öldüğünde daha Türkiye Ligleri başlamamış bile. Belki biraz daha zorlasalar 1800'lerin İngiliz futbolunu örnek gösterip, futbolun fıtratında var bunlar diyebilirler diye korkmuyor değilim doğrusu.

Son düzenleme:
Selamlar;

Riske girmek istemeyen doğru tanımlardan biri çünkü basın yüzünden hata yapmaktan aşırı derecede korkuyorlar. Ama kolaya kaçmayıda çok seviyorlar çünkü hakemlerimiz öyle alıştırdı bunları. Arkanı daya yere düşü faul al. Penaltıdan duran toptan gol at bunu en gencinden en tecrübelisine bütün oyuncularımız arıyor.Ama genede Dünkü maçın ilk yarısında özellikle son 15 dakikada doğru oynadık. Bizim oyuncularımızın top tekniği fena değil yerden hızlı oynarlarsa başarılı olabiliyorlar. Ne zaman ki havada şişirmeye başlayıp mucize bekliyoruz orada bitiyor olay. Bu GS'ninde sorunu. Çalışmadan paslaşmadan havadan şişireyim biri kafa atsın yada defansın arkasına koşsun gol olsun. Yok öyle bir dünya.

Selçuk İnan aynı bizim takımdaki gibi. Anlıyorum şansız ve moralsiz herşey aleyhinde gidiyor ama kardeş top ayağında değilken neden rakip adamların dibinde geziniyorsun, senden artık adam geçmeni yada asist yapmanı bekleyen yok ama takım arkadaşın köşede sıkıştığında boşa koş yardım için pas al verkaça filan gir gereksiz yerde koşuyor gerekli yerde eli belinde maçı izliyor anlamıyorum. Futbol oynayarak unutulur mu ?

Katiliyorum.

Fakat yurtdisindaki en basarili oyuncularimiz bile - Arda ile Nuri mesela - milli takimda pek iyi oynamiyorlar, Nuri mesela uzun zamandir Selçuk gibi saha da 90 dakika hiç birsey yapmiyordu. Arda da bir kaç güzel dribbling hariç genelde hayal kirikliga ugratiyor bizi.

Simeone gibi disiplinli hocayla bu türlü seyler olmadi.

Katiliyorum.

Fakat yurtdisindaki en basarili oyuncularimiz bile - Arda ile Nuri mesela - milli takimda pek iyi oynamiyorlar, Nuri mesela uzun zamandir Selçuk gibi saha da 90 dakika hiç birsey yapmiyordu. Arda da bir kaç güzel dribbling hariç maçlarda hayal kirikliga ugratiyor bizi.

Simeone gibi disiplinli hoca da bu türlü seyler olmadi.
Nuri sistem oyuncusu. Dortmund da tıkır tıkır oynuyor işte. Neden?

Çünkü sistem var. Türkiyede oynayınca düz oyuncu muamelesi görüyor. Bu siszemsizlik de kimi getirsen getir bir bok yapamaz zaten.

I am the one who knocks!

Geri
Üst Alt