Türkiye'de Yine Hızlı Tren Kazası Gerçekleşti

Targutay Sabancı

Apartman yöneticisi
10 Numara!
Pek çok ülkede, örneğin Japonya'da çok aktif tren rayları neredeyse hiç kazasız yolculuk yaparken, TCDD sürekli tren kazası yapmayı beceriyor. İstanbul'dan Konya yönüne giden hızlı tren kaza
yaptı. Ulan dünyanın en güvenli ulaşım araçlarından treni bile yönetmeyi becerememek nedir? TCDD başkanı da mı kartal imam hatipli yoksa.

Kaynak ve fotolar: https://eksisozluk.com/8-eylul-2021-yht-kazasi--7027938?a=popular

bu ülkede asla şehirler arası tren kullanmam büyük risk

Japonya'da falan manyetik levitasyon kullanıyorlar zaten, tren bir nevi havada gidiyor ve hızlar çok daha yüksek. Ona rağmen sorun olmuyor.

Buradaki kazanın sebebi de sinyalizasyon problemiymiş.

Normal trenle YHT'nin aynı rayda gitmesi normal bir durum mu? Dünya'da örnekleri var mı?

Japonya'da falan manyetik levitasyon kullanıyorlar zaten, tren bir nevi havada gidiyor ve hızlar çok daha yüksek. Ona rağmen sorun olmuyor.

Buradaki kazanın sebebi de sinyalizasyon problemiymiş.

Normal trenle YHT'nin aynı rayda gitmesi normal bir durum mu? Dünya'da örnekleri var mı?
bir keresinde de istasyona girerken sinyalizasyon sorunu olmuştu ciddi bir kazadan dönülmüştü diye hatırlıyorum.

japonya'da makinist tuvalete gidip yerine tecrübesiz asistanı bıraktı diye 12 sn gecikme yaşanması üzerine kovulmuştu

Sadece Çorlu Tren kazasını Hatırlayın ve Hukuki Süreci

8 Şubat 2019: Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı; siyasetçiler, bürokratlar, TCDD'nin üst yönetimi yer alan kişiler hakkında da kovuşturmaya yer olmadığını karar verdi.

Ölen öldüğü ile kalır bu ülkede o yüzden ölen bir vatandaşın olmaması sevindirici olmuş mümkün olduğunca kullanmayın.

Japonya'da Hızlı tren 1 Dakika geç kaldığı için makinistin özür dilediği haber aklıma geldi.

Böyle bir ülkede tren olması bile mucize.

Ulastirma hatlarinin guvenligi uluslararasi kuruluslarla denetlenmeli, personeli bu kuruluslarin koydugu standartlarla yetistirilmeli. Eger boyle olmasaydi Turkiye'de ucak kazasi da cok olurdu. Bunlari kendi hallerinde birakirsan "s*kinin ucuyla is yapmak" deyimini gerceklestirirler.

Tcdd özelleşecek yakında ondan sonra bu tarz olaylar minimuma iner. Ama hızlu trene binmek daha külfetli olur büyük ihtimal.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tcdd özelleşecek yakında ondan sonra bu tarz olaylar minimuma iner. Ama hızlu trene binmek daha külfetli olur büyük ihtimal.

Özelleştirme mi? Daha beter olur. Türkiye'de yandaşlara peşkeş çekilen hangi şirkette denetim var?

Özelleştirme mi? Daha beter olur. Türkiye'de yandaşlara peşkeş çekilen hangi şirkette denetim var?
Tamamen devletin elinde olan hangi kurumda denetim var? Üstüne üstlük direk devlete ait kurumlarda işin başına o alanla ilgili hiç bilgisi olmayan badem bıyıklılar oturtuluyor genelde.

Mahalle yanarken M harfini U harfi ile değiştirmekle meşguller...

personel hatasi var burda da

iki treni ayni raya sokmus

tabii buna sebep olan kisiye ceza bile kesilmez yüksek ihtimalle

atanmis bir insandir zaten

almanyada bir raya treni sokunca, orasi bloke olup, o bölge icin kirmizi isik verir ve baska bir tren giremez

hava trafik kontrolüne benzer bir sistem var

türkiyede de böyle bir sistemin olmasi gerekir aslinda ama ne durumda bilmiyorum

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Geri
Üst Alt