türkiye'deki sosyal medya ortamı

Berat Ulucan

"Milli maçlar vakit kaybıdır"
Berlin Panteri
Feysbuk ile başlayan süreç, tivitır ve insta ile çok değişik boyutlara geldi ve insanlar hayatlarını sosyal medyada yaşar, kendini burayla ifade eder oldular.
Üç sosyal ağı da kullanmayarak, kendimi farklı görmüyorum ama;

feysbuktaki garip dayılara,
tivitırdaki insana cinnet geçirtecek derecede zeka özürlü ve troll hesaplara,
instadaki çakma ışıltılı yaşam süren insanlara maruz kalmadığım için şanslı görüyorum.

Bu platformlarda yararsız şeyleri filtreleyip kendi kabuğunda takılabilen insanları da ayrıca tebrik ederim.

Feysbuk ile başlayan süreç, tivitır ve insta ile çok değişik boyutlara geldi ve insanlar hayatlarını sosyal medyada yaşar, kendini burayla ifade eder oldular.
Üç sosyal ağı da kullanmayarak, kendimi farklı görmüyorum ama;

feysbuktaki garip dayılara,
tivitırdaki insana cinnet geçirtecek derecede zeka özürlü ve troll hesaplara,
instadaki çakma ışıltılı yaşam süren insanlara maruz kalmadığım için şanslı görüyorum.

Bu platformlarda yararsız şeyleri filtreleyip kendi kabuğunda takılabilen insanları da ayrıca tebrik ederim.

facebook - 2 3 kişiyle kontak kaldığı için duruyor 10+ yıldır giriş bile yapmadım
tivitter - çöplük , hiç ciddiye almadım arada global haber bakardım , şimdi full editler "şaka mı" "halis mi" "bu neymiş ya " etkileşim postları
instgaram - 5 fotom var profilde , çevrem napıyor ne ediyor diye duruyor

nefret ediyorum hepsinden - insanları "BAKIN BEN BUNU YAPIYROUM - GÖRÜN" moduna sokan... milli bayramlarda iki dize atatürk postu atıp hayatında o ilkelere bağlı yaşamayanlarla dolu ortalık...

boş...iş...

ve bu boş işi paraya bağladılar - iyice kaotik ve toksik ortam oldu. bu global olarak böye bu arada sadece bizde değil.

bizdeki sıkıntı günlük hayattaki gündem bu çöplükten belirleniyor...her konunun ömrü 2 hafta falan . sonra unutulur.

Facebook vaktinde iyi bir heyecandı. Eski arkadaşları bulmak konuşmak güzeldi ama bitti. 10 yıla yakındır herhalde neredeyse hiç girmiyorum bile.

Twitter yok
Instagram yok

Ben bu mecralarda suni karakterler oluşturup milletin ilgisiyle, beğenisiyle saygınlığa ulaşabildiğini zannedenlerin artık zeka problemi olduğuna inanıyorum. Zaten onlar yüzünden ne siyaset konuşulabilir oldu ne futbol.

Edit: O zeka problemi artık iyice beka problemine döndü onu da ekleyelim.

Sosyal medya olsun, televizyonlar olsun gördüğü şeyi sorgulamadan inanan sürü psikolojisiyle hareket eden milyonlarca insan var. Mavi tikli hesapların devamlı yanıltıcı yazılarına inanıp, aldığı bilgiyi akıl süzgecinden geçiremeyen sürüyle insan var. Ben eskiden bu almanlar nasıl hitlere inandılar diyordum, sonra gayet anlaşılır oldu. Zaten Hitler'in yardımcılardan biri, gazete yoluyla yalanda olsa bir şeyi devamlı tekrarlarsanız inanacaklar demişti. Allah'tan bu dünya ebedi değil ve ortalama 70 yıl yaşayıp bu iğrenç yerden göç edeceğiz. Sosyal medyada modern propaganda ve koyun gütme aracı olmuş.

Ekşi sözlük en kralıdır. İlk başlarda gayet güzel bir kitlesi varken, son 5 yılda en iğrenç yerlerden birine döndü.

Kindar ve dindar nesil sözü boşuna söylenmedi zamanında. Daha her şey yeni başlıyor. Hele bir yeni müfredatın ürünleri gelmeye başlasın o zaman görün siz bu ülkeyi.

Foruma üye oldugumdan bu yana yaziyorum bunu

Bizim insanimiz silah olarak kullaniyor sosyal medya’yi,birilerine zarar vereyim veya hayatlar karartayim düsüncesi ile hareket ediliyor ve bunun adam yaralama veya cinayet ten farki yok

Yasaklanmasi lazim ama ozaman da sosyal medya’yi dogru kullanan belki de yüzde 10’luk kitle cezalandirilmis olacak

Bunun bir cözümü olmali artik cünkü gelecek nesiller de etkilenecek bu durum dan,hic kimse istemez ki ilerde cocuklarimiz büyüdügünde böyle bir kirli düzenin icinde yer alsinlar

Ama bunlari düsünen insan sayisi cok az

Bizzat fenerli arkadaşımın yorumu ,fener şampiyon olsa ülkedeki gerilim kaos azalacak biz şampiyon olana kadar kaos dahada artacak diyor

Geri
Üst Alt