Türkiye'den Göç Etme ve Yurtdışında İş İmkanları

Amsterdam’da yaşıyorum, bankanın merkez binasında çalışıyorum, işim çok iyi. Maaşım ortalama yükseklikte ama aydan aya yaşıyorum. Kiralar yüksek, vergi inanılmaz yüksek.. maaşımın 3te 1 vergiye gidiyor hesabıma yatmadan... emeklik yaşı 67, 67’den sonra ne hayatı yaşayacaksak...

Ayda 300-400€ alışveriş gideri. Sağlık sigortası €150 her ay. Su, doğalgaz elektrik ayda €100 oradan gidiyor. Eskiden kalma eğitim bursu borcu vs vs derken para birikmiyor. Allahtan eşimde çalışıp destek oluyor tatile çıkabiliyoruz. Vergi anamızı ağlatıyor, bu ülkede ya milyoner olacaksın (zenginler doğru dürüst vergi ödemiyor) ya da fakir olup devletten destek alacaksın kira ve sağlık sigortasında, vs.

Hollandayı taşıyan tabaka; orta tabakadan selamlar...
Istanbul kira ortalama 1500
Alisveris 500
Elektrik 100
Su 100
Internet+ mobil 200
Dogalgaz 350

Vergi demisken turkiyede otv kdv diye bir seyler var.ustune asgari ücretli bile ust gelir grubundan vergi veriyor

Avrupada gelir giderini ancak saglarsin. Burda zengin olmak zor ama ac kalmazdin. Turkiyede ise ya ac kalirsin yada zengin olursun

Ekli dosyayı görüntüle 60431

biz iftira atmayı bilmeyiz
gerçekleri konuşur ve söyleriz :)

Burda mi sevinmisim? Yaw güldürmeyin adami, cocuk dogru söylemis. Elinizi biraz vicdaniniza koyun ya. Biraz cok abartili bir misal olacak, ama Allah korusun senin bi aile ferdinin cenazesine katilinen asir nesir oldugu biri gelse naparsin? Pes vallahi, akpli degilim ama siz muhalif olacaz diye yapmicaniz sey yok

akpli değilim ama
diye başlayan herkesin ne olduğunu zaten biliyoruz
bide avatar da fidel var :(

tamam kardeş ülkede herkes tembel bi çalışkan sensin
gel de bu ülkedeki tembel insaları çalışkan hale getir

AMA O BENİM GÖREVİM DEĞİL :)

Burda mi sevinmisim? Yaw güldürmeyin adami, cocuk dogru söylemis. Elinizi biraz vicdaniniza koyun ya. Biraz cok abartili bir misal olacak, ama Allah korusun senin bi aile ferdinin cenazesine katilinen asir nesir oldugu biri gelse naparsin? Pes vallahi, akpli degilim ama siz muhalif olacaz diye yapmicaniz sey yok
Yalnız elimizi vicdanımıza koyarsak şehit cenazelerine hiç bir parti katılamaz iyi parti dışında. Akp şu anın CHP'sinden bile daha çok koyun koyunaydı bunlarla.

Böyle bir konuya da 308 cevap gelmesi utandırıcı olmalı Türk vatandaşı için.

Amsterdam’da yaşıyorum, bankanın merkez binasında çalışıyorum, işim çok iyi. Maaşım ortalama yükseklikte ama aydan aya yaşıyorum. Kiralar yüksek, vergi inanılmaz yüksek.. maaşımın 3te 1 vergiye gidiyor hesabıma yatmadan... emeklik yaşı 67, 67’den sonra ne hayatı yaşayacaksak...

Ayda 300-400€ alışveriş gideri. Sağlık sigortası €150 her ay. Su, doğalgaz elektrik ayda €100 oradan gidiyor. Eskiden kalma eğitim bursu borcu vs vs derken para birikmiyor. Allahtan eşimde çalışıp destek oluyor tatile çıkabiliyoruz. Vergi anamızı ağlatıyor, bu ülkede ya milyoner olacaksın (zenginler doğru dürüst vergi ödemiyor) ya da fakir olup devletten destek alacaksın kira ve sağlık sigortasında, vs.

Hollandayı taşıyan tabaka; orta tabakadan selamlar...

Amsterdamda en boktan odalar için aylık en az 300-400 avro istiyorlar breh

Osdorpda 5 ay yaşadım arkadaşın evinde kaldığım için 20m2lik oda için 250 ödemem gerekiyordu yoksa en az 600 700 olurdu

Eğer bir gün orada iş bulursam Rotterdamdan falan daire kiralarım yoksa A'damın ortasında mülteci gibi yaşamanın bir anlamı yok bence

Asrın lideri diyor ya ''işsizlik yok, iş beğenmiyorlar'' diye, ''tembel olduğumuz'' fikrinin babası da o olabilir.

Mesela açtığı boktan üniversitelerden birinden öğretmen olarak mezun oluyorsun ama inşaatta çalışmayınca -ki o yol bile 1-1,5 senedir kapalı- veya temizlik görevlisi olmayınca iş beğenmemiş oluyorsun.

"İmkanı olan delirsin" lafı var ya "imkanı olan kaçsın" diyorum yaşı, durumu müsait olanlara... 'Bizden geçti' diyecek yaşta değilim, en azından ruhen, ancak buraya bağlayan durumlar var işte; kaçamadık, kaçamıyoruz sonuç olarak. Çocuk sahibi olursam; bir yolunu bulup, kendisine başka bir pasaportla hayatı tattırmak istiyorum sadece o kadar...

İndirimli bilet ve booking indirimi kovalayıp yılda üç dört kez cumadan ya da pazartesi ile birleştirip hafta sonları dışarıya çıkabilme imkanım oluyor. Dönüş için, havalimanında kapıların açılmasını beklerken bir adet edindim. Kendi mesleğimin o ülkedeki ilanlarını inceliyorum. Üstelik iki ülkede Türkçe bilen eleman aradıklarını da rastladım. Demem o ki; yaşı genç ve imkanı olanlar hazır vakit de varken yurt dışı seçeneğini değerlendirsin. En fazla geri dönersiniz...

Bu arada, konunun 300 küsür cevap almasından biz değil, bizi bunları düşünmeye itenler utansın. Yüzleri kızarırsa tabii...

Yalnız elimizi vicdanımıza koyarsak şehit cenazelerine hiç bir parti katılamaz iyi parti dışında. Akp şu anın CHP'sinden bile daha çok koyun koyunaydı bunlarla.

Kardes dogru söylüyorsun, ben özellikle chp icin söylemedim zaten, cok derin ve karisik durumlar bunlar, neyin ne oldugu belli degil

"İmkanı olan delirsin" lafı var ya "imkanı olan kaçsın" diyorum yaşı, durumu müsait olanlara... 'Bizden geçti' diyecek yaşta değilim, en azından ruhen, ancak buraya bağlayan durumlar var işte; kaçamadık, kaçamıyoruz sonuç olarak. Çocuk sahibi olursam; bir yolunu bulup, kendisine başka bir pasaportla hayatı tattırmak istiyorum sadece o kadar...

İndirimli bilet ve booking indirimi kovalayıp yılda üç dört kez cumadan ya da pazartesi ile birleştirip hafta sonları dışarıya çıkabilme imkanım oluyor. Dönüş için, havalimanında kapıların açılmasını beklerken bir adet edindim. Kendi mesleğimin o ülkedeki ilanlarını inceliyorum. Üstelik iki ülkede Türkçe bilen eleman aradıklarını da rastladım. Demem o ki; yaşı genç ve imkanı olanlar hazır vakit de varken yurt dışı seçeneğini değerlendirsin. En fazla geri dönersiniz...

Bu arada, konunun 300 küsür cevap almasından biz değil, bizi bunları düşünmeye itenler utansın. Yüzleri kızarırsa tabii...

Cocugunun dogumunu Amerika'da yaptiran bir suru Turk var. Sirf vatandas olsun diye. Hatta hastene parasi bile vermiyorlar. Gorursem sorarim arkadasima. Kiz kardesi geldi, dogurdu, gitti. Siradan vatandas, zengin falan degil.

Türkiye gibi ülkelerde ancak tek baslilik olur. Recep Tayyib Erdogan´in basa gecmesi ülkenin temel taslarini sarsarak, o temel taslar ve degerler ile yetismis insanlara bir travma yasatmistir. Ayni zamanda egitimden biraz daha uzak kesimleri, o temel taslara karsi yabancilastirmistir.

Türkiye gibi ülkelerde demokrasi olmaz, secim hakki olmaz, cünkü olay kutuplasmaya gider, ve bu durum ülkeye sadece zarar verir. Bizim yasadigimiz tam olarak da bu. Kiminin kutsali, bir digerinin zülmü oluyur.

Bir taraf diger tarafi asimile etmeden huzur gelmez. Su an ise herhangi bir tarafin, diger bir tarafi asimile etmesi imkansiz gibi görünüyor. Türkiye´nin o yek vücut, o ulusal cizgisi sapmistir artik.

Geri
Üst Alt