Türkiye'nin, Avrupa'nın En Obez Ülkesi Olması

5 dakıkalık yürüme mesafesinde yere araba veya otobüs ile gidilen bir ülke Türkiye

Ailelerden kaynaklı beslenme alışkanlıklarımız çok kötü. Bilinçlenme yeterli olmadığı gibi vurdumduymazlık da var. Obezite ve beslenme bozukluğunu doğru anlamak için hayat tarzlarının da incelenmesi gerekir. Bu gibi sorunlarla boğuşan insanların psikolojik destek alması gerektiğini düşünüyorum.

Bizim yemek mantalitemiz tamamen "doymaya" odaklı. Sağlıklı yemek ancak ikinci sırada oluyor hatta daha da altlarda çoğu insanımızın gözünde.

Bizim millette özgü doymuş olsan bile "yemek araya gitmesin günahtır" diye hepsini bitirme huyu da var mesela.

Yukarıda spor konusundan da bahsedilmiş, çok güzel bir tespit bu. Örnek veriyorum Hollanda da Almanya da 60-70 yaşı hatta üstünde dolu bisiklet binen yaşlı insanlar görebilirsiniz. Bizde bunun imkânı dahi yok. Çünkü buna müsaade edecek bir düzen ve yaşam standardı yok. En basiti bunun için bisiklet yolu yok.

O kadar yol yaptık diye övünüyorlar yıllardır biraz da bisiklet yolu yapıp insanları teşvik etseler bu konuda. Adam canımdan olurum diye bisiklet sürmeye korkuyor trafikte, tamamen haklı olarak.

sent via GSC

Bizim yemek mantalitemiz tamamen "doymaya" odaklı. Sağlıklı yemek ancak ikinci basamak oluyir hatta daha da altlarda çoğu insanımız da.

Bizim millette özgü doymuş olsan bile "yemek araya gitmesin günahtır" diye hepsini bitirme huyu da var mesela.

Yukarıda spor konusundan da bahsedilmiş, çok güzel bir tespit bu. Örnek veriyorum Hollanda da Almanya da 60-70 yaşı htta üstünde dolu bisiklet binen yaşlı insanlar görebilirsiniz. Bizde bunun imkânı yok. Çünkü buna müsaade edecek bir düzen yok. En basiti bunun için bisiklet yolu yok.

O kadar yol yaptık diye övünüyorlar yıllardır biraz da bisiklet yolu yapıp insanları teşvik etseler bu konuda. Adam canımdan olurum diye bisiklet sürmeye korkuyor trafikte, tamamen haklı olarak.

sent via GSC

Bisikleti bırak araba kullanmak bile bir ızdırap. Park yeri kara borsaya düşmüş durumda. Yollar kraterlerle, trafik ise kural ve kanun dinlemeyen haydutlarla dolup taşıyor.

TLC Agir yasamlar

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yemeklerle de alakalı bir durum. Biz de yağlı yemek sayısı çok fazla.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O kadar çok obez hasta var ki ve her geçen yıl artıyor. Abd yi geçmemiz yakın.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5 dakıkalık yürüme mesafesinde yere araba veya otobüs ile gidilen bir ülke Türkiye
Nabiyon Şero

Seni son zamanlar pek göremedik burada
Çalışıyorum iş güç uyuyom bol bol, son zamanlarda pek yazasım yok. Yaşlandık artık
Gün gelir biz bir Amsterdam tury yaparız
İnşallah gel gezdir beni

Nabiyon Şero

Seni son zamanlar pek göremedik burada
Çalışıyorum iş güç uyuyom bol bol, son zamanlarda pek yazasım yok. Yaşlandık artık
Gün gelir biz bir Amsterdam tury yaparız
İnşallah gel gezdir beni
Ayıp ettin, Hollanda senden sorulur.
Ben misafirin olurum.

Gözü doymayan bir halk olduğu için gayet normal. Bir kahvaltı istiyoruz adam masaya 40 çeşit tabak koyuyor yanına bir koca sepet ekmek.
Aslında ufakken başlıyor herkes ben çevremde görüyorum küçücük çocukların zorla ağzına basıyorlar yesin tosunum küçük bişey olmaz. Çocuğu dövenler var az yiyor diye. Halbuki çocuğu serbest bırakacan önüne koyacan kendi kendine döküp yesin istediği kadar o doyunca bırakır zaten. Komşunun çocuğu nasıl yiyor bizimki yok vitaminsiz yok şöyle yok böyle. 13-14 yaşına gelince çocuk formlari oluyor o yaştan sonra nah verir.

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Geri
Üst Alt