türkiye'nin ortalama iq seviyesi

geçmişe gitme mısır ve eski yunan öper atar alayımızı..

Olaya iq yönünden değilde insaniyet, insana saygı ve insan hakları yönünden bakarsak yine öper atarlar. Bizim savaşlarımızdan başka övünecek bir şeyimiz yok.

bu kadar kötülemeye sebep ne diyorum yoksa savaş kastım değil

1453 ne alaka? Bende kavimler göcü diyeyim ozaman.

zekasız düşünemeyen insanların olduğu bir devletin bu coğrafyada bu kadar yıl barınmasından söz ediyorum direkt savaşa bağlamaya gerek yok tarihi o kasıttan attım nedir bunun geçerliliği

Saçmalanın dibine vuran çok zeki arkadaşlarıda dışarıya postalasak daha iyi olacak sanki :mad:

Yeniçeriler falan doğu Avrupalı ama o da belirleyici olmaz

tarihten devam eden bir süreçtir bu elbette arkadaşın dediği gibi çok eskilere gitmeye gerek yok haritadaki durum olsa madem genel bir ortalama bu şu an ya sudan ya da benzeri bir sömürü olmaz mıydık?

bu kadar kötülemeye sebep ne diyorum yoksa savaş kastım değil

zekasız düşünemeyen insanların olduğu bir devletin bu coğrafyada bu kadar yıl barınmasından söz ediyorum direkt savaşa bağlamaya gerek yok tarihi o kasıttan attım nedir bunun geçerliliği

Yine ne alaka? Araplarda varolduklarindan beri arqbistanda demekkki zekiymisler(!) Hep ordalar.

bizim IQmuzda sorun yok... tüm toplumlarda aşağı yukarı aynı gibidir... bizim sorunumuz IQmuzu verimli kullanmakla alakalı...

Tam olarak nasil bir sonuc bekliyordun mehmet.

Yav ne kaç kişiyle yapıldığı belli, ne hangi yöntem kullanıldığı belli ayrıca IQ denilen şey son yıllarda yapılan araştırmalara göre %100 katılımsal veya statik bir şey değil, mesela müzisyenler'in IQ'su yüksek oluyor ama beste yapmayı bıraktıklarında IQ oranlarında düşme gözleniyor vs vs yani demek istediğim IQ'su 20 yaşında 100 olan birinin 21 yaşında 100'den az veya daha çok IQ'su olabilir bu kadar çok değişkenin olduğu bir konuda kalkıpta Türkiyenin ortalaması 88 Almanya'nın ortalaması 99 demek saçmalığın daniskası buna inanmakta ayrı bir gerizekalılık bana kalırsa

Edit: Hatta detaylarını tam hatırlamadığım bir test vardı ikiz kardeşler üzerinde bir deney yapıyorlar birisi yaşam şartları iyi olduğu için İQ seviyesi daha yüksekti...

tarihten devam eden bir süreçtir bu elbette arkadaşın dediği gibi çok eskilere gitmeye gerek yok haritadaki durum olsa madem genel bir ortalama bu şu an ya sudan ya da benzeri bir sömürü olmaz mıydık?

Yabanci marka araba,pc,ilac,elektronik,gida vs sirketleri somuruyo zaten seni :D

Şimdi yaptım la ilk defa:ka21: Demek ki sizden değilim:ka21:

[attachment=11776:zk.JPG]

Ekli dosyalar

• zk.webp
    zk.webp
    55,8 KB · Görüntüleme: 124
iq düşüklüğünün sebebi müslüman olmak ve siyasi tercihler mi yani:90:

Sallamışlar.

Gittiler bilmem kaç yüz milyon kişiye iq testi yaptılar sanki.

Türkiyeden 20000 adam getiririm ortalama 130 iq yakalarlar.

Başka bir 20000 kişi getiririm 70 ortalamada kalır.

Böyle şeylere inanmayın kanmayın.

BlueTapa

Yav ne kaç kişiyle yapıldığı belli, ne hangi yöntem kullanıldığı belli ayrıca IQ denilen şey son yıllarda yapılan araştırmalara göre %100 katılımsal veya statik bir şey değil, mesela müzisyenler'in IQ'su yüksek oluyor ama beste yapmayı bıraktıklarında IQ oranlarında düşme gözleniyor vs vs yani demek istediğim IQ'su 20 yaşında 100 olan birinin 21 yaşında 100'den az veya daha çok IQ'su olabilir bu kadar çok değişkenin olduğu bir konuda kalkıpta Türkiyenin ortalaması 88 Almanya'nın ortalaması 99 demek saçmalığın daniskası buna inanmakta ayrı bir gerizekalılık bana kalırsa

Edit: Hatta detaylarını tam hatırlamadığım bir test vardı ikiz kardeşler üzerinde bir deney yapıyorlar birisi yaşam şartları iyi olduğu için İQ seviyesi daha yüksekti...

Bizi yonetenlere ve halkin genel durumuna bakarsak cokta sasiralacak bisey yok.

Yabanci marka araba,pc,ilac,elektronik,gida vs sirketleri somuruyo zaten seni :D

Yahu dediğin alanlarda dünyanın %70ini somuruyorlar zaten buda bir süreçtir o konularda zaten eksikligimiz ortada yani yerden yere vurulacak ne gibi cikarim yapmaliyim verdiğin örnekte?gerçekten boyle bir testin yapildigina inaniyor musun kalkip müslümaniz vs. muhabbetine girmeden anlat bana ki birazdan dayanamayıp koyarsin sakalli vaazcilari

Türkiye'ye döndüğümden beri elime hatun eli değmedi ne biçim yer bura ya? :S

hayir dusunememek ama dusunemenlerin coguda hepsi diyecemde hadi iyimser olayim cogu diyeyim ayni kapiya cikiyo.

çok cahil yetiştik dayattılar bize ezberci sistemi ondan böyle olduk gidişat iyi değil

chi-disse-cogito-ergo-sum.jpg

Geri
Üst Alt