tuz tüketmemek

Tuz kullanımına ihtiyaç vardır hatta yazın ve kışın gramı değişir tuzla alakalı bi sorununuz varsa doktora danışın kimseyi yanlış yönlendirmeye gerek yok burda sinan bilgin
Kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok hekimim ben ve şu an hem Türkiye'de (Sağlık Bakanlığı tarafından) hem de dünyada tuz tüketiminin azaltılması ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmakta. Hatta Sağlık bakanlığı verilerine göre her yıl 150.000 civarı vatandaşımızın kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiği ve bunların en az yüzde 30'unun hipertansiypnla ilişkili olduğu ifade edilmektedir.
İşte bu sebeple hem bir hekim hem de tansiyon hastası bir birey olarak farkındalık yaratmak amacımız.

Mecburi alimlar disinda , hatali olmasina ragmen sadece deniz tuzlu bitter cikolata yerim , seker ve tuz alimi olarak tek simarikligim o

tuzu fazlaca kullanan milletiz ilave tuza zaten gerek yok..

bu ara abur cuburu kestim.. içindeki şeker oranını bilmiyorum ama bol bol kefir içiyorum

26092017-094228.jpg

Yaklasik 8 senedir bir gram almadim ekstradan tabi.

Kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok hekimim ben ve şu an hem Türkiye'de (Sağlık Bakanlığı tarafından) hem de dünyada tuz tüketiminin azaltılması ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmakta. Hatta Sağlık bakanlığı verilerine göre her yıl 150.000 civarı vatandaşımızın kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiği ve bunların en az yüzde 30'unun hipertansiypnla ilişkili olduğu ifade edilmektedir.
İşte bu sebeple hem bir hekim hem de tansiyon hastası bir birey olarak farkındalık yaratmak amacımız.
Sinan bilgin şekere ve tuza insanın gram ihtiyacı yoktur diyor banamı yanlış yönlendirmeyin diyosunuz? Doktorsunuz benden daha iyi biliyodursunuz haklısınız bende 5 yıldır hemşireyim kardiyoloji kliniğinde çalışıyorum aslında sizin bahsettiğiniz konunun tam göbeğindeyim doktorlarımdan ve başka doktorlarında tuz konusunda öğrendiğim şudur yemekteki tuz yeterli sofradan tuzu kaldırın yeterlidir diyorlar hastalarına ve doğru olduğunu biliyorum. Ve burda bu düşünceyi forumdaki arkadaşlarıma sosyal medyada yanlış yönlendirmeden yardımcı olmak istedim ama farklı bi düşünceniz varsa saygılar bizden doktordan doktora görüşte değişebiliyor.

Sinan bilgin şekere ve tuza insanın gram ihtiyacı yoktur diyor banamı yanlış yönlendirmeyin diyosunuz? Doktorsunuz benden daha iyi biliyodursunuz haklısınız bende 5 yıldır hemşireyim kardiyoloji kliniğinde çalışıyorum aslında sizin bahsettiğiniz konunun tam göbeğindeyim doktorlarımdan ve başka doktorlarında tuz konusunda öğrendiğim şudur yemekteki tuz yeterli sofradan tuzu kaldırın yeterlidir diyorlar hastalarına ve doğru olduğunu biliyorum. Ve burda bu düşünceyi forumdaki arkadaşlarıma sosyal medyada yanlış yönlendirmeden yardımcı olmak istedim ama farklı bi düşünceniz varsa saygılar bizden doktordan doktora görüşte değişebiliyor.
Yanlış yönlendiriyorsunuz demedim ki ben? O sizin lafınızdı ben de cevap verdim.

1 sn. deniz tuzlu bitter çikolata mı

tuzu fazlaca kullanan milletiz ilave tuza zaten gerek yok..

bu ara abur cuburu kestim.. içindeki şeker oranını bilmiyorum ama bol bol kefir içiyorum

26092017-094228.jpg
Kefirin tuzla iyotla troidi yada hipertansiyonla doğrudan bir ilişkisi olduğunu zannetimyorum, zaten duymadım da..
Kefir her insanın sindirim sisteminin esnek kalabilmesi için gerekli probiyotik/maya ihtiyacını karşılamak için kullanılan süt bazlı mayalı protein ürülerinin en etkililerinden. Yoğurt, peynir, mayalı ekmek ve hatta yeterince uyutulmuş geleneksel üretim turşular ile de maya ihtiyacı rahatlıkla karşılanabilir.
Ama kefir veya süt bazlı mayalı ürünlerin diğer mayalı ürünlerden farkı sadece sindirim sisteminde değil solunum sistemi yani akciğerde ciddi temizlenme/yenilenme refleksi etkisi yarattığını biliyorum. Probiyotikler yani mayalı süt ürünleri özellikle gece yatarken yeterli miktarda BOŞ MİDEYE alınarak yatılırsa sabaha kadar özellikle akciğerlerde birkaç gün içinde temizlenme ve balgam söktürücü etkisi hissedilebilir. Tabii ki sigara kullananlar bu balgam söktürme işlemini daha etkili yaşayacaklardır..

Şeker işi tamam da tuzu bırakmam zor olur.

250ml alıyorum 3 liradan reis
nerden aldın bilmiyorum ama, geçen gün kampanyaya denk geldim.
1 lt lik 5.25 den 4.05 e inmiş. bütün raf boşalmış nerdeyse, son 6 lı koliyi de ben aldım. 10 gün falan vardı daha T.E.S.T.T. zamanına.

birkaç gündür sabah aç karna, yemeklerden evvel ve sonra ve yatarken 3 er-5 er yudum gönderiyorum..

Yillardir me tuz kullanirim ne de seker. Zaten salcasinda filan yeterince tuz var . Hatta yemek ekstradan tuzlu olursa bildigin dudaklarim yaniyor.
Sekeri de elimden geldigince kestim. Cay sekersiz recel yemek biraktim dondurmayi azallttim. Fakat cikolota yerim.
Su hayatta tek vazgecmeyegim sey nar eksisi

Tuzsuz yapamiyorum yav, birakabilsem birakacagim ama olmuyor.
Tuz olmayinca yemekler tad vermiyor.

Alışkanlık bende ki yemek tuzluda olsa tadına bakmadan üstten bir Şevk-et edasıyla tuzu serperim.

Geri
Üst Alt