UEFA, Gianluca Prestianni'ye Geçici Ceza Verdi

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1771861531606.webp

UEFA, Gianluca Prestianni'nin ayrımcı davranışı sebebiyle Real Madrid ile oynanacak rövanş maçında forma giyemeyeceğini açıkladı.

UEFA, Arjantinli futbolcunun ayrımcı davranışla ilgili UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 14. maddesini ihlal ettiğini belirtti. UEFA, bu geçici askıya alma kararının "devam eden soruşturmanın sonuçlanmasının ardından UEFA Disiplin Kurullarının alabileceği sonraki kararlara halel getirmeyeceğini" vurguluyor. Portekiz liginde şu anda üçüncü sırada yer alan takımın karardan Pazartesi günü haberdar edildiği bildirildi.

Arjantinli oyuncunun geçen hafta Vinicius'a golünden sonra ırkçı hakaretlerde bulunarak onu "maymun" diye nitelendirdiği iddia edildi. Brezilyalı yıldız bu olaydan oldukça sarsılmıştı ve başlangıçta oyuna devam etmeyi reddetmişti.

Birkaç dakikalık gecikmenin ardından maç nihayet tamamlandı ve Real Madrid takımı galibiyeti elde etti. Portekiz'deki olaylı akşamın tek golünü Vinicius attı: 1-0.

cezadan öte seyler olması lazım bu davranıslarda ya. bu zihniyette olan adamın bir daha futbol oynamaması lazım mesela. ne bok yerse yesin.

sadece 1 maçla kalırsa bu cezadan çok adamı korumak gibi olur çünkü yüksek ihtimal rövanşta olsa tribünler 90 dakika söverdi buna

Kendisi maymun demedim ibine dedim diye açıklama yapmıştı galiba, doğru mu yoksa uydurma habermiydi onu bilmiyorum.

Ahh ne kadar da bir TFF'msi PFDK'msı bir karar bu böyle.

siz maci izlemediniz herhalde. Tek bir oyuncunun lafina gore ceza verildigi yok.
nerede maçta dedi kimse duymadı herhalde ? Böyle bir saçmalık olmaz adam formayı kapatıyor ne dediği belli değil.Taraftarın yaptığı için cezayı taraftara verirsin bu şuana kadar uefanın yaptığı en saçma aksiyon sırf rm için yapılmış bir utanç tablosu başka bir şey değil.

nerede maçta dedi kimse duymadı herhalde ? Böyle bir saçmalık olmaz adam formayı kapatıyor ne dediği belli değil.Taraftarın yaptığı için cezayı taraftara verirsin bu şuana kadar uefanın yaptığı en saçma aksiyon sırf rm için yapılmış bir utanç tablosu başka bir şey değil.
Yav akil var mantik var orada kimse durduk yere golden sonra boyle birsey uydurmaz biraz objektif olaylara yaklasmaniz gerekiyor. Senin gozun kor cunku RM dusmani oldugun icin isine gelmiyor de gec iste. Benfica efsanesi Luisao bile durumu kinadi ne anlatiyorsun sen ya?

Bir futbolcu birinin yanina gidip neden formasi ile agzini kapatir sonra kacar gider?

ırkçı ifadeleri söyledi mi söylemedi mi bilemem tabii de şu yaptığı hareket normal değil, bi adam durduk yere adamın dibinde formasını niye burnuna götürür? Sırf bu hareket cezalık ya, fb lilerin muz gösterip midem rahatsızdı o yüzden muz getirdim maça savunması gibi bi savunmayla açıklanır bu görsel ancak

1771861729656.webp

Adam napmış. He "kokuyorsun, pissin, siyahsın" tarzı bir hareket. Oraya çekerler yani.

Bilemedim yani malca bir hareket tabii.

Yav akil var mantik var orada kimse durduk yere golden sonra boyle birsey uydurmaz biraz objektif olaylara yaklasmaniz gerekiyor. Senin gozun kor cunku RM dusmani oldugun icin isine gelmiyor de gec iste.
yapar bir tek buna mı oluyor ? böyle bir hak,hukuk yok hiçbir yerde.O zaman benficalı oyuncular da örgütlensin aynısını yapsınlar , rmye düşman olacağım tabii tarihi kir ile dolu bir takım bizi bile hakemle elemiş avrupa futbolunun fbsi gibi olan haksızlıkla her işi çözen bir kulüp , bu başka takıma olsa da aynı tepkiyi verirdim ama rmye olması da pek şaşırtmadı beni sadece onlara olur zaten.Hukuğa aykırı haraket direkt uefa rm için her şeyi yok saymış.

Geri
Üst Alt