Cevap: Uefa Kupası Final | Arsenal 1-4 Galatasaray | 17 Mayıs 2000
Türk futboluna cağ atlatan Galatasarayin basarilarini sansla aciklamak acizlikten baska bir sey degildir. Birisi cikti, dediki, Galatasarayin basarilari tesadüf, cünkü basariyi paraya dönüstüremediler. Yahu biriside cikip demedi ki, kardesim sen neden bahsediyorsun, Dünyada tüm takimlar, 2005den sonra mali yapinin önemini kavradilar, ondan önce kimse önemsemiyordu ki. Ayni kisi, o dönemde verdiği röportajlarda, kupa kazanilinca, Floryaya gidip kutlayacağini söyleyen, her Avrupa macindan önce faxla basarilar dilediğini de söylüyordu. Herkes simdi bunlari unuttu.
10 yildir mali yapimiz kötüydü, buna ragmen Avrupa puanlarinda zirvede yine biz yer aliyoruz. Bu takim gecen sene Temmuz ayindan beri kurulmaya baslandi. 1.5 sene bile dolmadi. Carsamba günü, ilk resmi Avrupa macini oynadi bu takim. United macini Sky Sporta izledim. Yorumcu, Unitedin sahasina gelen takimlarin genelde geriye yaslanip, kapandiğini, Galatasarayin Unitedin grupta en güclü rakibi olmasina ragmen, bu mactada öyle olmasini beklediklerini, fakat Galatasarayin, önde bastiğini ,acik oynadiğini, Unitedindan topa daha cok top sahip olduğunu, kendilerini sasirtiğini, Fatih Hocanin cok iyi is cikardiğini söylediler.
Böyle bir gece gecirdik. Ertesi gün, United kötüymüs. Unitedi kötü yakalamisiz. Nani, Valencia cok kötüymüs. Rooney yokmus

İnsanlar kendi takimlarina bakmadan, hemen cekememizlikle bir seyler uydurmaya basliyorlar. Aksine United Kagawa ve Van Persieden sonra cok daha güclendi. Rooney yoksa, Van Persie, gecen senenin EPLdeki en iyi oyuncusu. Senin takimin ismi bile bilinmeyen Macar takimina elendi. Senin takimin UEFA alacağiz dediğin zaman, Kieve 8-1le elendi, Bragayi kirmizi kart sayeinde eledin, yine sampiyon olacağiz dedin, 6-1le Madride elendin.
Diğeri zaten Avrupada mac kazanmakta bile zorlaniyor. Son olarak, Marsilya kendi evinde domine etti.
Kendimi bildim bileli, Fenerliler hep kadrolarinin bizden daha iyi olduğunu söylerler. 96-00li jenerasyon döneminde bile hep Fenerin kadrosu onlara göre bizden daha iyi oldu. Bir takimin kadrosunu karsilastirirken, öyle isim isim karsilastirmak cok sacma ve dengesiz bir sonuc verebilir. Bunun yerine, su takimda kac oyuncu benim ilk11imde yer alir, benim takimimdan kac oyuncu onlarin takiminda ilk11de yer alir ölcütü doğru olur. Fenerin kac oyuncusu bizim ilk11de yer alir? Cok degil, kisa bir süre önce, Ali Sen gibi bir fanatik bile sadece Kuytun yer alacağini söylüyordu. Bu kadar yeterli sanirim.