Ulaş Anli
Parçalı Üye
- 30 Temmuz 2009
- 4.373
- 1.394
- 1.893
verecek cevabın yok bot gibi spam cevap yazıyorsun aynen devamTürk degilsin
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
verecek cevabın yok bot gibi spam cevap yazıyorsun aynen devamTürk degilsin
Şu çıkarımları yapmak için inanılmaz art niyetli olman lazım. O kadar şey saymışsın, bütün bunların hepsi senin kafanda ve muhtemelen Merih o günün Madımak’ın yıldönümü olduğunun farkında bile değil. Adam müthiş efor gerektiren bir iş yapıyor ve yüzde yüz sahaya odaklanmak zorunda. Sen bütün odak noktanı oraya ayarlıyorsun diye memleketteki bütün vatandaşlar oraya odaklanmıyor. Kaldı ki hadi farkında diyelim, orada o hareketi birileri rahatsız olsun diye yapacağını düşünebilmek bunu tahayyül bile edebilmek ancak bütün hayatını intikam ve nefret hisleriyle yoğuran birinin kafasından geçebilir.Sen kimsin işin içinden çıkamayınca kafana göre milleti afaroz ediyorsun engizisyon hristiyan rahipleri gibi?
Sevmiyorum kardeşim her kötü olayla özdeşleşmiş ayrıştırıcı nefret amaçlı kullanılan o hareketi beni temsil etmiyor. Öyle ortam varki sanki Madımak katliamı yıldönümünde sevgi pıtırcığı amacıyla tüm milleti temsil ederek yaptı o hareketi. Kafalara gel. Bas bayağı nefret amaçlı belli bir zümreyi tatmin etmek için yaptı o hareketi.
Üstelik bunu yapan eleman paraları gider diye Arabistandaki süper kupa maçında sus pus olan adam.
1000 yıllık sembol diyorlar Atatürkün bir tane fotoğrafı pozu yok.
Örneğin Kılıçdaroğlu alevi olmasına rağmen o hareketi birleştirici olsun diye yaptı. Ama malum kesim tamamen nefret ayrımcılık ve dışlama amaçlı yapıyor. Tamamen o hareket provake etmek için dışlamak için belli bir zümreyi üstün kılmak için yapılıyor.
Bir de anayasada kabak gibi tüm vatandaşlar Türk'dür ve eşittir yazmasına rağmen.
Kötü niyetlerine kılıf uydurmak için yapılıyor. O hareketi iyi niyetle yapan nadir adamlardan biridir Kılıçdaroğlu bu da buraya dip not olarak gelsin.
Bunların çoğu fake rtaş.Daha niceleri var. Mhp bunu kullandı diye mhp'yi temsil etmiyor. Kaldı ki ilk kurulan mhp Atatürk cizgisine daha yakındı.
Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY
Şu çıkarımları yapmak için inanılmaz art niyetli olman lazım. O kadar şey saymışsın, bütün bunların hepsi senin kafanda ve muhtemelen Merih o günün Madımak’ın yıldönümü olduğunun farkında bile değil. Adam müthiş efor gerektiren bir iş yapıyor ve yüzde yüz sahaya odaklanmak zorunda. Sen bütün odak noktanı oraya ayarlıyorsun diye memleketteki bütün vatandaşlar oraya odaklanmıyor. Kaldı ki hadi farkında diyelim, orada o hareketi birileri rahatsız olsun diye yapacağını düşünebilmek bunu tahayyül bile edebilmek ancak bütün hayatını intikam ve nefret hisleriyle yoğuran birinin kafasından geçebilir.
Futbolu ve güzelim bir sportif zaferi ne noktalara, ne kadar aptalca sohbetlerin konusu haline getiriyorsunuz inanılmaz.
Hareket MHP ile özdeşleştiği için ben de açıkçası keşke yapmasaydı dedim, siyasi çıkarımı ilk akla gelen sonuçta. Ama senin yaptığın çıkarımlar müthiş abartı. Merih’in Madımak katliamını aklına bile getirme ihtimali yok gibiyken bir düşmanlık için bu hareketi yaptı demek hem senin aklını köreltir hem de adamın hakkına girmiş olursun.1960 dan günümüze o hareket kılıçdaroğlu hariç genel olarak nefret amaçlı kullanıldı. Belli bir zümreyi kaydırmak için. Ki gittiler adamla dalga geçtiler küçümsediler iyi niyetine rağmen çünkü millet alışmıştı kullanımına.
Yahu Kaan Ayhan asker selamı gibi kabul edilebilir kıyaslanamaz bir şekilde daha masum bir hareketi Merihin baskısına rağmen yapmaması desteklenmedi mi?
Asker selamı Türk ordusundan başka bir şey sembolizm etmez kafasını karıştırmaz nettir ordunun yanındayım demek. Ama o malum işaret değil kardeşim sana çarşaf çarşaf buraya dizerim görselleri nerelerde kimler tarafından ne niyetle kullanılmış. Üstelik 2 temmuzda madımak katliamı da sen o ölen insanları hatırlamak yerine gidiyorsun katillerin işaretini yapıyorsun.
Sen kafanda kurabilirsin 1000 yıllık Türk milletini temsil ediyor diye ama 1960 dan bu yana o amaçla kullanılmadı. Üstelik Avrupa terör örgütü olarak kabul edilen grupla özdeşleşti papa süikasti falan daha neler neler.
Bana Türk değilsin diyorlar ya ısrarla provake etmek dışlamak ayrımcılık amaçlı ben ısrarla kabul etmiyorum. Türküm ama bozkurt değilim bu kadar net.
Bu arada o hareket yüzünden Merihin ceza yemesini zerre istemem. Yanlışın nerede olduğunu elin avrupalısına bakmadan bizim anlamamız lazım.
Hareket MHP ile özdeşleştiği için ben de açıkçası keşke yapmasaydı dedim, siyasi çıkarımı ilk akla gelen sonuçta. Ama senin yaptığın çıkarımlar müthiş abartı. Merih’in Madımak katliamını aklına bile getirme ihtimali yok gibiyken bir düşmanlık için bu hareketi yaptı demek hem senin aklını köreltir hem de adamın hakkına girmiş olursun.
Ben açık söyleyeyim siyasi parti bağı dışında o hareketin anlattığınız şekilde (Alevi Kürt ekseni vs) bir karşılığı olduğuna yönelik en ufak bir fikrim yoktu. Madımak’ta o hareketin yapıldığı resimleri daha işte 2 gün önce sizden öğrendim. Sizin hassas olduğunuz konularda diğer insanların en ufak bir fikri bile olmadığı aklınıza gelmiyor. Ben de diyorum ki benim gibi sıradan vatandaş bile bu çıkarımlara ulaşmayı bu kadar zorlama buluyorsa bu Avrupalılara ne oluyor. E biz şimdi bu çıkarımları yapmaya başlarsak, ki kusura bakmayın paranoya ötesi, Avrupalılar neler neler düşünmeye başlar da bizi yine her konuda olduğu gibi paramparça ederler aklım almıyor.
Yarın Alman, Hollandalı her neyse birisi çıkar golden sonra zafer işareti yapmaya başlarsa ben bana karşı agresif ve misilleme bir hareket olarak algılarım, buna hakkım var çünkü artık ne kadar pislik örgüt varsa bu hareketi sahiplendi. Ama bu olay olmadan yapsalardı muhtemelen düşünmezdim, aklıma bile gelmezdi. Bir de bu taraftan bakmak lazım. Ben Merih’in en ufak bir art niyetle yaptığına inanmıyorum ki Merih’e bir sempatim de yok. Ama sahaya çıkan bütün kanıyla canıyla benim formam için kendini yırtan adamda ben kendimi gördüm. Ben de çalışırken böyleyim çünkü hep bir uğraş hep bir fayda görüşüm var. Sosyal medyada ne yazmış ne yazmamış bunlar akıl mantık dışı tamamen gündem değiştirmeye yönelik kafa yapıları. İşini böyle yapan adamla ilgili bile biz bunları konuşacak hatta düşünecek hale geldiysek durum hakkaten çok vahim.
Düzgünce cevap verdiğin için de teşekkür ederim bu arada.
Bak işte benim sinirlendiğim olaylardan biri bu. Madımak’ta olanlara herkes sinirlenir üzülür ama intikam duygusuyla bakarak sürekli bu kinle yaşamak sizi öldürüyor farkında değilsiniz. Benim asıl kızdığım Pkk neler neler yapıyor da dikkat ediyorum böyle olaylarda ortalığı yıkanların gıkı çıkmıyor. En ufak bir ses yok. Sen bu olayı unutmayacağım diyorsun unutulacak bir olay değil zaten unutma ama ben de gar katliamını da güven parktaki patlamayı da unutmayacağım. Adamlar otobüs durağına bombalı araçla girdiler kimse de o ölenlerin osuna busuna bakmadı ki olması gereken budur. Her Allahın günü gar katliamı diyenler bir kelime laf etmediler güven parktaki olaya. Otobüs durağındakilerin Alevi mi olması Kürt mü olması lazım sinirlenmeniz için? Bu olay Madımak’takinden daha mı azdı? Yarın PKK ile ilgili bizi tahrik ettikleri zaman aynı hassasiyeti gösterebilecek misin?Biraz iyi niyetli düşünüyorsun kabul ederim sana o amaçlı kullandığı izlenimi gelmemiştir. Ama fanatik kesimler bu tarz uç oyların tarihlerini detaylarını bilirler. Ben o nedenle o kadar da masum olduğnu düşünmüyorum. Peki maç sonrası madımak olayını kastetmedim dedi mi? O gün ölenler masum sanatçılara rahmet diledi mi? Eğer tüm milleti düşünseydi derdi. Eğer gerçekten karakterli biri olsaydı
bir kere Arabistanda Atatürke sahip çıkardı. Masum olsaydı diğer insanlara Kaan Ayhan'a baskı yapmazdı vesaire vukuatları olan biri.
Kesinlikle doğru bir tespit özellikle fanatik siyasal kesimde böyle bir durun var yani kendi cenahiyla ilgili birsey olurken yeri göğü inletir ama başka tarafta birsey olunca duymadım görmedim oluyorlar 93 yılını yaşı yetenler iyi hatırlar ugur mumcunun katledilmesi madımak katliamı herkes bunları hatırlıyor bunlar gerçekten çok üzücü peki madimaktan sadece 3 5 gün sonra pkk erzincanda başbaglar koyunu komple yaktı kursundan geçirdi neden okadar konuşulmuyor bu durum ,bunlar gibi onlarca örnek var maalesefBak işte benim sinirlendiğim olaylardan biri bu. Madımak’ta olanlara herkes sinirlenir üzülür ama intikam duygusuyla bakarak sürekli bu kinle yaşamak sizi öldürüyor farkında değilsiniz. Benim asıl kızdığım Pkk neler neler yapıyor da dikkat ediyorum böyle olaylarda ortalığı yıkanların gıkı çıkmıyor. En ufak bir ses yok. Sen bu olayı unutmayacağım diyorsun unutulacak bir olay değil zaten unutma ama ben de gar katliamını da güven parktaki patlamayı da unutmayacağım. Adamlar otobüs durağına bombalı araçla girdiler kimse de o ölenlerin osuna busuna bakmadı ki olması gereken budur. Her Allahın günü gar katliamı diyenler bir kelime laf etmediler güven parktaki olaya. Otobüs durağındakilerin Alevi mi olması Kürt mü olması lazım sinirlenmeniz için? Bu olay Madımak’takinden daha mı azdı? Olay hep siz biz muhabbetine dönüyor en iğrenç olan da bu ama genel kanının aksine bunu yapanlar hep o PKK’ya ağzını açıp tek kelime edemeyenler oluyor. Nefret nefret nefret ben bıktım artık. Bir insan sırf bu duyguyla yaşar mı? Nasıl bir nefretse her olayda olaya müdahil olanların ırkından mezhebinden başka şey konuşulmaz oluyor.
Sonra da işte biz burada futbol konuşacağımıza bu saçmalıkları konuşup futbolun içine en alakasız konuları sokmak zorunda kalıyoruz. Konu nereden nereye geldi özür diliyorum nefret ediyorum bu konuları konuşmaktan ama ısrarla her konu buraya çekilmeye çalışılırsa biz de patlıyoruz bir yerde. Ben getirmedim bu noktaya.
Çok fahiş fundamental bir hata yapıyorsun. Devlet ile pkk terör örgütünü bir tutuyorsun. Örgüt devletin hiç bir kurumunda barındırılmayan tüm ülkeden dışlanan bir çok Avrupa ülkesinde bile terör örgütü olarak tanımlanmış tüm global sosyal medya ortamlarında bayrakları sembolleri otomatik bloklanan bir durumda. Yaptığı eylemin karşılığı misli ile veriliyor karşılıksız bırakılmıyor şuana kadar da bırakılmadı.Bak işte benim sinirlendiğim olaylardan biri bu. Madımak’ta olanlara herkes sinirlenir üzülür ama intikam duygusuyla bakarak sürekli bu kinle yaşamak sizi öldürüyor farkında değilsiniz. Benim asıl kızdığım Pkk neler neler yapıyor da dikkat ediyorum böyle olaylarda ortalığı yıkanların gıkı çıkmıyor. En ufak bir ses yok. Sen bu olayı unutmayacağım diyorsun unutulacak bir olay değil zaten unutma ama ben de gar katliamını da güven parktaki patlamayı da unutmayacağım. Adamlar otobüs durağına bombalı araçla girdiler kimse de o ölenlerin osuna busuna bakmadı ki olması gereken budur. Her Allahın günü gar katliamı diyenler bir kelime laf etmediler güven parktaki olaya. Otobüs durağındakilerin Alevi mi olması Kürt mü olması lazım sinirlenmeniz için? Bu olay Madımak’takinden daha mı azdı? Yarın PKK ile ilgili bizi tahrik ettikleri zaman aynı hassasiyeti gösterebilecek misin?
Olay hep siz biz muhabbetine dönüyor en iğrenç olan da bu ama genel kanının aksine bunu yapanlar hep o PKK’ya ağzını açıp tek kelime edemeyenler oluyor. Nefret nefret nefret ben bıktım artık. Bir insan sırf bu duyguyla yaşar mı? Nasıl bir nefretse her olayda olaya müdahil olanların ırkından mezhebinden başka şey konuşulmaz oluyor.
Sonra da işte biz burada futbol konuşacağımıza bu saçmalıkları konuşup futbolun içine en alakasız konuları sokmak zorunda kalıyoruz. Konu nereden nereye geldi özür diliyorum nefret ediyorum bu konuları konuşmaktan ama ısrarla her konu buraya çekilmeye çalışılırsa biz de patlıyoruz bir yerde. Ben getirmedim bu noktaya.
Hertürlü pkk faaliyetine izin veriyor adamlar sözde yasak ama destekliyorlar. Bu adamlar sizler sayesinde meclise kadar girdiÇok fahiş fundamental bir hata yapıyorsun. Devlet ile pkk terör örgütünü bir tutuyorsun. Örgüt devletin hiç bir kurumunda barındırılmayan tüm ülkeden dışlanan bir çok Avrupa ülkesinde bile terör örgütü olarak tanımlanmış tüm global sosyal medya ortamlarında bayrakları sembolleri otomatik bloklanan bir durumda. Yaptığı eylemin karşılığı misli ile veriliyor karşılıksız bırakılmıyor şuana kadar da bırakılmadı.
Amaaaa Çorum Sivas ve maraş failleri rahat rahat hiçbir şey olmamış gibi geziyorlar şovlarını nefretlerini her yerde rahat rahat kusuyorlar bir çok siyasi parti tarafından korunuyorlar milletvekili oluyorlar ceza almıyorlar vesaire. Bir de bu olayların masum kurbanlarına maktüllerine bakalım kimsesizler sahip çıkılmamışlar ve en önemli tekrarının olmayacağının bir garantisi yok. Ben de buna sinirleniyorum.
Benden kimse pkk terör örgütün ilgisinin olmadığı bu ülke tarihinin en karanlık en kötü olaylarının sorumlularını ile özdeşleşmiş sembolü savunmasını beklemesin savunmam anlamam da.
Köpekler kına yaksın2 mac yemis maalesef.
Bizimkiler CAS'a gidiyor.