UEFA, Şampiyonlar Ligi'nin Yeni Formatını Resmen Duyurdu!

Değişen yeni format ile artık gruptan çıkmak daha kolay.

Oynayacağımız maç sayisi ile birlikte topladığmız puan da artacaktır

ben hala torbalar arasında ne avantaj dezavantaj var kavrayamadım ama - sanki bu formatta bir önemi kalmıyor gibi hepsinin 2 şer tane denk geleceği için.

kura çekimide sanırım pot 1 dekiler çekilecek - geri kalan torbalardan otomatik yerleştirme olacak diye biliyorum. Algoritma kafası. TV yayın o şu bu parametreleriyle.

Kücük takimlar icin daha avantajli degil mi? Normalde kendi torbandan kimseye oynamiyorsun.

Kücük takimlar icin daha avantajli degil mi? Normalde kendi torbandan kimseye oynamiyorsun.
orası öyle - 4 torba var hepsininden 2 çekiyorsun.

eskiden hani 4 ten 3üncü torbaya geçtik olley modu vardı 4 ten daha kolayı rakip çekeriz 4lü gruba diye hani.

şimdi hangi torbada olursan ol - hepsinden 2 çekeceğin için 4 ya da 3 te olmanın bir farkı yok gibi duruyor.

eskiden hani 4 ten 3üncü torbaya geçtik olley modu vardı 4 ten daha kolayı rakip çekeriz 4lü gruba diye hani.

şimdi hangi torbada olursan ol - hepsinden 2 çekeceğin için 4 ya da 3 te olmanın bir farkı yok gibi duruyor.
Bu sistemde 4.torbada olmak daha avantajlı o zaman

4. torbadaki takimlar 3. torbadakinden daha mi zor? Niye fark olmasin onu anlamiyorum.

Bu sene şampiyon direkt gidiyor...

4. torbadaki takimlar 3. torbadakinden daha mi zor? Niye fark olmasin onu anlamiyorum.
iki torbadanda ikişer rakip çekiyoruz her halükarda o yüzden.

tek fark 3üncü torbada olmanın tek avantajı - senin olmadığın 4üncü torabda 1 tane fazla ihtimal olması.
yani biz 3üncü torbada olsak - o torbada diğer 8 takımdan 2 rakip seçeceğiz (ya da 7 kendi ülkemizden olmayacak etmeyecek) gibi.

iki torbadanda ikişer rakip çekiyoruz her halükarda o yüzden.

tek fark 3üncü torbada olmanın tek avantajı - senin olmadığın 4üncü torabda 1 tane fazla ihtimal olması.
Iyide yine o dusunceni anlamadim. Tamam her torbadan iki tane kulup cekiyorsun ama neden 4 ve 3 arasinda fark olmasin? Sonucta kalite farki var mi kulupler arasinda ona bakmak lazim. Biz 3. te olursak oradan 1 takim daha az oluyor oyle bakmak lazim.

Iyide yine o dusunceni anlamadim. Tamam her torbadan iki tane kulup cekiyorsun ama neden 4 ve 3 arasinda fark olmasin? Sonucta kalite farki var mi kulupler arasinda ona bakmak lazim. Biz 3. te olursak oradan 1 takim daha az oluyor oyle bakmak lazim.
heh işte tek ufak fark o - onun dışında yok . minik bir detay olarak kalıyor eskiye göre .

hatta üstteki postu editlemiştim , fenerde kaldı diyelim daha da azalıyor 3üncü torbadaki rakipler. hatta ikimizde türk takımı olduğumuz için misal 4 tanefarklı rakip çekeriz o torbadan 2 onalar 2 biz .

umarım kalamazlar zaten ayrıda.

üstteki görseldeki torabalar olduğu sürece mesela

1. torba : EV SAHİBİ olduğumuz rakip Mbappesiz PSG olabilir misal - deplasman kısmına mağlubiyet yazar gibi zaten hangi takım olursa olsun.

2. torba: Benfica - shakhtar - club brugge üçlüsünden 2si

3. torba : bilemedim, hepsi birbirinden ters geliyor gözüme - çok farketmez gibi,deplasman olan takım önemli daha çok sanki. misal Celtic deplasmanı ultra zor ortam gibi bakmak lazım sanki.

4. torba : bologna - sturm graz - brest (?) üçlüsünden 2si optimal gibi duruyor .

City deplasman
Real icerde
Leverkusen deplasman
Arsenal içerde
Psv deplasman
Lisbon icerde
Monaco deplasman
Girona icerde

Böyle birşey çekersek şapa fena otururuz

üstteki görseldeki torabalar olduğu sürece mesela

1. torba : EV SAHİBİ olduğumuz rakip Mbappesiz PSG olabilir misal - deplasman kısmına mağlubiyet yazar gibi zaten hangi takım olursa olsun.

2. torba: Benfica - shakhtar - club brugge üçlüsünden 2si

3. torba : bilemedim, hepsi birbirinden ters geliyor gözüme - çok farketmez gibi,deplasman olan takım önemli daha çok sanki. misal Celtic deplasmanı ultra zor ortam gibi bakmak lazım sanki.

4. torba : bologna - sturm graz - brest (?) üçlüsünden 2si optimal gibi duruyor .
ilk iki torbadan brügge hariç kimseyi yenemeyiz.

ilk iki torbadan brügge hariç kimseyi yenemeyiz.
beraberlik altın gibi olacak bu formatta - o yüzden ev sahibi olacağımız ya da baskısız deplasman çok önemsediğim konu ilk 2 torba için.

çok sevmesemde yenemiyorsan yenilme mantalitesi önem taşıyacak besbelli.

4lü grupta 0 puan yazdığın adama karşı cesur futbol denersin çünkü beklentin yoktur diğer 2 takımla kapışırsında - bu formatta 1 puan almak bile muazzam yeri geldiğinde.

Geri
Üst Alt