UEFA ve Finansal Fair Play Gerçekleri

Burada işte UEFA kısa süre önce FFP ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ile ters düşüyor. Biz kulüplere yardımcı olmak istiyoruz minvalinde bir açıklama yapmıştı yanlış hatırlamıyor isem Başkanları. Bu kurallar dışında beyan edilen bir politikadır ve gayet tabii sadece bizim için geçerli olmamalı.

Ben de acikcasi , 4 senelik bir rehabilitasyon ongorulmusken , bunun yeniden moral bozucu, heves kirici sekilde baska daha agir bir yaptirima cevrilmesine muhalifim

dogru degil

ama bir yandan da ne yapilsa uslanmayan ve 5-6 senedir kurulun karsisina surekli buyuyen zararla gelen bir kulubun inandiricilik kredisi nedir

yani acik konusalim , biz bu anlasmaya 2 inci senesinde uymasak ,yine "ama men edilirsek nasil ekonomimizi toparlariz ki" diyecegiz .. o zaman rubin kazanin , daha evvel bu cezayi yemislerin gunahi ne

Bir şey çıkacağını sanmıyorum UEFA önce Milan'ın son 5 senelik zararına baksın 460 m euro zarar etmişler asıl tekrar soruşturulması gereken kulüp varsa o da Milan'dır

UEFA milana zaten dedigini yapip verdi gereken yaptirimi . CAS kaldirdi , ne yapsin uefa .

soylemistim , cas uefa nin kararlarini bozarak ortadan kaldirma yetkisine sahip

Bunu da aslında bir kritere bağlamaları gerekir. Men çok ağır bir ceza, bunun için mesela eğer sen üç kere yapılandırma anlaşmasına uymaz isen, bu üç dönem sonrası uymadığın her dönem seni men ederim demeleri gerekir diye düşünüyorum.

Böylelikle herkes başına gelecekleri daha net bilir ve hiç bir kulüp eee ama bize böyle onlara şöyle diyemez.

UEFA milana zaten dedigini yapip verdi gereken yaptirimi . CAS kaldirdi , ne yapsin uefa .

soylemistim , cas uefa nin kararlarini bozarak ortadan kaldirma yetkisine sahip
CAS'ın iptal etme kararında detaylı biçiminde acaba ne gibi ayrıntılar var bu sene transferde 80 m euro zarar etmişler her geçen sene zararları daha da katlanıyor kulübü alanlar batıyor peki UEFA CAS'ın kararına karşı tekrardan inceleme de bulunamıyor mu ?

Bana tek saçma gelen kısım 2018 2022 arası imza mı attık okey o arada ne istersen yaptır , yapmayana ceza ver istersen men ver gidip 3 yıl önce şunu aldın tamam men denmesi aşırı saçma.

Bana tek saçma gelen kısım 2018 2022 arası imza mı attık okey o arada ne istersen yaptır , yapmayana ceza ver istersen men ver gidip 3 yıl önce şunu aldın tamam men denmesi aşırı saçma.

imzayi attigin bolum , kurulun 2 inci seviye karar organi . Onun bir ustunun bu karari 10 gun icinde tekrar inceleme karari alma yetkisi var . sen kulup olarak bir mujde verecek isen ,o 10 gunluk "biz hukukta hak dusurucu sure" deriz , onu beklemen lazim

karar askida iken taraftar is bitti nagralari atabilir ama yonetimler daha profesyonel olmali

Milan da henüz yırtmamıș. CAS bazı önemli hususlar dikkate alınmamış gerekçesi ile kararı tekrar inceleme yönünde bozmuş.

imzayi attigin bolum , kurulun 2 inci seviye karar organi . Onun bir ustunun bu karari 10 gun icinde tekrar inceleme karari alma yetkisi var . sen kulup olarak bir mujde verecek isen ,o 10 gunluk "biz hukukta hak dusurucu sure" deriz , onu beklemen lazim

karar askida iken taraftar is bitti nagralari atabilir ama yonetimler daha profesyonel olmali

Cl başlamış kaç ay olmuş gruplar bitecek nerdeyse o en önemli organ hala hiç incelememiş olamaz imkansız böyle bir şey.

Arka planda değişik olaylar var biz bilmiyoruz.

The Panel considered that some important elements have not been properly assessed by the Adjudicatory Chamber, or could not be properly assessed at the moment when the Appealed Decision was rendered (19 June 2018), and noted in particular that the current financial situation of the Club was now better, following the recent change in the Club’s ownership.

Burada bir paragraf dikkatimi çekti sonuçta biz de aynı durumdaydık onlarda kulübün sahibi değişti bizde de başkan değişti ve işler olumlu yönde devam ediyor. CAS aynı şekilde UEFA ceza verse bile bizi haklı bulma ihtimali daha yüksek değil mi ?

zaten cas kararinda , uefa cfcb komitesinin basa bas noktasinin tutturulamamasi konusundaki karari onanmis , fakat avrupa yasagi seklindeki yaptirim kaldirilmis

sebep olarak da kulubun sahipliginin degismesinden sonraki olumlu gelismelerin hesaba katilmadigi soylenmis

yalniz , milanin uefa yi bir anlasma yapmaya zorlama talebi de geri cevrilmis .

Yani cas aslinda uefa ffp komitesinin sadece avrupadan yasaklanma kararini ortadan kaldirmis . kismen kabul mahiyetinde bir karar

Cl başlamış kaç ay olmuş gruplar bitecek nerdeyse o en önemli organ hala hiç incelememiş olamaz imkansız böyle bir şey.

Arka planda değişik olaylar var biz bilmiyoruz.

o kadar eski degil , sanirim haziran gibi anlasma imzalandi , ondan sonra da temmuz gibi ust kurul "benim itirazim var ,bir bakayim" dedi , 2 ay sonra da "evet devreye girip yaptirimlari re'sen arttirmiyorum ama tekrar inceleyin" diyorum karari vermis .. akista hic bir problem yok ,tam da olmasi gerektigi gibi yapmislar

Milan kararında görüldüğü gibi men cezası bayağı muallak. Bir bakıyorsun devamlı zarar eden bir kulübün kendi içinde yaşamış olduğu değişiklik hesaba katılıyor.

The Panel considered that some important elements have not been properly assessed by the Adjudicatory Chamber, or could not be properly assessed at the moment when the Appealed Decision was rendered (19 June 2018), and noted in particular that the current financial situation of the Club was now better, following the recent change in the Club’s ownership.

Burada bir paragraf dikkatimi çekti sonuçta biz de aynı durumdaydık onlarda kulübün sahibi değişti bizde de başkan değişti ve işler olumlu yönde devam ediyor. CAS aynı şekilde UEFA ceza verse bile bizi haklı bulma ihtimali daha yüksek değil mi ?

Gerekceli karari gormek lazim . Bu kisa karardan benim cikardigim , inceleme suresinde milanda bir degisiklik olmus , ve o degisikligin yarattigi olumlu gidisat degerlendirmeye alinmadan olabilecek en agir yaptirim karari alinmis ,bu olmaz gibisinden bir karar

Bizi derde sokan en ciddi sey , onceki settlement agreement a uymayip , en agir yaptirimi alip , devam edene yine uymayip ,bir de son 1 sene evvel artik ekonomik olarak suyunu cikaracak abarti harcama yapmis olmak

Mesela kur farki ile kurullarin onune gitmek aslinda cok beyin terk bir durum . Cunku sen gecmisteki olumsuz durumu kur farkiyla izah etmeye calisirken , adamlar da daha hakli pozisyona gecip "e evet dediginiz gibi , kur farki var , ve siz bu kur riskine ragmen surekli borc stogunuzu arttiriyorsunuz , haklisiniz" diyip dalgalarini geciyorlar

Mesela kur farki ile kurullarin onune gitmek aslinda cok beyin terk bir durum . Cunku sen gecmisteki olumsuz durumu kur farkiyla izah etmeye calisirken , adamlar da daha hakli pozisyona gecip "e evet dediginiz gibi , kur farki var , ve siz bu kur riskine ragmen surekli borc stogunuzu arttiriyorsunuz , haklisiniz" diyip dalgalarini geciyorlar

dursun-ozbek-i-3-kelimeyle-anlatmak_996432.jpg

Bileklikle savunma yapan başkanımız da vardı , kur nedir , ülkecek her şeyi kura bağlıyoruz zaten.

Geri
Üst Alt