UEFA'dan 2 Türk Kulübüne Şike Cezası Yolda

Merhaba.

Spor Hukuku konusundaki uzman avukatlar zaten dosyada adı geçen takımların Avrupa Kupaları'na katılma durumunda Uefa'nın soruşturma açacağını söylemişlerdi. Muhtemelen Sivas ve Eskişehir bu sene kupalara katılamayacak. Zaten Uefa yetkilileri Avrupa Kupaları adına Fb ve Bjk için cezaların verildiğini ve konunun kapandığını söylemişlerdi.

Fakat TFF'ye yerel ligde ceza verilmesi adına bir baskıları olacak mı 1-2 aylık süre içerisinde göreceğiz. Kişisel tahminim böyle bir baskıda bulunmayacaklardır.

Merhaba.

Spor Hukuku konusundaki uzman avukatlar zaten dosyada adı geçen takımların Avrupa Kupaları'na katılma durumunda Uefa'nın soruşturma açacağını söylemişlerdi. Muhtemelen Sivas ve Eskişehir bu sene kupalara katılamayacak. Zaten Uefa yetkilileri Avrupa Kupaları adına Fb ve Bjk için cezaların verildiğini ve konunun kapandığını söylemişlerdi.

Fakat TFF'ye yerel ligde ceza verilmesi adına bir baskıları olacak mı 1-2 aylık süre içerisinde göreceğiz. Kişisel tahminim böyle bir baskıda bulunmayacaklardır.

Merhaba.

UEFA yetkilileri, bu takımları şike yaptıkları gerekçesiyle, kesinleşmiş, tescillenmiş, kanıtlanmış, resmileşmiş kararlar dolayısıyla Avrupa'dan men ediyor. Yani bu demek oluyorki TFF dışındaki her kurum(Emniyet, Savcı, Mahkeme, Yargıtay, UEFA, CAS) adı geçen bu takımları şikeci ilan etmiş oluyor.

Şikenin cezasıda UEFA talimatları gereği, küme düşmektir. UEFA'nın küme düşürme yetkisi yok, ancak her ülke federasyonu talimatlarıma uymak zorunda yoksa ağır yaptırımlar uygularım diyor. Bunun daha ağırlaştırılmış hali, Astana'da onaylanan şike ile mücadele için düzenlenen 11 maddelik eylem planı sayesinde görebiliyoruz, bu eylem planına göre UEFA rahatça geriye dönükte karar verebiliyor.

Kişisel fikrim, UEFA'nın yakın bir zamanda TFF'ye resmi tebligatı gönderip gereğini yapması yönünde olacak, TFF inatla UEFA'nın dediğini yapmazsa 11 maddelik eylem planı gereği ağır yaptırımlara tabi olacak.

Merhaba.

tahminin devletin ve tüpçünün sizi yalamasi üzerine herhalde.

Merhaba.

UEFA yetkilileri, bu takımları şike yaptıkları gerekçesiyle, kesinleşmiş, tescillenmiş, kanıtlanmış, resmileşmiş kararlar dolayısıyla Avrupa'dan men ediyor. Yani bu demek oluyorki TFF dışındaki her kurum(Emniyet, Savcı, Mahkeme, Yargıtay, UEFA, CAS) adı geçen bu takımları şikeci ilan etmiş oluyor.

Şikenin cezasıda UEFA talimatları gereği, küme düşmektir. UEFA'nın küme düşürme yetkisi yok, ancak her ülke federasyonu talimatlarıma uymak zorunda yoksa ağır yaptırımlar uygularım diyor. Bunun daha ağırlaştırılmış hali, Astana'da onaylanan şike ile mücadele için düzenlenen 11 maddelik eylem planı sayesinde görebiliyoruz, bu eylem planına göre UEFA rahatça geriye dönükte karar verebiliyor.

Kişisel fikrim, UEFA'nın yakın bir zamanda TFF'ye resmi tebligatı gönderip gereğini yapması yönünde olacak, TFF inatla UEFA'nın dediğini yapmazsa 11 maddelik eylem planı gereği ağır yaptırımlara tabi olacak.

Merhaba.

Son paragrafınızdaki "Uefa'nın gereğinin yapılması konusundaki baskı" işinin gerçekleşmesi halinde yani küme düşürmeleri halinde (Fb,Bjk,Sivas,Eskişehirspor) önümüzdeki sene ligin doğacak bu maddi koşullarda oynanması mümkün olmayacaktır. - puanı da zaten Fb kabul etmeyecektir. Doğal olarak Fb ve Bjk'nin olmayacağı bir ligin oynanması imkansıza yakın çünkü böyle bir durumda Lig Tv kulüplere ödeme yapamayacaktır.

Uefa'nın sportif yargılamayı adli yargılamadan ayırmadan yargılama yaptığına inanıyorum. 3 yıldır gelişen süreç de bunu gösteriyor. Bana göre ÖYM'ler Fb aleyhine karar vermeseydi Uefa'da ceza vermezdi. Hatta kişisel fikrim yeniden yargılama olduğu takdirde Uefa kişilere verilecek cezaları erteleyecektir.

Saygılar.

Merhaba.

Merhaba

Okumadım klasik şikeci avuntularıdır.

Saygılar

Sivas forumuna bir göz gezdirdim ,

"ceza almamız imkansız , CAS geçen sene şivas-fb maçından ötürü teşebbüste kaldığı için bizi akladı " ,

gibi şeyler okudum ,

Merhaba.

Son paragrafınızdaki "Uefa'nın gereğinin yapılması konusundaki baskı" işinin gerçekleşmesi halinde yani küme düşürmeleri halinde (Fb,Bjk,Sivas,Eskişehirspor) önümüzdeki sene ligin doğacak bu maddi koşullarda oynanması mümkün olmayacaktır. - puanı da zaten Fb kabul etmeyecektir. Doğal olarak Fb ve Bjk'nin olmayacağı bir ligin oynanması imkansıza yakın çünkü böyle bir durumda Lig Tv kulüplere ödeme yapamayacaktır.

Uefa'nın sportif yargılamayı adli yargılamadan ayırmadan yargılama yaptığına inanıyorum. 3 yıldır gelişen süreç de bunu gösteriyor. Bana göre ÖYM'ler Fb aleyhine karar vermeseydi Uefa'da ceza vermezdi. Hatta kişisel fikrim yeniden yargılama olduğu takdirde Uefa kişilere verilecek cezaları erteleyecektir.

Saygılar.

Al işte yaş 28 ama zeka aynı. UEFA da çok iplerdi bizim ligin ne hale geleceğini. Bu arada sana bir soru sormuştum Neden cevap vermiyorsun :sad007:

Soru buydu cvp ltfn .s.s

[attachment=10257:upload_2014-5-21_23-59-18.png]

Ekli dosyalar

• upload_2014-5-21_23-59-18.webp
    upload_2014-5-21_23-59-18.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 204
Merhaba.

Saygılar.

Merhaba.

Uefa yakın şemsiyeyi açın.

Saygılar.

Fenerli arkadaşın söylemi ilginç: " Lig TV +para+tehdit+şantaj" içerikli olanı diyorum.

Yahu nasıl bir mantık. "Bize kimse birşey yapamaz" mantığı. Yapan çıkınca uvvvvvvv..

Acısı geçince " Acımadıki acımadıki "şeklindeki çocuk avuntusu...

Yapmayın ya cidden komik oluyorsunuz.

Merhaba.

Saygılar.

Merhaba.

Yine kişisel fikrimi belirteyim, UEFA'nın yeniden yargılama olayını çok takacağını sanmıyorum. - puan olayıda zaten ek bir ceza olur, önce küme düşersin gerekirse ek bir cezayla düştüğün ligdede - cezayla başlarsın. Direkt olarak - puan verme cezası, Mehmet Ali Aydınlar döneminde, şike davası daha yepyeniyken, tazeyken anlaşılmış bir olaydı. O tren kaçtı, şimdi ise şikenin cezası direkt olarak küme düşmek.

UEFA'nın, ilgili takımların küme düşmelerinden sonra ligde doğacak olası zararlarıda çok takacağını sanmıyorum. Ayrıca lig ne olursa olsun oynanmaya devam edecektir, çünkü küme düşen takımların yerine, tertemiz yeni takımlar gelecektir. Maddi konulara gelirsek, elbette 2 büyük takımın küme düşürülmesinden sonra yayıncı kuruluş desteğini çekme veya azaltma yoluna gidebilir ama o da yayıncı kuruluşun bileceği iştir. Öyle ligi oynattırmayacak kadar büyük zararlar olacağını düşünmüyorum.

Saygılar.

Al işte yaş 28 ama zeka aynı. UEFA da çok iplerdi bizim ligin ne hale geleceğini. Bu arada sana bir soru sormuştum Neden cevap vermiyorsun :sad007:

Soru buydu cvp ltfn .s.s

Ekli dosyayı görüntüle 14443

Merhaba..

Ben bu tarz polemiklere girmek için yazmıyorum. O nedenle cevap vermedim. Bu tarz polemiklerden de rahatsız oluyorum, Fenerbahçe forumlarında bile bu konularla ilgili polemiklere girmiyorum. Gs ile ilgili yorum yapılan kısımlarda bile polemik yaratıcı şeyler yazmıyorum Fb forumlarında.

Bu polemiklerin veya atışmaların veya hakaretlerinde bize bir şey katacağına inanmıyorum.

eLbet cezalar aciklandiginda hem burdaki bazi cok bilmislere hem de cevremdeki ibislere verilecek agir bir cevabim olacak...bazilari aklinca bu sürece inananlarlan alay ediyorlardi...Allah o güzel günü bize gösterecek insallah..

Merhaba..

Ben bu tarz polemiklere girmek için yazmıyorum. O nedenle cevap vermedim. Bu tarz polemiklerden de rahatsız oluyorum, Fenerbahçe forumlarında bile bu konularla ilgili polemiklere girmiyorum. Gs ile ilgili yorum yapılan kısımlarda bile polemik yaratıcı şeyler yazmıyorum Fb forumlarında.

Bu polemiklerin veya atışmaların veya hakaretlerinde bize bir şey katacağına inanmıyorum.

Cevap verilecek bir şey yok zaten ya ''evet şikeciyiz'' diyeceksin ya da ona buna iftira atacaksın. Ortası yok.

.Tamam o zaman son bir soru sorup çekileceğim çünkü babamdan gizli yazıyorum. Bana söylediği tek şey var ''Ne yaparsan yap arkandayım yeter ki şikeyi savunanlarla muhattap olma'' diyor eğer seninle konuştuğumu öğrenirse banyoya kilitler, hortumla döver. Bunu hiç istemiyorum.

Fener forumlarında da üyeymişsin, kendi ağzınla yazıyorsun çok güzeeeeel. Peki facebook , twitter, angut.com, 100 numara vs vs kısaca burası hariç her platforma bize galiz küfürler ettiğini bildiğimiz halde , 6s , cincon yazmayanların üzerine çullanan ve hatta başımıza gelen her kötü sonuçta anırarak gülen biri olarak (bunlar taraftarlığın doğasında vardır buna lafım yok ) sadece ama sadece rakip forumda barınacağım diye ''Merhaba -Saygılar'' tarzında komikliklere neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

Merhaba.

Şikeci.

ya ne kadar rezil bir durum. demin haberlere bakiyordum. diyorlarki eger eskisehir ve sivas gidemezse avrupaya $ikeden dolayi o zaman siradaki takimlar karabuk ve bursa ama bunlarin isimleride $ike dosyasinda var. yani bunlarda gidemeyebilir.

:ka10:

ne kadar rezil bir ulkeyiz kardesim. gercekten adam olmayiz.

Merhaba.

merhaba

kişisel tahmininiz çok tatlıymış. umarım şemsiye içinizde açıldığında fazla üzülmezsiniz. UEFA'nın şemsiyesi de öyle yabana atılacak cinsten değildir zaten : )

saygılar, hürmetler

Geri
Üst Alt