Uğur Meleke'den VAR Detayı: "MHK, karar aynı kalırsa VAR'a, karar değişirse hakeme "eksi 1 puan" yazıyormuş"

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Uğur Meleke: "MHK, monitöre gidilen bir pozisyonda karar aynı kalırsa VAR'a, karar değişirse hakeme "eksi 1 puan" yazıyormuş. Son haftalarda hakemlerin VAR yokmuşçasına maç yönetmesinin sebebi bu olabilir. Bu uygulamadan acilen vazgeçilmeli."

Uğur Meleke: "TFF’nin Stefan Kuntz seçimini yanlış bulanlardanım. Ancak Kuntz’un göreve geldikten sonra ortaya koyduğu tavrı da mutlulukla izliyorum. Öncelikle onu ve yardımcılarını Türkiye’nin her yerinde tüm müsabakalarda tribünde görmek çok sevindirdi..."

Uğur Meleke: "Vitor Pereira, 7 hücum oyuncusundan 3'ünü ilk 11'de kullanıyor. 12 maç, 1080 dakikadır bu oyuncuların sayısının 4'e çıktığını hatırlamıyorum. Bu oyuncular arasında süre paylaştırılıyor."

Uğur Meleke: "Vitor Pereira’nın A planında başarılı olduğunu düşünüyorum. Ancak B planı yok."

Uğur Meleke: "Galatasaray'ın 2 büyük zafiyeti var. İlki Marcao'nun olmadığı maçlarda geriden oyun kurmak. Bir pozisyonda topu kaptırdılar ve Çaykur Rizespor ilk golü buldu."

Uğur Meleke: "Diğer zafiyeti de alan savunması. Sabo, alanın dışına çıkıp arkaya aşırttı ve Pohjanpalo'nun golü geldi."

Topla oynama istatistikleri

Uğur Meleke: "Karagümrük, Farioli ile birlikte ısrarla geriden pasla çıkıyor. Hatta bazen kalecinin bile gerisine oyuncu geliyor ona da pas yapılıyor."

Uğur Meleke: "Fenerbahçe'nin 7.olması enteresan..."

Bu o kadar büyük bir saçmalık ki gerçek olamaz herhalde. Eğer öyleyse bunu tanımlamak için liyakatsizlik sıfatı bile yetersiz kalıyor. Resmen VAR sistemine kısa devre yaptırmışlar. VAR a gidilmemesi amaçlanmış, böylelikle orta ve VAR hakemi puan kaybetmiyor. Müthiş bir Federasyon'a sahibiz. Tebrikler :tbr:

Bu doğruysa gerçekten büyük hata
Bu uygulama neticede adalet için
Ama sen bunu ödül ceza sistemine dönüştürürsen olmaz ki
Birçok hakem bana eksi yazacağına bar’a yazsın diye düşünüp adil olmayabilir
Aynı şekilde var da yemişim adaletini, bırak oynasınlar diye düşünüp uyarmayabilir

Birde şu var bu Tff nin başındaki Türkiye'nin en zengin adamı. Bu serveti yapmak ve tutmak için belirli bir zeka seviyesine, belirli bir başarıya sahip olmalı. Ancak federasyondaki kararlarına bakınca tamamı yanlış kararlar. Bu adamın bu durumda olabilmesi resmen eşyanın tabiyatına aykırı bir durum.

Bu ceza puani gecen sezon da gundeme gelmisti , hala degismemis demek.

Cok sacma uygulama. VAR'in amaci hakeme yardimci olmak degil mi? Yani hem yardim edip hem de ceza mi kesiyor?
Yaw zaten ofsaytta filan sorun yok. Tek sorun penalti ve kirmizi kartlar. Getir yabanci VAR işte. Bir kere adamlarda plan filan olmayacak ve stressiz sekilde calisacaklar ve taraftarlar da şaibe filan var diye dusunmeyecekler ama islerine gelmez.

Var sadece tavsiye edebiliyor. Son karar hakeme kalmış. Hakem eksi puan almamak için kararından dönmez... Böyle bir şey, VAR ın var olma nedenine ters.

İnşaat mühendisi bir abim vardı derdiki "İngilizler bize asfalt yapmayı öğretti, bizde onlara asfaltı yamamayı öğrettik". Bizi anlatan müthiş bir cümledir bu.

Şimdiyse futbol adilleşsin diye bize VAR'ı getirdler, bizde onlara nasıl egale edileceğini öğreteceğiz.

+Hocam kağıdımı görebilir miyim?
-Fazla puan verdiysem kırarım ama.
+Tamam hocam kalsın.

beynini emcikIedikIerim

İroniler ülkesi Türkiye'den bir tablo daha..

Bence var uygulaması zaten saçmalık futbolu öldüren bir proje.

Bu uygulamayıda yerinde buldum, geçen sene vardan çok canımız yandı.

Bu ciyaklamalar da, biz puan aldıkça olması ayrıca anlamlı.

Geri
Üst Alt