Tier 1 Uğurcan Çakır 'Galatasaray' Dedi

Edersona talip olan zaten city maçı filan izlememiştir orası aşikar. Ederson olmasın diye burada çırpınan birkaç kişiden biriydim. Çok şükür olmadı.
Uğurcanın Günaydan iyi olması onu 35 milyonluk kaleci yapmaz ki reis kaldı ki uğurcanın da öyle maçları var. Sadece çok bariz hata yapmıyor o kadar. Ama o maliyetlerdeki bi kalecinin de kalede fark yaratması lazım. Uğurcan kötü kaleci demiyorum. O paralar için yanlış transfer. Şu an başka bir takım bu kaleciyi bizden 30 verip alır mı? Almaz. Patlamadı diye trabzona 30 35 bayılan dursunu övecek kadar da günlük bakmamak lazım olaya. 10 kağıda alınsa çok iyi transfer derdim.
Dursun beyi övenler de, sallayanlar da bir çoğu zaten maliyet performans işinde ondan daha iyi anlamıyor. Yukarıda yazım X + X oyuncuyu versek ucuza biter mi diye. Sanki karşı tarafın yöneticileri keriz idi de o adamların para etmeyeceğini bilmiyorlardı.

Adam yarım sezonda musleranın kariyeri boyunca etki ettiği avrupa maçlarından fazlasına etki etti belki ligde prime muslera kadar fark yaratmadı ama avrupa performansıyla simdiden beklentilerimin çok üzerine çıktı.
valla öyle muslera konusunda gidince çok ararsınız diye yirmi tane mesajım vardır. yalan yok aramadık. hatta o avrupa maclarını basarıyla tamamladıysak etkisi çoktur. kurtardıklarının yanı sıra baskıda topu ayağa çıkmasıyla da bizi çok rahatlattı. rakibi en az 60 70mt geriye kosturuyor o orta saha veya kanatlara isabetli attığı toplarla. muslerada hiç yoktu tamamını taca atardı mesela. üstelik yerden dikine orta sahaya attığı top hatırlamam. kaldıramayıp orta sahaya düşen topları hatırlıyorum.
kısacası masallah diyelim prime ugurcan performansının da üzerinde su an. ilk periyodu çok iyi atlattı gerisi gelir artık. yoksa o 35 in altında ciddi ezilecekti biraz bocalasa.
biri yazmıs tarihin en iyi panik transferi diye. çok doğru. donnarumayı çeksek aşağı yukarı benzer performans izleyecektik zaten. yerli olması ugurcanı daha yukarıda tutuyor bence ikisi karsılastırılınca.

Super final dönemi muslerasının eline su dökebilecek kaleci performansı yok dünya üzerinde de az. O cezaalanına inen topları çıkıp almasına süpürmesine hayrandım. Radar sistemi gibiydi herif yaklaşan her şeyi çıkıp yakalıyordu. Bu özelliğini sakatlık sonrası çok ciddi bir şekilde kaybetti sanırım bilinçdışı bir korku vardı istemsiz çekiniyordu çıkmaya. Bir de ani kafa vuruşlarında köşeye giden toplara inanılmaz refleks gösteriyordu uğurcan azcık donup kalıyor , ama + özellikleride yok değil, Rabbim ayağına taş değdirmesin çok güzel performansı var bence, biz razıyız.

Edersona talip olan zaten city maçı filan izlememiştir orası aşikar. Ederson olmasın diye burada çırpınan birkaç kişiden biriydim. Çok şükür olmadı.
Uğurcanın Günaydan iyi olması onu 35 milyonluk kaleci yapmaz ki reis kaldı ki uğurcanın da öyle maçları var. Sadece çok bariz hata yapmıyor o kadar. Ama o maliyetlerdeki bi kalecinin de kalede fark yaratması lazım. Uğurcan kötü kaleci demiyorum. O paralar için yanlış transfer. Şu an başka bir takım bu kaleciyi bizden 30 verip alır mı? Almaz. Patlamadı diye trabzona 30 35 bayılan dursunu övecek kadar da günlük bakmamak lazım olaya. 10 kağıda alınsa çok iyi transfer derdim.
Fark yarattigi icin juveyi gectin ve son 16dasin. Sonucta 27m€ verildi, transferlerde hep neti aciklaniyor, burda nedense brütü baz alinyor. Fazla abarti olsun diye sanki. Bencede 18-20m € verilse yeri olurdu ama olan oldu ve o saatten sonra zaten her gelen kaleciye o parayi verecektin. Gec kaldilar transfere ama bu ugurcanin sucu degil ya. O tepkiler ve o yayagaraya göre iyi ezilmedi altinda ve cok iyi performans verdi. Buda karekterini gösterir. Yeter sanki, bu saatten sonra hala verilen bonservise tepki veriliyorsa yanlis olur. Son 16 gecmeyle coktan cikardi parasini. Ha performansi okadar kücüktülcek gibide degil. Birebirlerde kactane cikardi, hava topu yan toplarda cok iyi. Top teknigini inanilmaz gelistirdi adam resmen atak baslatiyor. Tek elistirim bazen lüzumsuz yere topu celiyor, bazen topu yumsatip önünede düsürebilirsin örnegin koopmeinersin 1ci golü. Ama cok büyük hatada sayilmaz sert geldi top. Yapabilse artisi olur. Gerci top teknigini kisa zamanda okadar gelistirdiki bunu niye gelistirmesin, kaleci antrenörü calistirsin yeter.

Muslera'nın gittiği ilk sezon Avrupa'da 10 sene sonra Şubat ayında tur atlamış olmamız bence tesadüf değil.

Abartmaya gerek yok. 30 yaşındaki yerli kaleciye 30-35 milyon bonservisi doğru görüyorsanız pek bişey diyemem. Muslera gibi 15 sene oynatacak olasalar anlardım.
29 yaşında, yabancı kontenjanı işgal etmiyor. Kaleci 35e kadar üst düzey oynuyor zaten. Artı dünyada bile şu anda genel olarak kaliteli kaleci sıkıntısı var. Sivasspor kalesi koruyacak adamlar üst düzey liglerde ne takımların kalesini koruyor. O yüzden artık bok atmayı bırakmakta fayda görüyorum.

15 yıl sonra kalemızde kaleci var diyebiliyoruz

Geri
Üst Alt