uğurcan'ın günay'dan farkı

Hala bunu soran varsa boşuna futbol izlemiş demektir bunca yıl.
Günay BJK'de iken çok kötü bir kaleciydi, onlardan sonra 4-5 tane kulüp değiştirdi. 30-31 yaşından sonra kaleci oldu desek yeridir. Uğurcan 24-25 yaşından beri Muslera'dan sonra açık ara ligin en iyi kaleci performansı veren ismi. TS'yi şampiyon yapan bold isimlerden de biriydi. Günay'ın Uğurcan'dan tek iyi yönü uzun topları daha isabetli atıyor. Onun haricinde hiçbir konuda daha iyi bir kaleci değil.

Uğurcan son 5 yılın en iyi yerli kalecisi ve son dönemde farkı açıyor diğer isimlere nazaran. Günay evet görev geldiğinde iyi iş yaptı ama mesela Rizespor maçında ofsaytlar dahil yediği 3 golü unutmamak gerekiyor. Özellikle 30 metreden aşırtma gol yemesi neden 1 üst seviye kaleciye ihtiyaç olduğunu gösterdi. Uğurcan Günay'a kıyasla çok büyük bir atletik fark yaratacaktır müthiş bir refleks kalecisi. Geçen sene Trabzon'da Rafa Silva'nın bir topuk şutunu kurtarmıştı ve inanılmazdı dünyada maksimum 10 kaleci öyle bir kurtarış yapabilir. Günay kurtarması gerekeni kurtarabilecek ideal bir kaleci ama Uğurcan olmayan pozisyonları da kurtarabilecek çok iyi bir kalecidir. Temel fark budur. Günay lehine olan kısımdan bakarsak Günay'ın ayak kalitesi gerçekten çok iyi ama Uğurcan'da son yıllarda kendisini bu konuda epey geliştirdi, Çünkü bu nokta onun en zayıf yönüydü ama artık makul seviyede bir ayak kalitesine sahip diyebiliriz.

Günay ile CL maçına çıksaydık da görseydiniz

Bana Onana kiralayıp, Çalhanoğlu bonservisle çekmek daha okeydi orası ayrı

İki kaleci arasında bariz bir fark olmalı ,yoksa fb gibi paso değişiriz oda hiç iyi olmaz
Şu an hangisi daha iyi kaleci diyemeyiz hangisi formda sorusu en mantıklısı olur ,orda da eşitler açıkcası

Uğurcan’nın kaleci olması,Günay’ın kalecilikle uzaktan yakından alakası olmaması.

İki kaleci arasında bariz bir fark olmalı ,yoksa fb gibi paso değişiriz oda hiç iyi olmaz
Şu an hangisi daha iyi kaleci diyemeyiz hangisi formda sorusu en mantıklısı olur ,orda da eşitler açıkcası
rahat rahat uğurcan daha iyi diyebiliriz günay kim ya

abarttınız da abarttınız bizde 15 maçı var yok sanki yıllardır 11 oynuyor da üzerine adam aldık

rahat rahat uğurcan daha iyi diyebiliriz günay kim ya

amma abarttınız da abarttınız bizde 15 maçı var yok sanki yıllardır 11 oynuyor da üzerine adam aldık
Sakin ol 🤙
Güncel form durumunu yorumladın ,bi bardak su iç bir daha oku
hangisi daha iyi kaleci ! Diyemeyiz

Aradaki fark Günay’ın ayaklarına daha hakim olması. Uğurcan aslında tam çizgi kalecisi.

Uğurcan son 5 yılın en iyi yerli kalecisi ve son dönemde farkı açıyor diğer isimlere nazaran. Günay evet görev geldiğinde iyi iş yaptı ama mesela Rizespor maçında ofsaytlar dahil yediği 3 golü unutmamak gerekiyor. Özellikle 30 metreden aşırtma gol yemesi neden 1 üst seviye kaleciye ihtiyaç olduğunu gösterdi. Uğurcan Günay'a kıyasla çok büyük bir atletik fark yaratacaktır müthiş bir refleks kalecisi. Geçen sene Trabzon'da Rafa Silva'nın bir topuk şutunu kurtarmıştı ve inanılmazdı dünyada maksimum 10 kaleci öyle bir kurtarış yapabilir. Günay kurtarması gerekeni kurtarabilecek ideal bir kaleci ama Uğurcan olmayan pozisyonları da kurtarabilecek çok iyi bir kalecidir. Temel fark budur. Günay lehine olan kısımdan bakarsak Günay'ın ayak kalitesi gerçekten çok iyi ama Uğurcan'da son yıllarda kendisini bu konuda epey geliştirdi, Çünkü bu nokta onun en zayıf yönüydü ama artık makul seviyede bir ayak kalitesine sahip diyebiliriz.

Gunayi çok seviyorum. Asla kalecilik meziyetlerine ve kişiliğine bilhassa bir lafım yok. Ama Uğurcan Günay'dan farklı olarak ben bir seson çıkıp tek basima takımımi şampiyon yaptım dese kimse yok öyle bir şey demez.

Gunayi çok seviyorum. Asla kalecilik meziyetlerine ve kişiliğine bilhassa bir lafım yok. Ama Uğurcan Günay'dan farklı olarak ben bir seson çıkıp tek basima takımımi şampiyon yaptım dese kimse yok öyle bir şey demez.
Yaptı da yav. Dede Nwakaeme ve Hamsikle beraber şampiyon yaptı

İkisi de bizim kalecimiz. Deşmeye gerek bir konu yok ortada. İkisi de Galatasaray formasını giyiyor, ikisi de bu formanın hakkını veriyor / verecektir. İyi bir kaleci rotasyonumuz oluştu, darısı diğer mevkilere.

Bence bir farki yok ikiside ayni seviye ama benim icinde önemli olan bu kaleci rotasyonumuz gayet iyi

Günay kaleyi doldurmuyor yani duracağı yeri bilmiyor iki gol yedi ikisinde de yanlış yerde durup top geçtikten sonra uçtu

Uğurcan böyle bir gol yemez doğru yerde durur
Topu çıkarır çıkarmaz ama bu şekil iki tane rezil gol yemez Muslerada yermezdi zaten Uğurcan ve Muslera ayakları kötü ama
Duracağı yeri çok iyi bilen karşı karşıya çok iyi büyüyen kapatan kaleciler
Bu tip kaleciler kalenin yerini ezbere biliyorlar

Geri
Üst Alt