ukrayna

Ruslar sıka sıka Portekiz'e gider eeeaaaaabi bu arada Modern Warfare bitirdim arkadaşlar çok gerçekçi oyun.
🇷🇺 bunlar manyak
Başka yönden dur diyecek bir güç de yok,çin zaten müttefiki
Berline dayanması süpriz olmaz
Teoride tabi böyle hödükçe bir savaş hiç olası değil

Birde brexit olayıyla ingililizlerin yine olayların sözde dışında kalıyoruz demesi de garip
Natonun çeperin dışında son yıllardaki tatbikatkarı,yazın romanyada otan askeri araçları bokuna saatlerce yollarda beklemiştim moldava tarafına yığınak yapıyorlardı
İlginç gelişmeler

Balkan kanadı ezilecek yine neticede

daha önce berline giden adamlar portekize mi gidemeyecek?

abd rusların almanyaya gireceğini anladığında avrupaya çıkarma yaptığını ve rusları bloke etmek için oraya gittiğini bilmeyen zır cahillerle mi politika konuşacaz. general pattonun berlinde rus tanklarını görünce "biz yanlış düşmanı yendik" deyip ağladığını unutanlar ya da hiç bilmeyenler var

avrupanın ekonomisine falan laf atmıyoruz. ordu yok ordu. abd bile bu konuda rahatsız, nato ülkeleri daha fazla ödenek ayırıp silahlanmalı diye baskı yapıyor abd.

bu forumun cahili çok, dün f1 bugün de tarih ve politika dersi verdik.
WWII şovu yapıyor bana , Kershaw'ı Hart'ı Beevor'u hatim etmişiz hem de ana dilinden , kitaplığım neredeyse WWII'den ibaret. Kastamonu'dan girdiği triplere bak hahaha.

O ordunun Berlin'e nasıl gidebildiğini öğren sen önce. Savaşı oyun mu sanıyorsunuz lan ? Minicik Çeçenistan'da oluk oluk altına sıçan Rus ordusu mu gidecek Portekiz'e kadar?

🇷🇺 bunlar manyak
Başka yönden dur diyecek bir güç de yok,çin zaten müttefiki
Berline dayanması süpriz olmaz
Teoride tabi böyle hödükçe bir savaş hiç olası değil

Birde brexit olayıyla ingililizlerin yine olayların sözde dışında kalıyoruz demesi de garip
Natonun çeperin dışında son yıllardaki tatbikatkarı,yazın romanyada otan askeri araçları bokuna saatlerce yollarda beklemiştim moldava tarafına yığınak yapıyorlardı
İlginç gelişmeler

Balkan kanadı ezilecek yine neticede
romanyaya mı gittin dostum yoksa orada mı yaşıyorsun?

yığınakları abd artırıyor. zavallı abd zayıf müttefiklerini korumak için ordan oraya çırpınıyor. adamlara ayak bağı oldu avrupalı beleşçiler. 2. dünya savaşındaki almanyaya ayak bağı olan italya gibiler. avrupalılar abdnin korkunç askeri gücünü kendileri için kullanıyorlar. kendileri bir şeyin ucundan tutalım demiyorlar. adamlar ordan oraya koşturuyor resmen. natoyu fesih etse amerikalılar ortada dımdızlak kalacak avrupalılar.

romanyaya mı gittin dostum yoksa orada mı yaşıyorsun?

yığınakları abd artırıyor. zavallı abd zayıf müttefiklerini korumak için ordan oraya çırpınıyor. adamlara ayak bağı oldu avrupalı beleşçiler. 2. dünya savaşındaki almanyaya ayak bağı olan italya gibiler. avrupalılar abdnin korkunç askeri gücünü kendileri için kullanıyorlar. kendileri bir şeyin ucundan tutalım demiyorlar. adamlar ordan oraya koşturuyor resmen. natoyu fesih etse amerikalılar ortada dımdızlak kalacak avrupalılar.
Sen kim buradaki insanlara tepeden bakmak kim. Kahvede yaparsın bu muhabbetleri oraletini yudumlarken.

Hicbirsey olmaz Rusya sadece gövde gösterisi yapıyor Rusya Sovyet döneminden sonra her anlamda cokuste devasa bir ordusu var ama kuzey korenin birkaç level üstü diyebiliriz sıcak denizler hayalini gerçekleştirmek istiyorlar ama yapamazlar birleşik devletler henüz konuşmadı biraz diş göstersin ozaman Putin müzakereye oturalım der,mevcut Rusya saldırır ama isiramaz havlayan köpek ısırmaz lafı günümüzde en çok Rusya'ya uyar çok fazla detaylara girmeye gerek yok bence Rusya 90dan sonra rejim cokunca hergun eriyen bir ülke orada yaşayan tanıdığı olanlar varsa bilir zaten Putin tıpkı bizimki gibi tek adamlık showu yapıyor ama yukarıda söylendiği gibi ufacık bir cecenistanda bile istediğini alamayıp rezil oldular binlerce Rus ta oldu gitti
Özellikle Amerika ve İngiliz ordularını küçümsemek komik olmuş o yüzden yoruma gerek yok
Velhasıl kelam savaş denilen şey rahmetli Halil inalcigin dediği gibi tarih boyunca özünde toprak değil para için yapılmıştır ekonomik gücü olmayan bir ülke fiziki savaşa giremez adı ne olursa olsun
Rusya'nın sıcak sulara inme politikası ayrı bir konu ama günümüz dünyasında mevcut askeri ve ekonomik gücüyle hayalden öte değil

Metal Fırtına falan okuyup gelmiş buraya ders veriyor bir de millete. Arkadaşlar Nükleer Silah denilen bir kavramın olduğu bir dünyada topyekün savaş falan çıkmaz. Konvansiyonel harp mi kalmış artık da bütün Avrupa'yı geçecek Ruslar ? Adam tankı az diye İngiliz ordusunu ezikliyor , bunun nesini ciddiye alacaksın ? Böyle saçma sapan şeyleri ders veriyor gibi anlatıp kendini tatmin edenlere prim vermek yanlış.

Geri
Üst Alt