yav olay rus değil ki sen olayı hiç anlamamışsın. olay kaba kuvvet. aynısını almanlar da yaptı abd ve ruslar avrupayı almanların elinden zor kurtardı. avrupada kaba kuvvete başvuran kazanıyor. bunu 1000 yıllık tarihe dönüp baktığımızda da görüyoruz. osmanlının batması ingişizlerin işine gelmiyordu. osmanlıyı kaç kez rusların elinden aldı ingiltere.
nikolayeviç floryaya geldi. yeşilköye indi ordusu ile halifeyi diri diri yakacağım dedi. ingiliz donanması gelip rusları savaşla tehdit edip osmanlıyı rusların elinden aldı.
aynısı adolf döneminde de oldu. orayı da isterim burayı da dedi. avrupa bu konularda pasif. çekoslavakyayı istedi göz yumuldu avusturyayı ilhak etti kimse bişey diyemedi. rusların da mantığı bu yönde. hayır bi de rus savaş makinasını küçümsüyorsunuz. hadi benim küçümsediğim ordu ingiliz ordusu (devleti değil)
gdp olarak olaya bakmıyoruz burda. italya ekonomisi rus ekonomisinin içinden geçer. avrupanın korkunç bi refah düzeyi ve ekonomisi var.
ama şınu da unutmayın refah zor günleri getirir er geç bir refah biter. ama bu refah da zayıf insanlar yetiştirir
çetin insanlar refahın olduğu yerden pek çıkmazlar. ruslar avrupanın sayko insanları. bu adamlar istilaya başlarsa bunları durduracak güç ben göremiyorum
zaten çini falan konuşmayalım hiç. herifler (rusya) hazar denizinden attığı füzelerle suriyede türkiyeyi ve destekledikleri yapıları rezil ettiler. bizimkiler de way be dewlet be deyip kıçı kırık dronelar ile rusyayı fetih etme hayali kurdular bi ara, rusların saldırısından sonra. güya savaş ilan edecektik ruslara. yer mi be sen kime savaş ilan ediyorsun. ölen askerler öldüğü ile kaldı
zaten verdiğin afganistan örneği çok saçma. her süper gücün yenildiği zamanlar olmuştur. moğollsr bile sidikli gürcülere yenildi