Yahu ne güzel padişahın kulu olacaktın , onun yanında sarayında bir elin yağda bir elin bağda o davet senin bu parti benim hayatının tadını çıkaracaktın , gününü gün edecektin ,
iyi yaptın sanki bak şimdi yattığın yerden ,
kurtardığın ve padişaha kulluktan Allah'a kulluğa terfi ettirdiğin milletin arkandan sövüyor sana sövenlerin kulu oluyor !
Hemde kimler ,
beraber ilk hedefiniz akdeniz emrini verdiğin , ateşin içine dalmaya çekinmeyecek olan askerlerinin torunları ,
bugün o dedelerini inkar ediyorlar inkar edenleri baştacı ediyorlar ,
Atam herşeye karşın ben seni özlemiyorum ,
elimden geldiğince hergün Allah'a hamd ve şükür ederim ve en önemli nedenimde beni bir Türk olarak bu dünyada var etmesidir ,
ve devamlı şükrederim ki bu kadir kıymet bilmez milletin içinden seni çıkarmış ,
sen olmasaydın muhtemelen dedelerimde yunanistanda yada buralarda katledileceğinden ötürü bende olmazdım ,
az evvelde dedimya işte bu nedenle özlemiyorum seni sadece bu özel tarihlerde anmadığımdan ,
Ama üzgünüm , umudum bazen dibe vuruyor ama herşeye karşın sen ve o kahramanlar aklıma geliyorsunuz ve biliyorum ki bu günlerde geçecek bu zamanlarıda atlatacak bu devlet , ne kadar hasarla ve ne kadar zamanda Allah bilir ama umudum dibe vursada hiç yok olmuyor ,
dedimya seni özlemiyorum diye , herne kadar seni sevenler özledik desede bakma sen bizede onlarada Allah bu millete ve seni sevenlere hatta sevmeyenlere dahi seni özlettirmesin aynen Mehmet Akif'in "" Doğacaktır, sana vaadettiği günler Hakk’ın!... / Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın... "" bir daha demek istememesi gibi !