Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

Cevap: Son Dakika l Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

evet adnan polat hakkinda fiokir sahibiyiz,yalancinin teki

ne var yorumda gücün bana mı yetiyor forumda yeni sayılırız diye bak Serdar Burak var adam her geldiği yerde başkana şerefsiz diyor .Hadi göreyim şimdi ne kadar adil olduğunu.

Kardeş alp abi boş konuşmaz.

Aynı renklerdeniz fazla uzatmayın seviyeyi koruyun.!

Kesinlikle % 1 milyon katılıyorum ve sadece elle tutulur kişileri ayırarak üzülüyorum eğer bunlar gerçekten galatasaray taraftarı ise.. Futbolda sadece kupa ve şampiyonluk görmek isteyenlersiniz.. ama işler sadece böyle yürümüyor..GsCimbom.com'u harbi, sağlam taraftarlar tarafından zevkli bi forum olarak bilirdim bu yüzden üyelik açtım ama şimdi daha net görüyorum.. üzülüyorum.. ( dediğim gibi herkesi katmıyorum ) ..

futbolda ne gormek isticem? nobel baris odulumu?

ha ha ha ! kardeşim misimoviç alındı ve gelişinden gidişine kadar tüm harcananlar kiralık olarak gösterildi bizim wolfsburga ödiceğimz parayı gittiği takım karşılicak.. bilmişlik yapmazsan sevinirm..

hic abartmiyorum

isterse uckagatcinin teki olsun baskan ama bize yalan soylemesin kafi

sonucta GS li adamlar hepsi

:) o nedemek Ahmet, estafurullah güç gösterisi mi yapıyoruz. Serdar ile şikayetin varsa mesajını raporla yesin cezasını.

Sen o mesajında GALATASARAY taraftarını para karşılığı iş tutan hatunlara benzeteceksin ve bunda " ne var " mı diceksin. Yapma lütfen

ne var yorumda gücün bana mı yetiyor forumda yeni sayılırız diye bak Serdar Burak var adam her geldiği yerde başkana şerefsiz diyor .Hadi göreyim şimdi ne kadar adil olduğunu.

Bu kadar zamandır Adnan Polat'ı tanıyamadıysanız,çektikleriniz yetmediyse devam edin o zaman Adnan Polat'ı desteklemeye.Bu camianın yeni bir havaya ihtiyacı var.Adnan Polat o koltukta oturdukça dibe vurmaya devam ederiz.

Paralı başkan gerekmiyorsa bize, 657 ye tabi memur getirin başımıza. :)Adam sıfırdan milyar dolarlık serveti nasıl elde ettiyse aynı başarıyı aynı özveriyi bizede göstersin kafi dir benim için.Adam saygın ve başarılı bir yönetici,bizi ilgilendiren kısmı bu olmalı.Faruk Süren hakkında yazılanlarıda hatırlamanızı öneriyorum.Neticesinde Uefa kupası olunca hasır altımı ediliyor yani.Maketler vs der susarım.

galatasarayin abrahmovice ihtiyaci yokmus peh peh peh.tabiikide var,artik futbol endüstrilesti,kimse oyun moyun demesin.milyonlarin döndügü oyun yok

ha ha ha ! kardeşim misimoviç alındı ve gelişinden gidişine kadar tüm harcananlar kiralık olarak gösterildi bizim wolfsburga ödiceğimz parayı gittiği takım karşılicak.. bilmişlik yapmazsan sevinirm..

vay be 19 yasinda birinden hemde bu kadar guzel bir post gormemistim

ne dedin?

:) o nedemek Ahmet, estafurullah güç gösterisi mi yapıyoruz. Serdar ile şikayetin varsa mesajını raporla yesin cezasını.

Sen o mesajında GALATASARAY taraftarını para karşılığı iş tutan hatunlara benzeteceksin ve bunda " ne var " mı diceksin. Yapma lütfen

Alp abi uğraşma ya inme şunun kalibresine Lütfen.!

Gelen gideni aratır derler.

O kural aşkta geçerli dostum,Adnan Polat ekibine destek veriyordum ama artık çektim çünkü bu baskı altında işini yapamaz ve yönetim içinde ki dengesizlikler bize gelecek seneyide kaybettirir,seçime gitsin kazanırsa gene Başkan olarak destekleriz ama güven oyu şart..

Ki kazanacağını hiç sanmıyorum,hamlelerinde çok geç kalıyor,Haldun Üstünel her ne kadar kendi istifasını da verse bir şekilde ikna etmeliydi,Adnan Sezgin'e bu kadar bel bağlanmaz,futbol takımının düştüğü durum ortada,bunlar 2 günde olmadı,geçen sene iyi yabancılarımız vardı opsiyonlarını öylesine mi aldı Haldun Üstünel beğenmediğimiz Gio bu sene banko oynardı,olmadı işte saçma girişimlerde bulundu,taraftarın sevgilisi Keita'yı satmayacaktı al işte sattın Keita'yı 4 adam aldın bir tane Keita etmiyor...

Transferlerin bazıları çok iyiydi ama adam gibi yerli transferlerle süsleyemedikleri gibi elde ki iyi yabancılarımızıda saçma sebeplerden dolayı yolladık,neresinden bakarsan bak sportif anlamda inanılmaz kötü yönetildi Galatasaray,ve bizim aynamız futbol takımımız o kötüyse demek ki işler iyi değil,bütün harcamalar,bütün sponsorluklar,bütün banka hesapları futbola endekslenmiş en çok gelir ondan elde ediyorsak,o işi iyi yapacağız,paramız varsa daha çok üzülüyorum her zaman çıkıp ekonomik durum iyi diyor,iyiyken kötü işler yapıyorsak daha acı,parasız olduğumuz zaman avunuyorduk zaten yok diye,ama var yemezlik başka birşey...

İstifa etmesi hayırlı olacak...

Helvacı'nın bundan çıkarı ne , niye çarpıtsın adam resmen Galatasaray üzerinden 10.5 m.$ kazanmış 1 yılda faizle.

Senin Adnan Polat'ına hani son kurul toplantısında destek olan Haznedaroğlu'nun ağzından yıl 2006:

1.5 sene önce bir gün Özhan Canaydın, Ünal Aysal’a telefon etmiş. “AIG hisselerini geri alıyorum, 45 gün müsaade etmişlerdi, vaktinde ödeme yapmazsak her geçen gün için 50.000 Suisse Franc ceza ödeyeceğiz. N’olur bana yardım et çok az zamanım kaldı” diyor. Çırağan’da buluştuk. Aysal iki gün içinde 23.5 milyon doları Canaydın’a verdi ve AIG hisseleri iki sene zarfında Ünal Aysal’a ödenmek üzere Aysal’ın üzerine geçti. Geri ödeme hisselerin değeri artsa da o günkü değer üzerinden yapılacak, Ünal Aysal paranın sadece faizini alacak. Ama burada çok önemli bir durum var. Bugüne kadar hiç para ödenmedi. Ne ana para ne faizleri. Süre 18 Mart 2005’te doluyor. O tarihe kadar 23.5 milyon dolar Ünal Aysal’ın yeddi eminliğinde duruyor, yani geçici olarak hisseler Aysal’ın üzerinde, para ödenirse hisseler Galatasaray’a geçecek, ödenmezse Ünal Aysal’da kalacak. Ama kamuoyu bunu hisseler Aysal’ınmış gibi biliyor. Aysal iki senedir hissesine düşeni de almıyor. Kim yapar bunu?

Bitmedi...

Ünal Aysal, Canaydın’a bir Belçika bankasından düşük faizle para buldu. O parayla hisseler Aysal’dan alınacak ve temettü geliriyle banka borcu rahat rahat ödenecekti. İyi bir imkandı bu. 4 sene içinde faiz + anapara ödenecekti. Canaydın onu da kabul etmedi. Ünal Aysal banka gibiydi. Bir keresinde de yine Canaydın sıkışmıştı Aysal, üç aylık çeki faizsiz bir şekilde kırdı 4 milyon doları derhal Canaydın’a gönderdi.

İliç’in transferinde banka, teminat mektubu istiyor. Canaydın havaalanından bana telefon etti, “aman Semih Ağabey Ünal Aysal’a söyleyiver bize banka teminat mektubu versin, Iliç bu hafta oynayacak diye duyurduk gelmezse yanarız...” derhal Aysal’a ulaşıyorum ve İliç sahaya çıkıyor...

Selahattin Beyazıt bu konuda çok güzel bir laf etti. Galatasaray’ın 100. Yıl münasebetiyle düzenlediği senfonik konserdeyiz, şöyle dedi Beyazıt; “Çaresizliğin çare olduğu noktaya doğru gidiyoruz.” Gerçekten de öyle... Ünal Aysal, Canaydın’a bir çok kez; “bankaları bana bırak sen kenara çekil Özhan, ben halledeyim” dedi yine dinletemedi. Ondan sonra çileden çıktı... Ünal Aysal benim okuldan arkadaşım, çok becerikli ve düzgün bir insandır, maddi durumu da çok iyi, adamcağız Galatasaray’a yardım etmek istiyor ama ah şu kıskançlık!... Canaydın tek adam olmak istedi amacı Ünal’la işbirliği yapmaktı ama hiç esneklik göstermedi. Ünal Aysal dört sene önce de Ali Sami Yen Stadı’nın yapılması için Canaydın’a öneri götürmüştü. Şartlar da çok cazipti. Ben Divan Başkanı olduğum için olayları yakından biliyorum. Stat teklifi şöyleydi;

Aysal 15 sene müddetle yap işlet devret prensibiyle stadı yapacak ve her yıl gelirin %55’i Galatasaray’a verilecek, %45’ini de bu süre içinde Aysal alacaktı. Stadı Unit Intem şirketi işletecekti. Bu teklifi de Canaydın reddetti, çünkü o sıralar Sahip Som’dan 99 milyon dolar bulma hayaliyle yaşıyordu. 60 milyon dolarıyla stadı yapacak geri kalan parayla da borçları kapatacaktı, ama fena yanıldı...

futbolda ne gormek isticem? nobel baris odulumu?

Cem Yılmazın gösterilerine gitmeyi ve izlemeye biraz ara ver kardeşim.. Bu işler Başarılar hemen olmuyor demek istedim. etraflı ( çok yönlü ) düşünmek lazım. en önemli örnek M.City Varmı bi başarı harcananlar ? ....

Ben ikili tartismalara girmek üzereyim.

Yahu Kulüb içindeki Duayenlerden daha iyi mi??Tanıyorsunuz..Daha iyi mi? biliyorsunuz..

Ünal Aysal madem bu kadar kötü ozaman kimse ona oy vermez..Polat başkan olur yeniden.

İŞTE O AÇIKLAMA.

G.Saray Kulübü'nün etkili kongre üyelerinden Ünal Aysal, ''niyetinin, olası bir seçimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyaçları olabilecek ve talep edebilecekleri konularda gereken ve de elinden gelebilecek bütün desteği sağlamak olduğunu'' belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Aysal, ''Ben bugüne kadar adaylık sinyali vermedim'' derken, İnan Kıraç'ı kastederek, ''Sadece camiamızın saygın bazı üyelerinin bu konuda beni işaret etmiş olmaları tabiatıyla beni gururlandırdı ve ciddi olarak da bu görev üzerinde düşündürdü, yüreklendirdi. Bu tevcihi bana yönelten bu değerli dostlarıma ve aynı öneriyi bana tekrarlayan bütün diğer üyelere bu vesile ile teşekkür etmek isterim'' dedi.

''Ancak, niyetim, olası bir seçimde direkt aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyaçları olabilecek ve benden talep edebilecekleri konularda gereken ve de elimden gelebilecek bütün desteği sağlamaktır'' diyen Aysal, ''Ben bundan sonra da bağlı olduğum kurumun sportif yapısı kadar kültürel yapısının da korunması ve onarılması için çalışacağım. Bununla beraber şartlar gerektiriyorsa başkan adaylığına da talip olurum. Böylece daha fazla yıpratılmadan gönülden bağlı olduğum Galatasaray camiasına daha fazla faydalı olabileceğimi umuyorum. Zira, Galatasarayımızın kurumsal ve ekonomik yapısının ve buna bağlı olarak sportif başarısının yeniden tesisinin, tek şahıs veya şahıslar yerine toplumsal bilinçlenme ve elbirliği ile sağlanabileceğine inanıyorum'' diye devam etti.

Savaş kaybetmenin kısa süreli bir kayıp olduğunu vurgulayan Aysal, ''Tekrar güçlerinizi toparlayıp aynı meydana dönebilir, bu defa hatalarınızdan ders alıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Cesaret kaybetmek ise her şeyi kaybetmek anlamına gelir. Bir an önce ihtiyacımız olan güveni tazeleyip ileriye bakmalıyız. Galatasaray'ın bugün kişilerin egoları ve kişisel kavgaları ile zaman kaybetmek gibi bir lüksü kalmamıştır'' dedi.

''HELVACI'NIN İFADELERİ''

Ünal Aysal, ''halen yönetim içinde başkan Adnan Polat'a muhalefet yapan yönetici Mehmet Helvacı'nın bugün bir gazetede, kendisiyle ilgili kasıtlı olarak eksik ve yanlış bilgiler içeren beyanatını üzülerek ve hayretle izlediğini'' dile getirdi.

''2002 yılında Galatasaray kulüp başkanı ve yönetim kurulunun acil nitelikteki talebi üzerine, AIG şirketine taahhüt edilmiş olan ve Galatasaray Sportif A.Ş hisselerinin geri alınması için, 5 gün içinde ödenmediği takdirde 70 milyon dolarlık bir tazminatı içeren 23.5 milyon USD'lık bir meblağı ödeyerek bu hisseleri satın aldım'' diyen Aysal, şunları kaydetti:

''Kulüp ile yapılan anlaşmaya göre bu hisseler benden bedeli ödenerek bir yıl sonra geri alınacak idi. Bu işlemi o zaman Galatasaraylı olduğu için ve de Galatasaray'ın menfaatlerini gözetmesi için bana başkanın önerdiği Av. Mehmet Helvacı başkanlığında gene onun gibi kulüp üyesi olan Galatasaraylı avukat arkadaşlarının hazırladığı kontrat bazında gerçekleştirdik ve kendisine de bir iki günlük bu çok kısa mesaisi için o günün şartlarında çok yüksek sayılabilecek bir avukatlık masrafı ödedik.

Bu anlaşmaya göre ne bir faiz ne de bir kar alımı talebimiz olmadı. Kulüp bu hisseler karşılığı diğer bütün hissedarlara şirketin dağıtması gereken temettünün elimdeki hisselere tekabül edecek kısmının dışında başkaca bir ek avantaj önermedi. Ancak bu işlemden sonra kulübün muhtelif diğer acil güncel ihtiyaçları için ve tamamen bu AIG kontratı dışında ve buna ek olarak toplam yaklaşık 8 milyon USD civarı yönetimin talebi üzerine ve makbuz karşılığı tarafımdan muhtelif ödemeler yapıldı.

Kulüp bu hisseleri birinci yılın sonunda geri alamayacağını, bir yıl daha bu anlaşmanın uzatılmasını talep etti. Ben de ne zaman isterseniz o zaman alabilirsiniz dedim ve ilave hiçbir şart koşmadım, faiz vs gibi ek, ağırlaştırıcı hiç bir talebim olmadı.''

Aradan 2,5 yıl geçtikten sonra ve Galatasaray camiasının tam bilgilendirilememiş olması dolayısıyla verdiği yanlış tepkileri önlemek üzere, açık, şeffaf ihale formülüyle ve kulübün de onayladığı, bağımsız finans kuruluşları aracılığı ile bu hisselerin on farklı alıcıya satışını gerçekleştirme kararı aldığını ve neticede Galatasaray'ın 23.5 milyon USD'ye satıp parasını almış olduğu hisseleri bu defa 34 milyon USD'ye borsada sattırıp tahsil edilen bedelin tamamını Galatasaray Kulübü'ne direkt ödettirdiğini anlatan Aysal, şöyle devam etti:

''Galatasaray Kulübü, kasasından hiçbir şey çıkarmadan ve tamamı bu tahsil edilen paranın içinden karşılanmak üzere benim ödemiş olduğum rakamları ve bana olan diğer borçlarını ödedi. Bu paralar içinde kontrattan kaynaklanan temettü gelirleri de dahildi.

Bu işlemden dolayı bana ödenen bu temettü gelirlerini teberru olarak kısmen Galatasaray kürek şubesine, kısmen Galatasaray Adası'nın (Kulübe iade ettiğim ve kullanmadığım) peşin kira bedelleri olarak iade ettim. Netice olarak bütün camianın çok yakından izlediği bu işlem kulübümüzün cebinden bir tek kuruş çıkmadan ve tersine para kazandırılarak ve de 70 milyon dolarlık bir tazminat yükünden temizlenmiş olarak tamamlandı.''

O değilde Abramovic mantığına çok takılmayın. Başkanların kulüp kasalarına karşılıksız katkısı çok fazla olmaz. Bana göre yeni gelen başkan yönetim anlamında çok iyi bir direktör bulup tüm işleri ona bırakmalı sadece son kararlarda onay vermeli. Bu adamlar bizi yönetmeyi şirket yönetmek falan sanıyor çünkü.

Geri
Üst Alt