Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

Cevap: Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

evet insan önem vermediği işte hata yapar ,bazı insanlara gereksiz bir şekilde fazla güvendi.Öbür yaptığı işler ne kadar başarılıysa takım da saha sonuçları olarak o kdar kötü gitti.Kendi de sportif olarak hatalar yapıldığını kabul ediyor zaten.

93 futbolcu 6 tane teknik direktör değiştirerek futbola öenm vermediğini(!) gösterdi. Sanki altyapıya falan yöneldi ekonomik anlamda rahatlamak için. Senin Adnan Polat sttayla teselli laflarında uğraşamayacağım. Kandırılmaya devam et.

Ayrıca kulüp rekor borç altında, baya düzeldik hakkaten.

Şu para muhabbeti midemi bulandırmaya başladı artık, bir yere kadar tamam ama 64 sayfanın genelinde para konuşulması rahatsız edici.

Ünal Aysal'ın reçetesi (Eski ama bilgi olsun)

Galatasaray'da seçime üç aydan biraz fazla var. Son dönemdeki seçimlerde ismi hep gündeme gelen Ünal Aysal ile geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir röportaj yapmıştım. Aysal'ın anlattıkları içinde seçilecek yönetime bazı önerileri vardı. Bunları ayrı yazmayı tercih ettim. İşte Aysal'ın reçetesi:

"Kafamdaki yol haritasını cesaretle ve gecikmeden uygulayabilecek dirayette bir başkanın Galatasaray'a tarihi bir hizmet sunacağına inanıyorum. Başkan Sayın Adnan Polat'ın söz verdiği gibi kongreye kadar Futbol AŞ ile Sportif AŞ'nin birleştirilmiş olduğunu varsayıyorum. Bu gerçekleşmemişse başka bir reçete gerekir.

ŞİRKET GİBİ YÖNETİLMELİ

Yeni Futbol AŞ'nin yönetiminde mevcut kadroların yerine futbol yöneticisi değil, ağırlıklı olarak büyük şirket yönetiminde deneyimli bir genel müdür, bir mali işler müdürü ve futbolun ticari boyutunu iyi bilen deneyimli bir yönetici atanır. Onların hazırladığı iş programı ve bütçe bazında talep edilen gereksinmeleri kulüp karşılar. Karşılaşamıyorsa, kısmen kredi, kısmen sermaye artırımı yoluyla şirketin bünyesine katılacak bir-iki büyük yatırımcıya sermaye açılır. Zira bugünkü borcun yönetimi artık çok ciddi bilgi ve tecrübe isteyen boyutlara erişmiştir.

YATIRIMCI ÖZENDİRİLMELİ

Kulüp gelecek beş yılın gelirlerinin büyük bir kısmını şu anda harcamış görünmekte ve bakiyesini harcamak üzere.

Taze sermaye dışında, ek gelir kaynaklarının yaratılması ve futbol dışı projelerin devreye girmesi lazım. Bugünkü şartlarda kulüp dışındaki yatırımcıyı özendirmek ve ikna etmek için de çok deneyimli, güven veren, şirket yöneticilerine ihtiyaç var. Bu profesyonel yönetici profili yanında artık yeni başkanın da iş ve finans dünyasını iyi bilen, prestijli ve Galatasaray camiası kadar sermaye piyasalarına da güven verecek bir akil adam profiline sahip olması gerekir. Bunu yakalamak ve seçmek genel kurulun başarısı olur.

Galatasaray büyük bir kurum. İçinde spor dışında çok düzenli işleyen, ciddi kurumsal yapısı olan organizmalar mevcut. İlk, orta, lise, üniversitesi olan büyük bir Eğitim Vakfı var örneğin. Kulübün erozyona uğrayan güvenilirliliğini, ikna edilebilir ise bu vakfın himayesinde yeniden ve zaman içinde onarmak, kazanmak mümkün.

Vakıf, Futbol AŞ'den bir miktar hisse almaya ikna edilebilirse Galatasaray camiasının içinden, dışından diğer yatırımcı sermaye cesaretlenir. O zaman Futbol AŞ kurumsal ve güvenilir bir yapıya daha çabuk kavuşur.

Böyle bir yapılanma, kulübün elindeki diğer varlıkları ve gayrımenkulleri riskten kurtarmaya yarayacak. Bu artık bir tercih değil, yönetimlerin gecikmiş bir görevidir.

Taraftara ve kongre üyelerine düşen görev ise, 21. asrın büyük bir kulübü olabilmek için bunun gereklerini yerine getirebilecek cesur ve yetenekli yöneticileri yüreklendirmektir.

Kulüp, içine kim sermaye koyarsa koysun, Galatasaraylılarındır ve onlara hizmet edecektir. Bunun alternatifi ise geçmişin büyük kulübü olarak tarihe karışmaktır."

İKİ YIL NADAS, SONRA HASAT

Bu sözler üzerine aklıma "Bu reçete uygulanırken sportif başarı ne olacak?" sorusu geldi. Aysal buna "Bu tip temel değişikliklerde sportif başarıların önceliği belli bir süre kurumsal yapılaşmanın gerisinde kalır. Sonraki yılların başarısın garantilemenin bedeli budur. Bazen iyi bir iletişimle bu tip reformlar genç sporcular için bir ümit, enerji, heyecan kaynağı olacağından sürpriz başarıları da beraberinde getirebilir.

Başkanlık süresi için dört yılı önermemin sebebi de bu. İki yıl deyim yerindeyse nadas; son iki yıl da hasat. Ama hasat iki yılla sınırlı kalmaz. Olympiakos'un 13 yılda 12 şampiyonlukla rekorunu bile geçer Galatasaray" yanıtını verdi.

Levent TÜZEMEN.

Şu para muhabbeti midemi bulandırmaya başladı artık, bir yere kadar tamam ama 64 sayfanın genelinde para konuşulması rahatsız edici.

5 milyar doları olan bir tanıdığın var mı ? :D :D

Kardeşim futbol bakır madeninle yönetilmiyor...

Ünal Aysal faydalı olur mu olmaz mı bilmiyorum.

Ama şu kötü günlerde adaylığa yeşil ışık yakması bile sevindirici bir gelişme.

En azından camianın bir alternatifi oldu.

Ancak şu 100 Mio USD olayı enterasan,

Beşiktaş'ın şu an Demirören'e ne kadar borcu var bilen var mı ?

Umarım aynı yolun yolcusu olmayız.

İnan Kıraç emir verir gibi şunlar şunlar olacak diyorsa sorun vardır o yerde.Bunun neresi normal!!!

Tavsiye etse anlarım,haklısın derim ,ama adam çıkıp emir verir gibi astığım astık kestiğim kestik diyorsa adama dur derler.

Neden simdi ortaya cikiyor peki? Önceden Inan Kirac´i taniyormuyduk? Galatasaray öyle kötü bir durumda ki, o da kendine göre kurtulus yolu öneriyor. Ondan evvel Inan Kirac´in müdahale ettigini hic duymadim.

Kimin 5 milyar doları var ? Sinan o paranın bize bir katkısı olmayacak yahu buna inandırmayın kendinizi.

Ünal Aysal kendi şirketilerini nasıl zirveye çıkarttıysa,aynı özveriyi,aynı başarıyı Galatasaray'da da uygulasın yeterli.Neticede sıfırdan gelme bir adam.

93 futbolcu 6 tane teknik direktör değiştirerek futbola öenm vermediğini(!) gösterdi. Sanki altyapıya falan yöneldi ekonomik anlamda rahatlamak için. Senin Adnan Polat sttayla teselli laflarında uğraşamayacağım. Kandırılmaya devam et.

Ayrıca kulüp rekor borç altında, baya düzeldik hakkaten.

cevabını duymak istemiyorsan alıntı yapmazsın olur biter herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil , tek sesli bir forum istiyorsanız söyleyin açıkça

Kimin 5 milyar doları var ? Sinan o paranın bize bir katkısı olmayacak yahu buna inandırmayın kendinizi.

Adam bütün param Galatasaray için demedi zaten,ama ben inanıyorum taraftara kendini sevdirmek için mutlaka bir sürpriz yapacaktır seçirlirse...

Bıktık ucuz etin yahnilerinden sahada gerçek futbolcu görmek istiyoruz!

Anlamıyorsunuz bu takımın paraya ihtiyacı yok bu takımı satın alacak bi adama ihtiyacı yok bu takımın bol parası olan abromiviçlere hiç ihtiiyacı yok sadece futboldan anlayan adamlar gelicek... 15 tane oyuncuda yollanmaz Term gelicek adam akıllı bi oluşum yapıcak

Bu reform’un temelinde nasıl bir yapılanma önerisi yatıyor sizin gönlünüzde?

2000 yılından beri her vesile ile bir taraftar olarak, kulübümde kökten bir reform yanlısı olarak görüşlerimi her platformda anlatmaya çalıştım. Size de özetleyebilirim...

- Büyük olmak için büyük düşünmek şarttır. Galatasaray’ın büyük idealleri vardır, büyük de sorunları... Her şeyden önce bu kalibrede yöneticilere ve deneyimli profesyonellere ihtiyaç vardır.

- Tek motorlu bir sistem bugünkü yükü çekemez, ikinci bir çekici gücün devreye sokulması şarttır. Bu ek sermaye ek insan gücü demektir.

- Geçmiş, geleceğin ayağını bağlamaktadır. Onun için geçmiş ve geleceğin ayrı ayrı planlanıp, ayrı ekipler tarafından yönetilmesi, sistemi rahatlatacaktır.

- Borçları karşılayacak yeterli malvarlığı ve aktifler vardır. Sorun nakitin döndürülmesinde ve eksikliğinde yaşanmakta.

- Futbolun yönetimi derhal finansmanı ve kadroları ile Futbol A.Ş.’ye tam yetki ile kaydırılmalı ve bu şirket tarafların sermaye katılımına süratle açılmalı. Bu şirket katiyetle kulübün borçlarından arındırılmalı ve bağımsız bir yönetim ve profesyonel kadrolar ile yönetilmeli, kulüp tarafından da denetlenmelidir.

- Futbol A.Ş. geleceği planlarken kulüp yönetimi kriz aşılıncaya kadar geçmişi planlayıp yönetmelidir. Aksi takdirde borçlar ödenmeden başarı ve morali yakalamak imkansızdır. Futbol A.Ş.’nin gelirlerini arttırması ve kâr dağıtır hale gelmesi kulübün futbol takımına dönük masraflarını sıfırlayacak, ayrıca ek girdi sağlayacaktır. Futbol takımı için ise yeterli bütçe ve huzurlu bir ortam yaratılmış olacaktır. Yeni stadın da finanse edilip yapılması, Futbol A.Ş.’nin altında STAD A.Ş. tarafından ve yeni sermaye katılımıyla çözülebilir. Galatasaray bugün bu yükü kaldıramaz.

- Borç stoğunun süratle azaltılması ve ekonomik gücün artırılması için, futbol dışı gelirlerin yaratılması şarttır. Bunu hem kulüp hem de Futbol A.Ş. şapkaları altında kurulup yönetilecek proje şirketleri, sermayeleri taraflara da açık olacak şekilde gerçekleştirebileceklerdir. Profesyonel kadroların katkısı bunun için çok önemlidir. Taraftar, sermaye katkısı ile de kulübüne ve kendisine faydalı olabilmelidir. Galatasaray’ın bugünkü üyelik, seçme, seçilme şartları taraftarın kulübe katkısını, kısıtlamaktadır. Tüzüğün bu açıdan gözden geçirilmesi faydalıdır.

''Galatasaray’da yaşlı oyuncu görmek istemiyorum. ‘Yıldız’ lafına ticari sebeplerden dolayı sadece sıcak bakabilirim. Yoksa ‘yıldız’ kavramı farklı algılanmalı. Bugün 17 yaşında da ‘yıldız’ futbolcu var. Bunu siz yaratacaksınız, bu araştırmayı iyi yapacaksınız. Yıldızı fazla parlamadan Rooney gibi birini yakalamak iştir esasında. Zaten fiyatı 20 milyon Euro olmuş adam almak başarı değil

Anlamıyorsunuz bu takımın paraya ihtiyacı yok bu takımı satın alacak bi adama ihtiyacı yok bu takımın bol parası olan abromiviçlere hiç ihtiiyacı yok sadece futboldan anlayan adamlar gelicek... 15 tane oyuncuda yollanmaz Term gelicek adam akıllı bi oluşum yapıcak

Nasıl paraya ihtiyacı yok,niye Zapata alınıyorda Sergio Romero alınmıyor,niye Keita 1 milyon € için satılıyor...

Niye Misimoviç'in taksitlerini ödemek zor geldi diye sakız çiğnediğini bahane ediyor yönetim,niye Mehmet Topal'ı 5 milyon gibi çok ucuz bir bedele satıyor,yerli kalitesi yerlerdeyken...

Bir düşün bakalım!

cevabını duymak istemiyorsan alıntı yapmazsın olur biter herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil , tek sesli bir forum istiyorsanız söyleyin açıkça

Oda onun fikri, sen de onun yorumundan rahatsız oluyorsan sende onun mesajını alıntılama gibi bir şey deyip sebepsiz yere kısır döngü oluşturmak istemiyorum. :)

Neden simdi ortaya cikiyor peki? Önceden Inan Kirac´i taniyormuyduk? Galatasaray öyle kötü bir durumda ki, o da kendine göre kurtulus yolu öneriyor. Ondan evvel Inan Kirac´in müdahale ettigini hic duymadim.

Ben işin olur veya olmazında değilim.Burası Türkiye ,b urda olur böyle şeyler,ben işin uygunluğu veya uygunsuzluğu meselesindeyim.

Bu arada yanlış bir yaklaşımda olsa, Adnan Polat'tan bizi kurtarıyorya, güzel oldu aslında :)

Ayrıca ,Uefa kupasını aldığımızda extra para kazanmak için çıkaracağımız ürünlerde kullanmak üzere istenilen amblem iznini vermeyen şahısta İnan Kıraç'tır.Bilginiz olsun.

Haykırarak söylüyorum...

Adnan Polat istifa.

Olmadığı belli..500 Milyon Tl borç var..

Nasıl paraya ihtiyacı yok,niye Zapata alınıyorda Sergio Romero alınmıyor,niye Keita 1 milyon € için satılıyor...

Niye Misimoviç'in taksitlerini ödemek zor geldi diye sakız çiğnediğini bahane ediyor yönetim,niye Mehmet Topal'ı 5 milyon gibi çok ucuz bir bedele satıyor,yerli kalitesi yerlerdeyken...

Bir düşün bakalım!

IMZA (topal haric, o harbiden kendi gitmek istedi)

Bakır madenim de yok ama yine de tiksiniyorum "Forumlarda iyi diyolar, parası da varmış, gelsin o zaman" denmesinden.

Adam bütün param Galatasaray için demedi zaten,ama ben inanıyorum taraftara kendini sevdirmek için mutlaka bir sürpriz yapacaktır seçirlirse...

Bıktık ucuz etin yahnilerinden sahada gerçek futbolcu görmek istiyoruz!

O iş yalan Sinan. Gerçekçi yaklaşmıyorsun olaya. Bu kulübe Özhan Canaydın dışında karşılıksız para veren bir adam bilmiyorum ben ki onu da tam bilmiyorum duyduğum birşeydi sadece. Onu geçtim Ünal Aysal'ın ikinci bir Mehmet Cansun vakası olmasından da korkmuyor değilim.

70 yaşına gelmiş adam sahip olabileceği herşeye sahip hayatını hareketlendirecek bir şey arıyor ama bilmiyorum ne kadar başarılı olabilir. Çok güvenmiyorum şahsen.

Olmadığı belli..500 Milyon Tl borç var..

O geldiğinde o borcu cebinden mi ödeyecek sanıyorsun ? Kulübün her bölümüne kendi alanında uzmanlaşmış kişiler lazım. O yüzden yönetmeyi değil yönettirmeyi iyi bilen bir başkan lazım bize. Onların parasının bize hayrı yok.

Geri
Üst Alt