Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

Cevap: Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

adnan polat şu an görevi bırakırsa galatasaray tarihinin en kötü başkanı olacak sportif anlamda. sırf bu leke için seneye kadar kalacak 1 yıl daha deneyecek bana öyle geliyor. seneye martta gider ancak..

gelen gideni aratiyor.... sanki son günlerimiz gelmis gibi hissediyorum kendimi.

Artık Başkan ın adını unutacağımız zamanların gelmesini istiyorum...Gerçek bir sportif direktör ve ekibinden başka kimsenin işe karışmayacağı bi dönem gelecek mi acaba..

Gecenlerde okudum. Espri filan degil bu kardes.

Adnan Polat´in babasina soruyorlar: Efendim 79 yasina geldiniz, neden kenara cekilip dinlenmiyorsunuz?

Cevap:

Isleri bunlara birakirsam 2 günde iflas ederiz

:D

Cidden espri degil

Geçmiş sayfalar da gördüm.Eğer gerçekten böyle bir demeci varsa Adnan Polat kendini vursun:D Bu arada Adnan Polat yanlış hatırlamıyorsam Muğla'ya 800 milyon dolarlık rüzgar türbinleri yaptırdı.Önemli bir harcama.Riski göze almış.

Adnan Polat´in futbol bilgisine güvenip umutlanacaksak isimiz var. Biraksin bu isleri ya. Biktim onun bedava dandik oyuncularindan, 80´lik Teknik Direktörlerinden, stajer Teknik Direktörlerinden, kimsenin istemedigi ve transferinde rekabete ihtiyac duyulmayan Türk futbolculardan. Biktim ya. Artik en gözde Türk´leri alacak bir Baskan istiyorum. Medyaya haddini bildirecek bir Baskan istiyorum. Basbakan dahi olsa, karsisinda el pence, cocuk gibi durmayan bir Baskan istiyorum. Onurlu, gururlu, dürüst, güclü bir Baskan istiyorum ya. Defol git. Allah Allah ya

Murat Sabuncu ..

[email protected]

Tüm Yazıları

21 Mart Pazartesi 2011

‘Sarı kırmızı Türkler’ mali kongrede yönetimi ibra etmeyecek

Pazar günü Galatasaray’ın mali kongresi var. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşananlar ve futbol takımının aldığı kötü sonuçlar burada etkili olacak. Ancak en az bunlar kadar konuşulacak bir diğer konu kulubün mali tablosu. Elimde Galatasaray Spor Kulübü 2011 yılı bütçe tasarısı ve gerekçesi var. Yaklaşık 400 sayfalık, AS Bağımsız Denetim firmasının da kontrol ettiği bir “mali resim”.

Bu resmin “borç-alacak” tarafı hayli düşündürücü. Detayları sayfanın altındaki grafikte aktaracağım çalışmanın 251. sayfasında şöyle bir tablo var: Kulubün 2010 sonu itibariyle 187 milyon TL finansal borcu, 253 milyon TL “diğer borcu” var. Toplamı 440 milyon TL’ye geliyor. 23 milyon TL ise alacak gözüküyor. Tabi bunun üzerine 2011 başında takımı “atağa kaldırsın” diye alınan futbolcuların transfer ve alacakları dahil değil.

Galatasaray’ın bütçe tasarısını incelerken bir dönem önce Adnan Polat’a rakip olan Adnan Öztürk’le de konuştum. Bir sabah kahvesinde buluştuğum Öztürk ile sohbete, son başkanlık seçimlerinde İnan Kıraç’ın Polat’ı destekleyip Öztürk’e “biraz daha beklemeli” diye hitap ettiği Milliyet’te çıkan söyleşi ile başladık.

Öztürk “O haber çıktığında başkanlık yarışında şansımın kalmadığını düşündüm” diye söze başladı. “Peki Kıraç’a kırıldınız mı?” diye sorduğumda “Hayır İnan Abi hep doğru bildiğini söyler. Zaman zaman ayrı düşündüğümüz pek çok konu olur ama kırılmam ya da saygıda kusur bizim edebimizde olmaz” diyor.

Öztürk dünyanın en büyük çelik üreticilerinden Arcelor Mittal’de üst düzey yönetici. Hem Türkiye’de hem bölge ülkelerde şirketinin işlerini de o takip ediyor. Önemli anlaşmalara o imza atıyor. Benimle görüşmesinden sonra Erbil’e gidecek. “Uçağınız kaçta ona göre hızlanalım” diyorum. “Yok kendi uçağımız acelem yok” diye yanıtlıyor. Aklıma bir süre önce Galatasaray ikinci başkanı Işın Çelebi’nin, kulübün yönetiminde değişim isteyenleri ya da yönetimi eleştirenleri, “Onlar beyaz Türk, biz zenciyiz” diye eleştirmesi geldi.

“Siz de beyaz Türklerdensiniz yani” dedim.

Adnan Öztürk’ün suratı birden ciddileşti. Ve şöyle yanıt verdi:

“Bakın ben Düzce’nin bir köyünde doğdum. Galatasaray Lisesi’nde parasız yatılı okudum. Beni ve bu kulübe gönül verenleri tarif edecek bir tanım varsa “Sarı kırmızı Türkler” olur ancak. Ve şunu da ekleyeyim. Sarı kırmızı Türkler Pazar günü mali kongrede yönetimi ibra etmeyecekler.”

Bu ne manaya geliyor kısaca anlatayım. Galatasaray tüzüğünün 59. maddesine göre yönetim mali ya da idari açıdan ibra edilmezse 1 ay içinde seçime gidilecek.

Öztürk aday olacak mı?

Peki geçen seçimlerde Polat ve ekibinin aldığı 2.994 oya karşı 2.290 oy alan Öztürk kulüp bir seçime giderse yeniden aday olacak mı?

Adnan Öztürk bu noktada “Çalışmalarımız var ama biraz daha farklı” diyor. Öztürk’ün anlattığı fark “Ünal Aysal”... Kulübün başkanlığı için Aysal hazırlanıyor ama Öztürk ona tam destek oluyor.

Adnan Öztürk ve Ünal Aysal “Galatasaray’ı hem mali hem sportif açıdan yeniden yapılandırmak için projeler hazırlıyor.” Hemen her gün konuşuyorlar bir ekiple birlikte hazırlanıyorlar.

2010 yılı zararı 90.5 mİlyon TL*

2007 yılı zararı *42.6 milyon TL

2008 yılı zararı *110.8 milyon TL

2009 yılı zararı *99.1 milyon TL

2010 yılı zararı *90.5 milyon TL

Şİrketler bazında 2010 zararı /kârı*

Sportif AŞ* 120 milyon TL (zarar)

Pazarlama AŞ*140 bin TL (zarar)

İletişim AŞ*450 bin TL (kâr)

Gayrimenkul AŞ*930 bin TL (zarar)*

‘100 milyon dolara kefil olacak yönetim gerekiyor’

Galatasaray’ın bütçesinin detayına baktığınızda verilen teminat, ipotek, rehin ve haciz toplamının 1 milyar 100 milyon lira tutarında olduğu görülüyor. Çalışmanın 296, 297 ve 298. sayfalarında bu rakamları görmek mümkün. Adnan Öztürk’e bunu ve nasıl halledilebileceğini soruyorum. Yanıtı şu oluyor: 1.1 milyar TL’lik duruma baktığınızda durumun ne derece zor olduğunu anlayabilirsiniz. Ama Galatasaray’da umut bitmez. Size şöyle söyleyeyim. Bankalardan kulüp için şu an yeni kredi bulmak zor. Biz eğer seçim olur da Galatasaray’da yönetime gelirsek, 100 milyon dolarlık bir şahsi kefalete, bu borcun altına kendi imzalarını koyacak bir ekiple çalışmaya başlamalıyız. Bunu düşünüp ona göre hazırlanıyoruz. Mali kongre Galatasaray için yeni bir milat olacak. “

Bu idari ibra konusunun neleri kapsadığını bilen var mı?

Sportif A.Ş 120 milyon tl zarar diyor ama o birlesmeden dolayi...fbde birlestirmek istiyormus ama 150 milyon dolar gerekliymis onlara...Adnan Polat gercekten guzel isler yapti sportif yapi disinda...Ozhan Baskan zamaninda gerekirse 2-3 yilimizi kaybedelim ama bu isleri yapalim diyen taraftar coktu ama buyuk takimlar bunu

kaldiramaz...Adnan Polat secim karari alip yol vermeli artik

Sportif A.Ş 120 milyon tl zarar diyor ama o birlesmeden dolayi...fbde birlestirmek istiyormus ama 150 milyon dolar gerekliymis onlara...Adnan Polat gercekten guzel isler yapti sportif yapi disinda...Ozhan Baskan zamaninda gerekirse 2-3 yilimizi kaybedelim ama bu isleri yapalim diyen taraftar coktu ama buyuk takimlar bunu

kaldiramaz...Adnan Polat secim karari alip yol vermeli artik

O birleşme olayı Adnan Polat Canaydın yönetimine girmeden başladı. Baştan sona Helvacı yaygaracısı yürüttü o işi.

Ben farkli birseymi yazdim orda sonucta binlerce proje uretirsin ama onemli olan gerceklestirmektir...Bugun stad basit geliyor ama onumuzdeki yillarda anlayacagiz ne kadar buyuk bir is oldugunu ayni sekilde birlesme olayi...Bugun yeni gelecek yonetim Riva ile mukemmel isler yapabilir...Yigidi oldur hakkini yeme bunlar onemli islerdi ama sportif olarak tam facia her yonuyle...Artik birakma vakti geldi belli ki secim karari alinacak...A.Polat'in 1 aydir secim ofisi haberleri cikiyordu zaten...Ama Polat'in secilme sansi cok az

Ben farkli birseymi yazdim orda sonucta binlerce proje uretirsin ama onemli olan gerceklestirmektir...Bugun stad basit geliyor ama onumuzdeki yillarda anlayacagiz ne kadar buyuk bir is oldugunu ayni sekilde birlesme olayi...Bugun yeni gelecek yonetim Riva ile mukemmel isler yapabilir...Yigidi oldur hakkini yeme bunlar onemli islerdi ama sportif olarak tam facia her yonuyle...Artik birakma vakti geldi belli ki secim karari alinacak...A.Polat'in 1 aydir secim ofisi haberleri cikiyordu zaten...Ama Polat'in secilme sansi cok az

Yönetim tekrar gelecekse bile yeniden seçilerek gelmeli. Ben Ünal Aysal'ın kazanacağını ve iyi bir ekip oluşturacağını düşünüyorum. Mevcut yönetim çok yıprandı. Bundan sonra geçen her gün Galatasaray'a daha çok zarar verecektir.

En az 15 oyuncunun yollanması lazım ilk iş olarak..

Camiamız için hayırlı olur inşallah.

Adnan Sezgin hiç bir yere gitmedi anlaşılan, bu kaçıncı şakanız Sayın Polat..? Allah aşkına oynamayın bizimle, yeter artık yorulduk...!

Futbolun patronu hâlâ Sezgin!

G.SARAY’DA Ziraat Türkiye Kupası’na veda edilmesinin ardından başarısızlığın faturasının kesildiği Adnan Sezgin sportif direktörlükten istifa etti ancak hâlâ sarı-kırmızılılar için çalışmaya devam ediyor. İstifasının ardından Florya’dan Polat Holding’e taşınan ve başkanın danışmanlığı görevini yürüten Sezgin resmi olarak olmasa da gayrıresmi olarak futbolla ilgili tüm kararları alan isim olarak öne çıkıyor.

Adnan Sezgin hiç bir yere gitmedi anlaşılan, bu kaçıncı şakanız Sayın Polat..? Allah aşkına oynamayın bizimle, yeter artık yorulduk...!

Futbolun patronu hâlâ Sezgin!

G.SARAY’DA Ziraat Türkiye Kupası’na veda edilmesinin ardından başarısızlığın faturasının kesildiği Adnan Sezgin sportif direktörlükten istifa etti ancak hâlâ sarı-kırmızılılar için çalışmaya devam ediyor. İstifasının ardından Florya’dan Polat Holding’e taşınan ve başkanın danışmanlığı görevini yürüten Sezgin resmi olarak olmasa da gayrıresmi olarak futbolla ilgili tüm kararları alan isim olarak öne çıkıyor.

Adnan Polatin yakin bir arkadasi bir sahis degilmi bu Adnan Sezgin, e dolayisiyla her insanin da yaptigi gibi yakin bir arkasina danisiyor bazi konulari.

Bilinmeyen sey sanki.

Bunlarda haber olsunda tastan olsun misali yapmislar.

Takıma ciddi bir para lazım en az 40 milyon avroya ihtiyacımız var.Bu parayıda Ünal Aysal'dan başka kimse veremez.

M.Demirkol'un yorumlari artik cok sinir bozucu hatta 1 senedir ayni...Hem baskan degissin vs diye yorum yapar hemde Unal Aysal cikinca "Gs icinde Abramovich olacak diye tepkili olanlar var " vs diyor...Ercan Saatci'de bu oyunlari yapiyor feci korkutmus simdiden bunlari Unal Aysal

Geri
Üst Alt