Kardes affedersin ama sen unutmaki Almanlar nerdeyse her spor dalinda vardir. Adamlar her spor dalina inanilmaz önem veriyorlar, ve egitim üst düzeydir. Ancak her spor dali tabiki büyük bir ilgi getirmez. Ama adamlar egitimini veriyorlar, gencleri yetistirip topluma kazandiriyorlar, paralari carcur edip yildizlara döktürmüyorlar... Almanya´da yabanci siniri diye birsey yok. Bayern Münih parayi basar, istedigi kadroyu kurar TÜRK TAKIMI gibi hareket ederse eger. Ama adamlar ozaman Bayern münih olamazlardi
Affedersin ama Bayern Münih´de sadece Futbol´dan ibaret degildir...
- Eishockey
- Santranj ( Bunun spor kategorisine girdigini bilmeyenler vardir)
- Basketbol
- Bowling
- Baseball
- Hakemlik egitimi
- Masa Tenisi
- Beden Egitimi
Niye mi Bayern Münih´i örnek aliyorum ? Adamlar maddi olarak dünyanin en saglam Spor Kulübü ve arkalarinda ne Devevlet nede arap bir Petrol Babasi var. Adamlar mesela Basketbol´da alman birinci ligine yükskelseldikten sonra yatirim yapmaya basladilar. Yatirdiklari para yillik 9-13 Milyon avro arasi. Öbür branchlar ise cok makul fiyatlar ile, sporcu yetistirme adina yürütülür.
Türkiye´de ise borcun icine batmis Fenerbahce ve Galatasaray gibi takimlarin sadece Erkek Basketbol icin 20 Milyon ve 13 Milyon avro harcadigi gercegi vardir. Ve bunun üzerine birde baska branchlarda bile sidik yarisina girdiklerini belirtmek lazim. (Kadin Basketbol, Voleybol falan) Tabiki iki kati olmasa bile, Fenerbahce bizden daha fazla harciyor. Ama Fener´e o branchlarda özel olarak destek veren fanatikler var. KOC,Ülker, Özdemir bizde öyle adamlarda yok. Bunu unutma..
Yani güzel kardesim.... Galatasaray´da her branch olsun, ama akilli bir sekilde yönetilsin. Önemli olan basari degil, önemli olan sporcu yetistirmek o branchlarda, topluma kazandirmak. Bu tabi benim nacizane fikrim.