Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kongre destek vermez, taraftar Fatih Terim'e takılıp kalmış, siyaset, federasyon ve medya her an tepende.Aysal zaten neyin mücadelesini veriyor bu ortamda.Kendisi bu ülkeye fazla.Bıraksın Galatasaray da düzenin kulübü olsun.

tapatalk

300 küsür milyon borçtan bahsediliyor. Kur farkı ve faiz de işin içinde. Böyle bir borcun kapanabilmesi için elindeki gayrimenkulleri değerlendirmekten başka bir seçenek yok. Ama satarak ama projelendirerek. Eğer bunun için yetki alamıyorsa Aysal bırakıp gitmekte haklı. Aysal bıraktıktan sonra oluşacak kaostan da bizzat bu yetkiyi vermeyen divan üyeleri sorumlu olacaktır. Ha, bu üyeleri hükümet kanalıyla satın almış olabilirler mi? Bu da olasılık dahilinde. Üzerimizde pis bir oyun oynandığı belli. Bu oyunu bozmazsak daha kötü günler bizi bekler. Galatasaray'ın menfaatini düşünenler gerekiyorsa tüzük değişikliğine dahi giderek bu borcun eritilmesinin önündeki engelleri yok etmelidirler. Şunu da unutmayalım. Galatasaray bu borçtan kurtulursa kimseye biat etmek zorunda kalmayacak. Bu yüzden bu borçtan kurtulmasını istemeyenler de var. Bunu istemeyenler de Aysal'ın gitmesi için elinden geleni yapacaktır. Yapıyorlar da. Elimizde satış yetkisi var demiş. O vakit projelendirme için de yetkisinin olması gerekmez mi? Burada yetkiyi ne amaçla istediği konusunda bir karmaşa var gibi. Divan onayını almadan bu işe girmek istemiyor mu yoksa? Veya cesaret mi edemiyor? Başka dış faktörler mi var? Bütün bunların açıklığa kavuşması lazım.

Ünal Aysal ilk iki senesinde iyi işler yaptı. Geçen sezon ve bu sezonda işler kötü gitmeye başladı ve iyileşmeye dair bir gelişme yok. Biz Galatasaray'ız. Mutlak başarı odaklı olmak zorundayız. Herkes başarısız olursa eleştirilebilir kim olursa olsun belirli bir kredi ve anlayış tanınarak elbette.

Bir kere yönetim kurulunda daha aktif ve tecrübeli isimler olmalı. Ünal Aysal bu kişileri denetlemeli ve burası çok önemli tüm yönetim ağız birliği yapmalıdır. Birinin dediğini diğeri bozmamalı yada ilgisiz kişilere haddini aşan bilgiler verilmemeli. Yani kulüp başı boş bırakılmamalı.

Adamın kafasında bir proje var ve onun gerekliliğine inanmış. Bunun için yetki alamıyorsa bırakıp gitmekte haklıdır. Üstelik neden yetki alamadığı da muamma, bir güvensizlik mi var sebebi nedir bilmiyoruz. Kaçıp gidiyor gibi bir yorum yapılamaz bu yüzden. Profesyonel çalışan herkes gerektiğinde böyle hareket edebilmelidir. Yalnız bu durumda taraftarı suçlamak da saçma çünkü yapılacak bir şey yok. Varsa yol gösterin biz de destek verelim. Siz adnan polata layıksınız, bu ülkeye fazlaydı diye demagoji yapmaya gerek yok. Divan kurulu izni vermediği için gidiyorsa geçerli tabii söylediklerim, olayın taraftar boyutu da varsa bilemem.

Bu "Büyük Baskan" safsatasi nezaman son bulur, ozaman Türk futbolu belki yol alabilir. Hic bir yerde bukadar abartilmiyor bu olay, bir Baskan´in sportif basariya katkisi 2-3% fazle degildir. Ünal Aysal gitti oyuncular kötü oynamayacak, stad yikilmayacak, sadece kulübü temsil eden adamin ismi degisecek. Gitmek istiyorsa gitsin Ünal Aysal, yerine Ahmet gelir Mehmet gelir önemli degil. Umarim Aysal´dan sonra kulübün menfaatlerini kendi menfaatlerinin cok önünde gören bir Isim gelir, o bize yeter ve artar bile. Tek istegim bu...

Maddi olarak kulüb nasil batar ? Full populist, piskopat bir Baskan gelirse... Yildizlar ile takimi doldurup, mali gelecegi takmayan bir adam gelirse. Hee, öyle biri gelir tepkimizi veririz. Ama eminimki böyle bir adam gelse onu " Büyük Baskan" diye basimizin üzerine cikan cok olur. Aslolan Yildiz futbolcu cünkü. Cünkü bu Ülke´de eski günlerinden uzak bir yildiza yilda 4-5 Milyon net veren adama, vizyon sahibi deniyor. Ulan, bizim Kasap Ahmet bile gider bu imzayi attirir, kulübü böyle bir yükün altina getirmek istese...

Son düzenleme:

Aziz Yildirim´lari, Yildirim Demirören´leri bu zihniyet yaratti... Türk halkinda güclü insanlara karsi genis bir biat kültürü var, bu siyasetin icler acisi halinden bile belli. Siz nekadar poh pohlarsaniz, okadar initiativ kullanmaya baslarlar, sonrada futbolun icine ederler. Ünal Aysa nezaman futbolu anladigini düsündü, zaten o an gerilemeye basladik. Yok cilek, yok milek, böyle komedi isler ile ugrasmayacaksin....
Hele su GS TV´de dolasan son Video, Chelsea´yi kendi parasi ile yücelten Roman Abramowitsch bile bukadar komedi bir Video hazirlatmamistir kendisi ile ilgili.

Spotlight sizin degil, bu spordan anlayanlarin... Bunu ama ilk olarak Taraftar anlamasi gerek. Yoksa baskanin kim olacagi önemli degil, yeterki sistem olsun, futbol ile profesyonel bir yapi ilgilensin.

Yoksa Baskan´in adi okadar da önemli degil... Ya Ünal Aysal mizmizlamayi birakacak ve takimin basinda kalacak. Yada gidip rahat bir hayat yasiyacak. Tutan yok kendisini...

Aziz Yildirim´lari, Yildirim Demirören´leri bu zihniyet yaratti... Türk halkinda güclü insanlara karsi genis bir biat kültürü var, bu siyasetin icler acisi halinden bile belli. Siz nekadar poh pohlarsaniz, okadar initiativ kullanmaya baslarlar, sonrada futbolun icine ederler. Ünal Aysa nezaman futbolu anladigini düsündü, zaten o an gerilemeye basladik. Yok cilek, yok milek, böyle komedi isler ile ugrasmayacaksin....
Hele su GS TV´de dolasan son Video, Chelsea´yi kendi parasi ile yücelten Roman Abramowitsch bile bukadar komedi bir Video hazirlatmamistir kendisi ile ilgili.

Spotlight sizin degil, bu spordan anlayanlarin... Bunu ama ilk olarak Taraftar anlamasi gerek. Yoksa baskanin kim olacagi önemli degil, yeterki sistem olsun, futbol ile profesyonel bir yapi ilgilensin.

Yoksa Baskan´in adi okadar da önemli degil... Ya Ünal Aysal mizmizlamayi birakacak ve takimin basinda kalacak. Yada gidip rahat bir hayat yasiyacak. Tutan yok kendisini...

bunu sizden duymak ilginç

Son düzenleme:

Akdeniz ulkelerinde baskanlar hep on plandadirlar, ovgu de yergi de uclardadir. Sadece bize ozgu bir sey degil senin soyledigin gibi.

Akdeniz ulkelerinde baskanlar hep on plandadirlar, ovgu de yergi de uclardadir. Sadece bize ozgu bir sey degil senin soyledigin gibi.

Buna gipda kadar benzeyen bir tek sikeye batmis Italya vardir, ama orada bile sportif bir düzen hakimdir. Baskan´in bir agirligi vardir, hem her kameraya konusmaz, gidip Teknik Adam´in görevlerini anlatmaz. Türkiye´deki hem cok daha asiri, hemde sportif düzenin olmadigindan dolayi cok daha tehlikeli...

Bir Yöneticinin görev alani futbol sahasi degildir, hele hele futbolun icinden gelen bir insan degilse. Bir yönetim bunu nekadar benimser ise, okadar basarili olur.

Laporta mahkeme önlerine düserken, taraftarlar gidip mahkemenin önlerinde nöbet tutmadi adam icin.

Son düzenleme:
bunu sizden duymak ilginç

Benim sporun icinde sevdigim cok insan var, hele hele Galatasaray´a hizmet etmis olan. Bu takimda hem sporculuk yapmis, hem baskanlik yapmis Ali Sami Yen´de bun dahildir... Ama spordan uzak, basarili isadamliklarindan, yada yali cocugu olduklarindan dolayi kulübün icinde yöneticilik yapmis bir kisi yoktur benim sevdigim. Saydigim insanlar vardir, ama futbol taraftari olarak onlara karsi büyük bir sempati duyamam...

Muhtemelen bunu Fatih Terim konusundaki mesajlarimdan dolayi yazdin. Hedef halinde hangi Galatasaray efsanesi olsa, benim icin fark etmez, bildigim dogrular ile savunurum. Ama yanlisa dogru demem.

Buna gipda kadar benzeyen bir tek sikeye batmis Italya vardir, ama orada bile sportif bir düzen hakimdir. Baskan´in bir agirligi vardir, hem her kameraya konusmaz, gidip Teknik Adam´in görevlerini anlatmaz. Türkiye´deki hem cok daha asiri, hemde sportif düzenin olmadigindan dolayi cok daha tehlikeli...

Bir Yöneticinin görev alani futbol sahasi degildir, hele hele futbolun icinden gelen bir insan degilse. Bir yönetim bunu nekadar benimser ise, okadar basarili olur.

Berlusconi anlatmiyor degil mi teknik direktore gorevlerini ya da Fiorentino Perez transfere karismiyor. Bu iki kulubun de toplam 17 sampiyon kulupler kupasi var. Yine tespit yapayim derken eline yuzune bulastirdin.

Berlusconi anlatmiyor degil mi teknik direktore gorevlerini ya da Fiorentino Perez transfere karismiyor. Bu iki kulubun de toplam 17 sampiyon kulupler kupasi var. Yine tespit yapayim derken eline yuzune bulastirdin.

Berlusconi teknik adama görevlerini anlatmaz, onun sportif direktörleri vardi. Adam zaten ayni zamanda Ülke yönetiyordu, onu Teknik Adam olarak kolay kolay göremezdin bile. Perez gidip soyunma odasinda motivasyon konusmalari yapmaz, "zafer yillarim" diye video hazirlatmaz kendisi icin. Hadi göster bana Laporta´nin pesinden giden taraftari mahkeme önlerinde ? Ben transfere karismaz demedim, taraftarin biat kültürü yok dedim. Laporta nasil unutulduysa, yarin Perez de unutulur. Mahkemelere düser, kimse aglamaz arkalarindan.
Bir daha söylüyorum bu "Büyük Baskan safsatasi" sadece Türkiye´de var, bu nezaman biterse gelisme göstermis oluruz.

Son düzenleme:
Berlusconi teknik adama görevlerini anlatmaz, onun sportif direktörleri vardir. Perez gidip soyunma odasinda motivasyon konusmalari yapmaz, "zafer yillarim" diye video hazirlatmaz kendisi icin. Hadi göster bana Laporta´nin pesinden giden taraftari mahkeme önlerinde ? Ben transfere karismaz demedim, taraftarin biat kültürü yok dedim. Laporta nasil unutulduysa, yarin Perez de unutulur.
Bir daha söylüyorum bu "Büyük Baskan safsatasi" sadece Türkiye´de var, bu nezaman biterse gelisme göstermis oluruz.

Bizde baskanlar unutulmuyorlar mi? Bizi ayrica Fener ile falan karistirma. Bizim taraftar kimseye biat etmez Fener taraftari gibi. Isler iyi giderken buyuk baskan denir,kotu gidince de yine asiri tepki verilir bizde. Bu durum da butun Akdeniz ulkelerinde benzer. Soyunma odasina gitme de Fenerbahce baskanlarina ozgu bir olay. Sen hangi foruma girdigini sasiriyorsun herhalde.

Berlusconi'nin, Perez'in falan da var oyle videolari. Ayrica sanki baskan kendi emir verip o videoyu hazirlatmis gibi salliyorsun yine.

Bu "Büyük Baskan" safsatasi nezaman son bulur, ozaman Türk futbolu belki yol alabilir. Hic bir yerde bukadar abartilmiyor bu olay, bir Baskan´in sportif basariya katkisi 2-3% fazle degildir. Ünal Aysal gitti oyuncular kötü oynamayacak, stad yikilmayacak, sadece kulübü temsil eden adamin ismi degisecek. Gitmek istiyorsa gitsin Ünal Aysal, yerine Ahmet gelir Mehmet gelir önemli degil. Umarim Aysal´dan sonra kulübün menfaatlerini kendi menfaatlerinin cok önünde gören bir Isim gelir, o bize yeter ve artar bile. Tek istegim bu...

Maddi olarak kulüb nasil batar ? Full populist, piskopat bir Baskan gelirse... Yildizlar ile takimi doldurup, mali gelecegi takmayan bir adam gelirse. Hee, öyle biri gelir tepkimizi veririz. Ama eminimki böyle bir adam gelse onu " Büyük Baskan" diye basimizin üzerine cikan cok olur. Aslolan Yildiz futbolcu cünkü. Cünkü bu Ülke´de eski günlerinden uzak bir yildiza yilda 4-5 Milyon net veren adama, vizyon sahibi deniyor. Ulan, bizim Kasap Ahmet bile gider bu imzayi attirir, kulübü böyle bir yükün altina getirmek istese...
Sen tepkini versen ne olacak? Beşiktaşlılar senelerce Yıldırım Demirören'e ne tepkiler verdiler, sonuç ne oldu? Adam çöktüğü yerden kalkana kadar mali anlamda belini doğrultamayacak hale getirdi klübü ve arkasında kocaman bir enkaz bıraktı. Bu zihniyetteki adamlar yüzünden, bir tanesi de şikebahçenin başında, Türk futbolu belki 15 sene geriye gitti. Önemli olan böyle bir adama klüp teslim edilmeden buna engel olabilmektir. O adam geldikten sonra senin vereceğin tepkinin hiç bir önemi olmayacak. Bu adamlar mafya ve çöktükleri yerden kalkmaları seneler alıyor. O zamana kadar zehirlerini rahatlıkla yayıyorlar zaten.

Bizde baskanlar unutulmuyorlar mi? Bizi ayrica Fener ile falan karistirma. Bizim taraftar kimseye biat etmez Fener taraftari gibi. Isler iyi giderken buyuk baskan denir,kotu gidince de yine asiri tepki verilir bizde. Bu durum da butun Akdeniz ulkelerinde benzer. Soyunma odasina gitme de Fenerbahce baskanlarina ozgu bir olay. Sen hangi foruma girdigini sasiriyorsun herhalde.

Berlusconi'nin, Perez'in falan da var oyle videolari. Ayrica sanki baskan kendi emir verip o videoyu hazirlatmis gibi salliyorsun yine.

Hangisi aceba kulübün resmi kanali ile hazirlatmistir...

Bizde durum farkli cünkü bizde Kongre farkli calisiyor. Burada arkadaslar Aysal´a muhalefet edilmesini begenmiyorlar, ama o muhalefet sayesinde bu konuda ayriliyoruz FB´den... Kongremizde egitimli akli basinda insanlar var. Bizde 1998´dan beri kulübün basinda olan ve taraftarina karsi algi operasyonu uygulayan bir adam yok, bizim sistem müsade etmez ona zaten. Kulübü mali gibi kullandirmaz burada kimse sana. Yoksa bizde Fenerbahce´liler gibi Türk insaniyiz, ama bizde uygulanan algi operasyonlari yok. Aziz Yildirim bunu yapti cünkü taraftarin Ali Sen takintisi onu rahatsiz ediyordu. Ve günümüzde bu algi operasyonun en belirgin hali 12. Numara sitesidir.

Benim yazdiklarim "Baskan gidince yok böyle, yok öyle olacaz" diyenlere nazarandir... Insanlar alistigi icin Türkiye´de baskanligin cok önemli birsey oldugunu zannediyorlar...

Son düzenleme:
Sen tepkini versen ne olacak? Beşiktaşlılar senelerce Yıldırım Demirören'e ne tepkiler verdiler, sonuç ne oldu? Adam çöktüğü yerden kalkana kadar mali anlamda belini doğrultamayacak hale getirdi klübü ve arkasında kocaman bir enkaz bıraktı. Bu zihniyetteki adamlar yüzünden, bir tanesi de şikebahçenin başında, Türk futbolu belki 15 sene geriye gitti. Önemli olan böyle bir adama klüp teslim edilmeden buna engel olabilmektir. O adam geldikten sonra senin vereceğin tepkinin hiç bir önemi olmayacak. Bu adamlar mafya ve çöktükleri yerden kalkmaları seneler alıyor. O zamana kadar zehirlerini rahatlıkla yayıyorlar zaten.

O taraftar sonra susmasini da bildi ama bir anda yildizlar akmaya baslayinca... :D (Demirören Yetmez)
Aziz Yildirim ne yapti ise Demirören fazlasini istedi ama beceremedi. Adam cahil futbol konusunda, gidip Del-Bosque ve bir kac yabanci transfer ile kulübe cag atlatip, kahraman olacagini düsündü...
Eger Demirören dönemi sportif anlamda basarili gecseydi, o taraftar ona tapardi. Ama adam 7-8 senede bir kere sampiyon oldu galiba, tribünün tepkileri ona oldu. Demirören cok genis bir insan, bu adama kulübü emanet edenler ve hep yeniden secenler utansin. Normal bir insan okadar tepki den sonra kalmaz, adama fiziksel olarak bile saldirmaya baslamislardi.

Taraftar bilincli bir sekilde hic bir zaman protesto etmedi birde adami, adam her sene gelirlerin 4 kati para harcadi. Orada hep sahadaki basari elestirildi, ama Baskan orada aslinda kulübü maddi anlamda batiriyordu. Yani asil isini yerine getirmiyordu... Bunlar "Yeter" dedikce adam transfer ile susturacam diye daha da fazla borca soktu kulübü...

Baskanin görevi saha disi, saha ici degil... Bunu tarftar olarak anlamamiz gerekiyor.

Türkiye´de baskanlar hep populist davranmak istiyor. O yüzden bilincli bir sekilde protesto etmen lazim... Ozaman onlarda paralari öyle savurmak zorunda kalmazlar... Cünkü bunu zaten ön plana gecmek, taraftara sirin gözükmek icin yapiyorlar. Yoksa onlar hepimiziden daha iyi bilirler para ile idare etmeyi...

Karakartla diye bir haber sitesi vardi galiba. Gecen sene bir yorumlari okudum, cogunluk Orman´i gönderip, Demirören´i geri istiyordu. Neden ? Cünkü transfer yapmiyor diye... :D Taraftari ilgilendirmiyor cünkü kulübün mali durumu, rakib gidip Drogba, Sneijder gibi adamlari getirince...

- Zaten Adam akilli bir Baskan gelse, yada diyelim Almanya´dan ihrac etsek bir tanesini. Demirören´den daha bile agir tepki görür diye düsünüyorum, realist bir insan bizde tutanamaz, benim hayallerim gerceklesemez. Bir Alman Baskan getirsek, adam zaten mali tabloyu görünce muhtemelen kecileri kacirir, ondan önceki baskanlari birde mahkemeye vermeye kalkar.

- Yukarida zaten yazdim, bizim kulüpte bunun bugüne kadar imkani olmadi zaten... Bizim kulüpte güclü bir muhalefet var cünkü... Dezavantajlari tabiki var, ama bence avantajlari da bizi böyle insanlardan korudu...

Son düzenleme:
Hangisi aceba kulübün resmi kanali ile hazirlatmistir...

Bizde durum farkli cünkü bizde Kongre farkli calisiyor. Burada arkadaslar Aysal´a muhalefet edilmesini begenmiyorlar, ama o muhalefet sayesinde bu konuda ayriliyoruz FB´den... Bizde 1996´dan beri kulübün basinda olan ve taraftarina karsi algi operasyonu uygulayan bir adam yok, bizim sistem müsade etmez ona zaten. Kulübü mali gibi kullandirmaz burada kimse sana. Yoksa bizde Fenerbahce´liler gibi Türk insaniyiz, ama bizde uygulanan algi operasyonlari yok. Aziz Yildirim bunu yapti cünkü taraftarin Ali Sen takintisi onu rahatsiz ediyordu. Ve günümüzde bu algi operasyonun en belirgin hali 12. Numara sitesidir.

Benim yazdiklarim "Baskan gidince yok böyle, yok öyle olacaz" diyenlere nazarandir... Insanlar alistigi icin Türkiye´de baskanligin cok önemli birsey oldugunu zannediyorlar...

Bizim baskanin benim icin video hazirlayin dedigini mi duydun da hazirlatmistir diye iftira atiyorsun.

Baskan da cok onemlidir ayrica, tartismaya bile gerek yok bunu.

Bizim baskanin benim icin video hazirlayin dedigini mi duydun da hazirlatmistir diye iftira atiyorsun.
Baskan da cok onemlidir ayrica, tartismaya bile gerek yok bunu.

Bazilari yalakalik yapmis olabilir, kendisi de talimat vermis olabilir. Bu beni ilgilendirmez... Yeterki böyle videolar cogalmasin... Ben Baskan olsam, o Video´yu yayindan kaldirip, kimsenin komik bulmasina firsat vermezdim.
Saha ici icin bir önemi yok, benim icin orada case closed... Populist davranmak istemeyen her Is adami bu külübü maddi acidan krallar gibi yönetebilir, tabi taraftar onu asmaz ise...
Ünal Aysal istiyorsa bu kulübü 10 sene daha yönetsin, yada Ali gelsin 8 sene yönetsin... Benim icin pek bir önemi yok. Hele hele ortada gözükmeyen bir baskan profili cizerse... Ben kötü bir mactan sonra "Bu nasil futbol Baskan" diyenlerden degilim... ( Ünal Aysal bu sözünde hic duramadi, baskanliginin ilk gününde en begendigim sözüydü)

Son düzenleme:

Saçma sapan bomboş bir yorum.

Ünal Aysal'dan önceki 10 yılda 3 tane başkan geldi hangisi ne yaptı bu kulüp için? Dualarla kazandığın bir 2006 şampiyonluğu var bunun yanında yine şans faktörünün de yardımıyla kazandığın 2008 şampiyonluğu. Galatasaray şu an hem kadro yapısı hem de amatör branşlar bakımından tarihinin en iyi noktasına gelmiştir, tamam daha iyi futbol kadroları vardı ama genel resim bunu gösteriyor. Onu geçtim bu noktaya 2 sene gibi bir sürede geldik, daha sonra ne zamanki yapılan yanlışlar doğruları gölgelemeye başladı, o zaman çatlak sesler iyice arttı.

Türkiye'de adam gibi başkanlık yapabilecek kişi sayılıdır, öyle biri gider biri gelir olayı da kesinlikle yok, Aysal'dan daha vizyonlu ki bana göre egosu daha düşük bir adam gelme ihtimali falan da yok.

Kısacası geçelim bu lafları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt