Ünal Aysal | Başkan (2011-2014)

Kulübümüze hizmet emiş bir başkana 1-2 akil kişi gibi hakaret etmediğim ve terbiyesizlik yapmadığım için cahil olmakla gurur duyuyorum.

Hakaret ve terbiyesizlik edilmemeli elbette fakat taraf tutar gibi de eksisi artisi degerlendirilmeden sadece iyi ya da sadece kotu denmemeli

Benim bir baskani ya da yonetimi degerlendirme surecim sadece kendi donemi ile ilgili olmaz , kendisinden sonraya biraktigi lehte aleyhte durumlari da eklemek lazim hesaba

Benim herseyini , transferlerdeki isabetsizlik ve terimle didisme dahil unutmaya razi olabilitem var

Ama Gs nin bir sene avrupaya gidememis olmasinin bu baskanin donemindeki savurganlik sebebiyle oldugunu dusundukce asla affedemiyorum

Dursun icin de benzer seyler var . Ne yapmis olursa olsun , hic bir baskanin 115 senelik kulubu Uefa kapilarinda men edilmemek icin yalvarmak zorunda birakmasi kabul edilemez

Hataları zaten söylenecek, zaten bir kişi hiç kimsenin adamı değilse yeri gelir aynı kişiyi eleştirir, aynı kişiyi över.

Ama birinin adamıysa önce sevmediği kişiye istediği gibi hakaret eder, sonra kendi sevdiği kişi eleştirildiğinde küplere binip, kendisi ile aynı düşünce de olmayanları da cahil şeklinde terbiyesizliğin ötesinde ayrıştırmaya kalkar.

Ama şuna dikkat etsinler bunları bu forum haricinde internet de bir çok platformun yönetimi kolay kolay yapmalarına müsaade etmez.

seversin sevmezsin ama bu adam varken şikecileri-tinercileri-TFF yi tokat manyağı yapıyorduk.hakikaten başkan gibi başkandı.bu adama riva için yetki vermeyip dursun şerefsizine yetki verenler ağır haindir.aysal olsa o araziyi öyle üç otuz paraya kaptırmazdık.

kendisinden sonra gelen duygun yersuvat-dursun özbek-mustafa cengiz resmen TFF ve diğer istanbul takımları tarafından şamar oğlanına döndürüldü.
Niye acaba? Kadro tarihin belki en iyi kadrosuydu. Fb şike sürecine girdi ve 5 sene geriye gitti. Bjk desen yapılanma sürecindehdi aynı başaksehir gibi. Hoca desem tarihimizin en iyisi zaten. Ee daha nolsun. Ligi cebimizden çıkarırken hedefi avrupaya koyduğumuz yıllardı.

Bu şartlar altında başarı sağlanamazsa ayıp olurdu zaten

Aysal terim savaşı cikmasa. Ki ikinci seçime Gidip (albayraki göndermede cikmazdi) sivamasaydi hakem tff mhk üst üste koyup şampiyon olmaya devam ederdik. Biz yikimsurevine girdik malesef ama. İşin tuhafı biz kendi elimizle yaptık bunu.
.

ASUS_Z00ED cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

hem seviyoruz hem nefret ediyoruz :/ seksapalitemizi,fatih terimle arandaki manyak çekimi alıp gittin ve bizi fatih hocasız bıraktın

TRT Spor oksuz kalmis tez botoxlariynan ekranlarimizi senlendirmeli imparator baskan

Bence boş yere kim hatalı derdine düştünüz bu ikilinin ayrılmasında. Olay aslında şu anda BJK'de olan gibi. Aysal'ın Terim'i Dürüst ve Albayrak'ın etkisiyle ilk geldiğinde göreve getirdiği ama başından beri soğuk olduğu, Terim'in de sonradan aynı soğuklukla karşılık verdiği bir gerçek.

Nasıl ki şu an Fikret Orman fırsat bulsa Şenol Güneş'ten kurtulacak ama başarılı olduğu için kurtulamıyor, Şenol ise kendisiyle iyi çalışacak yeni başkana hayır demezse o gün de durum aynısıydı. Aysal ayrılık sürecinde olanları iyi bahane olarak kullandı. Terim de aynı şekilde dönemin başbakanının filan iknası, iyi bir kontrat sunulması ile gidişin önünü açtı.

Şu da gerçek ki ayrılıktan sonra ikisi de pek dikiş tutmadı.

Yabancı kuralı da bence bahane Aysal'ın sonraki hataları için. Öncelikle bütün takımlar için geçerli o kural. Uyum sağlamak ya da engellemek gerekiyordu. Oysa biz devre arası 3 tane işe yaramaz yabancıya olmayacak paralar gömdük. Ayrıca haydi onu geçtim neden Mancini sonrası yerlilerle çalışabilecek Şenol Güneş değil de Prandelli tercih edildi bu sınır döneminde? Bunlar hatalar.

Aysal başarılı bir başkan genel olarak. Ama popülizme kapılınca dağıttı. Fatih Terim'i ve genel olarak Türk futbolunu alaturka buluyordu. Ama Ali Koç'a benzer bir sendromu o da yaşadı. Doğru bir eleştiri getirmişti bu alaturka düzensizliğe ama yerine doğru bir düzen koyacak aklı yoktu. Nasıl ki Koç sadece kendi ile yakın olduğu için Comolli'nin aklıyla hareket ediyorsa Aysal da Tulun'un aklına fazlaca takılmıştı. Açıkçası ilk geldiğinde Dürüst ve Terim olmasa Ali Koç'un şu anki durumunu yaşayabilirdi gibi geliyor bana.

Aynen böyle olurdu.Güzel tespit.

Demagog, futbol endüstrisinden bihaber, Avrupai görünümlü oryantalist, showman, popülist, menajer kerizi vs vs vs...

Başkan adaylığı sürecindeki söylemlerinden o derece etkilenmişim ki; daha başlarda, tahayyül etmiş olduğum 'Avrupai başkan' imajına tamamen zıt, özel uçakla, muhabirleri de doldurup gittiği atraksiyonunu ''1. Madrid transfer seferi fiyaskosu'' diye nitelememe rağmen desteklemeye devam ettim. Dürüst-Albayrak ikilisini bertaraf edip kurduğu osuruktan yönetime bile tepki göstermedim. Rahat çalışabilecekse varsın yönetim 'yok' hükmünde olsundu, elbette bir bildiği vardı bu 'bilge-vizyoner' şahsiyetin!. Sonra, aslında başından beri kerhen yoldaşlık ettiği FT le yollar ayrılırken de Aysal tarafındaydım; vizyonuna çok güveniyordum ya?!:poop:; bir bildiği, bir planı vardı elbette muhteremin!. UEFA' ya FFP taahhütlerini vermiş olduğu halde ''Transfer TD ü'' Mancini' yi tercih etmesi sonun başlangıcı oldu, sonrası malum; ancak çocukların ve biatçılarının inanabileceği bir bahaneyle defolup gitti. Basketbol şubesine yapmayı vaadettiği desteği de hala bekliyoruz!:cautious:...

Bence boş yere kim hatalı derdine düştünüz bu ikilinin ayrılmasında. Olay aslında şu anda BJK'de olan gibi. Aysal'ın Terim'i Dürüst ve Albayrak'ın etkisiyle ilk geldiğinde göreve getirdiği ama başından beri soğuk olduğu, Terim'in de sonradan aynı soğuklukla karşılık verdiği bir gerçek.

Nasıl ki şu an Fikret Orman fırsat bulsa Şenol Güneş'ten kurtulacak ama başarılı olduğu için kurtulamıyor, Şenol ise kendisiyle iyi çalışacak yeni başkana hayır demezse o gün de durum aynısıydı. Aysal ayrılık sürecinde olanları iyi bahane olarak kullandı. Terim de aynı şekilde dönemin başbakanının filan iknası, iyi bir kontrat sunulması ile gidişin önünü açtı.

Şu da gerçek ki ayrılıktan sonra ikisi de pek dikiş tutmadı.

Yabancı kuralı da bence bahane Aysal'ın sonraki hataları için. Öncelikle bütün takımlar için geçerli o kural. Uyum sağlamak ya da engellemek gerekiyordu. Oysa biz devre arası 3 tane işe yaramaz yabancıya olmayacak paralar gömdük. Ayrıca haydi onu geçtim neden Mancini sonrası yerlilerle çalışabilecek Şenol Güneş değil de Prandelli tercih edildi bu sınır döneminde? Bunlar hatalar.

Aysal başarılı bir başkan genel olarak. Ama popülizme kapılınca dağıttı. Fatih Terim'i ve genel olarak Türk futbolunu alaturka buluyordu. Ama Ali Koç'a benzer bir sendromu o da yaşadı. Doğru bir eleştiri getirmişti bu alaturka düzensizliğe ama yerine doğru bir düzen koyacak aklı yoktu. Nasıl ki Koç sadece kendi ile yakın olduğu için Comolli'nin aklıyla hareket ediyorsa Aysal da Tulun'un aklına fazlaca takılmıştı. Açıkçası ilk geldiğinde Dürüst ve Terim olmasa Ali Koç'un şu anki durumunu yaşayabilirdi gibi geliyor bana.

Son kısım haric katılıyorum. Durust ve terim olmasa da ilk geldiği dönem sampiyonluklar gelirdi cunku rakip yoktu karşıda doğru düzgün. Dikkat edersen Mancini bile ilk sezonunda başarılı oldu. Genelde yabancı hocalar bizim ligde s.çar. Ustelik tepe takla olmaya doğru gittiğimiz bir dönemde geldi adam. 6 yemistik en son realden.

Son kısım haric katılıyorum. Durust ve terim olmasa da ilk geldiği dönem sampiyonluklar gelirdi cunku rakip yoktu karşıda doğru düzgün. Dikkat edersen Mancini bile ilk sezonunda başarılı oldu. Genelde yabancı hocalar bizim ligde s.çar. Ustelik tepe takla olmaya doğru gittiğimiz bir dönemde geldi adam. 6 yemistik en son realden.
Şampiyonluk FT hocam olmasına rağmen son maça kalmıştı.
Aysal tek başına zor baş ederdi tff'yle.

Ayrıca Mancini derbi galibiyeti üzerine geldi.
Ligte namağlup ikinci sıradaydık.
O 1:6 lık maçın ilk 30 dakikasına bir bak istersen.

Aysal başkan bizim 5 senemize mal oldu.
En büyük hatası hocaya milli takım için izin vermesiydi.
Bu kadar tecrübeli birisinin Demirörenin oyununa gelmesi beni çok şaşırttı.
Durumu çözmek çok basitti vermiyorum bize lazım demesi gerekirdi.
Hocaya da en basitinden Galatasaray önemli bir kulüp milli takım aynı anda olmaz al sana 2 sene daha kontrat bizim daha büyük planlarımız var deseydi, belki bugün bir CL yarı finalimiz daha olabilirdi.

Hoca da bu tuzağı görüp gelmiyorum benim Galatasaray'da daha çok işim var demeliydi.

Gscimbom Mobile

Terim gelmeseydi o 2 sezon biraz zor sampiyon olurduk. Rakiplerin kötü durumda olmasi bizim iyi olacagimiz anlamina gelmiyor. Biz de ondan önce çok iyi durumda degildik.

Baskanim fatih hocadan özür dile gel biz barıştırak gerekirse şu federasyonun hakkından gel Allah aşkına gel cüneyte dediğin gibi fırat aydınus şaibelidir de.basket takiimi için yaptığın erkekliği yap gel

İz bırakanlar unutulmazlar

ffcf53b5440e45727ed78067d46bad66.jpg

Galatasaray'ın başına gelen nadir güzel şeylerden...

Ünal Aysal'ın yeni listesinde; Ali Dürüst, Adnan Öztürk ve Abdürrahim Albayrak yok. (2013)

Baskanim serefsiz detektoru gibiydi be

aysal ve terimin aralarini albayrak+dürüst bozmussa sasirmam

Bu vesileyle Efsane Buyuk Baskan Unal Aysal Beyefendi Hazretlerini bir kez daha sevgi, saygi ve minnetle analim. Bu nankor taraftar senin degerini bilemedi Baskanim, bizi affet.

Geri
Üst Alt