- 28 Ocak 2011
- 27.161
- 21.194
- 2.238
Aysalcı arkadaşların sağlı sollu yumruk yediği bir başlığa dönmüş.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hakikaten tarafsız bir gözle Riva yetkisinin Aysal'a verilmeyip iki sene geçmeden Özbek'e verilme sebebi nedir?
Benim aklıma tek gelen büyük başların Özbek'ten arzu edeceklerini daha kolay alacak olmaları ancak ben taraflıyım
SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kime göre neye göre? Ben şahsen birkaç sayfa önce diyeceklerimi uzun uzun dedim. Şimdi de bir Aysalcı olarak ibretle anti-aysalcı saçmalıklarını takip ediyorum. Müthiş entellektüel bir kitle ile karşı karşıyayız. İnsan gerçekten hayret ediyor.Aysalcı arkadaşların sağlı sollu yumruk yediği bir başlığa dönmüş.
İstanbulda dağ başında bile dairelerin 500 bin lira değer bicildigi bir zamanda Riva yada florya farketmez maliyeti 200 bin civarı olacak dairelerden hala kar edemeyeceğimizi düşünenler in olması da ayrı bir düşündürücü konu. Daha önce yazdım Aysal canlı nin kokusunu aldı. Cebe atmak için değil çileklerle show yapmak için.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İstanbulda dağ başında bile dairelerin 500 bin lira değer bicildigi bir zamanda Riva yada florya farketmez maliyeti 200 bin civarı olacak dairelerden hala kar edemeyeceğimizi düşünenler in olması da ayrı bir düşündürücü konu. Daha önce yazdım Aysal canlı nin kokusunu aldı. Cebe atmak için değil çileklerle show yapmak için.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@B. Arda Aycan Görüşlerin nedir bu konuda ?
Biz Aysal zamanında şampiyonlar ligine katılırken yayın anlaşması farklıydı.FB şikeden men edilince Şahenk enteresan bir anlaşma yaptı.Şampiyonlar ligi market pool geliri olarak Avrupa ligine katılan takımlardan bile daha az aldık.Bir de şu var
Bu adam gerçekten gelecekse tekrar kulubun içine sıçmamak için maddi işlerden uzak durması lazım.
ülkemiz şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılan Galatasaray’a aktarılan tv yayın ve pazarlama havuz gelirlerinde ise bir önceki sezona göre yaklaşık yüzde 60’lık bir düşüş yaşandığı gözlemleniyor.
Nitekim, ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde 2011-12 sezonunda temsil eden Trabzonspor’un TV yayın ve pazarlama geliri olarak aldığı tutar, o yıl 12.858.000 Euro olarak gerçekleşmişti.
Galatasaray’ın bu sezon (2012-13 itibariyle) TV Yayın ve Pazarlama Havuz Gelirleri’nden aldığı pay %1.29 olarak gerçekleşirken, geçen sezon Trabzonspor’un bu gelirden aldığı pay %3.8 civarındaydı.
Galatasaray’ın bu sezon alacağı TV Yayın ve Pazarlama Havuz gelirlerinde olası bir gelir kaybı yaşanmamış olsaydı, Galatasaray’ın Market Pool gelirleri 15.5 Milyon Euro civarında olacaktı.
Bu durumda Galatasaray’ın toplam parasal gelir kaybı yaklaşık 10.2 Milyon Euro’ya ulaşıyor ki; bu tutar, Galatasaray’ın bu sezon itibariyle Şampiyonlar Ligi’nden kazandığı gelirin %41’ine karşılık geliyor.
Market-Pool gelirlerinde ise büyük bir komedi var. CL geliri 5.2 M Euro iken Avr. Ligi geliri 6.5 M Euro Yalnız bu komedinin sebebi ise, +
UEFA değil... CL yayın ihalesini alan Şahenk ve Doğan'ın büyük bir kazığıdır. Burada da olan, 2 senedir CL'ye giden GS'ye olmuştur.Cl'de geçen seneye kadar Türkiye'nin market pool geliri 13 M civarındaydı... Geçen seneki ihaleyle bu rakam 5 M'ye düştü.
Kime göre neye göre? Ben şahsen birkaç sayfa önce diyeceklerimi uzun uzun dedim. Şimdi de bir Aysalcı olarak ibretle anti-aysalcı saçmalıklarını takip ediyorum. Müthiş entellektüel bir kitle ile karşı karşıyayız. İnsan gerçekten hayret ediyor.
Aysal öyle bir anlasma yapmayacakti, ve Aysal´in herhangi bir yetki sorunu felan de yoktu. Divan Kurulunda aldigi elestirileri bahane olarak kullanarak topukladi. Iki senemiz gitti, cünkü bu projeyi yapmasi gereken Ünal Aysal hem bir yönetimi dagitip, hemde maddi ve sportif anlamda kötüye giderken yeni yönetimi ile direk istifa ederek kulübü bir kaosa sokmustur. O su bu derken 2 senemiz gitti.
Dursun, yetki meselesi felan degil. Riva ve Florya´dan gelecek paralarin kokusunu alanlar, piranha gibi üsüstüler yine kulübün üzerine.
Dursun Özbek Baskan secildi, cünkü herkes görevden kacti kulübün durumunu görüp.
Allah Allah neden yetki oylaması yapıldı acaba o zaman
Biz Aysal zamanında şampiyonlar ligine katılırken yayın anlaşması farklıydı.FB şikeden men edilince Şahenk enteresan bir anlaşma yaptı.Şampiyonlar ligi market pool geliri olarak Avrupa ligine katılan takımlardan bile daha az aldık.
Ben şahsen kimseyi cehalet ile suçlamadım onu baştan söyleyeyim tam tersi suçlandığımı bilirim.Valla ben daha önce dediğim gibi nötrüm, Aysal'a bakışım %50-%50 bu yüzden önyargısız şekilde değerlendirebildiğimi düşünüyorum. Her iki tarafın neden sinirlendiğine anlam verebilmiş değilim, taraflar birbirini cehaletle itham ediyor tuhaf bir şekilde![]()
Açık konuşmam gerekirse Aysal'ı istemeyenlerin ortaya koyduğu finansal ve yönetimsel eleştirilere henüz cevap verildiğini görmedim, afaki bir şekilde cevap veriliyor bence bu sebeple öyle yazdım.
Ben şahsen kimseyi cehalet ile suçlamadım onu baştan söyleyeyim tam tersi suçlandığımı bilirim.
Aysal finansal ve yönetimsel olarak hatta ve hatta sportif olarak dahi eleştirilebilir ben bunda bir sakınca görmüyorum. Ünal Aysal sütten çıkmış ak kaşık gibi hatasız yanlışsız bir başkanlık dönemi geçirdi gibi bir iddiaya da sahip değilim. Kendisi tanrı-kral gibi dokunulmaz bir insan da değildir. Özellikle son dönemlerinde hatalar yaptı. Bunları uzun uzun konuştuk tekrar detaya inmenin bir anlamı yok. Benim lafım yok Aysal kulübü batırdı yok Aysal kaçtı gitti gibi sabit fikir fanatikliği yapan entellektüel taraftarlarımızadır. Haddimi aştıysam kusura bakmayın. Bilakis onlar olmasa ne yapardık bu camianın hali ne olurdu kimbilir? Allah başımızdan eksik etmesin.
Ben son olarak müsadenle birkaç soru daha sormak istiyorum;
1 - Madem Aysal kaçıp gidecek bir adamdı da neden çok daha zor şartlarda bu kulübe başkan olmak istedi? (Geldiğinde takım 8. idi ve kadro çöplerle doluydu.)
2 - Aysal'ın elinde arazi yetkileri olduğunu herkes kabul etmiş sonunda evet doğrudur. Bu yetkiler varken kullanıp borcu bitiren başkan olmak varken neden gitmek istemiştir? Son bir görüşlerini planlarını paylaşmak için topladığı genel kurulda birilerinin güdümü ile saygısızlık edilmiş olmasın? (Sonuç olarak Adnan Polat'ın gidişini görmüş ve bundan kendince paye çıkarmış biridir kendisi bana göre.)
3 - Madem kulüp bu riva ve florya peşkeşinden sonra çok iyi duruma gelecek paralar sel olup taşacak maddi olarak refaha ulaşılacak neden başka kimse başkanlığa aday olmuyor? Yolda görsek suratına tükürmeye tenezzül etmeyeceğimiz adamlar kulübü yönettiklerini iddia ederken hatta tv kanallarında kucak muhabbeti yaparken neden Ünal Aysal dışında kimse ses çıkarmıyor?
4 - Şu son 2-3 aydır birileri bir şey yapsın ses çıkarsın muhalefet etsin demiyor muydu bu taraftar? Ne oldu şimdi? Aysal ses çıkarınca neden bazılarına bu kadar dert oldu?
Ben soruların cevabı olarak kulüp bilanço tablosu görmek istemiyorum. Kıvırmadan adam akıllı cevaplar verilsin istiyorum. Şu ana kadar ya cevap alamadım ya da son derece entellektüel cevaplar alıp dünyanın varlığını sorguladım.
Neyse işte yazmayacaktım da gene yazmış olduk sağlık olsun.