Ünal Aysal: "Taraftar benim gönlümdedir, seslerine kulak vermeliyim"

Bahsettigim Galatasaray TV yayini Mancini sonrasi degildi ki Halil, o Program yapilirken Mancini daha bizzat takimin basindaydi.

Neye yarar bilmiyorum aga, ama Mancini transfer istiyordu. Eboue, Bruma, Amrabat gibi oyunculari ilk 11 icin yeterli bulmuyordu, sezon sonlari kestigi Telles´i de 11 icin yeterli bulmuyordu böyle sinir mevcutken. Drogba´yi da yasli ve kosmuyor diye istemiyordu. En az iki üc net yabanci futbolcu talep edecekti. Alinacak yerli oyuncular ile birlikte yine 30 Milyon avro civari bir bütce gerekiyordu bonservisler icin sadece.

Ben Mancini´nin hic bir sartta asarili olabilecegini de düsünmüyorum zaten. Gitmesi iyi oldu, son 4-5 yilda asiri formsuz bir hoca...
Mancinin başarılı olup olmayacağı ayrı konu ama adam ilk Avrupa hedefi ile geldi..
Muslera-Ched-Melo-Sneijder ve kaldı 1 hakkın..33 milyon euro verdiğin 4 yabancı yedek veya kadrodışı..Şimdi elindeki 100 milyon bütçe ile forvet+kanat+solbek+sağbek+kanat+orta saha alacaksın ama sadece 1 hakkın var :)

Mancinin başarılı olup olmayacağı ayrı konu ama adam ilk Avrupa hedefi ile geldi..
Muslera-Ched-Melo-Sneijder ve kaldı 1 hakkın..33 milyon euro verdiğin 4 yabancı yedek veya kadrodışı..Şimdi elindeki 100 milyon bütçe ile forvet+kanat+solbek+sağbek+kanat+orta saha alacaksın ama sadece 1 hakkın var :)

Genelde zaten istenilen 7-8 oyuncu almak yerine 1-2 oyuncu almak degil mi ? 11´den Chedjou´yu keserdi Mancini. 30 Milyon avroya iki yabanci oyuncu, ve 2-3 yerli oyuncu da alinabilirdi.

Bu tabiki Mancini´nin istegine bagli. Sorun zaten böyle bir para yoktu. Ünal Aysal son günü bekliyoruz ki transferin, oyuncular ucuzlasin diye kendisi söyledi. Ki FFP cezayi zaten herseye ragmen yedi kulüp... Muhtemelen bir seneden fazla olurdu.

uygun bir yönetimle Aysal'ın tekrar gelmesi herkes için en iyisi olacaktır.

Evet başarısız bir dönemi var, evet gereksiz transferler var. Terim zamanında da vardı bu gereksiz transferler. Amrabat gibi mesela. Albayrak söylemişti sanırım, hocamız çok istedi diye aldık. Olabilir yadırgamıyorum, kendini kanıtlamamış düzeyde yapılan bütün transferler risktir sonuçta. Terimden sonra da artarak devam etti bu yanlış transfer politikası lakin bu çözülemeyecek bir sorun değil.

Aysal'dan sonraki yöneticilerin yaptığı çok yanlış açıklamalar var. Duygun 1 transfer yapmadan şampiyon yaptık takımı dedi. Acaba hangi yönetimin kurduğu kadroyla gerçekleşti bu?

Geçen gece Levent hala getirdikleri oyuncuları göndermekle uğraşıyoruz dedi. Evet haklı lakin bunu söylerken adam biraz düşünmeli. Bugün iş yapan oyuncular onun yönetiminde geldi bu takıma. Aysaldan sonra 2 yönetim değişti ve 2 yönetim de Aysal yönetiminin kurduğu kadronun üzerine oyuncu bırakamadı.

Laf ebeliği yapmak çok kolay bir şey, iş icraata gelince Aysal dönemi alınan Bruma'nın taliplerini saymak dışında bir şey yapılmıyor. Meloyu gönderip Bilali alarak sorun çözemezsiniz.

Genelde zaten istenilen 7-8 oyuncu almak yerine 1-2 oyuncu almak degil mi ? 11´den Chedjou´yu keserdi Mancini. 30 Milyon avroya iki yabanci oyuncu, ve 2-3 yerli oyuncu da alinabilirdi.

Bu tabiki Mancini´nin istegine bagli. Sorun zaten böyle bir para yoktu. Ünal Aysal son günü bekliyoruz ki transferin, oyuncular ucuzlasin diye kendisi söyledi. Ki FFP cezayi zaten herseye ragmen yedi kulüp... Muhtemelen bir seneden fazla olurdu.
Tabi Adem,o kadar zenginizki 7 milyon verdiğin Ched,13 milyon verdiğin Brumayı,8 milyon verdiğin Ambaratı bir çırpıda keselim :) Bu arada yazın para yoktu..Ben,yabancı sınırı kalksaydı 170 milyona hisse alımı yapılmayacak ve paranın hepsi transere ayrılacak dedim.Yani hocanın gideceği daha sezon bitmeden belliydi..Yabancı sınırı kalksaydı hoca kalacaktı ve elinde minimum 60 milyon euro olacaktı..O parayı çarçur edecek olması ayrı bir konu.

Hep alimlar konusuluyor ,

arda sozlesmesinin bitimine 10 ay kala atleticoya 12 milyon euro arti bonuslara satildi , toplami kaca geldi bilmiyorum
mehmet topal , valencia ya 5,5 milyon euro ya
meira 6 milyona zenit e satildi ..
misimovic 4,5 milyona dinamoya
keita al saad a 8 milyon euro ya ..

36 milyon euro sirf bonservis geliri var , bir de bunlara sozlesmeleri boyunca verilmesi gerekenleri ortalama hesaplayip eklemek lazim , cunku bilemiyorum hangisinin ne kadar sozlesmesi ve senelik ucreti vardi , ama sadece bonservis icin bile kazanilan rakam muthis

Bunun yani sira dogrulugu tartisilir ama , melo , burak , telles , amrabat gibi satislar yapildi , bunlardan zarar edilmedigini dusunebiliriz cunku verilen bonservisler de uc asagi bes yukari denktir

gecmiste de umit gibi , jardel , ilie gibi satislar olmustu

sportif basarisizligi ongordugun donemlerde bu tip satislar o oyunculari paraya cevirmek icin en dogru zamandir , podolski deniyor , sozlesmesi 2018 de bitiyor , dolayisiyla ya simdi ya da sezon sonunda satilmasi lazim ..

ancak boyle boyle oyuncu satarak bu gidisati frenleyebilirsin , hem total borc anlaminda , hem de sportif faaliyetlerden gelir-gider dengen anlaminda

bunu su sekilde dusunun , yemek yemekten vazgecemiyorsan sporu arttiracaksin yoksa kilo alirsin , biz yemeyi , yani almayi durduramiyoruz , o zaman mecbursun satacaksin da

Bu arada kimse yabancı sınırı yok,aysal dönerse çok iyi transferler yaparız diye düşünmesin..

Beşiktaş bu sene de şampiyon olursa ki yüksek ihtimal gözüküyor.

Milli takım dünya kupasına gidemezse ki gidemeyecek gibi duruyor.

En önemlisi fenerbahçe'ye finansal fair play cezası gelirse ki gelecek gibi duruyor..

Fenerbahçe geride kalmasın diye ''bakın milli takım bu yabancı sınırı yüzünden ne halde görmüyor musunuz'' deyip bu yabancı olayını kaldırırlar...

Bunu
Bunu sene başından beri söylüyorum..

Bülent uygun ''niye bu kadar yabancı var'' dedi.

Hüsnü güreli '' yabancı kuralı değişebilir'' dedi.

Fenerli yorumcular yabancı sınırı diye ağlamaya başladılar.

Düzen bu maalesef amaç hiç bir takım arayı açmasın daha doğrusu fener geride kalmasın..

Beşiktaş şampiyon olursa ilk hamle yabancı sınırı değişecek ki ona başladılar 2.hamle şenol güneş-milli takım muhabbeti başlayacak.3.hamle muhtemelen fikret orman'ın üzerine oynanıp pasif bir başkan modeli getirilmeye çalışılacak..

Bunların hepsi tahmin ama görünen o ki yavaş yavaş bu denenecek.

Bügünden yarine yabanci kurali degismez belirli bir yil sözü verilmisti bu kural icin. Yarin o kurali kaldirirsan takimlardaki onca oynatamadigin yabanci oyuncunun parasini kim ödiyecek?

Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk

yabancı kuralı değişsin daha iyi. gidipte çer çöp yabancı almayız iyisini ararız. şu anki tskımda muslera bruma sneijder belki podolski dışında hepsi gidebilir zaten.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dünyanın en büyük popülist adamı ÜNAL AYSAL

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yabancı sınırının tamamen kalkması için kullanılan argümanların hiçbiri gerçekleşemedi...

6+2 iken hangi kulüp bu kontenjanı tam verimle kullanabiliyordu ki fazlası istendi?, bir tek FB tama yakın faydalanabiliyordu, o da o yıllarda çok yüksek bütçeler kullanabildikleri için...

Yabancı sınırı varken genç ve gelecek vaad eden yabancı futbolculara yatırım yapılamadığı söylenmekteydi. Neredeyse sınırsız hale geldikten sonra da o tanıma uyan bir transfere henüz rastlamadım, gözümden kaçan varsa hatırlatsın birisi lutfen...

Kulüpler idari-mali-teknik yönden doğru düzgün yönetilemedikten sonra, yabancı tümüyle serbest olsa da tümüyle yasaklanmış olsa da çok fazla şey fark etmeyecektir. Uluslararası alanda, dönemsel yüksek bütçelerle, şans da yardım ederse geçici başarılar elde edilebilir, ötesi mümkün olamayacaktır...

Yanlış anlaşılmasın yabancı kısıtlamasından yana değilim, ancak belli kriterlerin konmasını da çok gerekli görüyorum...

Her şeyden önemlisi kulüplerin Avrupa' daki başarılı örnekleri gibi ''Kurumsal'' yapıya kavuşabilmeleridir. Bu kavramı diline pelesenk etmiş malum ''Efsane'' nin anladığı ve uygulamaya çalıştığı, en koyusundan Şark tipi tek adamlık sistemi değil kast ettiğim. Gerçek manada kumsallaşmadan bahsediyorum...

hajrovic-turk-pasaportuna-sahip-olmayi-isteri-5529628_o.jpg

2017-2018 Galatasaray Başkanı.

Gs hainleri ve tum kuşlar korkudan tir tir titreyecek.

Yabancı sınırının tamamen kalkması için kullanılan argümanların hiçbiri gerçekleşemedi...

6+2 iken hangi kulüp bu kontenjanı tam verimle kullanabiliyordu ki fazlası istendi?, bir tek FB tama yakın faydalanabiliyordu, o da o yıllarda çok yüksek bütçeler kullanabildikleri için...

Yabancı sınırı varken genç ve gelecek vaad eden yabancı futbolculara yatırım yapılamadığı söylenmekteydi. Neredeyse sınırsız hale geldikten sonra da o tanıma uyan bir transfere henüz rastlamadım, gözümden kaçan varsa hatırlatsın birisi lutfen...

Kulüpler idari-mali-teknik yönden doğru düzgün yönetilemedikten sonra, yabancı tümüyle serbest olsa da tümüyle yasaklanmış olsa da çok fazla şey fark etmeyecektir. Uluslararası alanda, dönemsel yüksek bütçelerle, şans da yardım ederse geçici başarılar elde edilebilir, ötesi mümkün olamayacaktır...

Yanlış anlaşılmasın yabancı kısıtlamasından yana değilim, ancak belli kriterlerin konmasını da çok gerekli görüyorum...

Her şeyden önemlisi kulüplerin Avrupa' daki başarılı örnekleri gibi ''Kurumsal'' yapıya kavuşabilmeleridir. Bu kavramı diline pelesenk etmiş malum ''Efsane'' nin anladığı ve uygulamaya çalıştığı, en koyusundan Şark tipi tek adamlık sistemi değil kast ettiğim. Gerçek manada kumsallaşmadan bahsediyorum...

Nasıl yapacağız Riva'da denize mi girecek 25 milyon kişi ?

Geri
Üst Alt