Ünal Aysal: "Taraftar benim gönlümdedir, seslerine kulak vermeliyim"

Gs dusmanlarına sesleniyorum, ne yaparsanız yapın isterseniz 10 paragraf değil 500 sayfa roman yazıp karalamaya çalışın başkanımızı. Sn. Ünal Aysal geliyor ve bunu hiçbir güç engelleyemez.

Galatasaray adina hybrid bir yönetim, tüm eksilerine ragmen en mantiklisidir.Dedigim gibi o yeni gelirlerin getirdigi cazibeligi paylasmak adina, konjektür Ünal Aysal´i tek adam olarak o koltuga oturtmaya hazir degildi. Gücünü Paylasmak zorunda kaldi. Herkesin bir adayi vardi, Adnan Öztürk (Rijkaard tarzinda yabanci ve yeniden yapilanma) Apo (Lucescu) ama sonucta Ali Dürüst´ün istedigi oldu ve Fatih Terim geldi takimin basina.

Ve hybrid bir yönetim kurulacagi icin, bu söz Fatih Terim´e daha Polat döneminde verilmistir. Terim´in kabul edecekken, ret etmesinin sebebide budur o teklifin. Cünkü Polat´in bileti cok önceden kesilmisti bile. O gelirleri daha fazla Polat´a yedirmeyeceklerdi, ayni Dursun´a da o yeni projelerin gelirlerini yedirmeyecekleri gibi... Isleri bitirmeleri adina, hükemete yakinliklari kullanildi sadece.

Bu Terimcileri anlamak imkansız..Siz veya biz 2. Terim dönemindeki faciadan sonra ve evet,yarı yolda bırakıp gittiği o 2. dönemden sonra 3. defa geleceği için herhangi bir itirazda bulundunuz mu?Bulunmadınız veya bulunmadık çünkü aklımızda hala ilk dönemki performans vardı..
Aynı sebeple ben veya bizler de Aysalı tekrar istiyoruz..Açıkçası yabancı sınırının olmadığı bir ortamda Aysalın performansını merak ediyorum ve başarılı olacağını düşünüyorum..
Fakat mutlaka iyi bir yönetim olmalı ve seversiniz sevmezsiniz ama Florya bence Albayraka emanet edilmeli..

Acikca söylemek gerekirse Fatih Terim´in 3. döneminde dönmesi konusunda hosnut degildim. Burada hala öne sürülen bazi argumanlara bakarak, benim nasil düsündügümü anlayabilirsin. Galatasaray adina bir yeniligin daha yararli olacagini, Terim´in artik demode oldugunu düsünüyordum... Imkanlarimizin da buna daha müsait oldugunu düsünüyordum.

Yabanci hayranligi azalmaya baslasa da, bende de mevcuttu. Aysal´in ayni Polat´in Hollanda´lilar ve Rijkaard ile denedigi devrimi, farkli bir model ile devam etmesini dilemistim. Sonrasinda olanlar ise kafa yapimi belirli konularda degistirmeme sebebiyet vermistir.

Olmamasi belki en iyisi oldu. Model olarak olmasa da, bir Mancini/Prandelli tercihi ile benzerini tek adamlik döneminde denese de, duvara toslamamiza sebebiyet vermistir. Ve Italyandan sonra, italyan getirmenin de kasitli bir tercih oldugunu düsünüyorum, ama tutmadi.

Ünal Aysal konusunda sunu bence artik hepimiz kabul etmeliyiz. Birseyi kafasina koyduysa, illaki onu yapacak bir karakter yapisina sahiptir. Tek adam olmak istiyordu, ve firsati buldugu anda yönetimdekileri gönderdi, bastan calismak istemedigi Fatih Terim´i gönderdi...
Bir sene de gecse, iki sene de gecse, hersey müthis gitse bile, illaki kafasinda düsündügünü hayata gecirmek isteyecektir. Ve aciklamalarina bakarsak da bunu teyyit ederek, herseyi dogru yapdigini iddia etmtektedir.

Ben Ünal Aysal´in popularitesinden dolayi Baskan yada yönetici olarak kulüpte olmasina karsi degilim. Ama illaki söz sahibinin tamamen kendisi oldugu bir yapiya bürünecektir. Florya´nin Apo´ya felan emanet edilmesi de hayaldir.

Aysal uyum saglamak icin gelmez, kendi düzenini kurmak icin gelir. Ve o düzeni herseyin pahasini kurmaya calisir.

Son düzenleme:
Lütfen gel, mali kriterler fln kimsenin umurunda değil.

Ben tekrar Avrupa devleriyle maç yapan Galatasaray izlemek istiyorum.

Futbol bir eğlencedir, entertainment sektörünün önemli bir kulvarıdır, bu işi de sen yaparsın büyük başkan yaparsan gel lütfen.

aldigimiz cezadan dersini almistir umarim

Acikca söylemek gerekirse Fatih Terim´in 3. döneminde dönmesi konusunda hosnut degildim. Burada hala öne sürülen bazi argumanlara bakarak, benim nasil düsündügümü anlayabilirsin. Galatasaray adina bir yeniligin daha yararli olacagini, Terim´in artik demode oldugunu düsünüyordum... Imkanlarimizin da buna daha müsait oldugunu düsünüyordum.

Yabanci hayranligi azalmaya baslasa da, bende de mevcuttu. Aysal´in ayni Polat´in Hollanda´lilar ve Rijkaard ile denedigi devrimi, farkli bir model ile devam etmesini dilemistim. Sonrasinda olanlar ise kafa yapimi belirli konularda degistirmeme sebebiyet vermistir.

Olmamasi belki en iyisi oldu. Model olarak olmasa da, bir Mancini/Prandelli tercihi ile benzerini tek adamlik döneminde denese de, duvara toslamamiza sebebiyet vermistir. Ve Italyandan sonra, italyan getirmenin de kasitli bir tercih oldugunu düsünüyorum, ama tutmadi.

Ünal Aysal konusunda sunu bence artik hepimiz kabul etmeliyiz. Birseyi kafasina koyduysa, illaki onu yapacak bir karakter yapisina sahiptir. Tek adam olmak istiyordu, ve firsati buldugu anda yönetimdekileri gönderdi, bastan calismak istemedigi Fatih Terim´i gönderdi...
Bir sene de gecse, iki sene de gecse, hersey müthis gitse bile, illaki kafasinda düsündügünü hayata gecirmek isteyecektir. Ve aciklamalarina bakarsak da bunu teyyit ederek, herseyi dogru yapdigini iddia etmtektedir.

Ben Ünal Aysal´in popularitesinden dolayi Baskan yada yönetici olarak kulüpte olmasina karsi degilim. Ama illaki söz sahibinin tamamen kendisi oldugu bir yapiya bürünecektir. Florya´nin Apo´ya felan emanet edilmesi de hayaldir.

Aysal uyum saglamak icin gelmez, kendi düzenini kurmak icin gelir. Ve o düzeni herseyin pahasini kurmaya calisir.
Mancini başarısız diye gönderilmediki.100 kez yazıldı çizildi,adam yabancı sınırından dolayı kendi ayrılmak istedi.Ayrıca bence de başarısız değildi.Geldiğinde kaos maos derken ligden erken kopuldu..Ş.Liginde imkansız denilen gruptan çıkma+TR kupası+Ş.Ligine direk gitme..
Zaten Aysalın da geleceğini sanmıyorum veya seçim olacağına..1.5 yıl daha buradalar.

Mancini başarısız diye gönderilmediki.100 kez yazıldı çizildi,adam yabancı sınırından dolayı kendi ayrılmak istedi.Ayrıca bence de başarısız değildi.Geldiğinde kaos maos derken ligden erken kopuldu..Ş.Liginde imkansız denilen gruptan çıkma+TR kupası+Ş.Ligine direk gitme..
Zaten Aysalın da geleceğini sanmıyorum veya seçim olacağına..1.5 yıl daha buradalar.

Ilk bir kac ay takim iyi gitmese de, saglam gidiyordu zaten. Yani gücünü ve iddiasini hemen kaybetmedi. Ama Mancini döneminin gectigi, kendi futbolunu enjekte ettigi her ay sonra, bir negatif trend sürmeye basladi. Ve Galatasaray artik öncesi kadar kuvvetli degildi, bunu rakiplerde hissediyordu, yönetimde.

Yabanci siniri degil, kulübün kücülmeye gitmesinden dolayi, söz verilen bütcelerin sunulmayacagini bildigi icin gitti. Ve ayni zamanda ufukta bir Inter Milan opisyonun oldugunu da bilerek gitti ve orada 100 Milyon avro gibi bütceler kullanma sansina erisebildi yeniden. Mancini bu piyasada dünkü cocuk degildir.

Ve ayni zamanda Teknik Direktörsüz bile kadronun sampiyonluga ulasabilecek gücte oldugunu düsünen Aysal´da, Mancini´yi basarisiz buluyordu. Mancini daha istifa etmeden, transfer basarisizliklarini ona yüklemistir GS TV´de... Ben Eto yu istedim, Mancini istemedi diyerek de, bana göre de saygisizlik edip, kendisini taraftarin önüne atmistir o programda.

Yani iki tarafin da memnun olmadigi bir evlilik söz konusu idi.

Son düzenleme:
Döneceksen dön başkan, oyalama bizi.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ilk bir kac ay takim iyi gitmese de, saglam gidiyordu zaten. Yani gücünü ve iddiasini hemen kaybetmedi. Ama Mancini döneminin gectigi, kendi futbolunu enjekte ettigi her ay sonra, bir negatif trend sürmeye basladi. Ve Galatasaray artik öncesi kadar kuvvetli degildi, bunu rakiplerde hissediyordu, yönetimde.

Yabanci siniri degil, kulübün kücülmeye gitmesinden dolayi, söz verilen bütcelerin sunulmayacagini bildigi icin gitti. Ve ayni zamanda ufukta bir Inter Milan opisyonun oldugunu da bilerek gitti ve orada 100 Milyon avro gibi bütceler kullanma sansina erisebildi yeniden. Mancini bu piyasada dünkü cocuk degildir.

Ve ayni zamanda Teknik Direktörsüz bile kadronun sampiyonluga ulasabilecek gücte oldugunu düsünen Aysal´da, Mancini´yi basarisiz buluyordu. Mancini daha istifa etmeden, transfer basarisizliklarini ona yüklemistir GS TV´de... Ben Eto yu istedim, Mancini istemedi diyerek de, bana göre de saygisizlik edip, kendisini taraftarin önüne atmistir o programda.

Yani iki tarafin da memnun olmadigi bir evlilik söz konusu idi.
Aysal orada işin kolayına kaçıyor..Gidenin ardından sıkmak herkesin yaptığı yöntem..Adem,azıcık mantıklı olursak 5 yabancı sınırının olduğu yerde 1 milyar dolar bütçen olsa ne fark edecekti?Aysalı kandırdılar,adam da kalkacağına inandı..Kalkmayınca da sermaye arttırımında hisseleri tekrar topladı..Eğer kalksaydı hisse alımı yapmadan 60-80 milyon euro bütçe verecekti..Emin ol,yabancı sınırının değişmeyeceğini bilse Terimle de ters düşmezdi..
İşin özeti,Mancini gibi 1 adam 5 yabancı sınırının olduğu yerde 100 milyon bütçesi olsa neye yarar 200 milyon olsa neye yarar.

Aysal orada işin kolayına kaçıyor..Gidenin ardından sıkmak herkesin yaptığı yöntem..Adem,azıcık mantıklı olursak 5 yabancı sınırının olduğu yerde 1 milyar dolar bütçen olsa ne fark edecekti?Aysalı kandırdılar,adam da kalkacağına inandı..Kalkmayınca da sermaye arttırımında hisseleri tekrar topladı..Eğer kalksaydı hisse alımı yapmadan 60-80 milyon euro bütçe verecekti..Emin ol,yabancı sınırının değişmeyeceğini bilse Terimle de ters düşmezdi..
İşin özeti,Mancini gibi 1 adam 5 yabancı sınırının olduğu yerde 100 milyon bütçesi olsa neye yarar 200 milyon olsa neye yarar.

Bahsettigim Galatasaray TV yayini Mancini sonrasi degildi ki Halil, o Program yapilirken Mancini daha bizzat takimin basindaydi.

Neye yarar bilmiyorum aga, ama Mancini transfer istiyordu. Eboue, Bruma, Amrabat gibi oyunculari ilk 11 icin yeterli bulmuyordu, sezon sonlari kestigi Telles´i de 11 icin yeterli bulmuyordu böyle sinir mevcutken. Drogba´yi da yasli ve kosmuyor diye istemiyordu. En az iki üc net yabanci futbolcu talep edecekti. Alinacak yerli oyuncular ile birlikte yine 30 Milyon avro civari bir bütce gerekiyordu bonservisler icin sadece.

Ben Mancini´nin hic bir sartta asarili olabilecegini de düsünmüyorum zaten. Gitmesi iyi oldu, son 4-5 yilda asiri formsuz bir hoca...

Suren muhtemelen gorev suresi ve basarilari iler aysaldan daha efsane biridir ,hem fikir miyiz ?

Onun da aldigi takim son 2 sezonunu sampiyon bitirememis , o 2 senenin ilkinde kendi sahasinda ust uste anadolu takimlarina mac kaybeden , ikinci senesini ise cok basarisiz gecirirken son bir umut ciktigi kupa finaliyle fenere karsi moral patlamasi yasayan bir takimdi .

Peki surenin basarilari zamaninda yabanci kisitlamasi yok muydu ? uefa kupasi seansinda rakiplerimizde limitsiz yabanci oynarken biz yedek oturan marcio disinda tafarel hagi popescu ile sahada durmuyor muyduk ?

bana suren doneminde lutfen 2-3 tane 4,75 lik tarik , 4 luk eren , 4,5 luk serdar aziz gibi ornekler gosterin , hani selcuk ve burak sozlesmelerine yabanci kisiti vardi diye hak veriyorsunuz ya

o zamanlar hic duymuyordum bu yerli dusmanligini .. ben yerli sevici degilim ama efsane baskan suren dediginiz donemde yabanci kisiti once 3 sonra 4 tu ve takim 4 sene ust uste sampiyon oldu ve uefa kupasi aldi

bir tane de bugunku gibi maliyetli transfer yapilip da bosa gittigini dusunmuyorum , donemin en parlak golcusu jardel biraz para kaybettirmisti ,o da suren doneminden sonraki ilk savurganlikti aklimda kalan

su unutulmasin ,o donemlerdekiler daha da sanssizdi , cunku yabanci limiti daha azdi, ustune ustluk avrupali rakiplerde yabanci limiti diye bir sey yoktu

8 yabanciyi begenmiyoruz 14 yapiyoruz , ama ulkenin en buyuk basarisi o kisitli donemde geldi

Başkan Tatava yapma , haftasonu Akhisar maçını izleyeceğini açıkla bak nasıl doluyor tribünler sana destek için.

Suren muhtemelen gorev suresi ve basarilari iler aysaldan daha efsane biridir ,hem fikir miyiz ?

Onun da aldigi takim son 2 sezonunu sampiyon bitirememis , o 2 senenin ilkinde kendi sahasinda ust uste anadolu takimlarina mac kaybeden , ikinci senesini ise cok basarisiz gecirirken son bir umut ciktigi kupa finaliyle fenere karsi moral patlamasi yasayan bir takimdi .

Peki surenin basarilari zamaninda yabanci kisitlamasi yok muydu ? uefa kupasi seansinda rakiplerimizde limitsiz yabanci oynarken biz yedek oturan marcio disinda tafarel hagi popescu ile sahada durmuyor muyduk ?

bana suren doneminde lutfen 2-3 tane 4,75 lik tarik , 4 luk eren , 4,5 luk serdar aziz gibi ornekler gosterin , hani selcuk ve burak sozlesmelerine yabanci kisiti vardi diye hak veriyorsunuz ya

o zamanlar hic duymuyordum bu yerli dusmanligini .. ben yerli sevici degilim ama efsane baskan suren dediginiz donemde yabanci kisiti once 3 sonra 4 tu ve takim 4 sene ust uste sampiyon oldu ve uefa kupasi aldi

bir tane de bugunku gibi maliyetli transfer yapilip da bosa gittigini dusunmuyorum , donemin en parlak golcusu jardel biraz para kaybettirmisti ,o da suren doneminden sonraki ilk savurganlikti aklimda kalan

su unutulmasin ,o donemlerdekiler daha da sanssizdi , cunku yabanci limiti daha azdi, ustune ustluk avrupali rakiplerde yabanci limiti diye bir sey yoktu

8 yabanciyi begenmiyoruz 14 yapiyoruz , ama ulkenin en buyuk basarisi o kisitli donemde geldi

Iyi güzel de o zamanlar piyasa iyice uçup gitmemişti, kıçı kırık topçulara havada milyoncuklar uçuşmuyordu.

Ayrıca o zamanlar yerli futbolcular büyük takımlara gelmek için fedakârlık yapardı şimdi ise tam tersi kulüpler oyunculara eski kulübünde kazandığı paranın 2-3 katını vermeden al(a)mıyorlar.

Ve ayrıca yerli oyuncularımız ucuz ve kaliteliydi, unutmamak lazım.

Futbol piyasasının tabiri caizse iyice boktu çıktı içine bu kadar para dökülmeye başladıktan sonra, o zamanki gelirleri şimdiki gelirler ile de kıyaslayamazsın mesela.

Hani seversiniz ya spesifik bakış açılarını bu senin yaptığın düz mantık oluyor bence o zamanlar Tarık gibi vs transfer yoktu demek.

Senin gerizekalı "spor adamların" gidip hâlâ eski kafa ile hareket ederse tabi yabancı sınırının kalkmasının sana hiç bir faydası dokunmaz. Herkesin istediği en çok şey neydi?

Yabancı sınırı kalksın ki beş para etmeyecek yerlilere hak etmedikleri paraları ödemeyelim, ama sen hâlâ salak salak eski tarifeyi uygulayıp Ahmete Serdara paraları savurursan ne değişebilir ki söylesene bana. Ayrıca yabancı sınırının kalkması 2 senede mi düzeltecek herşeyi?

Hayatta neredeyse herşeyxe olduğu gibi buna da zaman tanımak lazım. Ve değişimi kabullenmek lazım, bizim gerizekalılar hâlâ kolaya kaçıp gözünün önündeki yerlileri alma peşindeler halbuki her sezon rahat bir şekilde 2-3 tane ucuz scout transferi yapabilecekken bu şartlar altında. Serdara verilen paralar yazık günah, Erene verilen paralar israf. Sonra çıkıp yabancı sınırının kalkması neden işleri yoluna koymadı diye sorarsın işte.

Ha bir de en büyük başarımız o rski dönemlerde diyorsun evet doğru çünkü bana göre altın jenerasyondu o adamlar Türkiye için. Bir daha öyle kolay kolay gelmez bence böyle adamlar bir araya.

Dünyada her yerde futbol gelişti Altyapılar gelişti ve hâlâ da gelişiyor yıllardır ama tek bizim ülkede geriye gidiyor herşey hiç birşey gelişmiyor. Çok ilginç.

Can buyuk olarak seni bugun imkanimiz olsa da baskan yapsak ve aysal donemindeki 5 yabanciyi da 3 e indirsek .. bir an icin o sekilde dusunelim

Tarik a 4,75 milyon euro bonservis verir misin
Olcan a 4 milyon bonservis oder misin
Hayrovic i 4,5 milyon euro ya alir misin (turk statusu umuduyla)

son olarak

Selcuk ve Burak a 3 milyon euro senelik net ucreti asan sozlesmeleri 2019 a dek yapar misin

Polemige girmeden soruyla yaklastim mesajina .

Yani varmak istedigim nokta , yabanci limiti olmasi bu ayardaki adamlara bu yapilan yatirimlari hakli kilar mi

Son düzenleme:
Veya sakatligi aynen bugunku serdar aziz gibi olan ,bayernde ve realde surekli bel problemi yasayan hamit e guvenip 3,5 milyon eurodan 4 senelik sozlesme yapar misin

Salih dursuna 2,5 , veysele bir o kadar para verir misin

13 milyon euro yatirim yaptigin brumaya 1.200 , ama pandeve 2,4 milyon euro , chedjou ya 2,2 milyon euro odenir mi

yani yerli yabanci tum yazdigim transfer hamleleri kendi icerisinde ayri fiyaskolar barindiriyor ve bunlari dursun ustunden legalize etmek mumkun degil , cunku o da serdar a , erene veya sighthorson lara ayni sacmaliklari yapiyor

biri digerinin alternatifi degil , yani aysal doneminin bu sacmaliklarini elestirirken ,karsit arguman "ama dursun da..." diye cumleye baslayip onun hatalarini saymaktan fazlasi olmali , sebebi de su ki , karsit gorus bildirdigin grup dursun u savunmuyor

Can buyuk olarak seni bugun imkanimiz olsa da baskan yapsak ve aysal donemindeki 5 yabanciyi da 3 e indirsek .. bir an icin o sekilde dusunelim

Tarik a 4,75 milyon euro bonservis verir misin
Olcan a 4 milyon bonservis oder misin
Hayrovic i 4,5 milyon euro ya alir misin (turk statusu umuduyla)

son olarak

Selcuk ve Burak a 3 milyon euro senelik net ucreti asan sozlesmeleri 2019 a dek yapar misin

Polemige girmeden soruyla yaklastim mesajina .

Yani varmak istedigim nokta , yabanci limiti olmasi bu ayardaki adamlara bu yapilan yatirimlari hakli kilar mi

Ben olsam vermem tabi ama benim düşüncelerim radikal bu konuda. Hiç bir yerliye belirli bir miktardan bir kuruş fazlasını vermem. Tabi burada benim futbolu bilmem de bir neden, burada futbolu bilmekten kastım hangi oyuncunun ederinin ne kadar olacağını bilecek veya kalitesini ölçebilecek durumda olduğumu düşünüyorum.

Ama benim demek istediğim o zamanla bu zamanı karşılaştırmak mantıksız arada 20 sene var, dile kolay 20 sene. Bugünüm şartları o zaman yoktu o günlerin şartları da bugün yok.

Bu paraları o zaman kimse vermezdi, piyasa değişti futbol değişti ülke değişti futbolun içine akan paralar kat kat arttı.

Selçuk ve Burak konusunda tamamen katılıyorum zaten ben bunu hiç savunmuyorum ki, bana göre de zaten Aysalın en büyük hatası bu ikilinin sözleşmesi, hiç gerek yokken durduk yere bu yükümlülüğe girdik.

Ama diğer transferler için konuşacak olursak ben dün gibi hatırlıyorum Tarıkı almalıyız diye biryerlerini yırtıyordu millet eh ne oldu? Şimdi mi Aysal kötü oldu bu adamı aldı diye, hepiniz (genel kitleye hitap ediyorum sen ne düşünüyordun tarik hakkında bilmiyorum) alınsın diye kendinizi yırtıyordunuz.

Yabancı sınırı varken alınan Ontivero veya hajrovic eleştirebilir bunları anlarım, sinir varken yabancılar nokta atışı transferler olmalıydı ama yerli transferler üzerinden vurmak bence yersiz, mecburdun yahu illa bir yere yerli monte etmen gerekiyor sonuçta.

Allahtan taraftarın istediği Erkan Zengin+ Tarık paketini almadık.

Son düzenleme:
taraftar isine girersen zaten bence de bu hususta en suclu ,en cok klubu zora sokan kesim ne yonetim ne teknik ekip ,ne de futbolcular

taraftar zaten tum kluplerin birinci sorunu , verdigin tarik ornegi ortada , bunu senelerce soyledim , her forumda tukaka edildim .. tarik a 4,75 bonservis istenir , alinmasini isteyen adam "kacirmayin bunu , son yildiz yerli , neyse verin alin" der , alindiktan sonra AYNI ADAM daha senesi dolmadan "bu copleri takima koyan , gonderemeyen capsiz ...." vs diye baslar

cunku taraftar icin transfer evdeki kutulu oyunlardaki sahte parayla yapiliyordur , o imzanin 20 milyon TL oldugunun farkinda degildir ama hala vir vir konusur ... yabancilarda kendini aklamak icin "forma satisindan gelen gelir" mavalini okur , bilmez ki hedeflenen forma veya urun geliri o adamin toplam maliyetinin 10% unu karsilasa klup bayram eder , ama 1% i bile toplanmaz

yerliler icin de arguman su olur genelde "biz nereden bilelim boyle cikacagini" ... mesela hamit icin bu cok soylendi .. "adam madridden geldi ,bayernde oynadi .."

ee kardesim sen bunu soyluyorsun da , anca soyluyorsun , para nerde ? para gitti ... e alinsin diyordun , alindi iste

boyle tonla adam sayarim ,diego ve rvp de buna ornektir , kismen nani de ....

bir adamin alinmasi icin cigirtkanlik yapiyorsan , sonuna kadar o adamin bedeline ve kazandirip kaybettirdiklerine ortak olacaksin , sneijder mesela , bir yandan geldiginden bu yana verdikleri ortada , bir yandan gectigimiz sezon vermedikleri de ortada , ama hakan delikanli gibiler , hayir kotuyken de iyidir der , bazilari da artik o denemeyecek noktada olan hamit gibiler icin "nerden bilecektik" der

e bre gafil yonetici olunca medyum mu oluyorsun ? nereden bileceksin .. bugun bir imkan dogsa abartiyorum ronaldo yu alsan , ama adam ciktigi antrenmanlarindan birinde muzminlesen bir sakatliga maruz kalsa , ve 4 sene adama sirf reklam olsun diye verecegin 10 ar milyon cope gitse mesela

turkiyedeki klupler bu rakamlara ulasamiyor ama avrupada var boyle ornekler , demek ki burada bir risk yonetimi gerekiyorsa ,sen de bilincli taraftar olacaksin , suyunu SIKIP sonuna kadar harcadigin parayi geri odeyebilecek adami alacaksin

tarik mesela 4,75 ve sozlesme ucretleri ile toplamda 7 milyon euro ya mal olmussa ,tarik in varligi sana EN AZ 7 milyon ekstra saglamali ki , fit cikasin ..

Aynen suçlu taraftar. Ey biz gerzekler be ne forma alıyon maçlara gidiyon. Yapma hiçbirini açlıktan nefesleri koksun hepsini. Elinde avucunda ne varsa veriyon. Vermede bu klube karınca kadar faydası olmayan embesiller sürüsü o harcayacak paraları bulamasınlar.

Geri
Üst Alt