Mustafa Ünal
Büyük Kaptan
Gs dusmanlarına sesleniyorum, ne yaparsanız yapın isterseniz 10 paragraf değil 500 sayfa roman yazıp karalamaya çalışın başkanımızı. Sn. Ünal Aysal geliyor ve bunu hiçbir güç engelleyemez.
Bu Terimcileri anlamak imkansız..Siz veya biz 2. Terim dönemindeki faciadan sonra ve evet,yarı yolda bırakıp gittiği o 2. dönemden sonra 3. defa geleceği için herhangi bir itirazda bulundunuz mu?Bulunmadınız veya bulunmadık çünkü aklımızda hala ilk dönemki performans vardı..
Aynı sebeple ben veya bizler de Aysalı tekrar istiyoruz..Açıkçası yabancı sınırının olmadığı bir ortamda Aysalın performansını merak ediyorum ve başarılı olacağını düşünüyorum..
Fakat mutlaka iyi bir yönetim olmalı ve seversiniz sevmezsiniz ama Florya bence Albayraka emanet edilmeli..
Lütfen gel, mali kriterler fln kimsenin umurunda değil.
Ben tekrar Avrupa devleriyle maç yapan Galatasaray izlemek istiyorum.
Futbol bir eğlencedir, entertainment sektörünün önemli bir kulvarıdır, bu işi de sen yaparsın büyük başkan yaparsan gel lütfen.
Mancini başarısız diye gönderilmediki.100 kez yazıldı çizildi,adam yabancı sınırından dolayı kendi ayrılmak istedi.Ayrıca bence de başarısız değildi.Geldiğinde kaos maos derken ligden erken kopuldu..Ş.Liginde imkansız denilen gruptan çıkma+TR kupası+Ş.Ligine direk gitme..Acikca söylemek gerekirse Fatih Terim´in 3. döneminde dönmesi konusunda hosnut degildim. Burada hala öne sürülen bazi argumanlara bakarak, benim nasil düsündügümü anlayabilirsin. Galatasaray adina bir yeniligin daha yararli olacagini, Terim´in artik demode oldugunu düsünüyordum... Imkanlarimizin da buna daha müsait oldugunu düsünüyordum.
Yabanci hayranligi azalmaya baslasa da, bende de mevcuttu. Aysal´in ayni Polat´in Hollanda´lilar ve Rijkaard ile denedigi devrimi, farkli bir model ile devam etmesini dilemistim. Sonrasinda olanlar ise kafa yapimi belirli konularda degistirmeme sebebiyet vermistir.
Olmamasi belki en iyisi oldu. Model olarak olmasa da, bir Mancini/Prandelli tercihi ile benzerini tek adamlik döneminde denese de, duvara toslamamiza sebebiyet vermistir. Ve Italyandan sonra, italyan getirmenin de kasitli bir tercih oldugunu düsünüyorum, ama tutmadi.
Ünal Aysal konusunda sunu bence artik hepimiz kabul etmeliyiz. Birseyi kafasina koyduysa, illaki onu yapacak bir karakter yapisina sahiptir. Tek adam olmak istiyordu, ve firsati buldugu anda yönetimdekileri gönderdi, bastan calismak istemedigi Fatih Terim´i gönderdi...
Bir sene de gecse, iki sene de gecse, hersey müthis gitse bile, illaki kafasinda düsündügünü hayata gecirmek isteyecektir. Ve aciklamalarina bakarsak da bunu teyyit ederek, herseyi dogru yapdigini iddia etmtektedir.
Ben Ünal Aysal´in popularitesinden dolayi Baskan yada yönetici olarak kulüpte olmasina karsi degilim. Ama illaki söz sahibinin tamamen kendisi oldugu bir yapiya bürünecektir. Florya´nin Apo´ya felan emanet edilmesi de hayaldir.
Aysal uyum saglamak icin gelmez, kendi düzenini kurmak icin gelir. Ve o düzeni herseyin pahasini kurmaya calisir.
Mancini başarısız diye gönderilmediki.100 kez yazıldı çizildi,adam yabancı sınırından dolayı kendi ayrılmak istedi.Ayrıca bence de başarısız değildi.Geldiğinde kaos maos derken ligden erken kopuldu..Ş.Liginde imkansız denilen gruptan çıkma+TR kupası+Ş.Ligine direk gitme..
Zaten Aysalın da geleceğini sanmıyorum veya seçim olacağına..1.5 yıl daha buradalar.
Gs dusmanlarına sesleniyorum, ne yaparsanız yapın isterseniz 10 paragraf değil 500 sayfa roman yazıp karalamaya çalışın başkanımızı. Sn. Ünal Aysal geliyor ve bunu hiçbir güç engelleyemez.
Aysal orada işin kolayına kaçıyor..Gidenin ardından sıkmak herkesin yaptığı yöntem..Adem,azıcık mantıklı olursak 5 yabancı sınırının olduğu yerde 1 milyar dolar bütçen olsa ne fark edecekti?Aysalı kandırdılar,adam da kalkacağına inandı..Kalkmayınca da sermaye arttırımında hisseleri tekrar topladı..Eğer kalksaydı hisse alımı yapmadan 60-80 milyon euro bütçe verecekti..Emin ol,yabancı sınırının değişmeyeceğini bilse Terimle de ters düşmezdi..Ilk bir kac ay takim iyi gitmese de, saglam gidiyordu zaten. Yani gücünü ve iddiasini hemen kaybetmedi. Ama Mancini döneminin gectigi, kendi futbolunu enjekte ettigi her ay sonra, bir negatif trend sürmeye basladi. Ve Galatasaray artik öncesi kadar kuvvetli degildi, bunu rakiplerde hissediyordu, yönetimde.
Yabanci siniri degil, kulübün kücülmeye gitmesinden dolayi, söz verilen bütcelerin sunulmayacagini bildigi icin gitti. Ve ayni zamanda ufukta bir Inter Milan opisyonun oldugunu da bilerek gitti ve orada 100 Milyon avro gibi bütceler kullanma sansina erisebildi yeniden. Mancini bu piyasada dünkü cocuk degildir.
Ve ayni zamanda Teknik Direktörsüz bile kadronun sampiyonluga ulasabilecek gücte oldugunu düsünen Aysal´da, Mancini´yi basarisiz buluyordu. Mancini daha istifa etmeden, transfer basarisizliklarini ona yüklemistir GS TV´de... Ben Eto yu istedim, Mancini istemedi diyerek de, bana göre de saygisizlik edip, kendisini taraftarin önüne atmistir o programda.
Yani iki tarafin da memnun olmadigi bir evlilik söz konusu idi.
Aysal orada işin kolayına kaçıyor..Gidenin ardından sıkmak herkesin yaptığı yöntem..Adem,azıcık mantıklı olursak 5 yabancı sınırının olduğu yerde 1 milyar dolar bütçen olsa ne fark edecekti?Aysalı kandırdılar,adam da kalkacağına inandı..Kalkmayınca da sermaye arttırımında hisseleri tekrar topladı..Eğer kalksaydı hisse alımı yapmadan 60-80 milyon euro bütçe verecekti..Emin ol,yabancı sınırının değişmeyeceğini bilse Terimle de ters düşmezdi..
İşin özeti,Mancini gibi 1 adam 5 yabancı sınırının olduğu yerde 100 milyon bütçesi olsa neye yarar 200 milyon olsa neye yarar.
Suren muhtemelen gorev suresi ve basarilari iler aysaldan daha efsane biridir ,hem fikir miyiz ?
Onun da aldigi takim son 2 sezonunu sampiyon bitirememis , o 2 senenin ilkinde kendi sahasinda ust uste anadolu takimlarina mac kaybeden , ikinci senesini ise cok basarisiz gecirirken son bir umut ciktigi kupa finaliyle fenere karsi moral patlamasi yasayan bir takimdi .
Peki surenin basarilari zamaninda yabanci kisitlamasi yok muydu ? uefa kupasi seansinda rakiplerimizde limitsiz yabanci oynarken biz yedek oturan marcio disinda tafarel hagi popescu ile sahada durmuyor muyduk ?
bana suren doneminde lutfen 2-3 tane 4,75 lik tarik , 4 luk eren , 4,5 luk serdar aziz gibi ornekler gosterin , hani selcuk ve burak sozlesmelerine yabanci kisiti vardi diye hak veriyorsunuz ya
o zamanlar hic duymuyordum bu yerli dusmanligini .. ben yerli sevici degilim ama efsane baskan suren dediginiz donemde yabanci kisiti once 3 sonra 4 tu ve takim 4 sene ust uste sampiyon oldu ve uefa kupasi aldi
bir tane de bugunku gibi maliyetli transfer yapilip da bosa gittigini dusunmuyorum , donemin en parlak golcusu jardel biraz para kaybettirmisti ,o da suren doneminden sonraki ilk savurganlikti aklimda kalan
su unutulmasin ,o donemlerdekiler daha da sanssizdi , cunku yabanci limiti daha azdi, ustune ustluk avrupali rakiplerde yabanci limiti diye bir sey yoktu
8 yabanciyi begenmiyoruz 14 yapiyoruz , ama ulkenin en buyuk basarisi o kisitli donemde geldi
Can buyuk olarak seni bugun imkanimiz olsa da baskan yapsak ve aysal donemindeki 5 yabanciyi da 3 e indirsek .. bir an icin o sekilde dusunelim
Tarik a 4,75 milyon euro bonservis verir misin
Olcan a 4 milyon bonservis oder misin
Hayrovic i 4,5 milyon euro ya alir misin (turk statusu umuduyla)
son olarak
Selcuk ve Burak a 3 milyon euro senelik net ucreti asan sozlesmeleri 2019 a dek yapar misin
Polemige girmeden soruyla yaklastim mesajina .
Yani varmak istedigim nokta , yabanci limiti olmasi bu ayardaki adamlara bu yapilan yatirimlari hakli kilar mi