Ünal Aysal: "Taraftar benim gönlümdedir, seslerine kulak vermeliyim"

Kendisinin olduğu dönemde yabancı sınırı olmasaydı Sabri,Tarık,Salih gibilere muhtaç kalmayacaktık.Drogba,Sneijder ayarında belki bir tık altı bir çok futbolcu formamızı giyecekti ama ödlekler lige hegemonya kurmamıza izin vermedi işte.
Ezbere savunmak artik okadar otomatik hale gelmiski savundugunuz seyin yonetiminin 2. Doneminde yaptigi nadir guzellikleri bile gormeden gelisi guzel savunuyorsunuz.
Yabanci siniri dusuruldugunde sabriyi kadro disi birakmisti. Gerci prandelli istemedi dedi ama olsun.

Yabanci kisitlamasi varken para pandev ,cemali, ontivero, hayrovic ,burdisso ya mi verilir ?

Neden bu 5 adami almak yerine 1 tane 2 tane iyisinden alinmadi mesela ?
Muslera,Bruma,Melo,Ujfalusi,Elmander gibileri baban mı getirdi bu kulübe?Saydığın isimler transferden anlamayan Mancini bozuntusunun kazıklarıdır.

Kosulsuz katildigim tek aysal ovgusu (diger ovgu cinslerinde de katildiklarim var parca parca) dursun sucuk ekmegi cart diye isirirken goruntu veriyor, aysal ise ..

yani kiyaslanmaz bile ..

Muslera,Bruma,Melo,Ujfalusi,Elmander gibileri baban mı getirdi bu kulübe?Saydığın isimler transferden anlamayan Mancini bozuntusunun kazıklarıdır.

Bugun riekerink konu oldugunda "bunu bulan dursun" demiyor muyuz , mancinin boyle bozuntu ve transferden anlamadigi gercegini dogru degerlendiremeyen GS futbol aklinin basinda aysal varken onu bu kelebek etkisinden izole tutup elestirmeyecek miyiz

cause : mancini , transferden anlamayan bozuntu

effect : daha kotu oyuncular

probable verdict : kaybedilen zaman , kaybedilen para

top of responsibility flow chart : the president

Ciddi bir yerli operasyon olsa duramaz ülkede. Servetinin 60%´i Türkiye´de, Aysal´i nasil bir süperkahraman zannediyorsun bilmiyorum, ama ondan 100 kat büyük adamlarin bir kac sene icinde ne hale getirildigi ortada. Aysal´in baskanlik döneminde sadece Abdullah Gül ve ROK´a kadar uzanabilmesi ise onun becerisidir, devlete istedigi yakinligi saglayamadi.
Bundan sonrasını okumadım :)

Adem biz hiç birbirimizden alıntı yapmayalım özellikle bu konu ile alakalı. Ben senin fikrini değiştiremem. Senin sunduğun argümanlar da benim fikrimi değiştiremez bu belli oldu. Hele ki şu bakış açısı ile mümkün değil. O kadar yazdık ettik falan boşuna yazdığımı biliyordum da emin oldum. Hepsine yine uzun uzun cevap verirdim de hiç gerek olmadığını bu cümle ile bana iletmiş oldun.

Hadi kal sağlıcakla.

İyi forumlar.

aysal destekcileri , erman misali konusup da aysala "tapinilacak adam" muamelesi yapmak yerine artisi eksisiyle degerlendirse , artilarina da sevgilerinden oturu biraz kiyak gecse hem ademinki gibi tepkiler gelmez hem de karsitlari bazi noktalarda adamin hakkini verir

Son düzenleme:
Bu Terimcileri anlamak imkansız..Siz veya biz 2. Terim dönemindeki faciadan sonra ve evet,yarı yolda bırakıp gittiği o 2. dönemden sonra 3. defa geleceği için herhangi bir itirazda bulundunuz mu?Bulunmadınız veya bulunmadık çünkü aklımızda hala ilk dönemki performans vardı..
Aynı sebeple ben veya bizler de Aysalı tekrar istiyoruz..Açıkçası yabancı sınırının olmadığı bir ortamda Aysalın performansını merak ediyorum ve başarılı olacağını düşünüyorum..
Fakat mutlaka iyi bir yönetim olmalı ve seversiniz sevmezsiniz ama Florya bence Albayraka emanet edilmeli..

Son yazılardan sonra Aysalcılara sempati duymaya başladığımı itiraf etmeliyim.

bu ne yaman celiskidir ki aysali destekleyen kisi , aysalin kovmak icin yonetimini degistirdigi albayrak da floryada olmali diyor

zaten bu ekip beraberken basariliydi ,buradaki aysal karsitlari konusmuyordu ,memnundu

bugun hala aciklanmis degil albayrak ,durust neden gitti de candan ercetin geldi

Onun bunun sayesinde başarılı olducular bir bitmediniz.

bu ne yaman celiskidir ki aysali destekleyen kisi , aysalin kovmak icin yonetimini degistirdigi albayrak da floryada olmali diyor

zaten bu ekip beraberken basariliydi ,buradaki aysal karsitlari konusmuyordu ,memnundu

bugun hala aciklanmis degil albayrak ,durust neden gitti de candan ercetin geldi

Yalnışlarını her daim söylüyoruz aysalcıların farkı bu zaten sinan BEY

Körü körüne savunmak değil yalnışlarını yüzüne söylerek bu kulübe gelmesini ve onun gibi vizyonlu insanlar sayesinde bu kulübün kurtulacağını söylüyoruz

yanlislarini sizin ona degil onun size soylemesi bir oneme sahip

ben gorevi birakmasinin ardindan hic bir zaman yonetim degisikliginin sebebini acikladigini gormedim ,duymadim ,okumadim

Sinan Bilgin

Fikir ayrılığı..

Böyle yüksek mevkilerde her zaman anlaşamaz insanlar. Birbirlerini ne kadar sevselerde uyuşmazlıklar olur ve buda Galatasaray'ın çöküşüne neden oldu.

Olay hata ise söylüyoruz işte hatalarını. Dursunun'da bir sürü hatası var onlarda söylenebilir ama olay sadece hata değil.

Dursun gibi adnan gibi başkanları gördü bu kulüp. Sadece futbol'da değil bütün branşlarda şaha kalktığımız herkese ayar verdiğimiz bir sezon daha örnek ver tamam aysal kötü diyicem.

Planladıkları - Söyledikleri - Yaptıkları - Vizyonu ile bu kulübü ileriye taşıyacak tek insan şu an mevcut koşullarda Ünal Aysal'dır anlamak istemesende.

Bundan sonrasını okumadım :)

Adem biz hiç birbirimizden alıntı yapmayalım özellikle bu konu ile alakalı. Ben senin fikrini değiştiremem. Senin sunduğun argümanlar da benim fikrimi değiştiremez bu belli oldu. Hele ki şu bakış açısı ile mümkün değil. O kadar yazdık ettik falan boşuna yazdığımı biliyordum da emin oldum. Hepsine yine uzun uzun cevap verirdim de hiç gerek olmadığını bu cümle ile bana iletmiş oldun.

Hadi kal sağlıcakla.

İyi forumlar.

Süperkahraman tarzinda yazarak ileriye gittigimi kabul ediyorum, ve özür dileyerek baslayayim. Yani hos bir kiyas olmadi, biraz kinayeli laf sokuyormusum gibi durdu maalesef. Ancak demek istedigim gayet acik... Biraz daha net yazayim...

1. Hükümet´in herhangi bir sorunu olsa Ünal beyi her an ham diye yutar, ve bunu Galatasaray´daki faaliyetlerinden bagimsiz sekilde yapar, ve tüm mal varligini yardikcilari arasinda paylastirir.

2. Eger gercekten Hükümet´in kendisi ile bir hüsumeti varsa, ve hükümet baskisindan dolayi Galatasaray baskanligini terk etmek zorunda kaldiysa, ozaman zaten dönebilmesi icin hic bir mantikli arguman olamaz. Ne kendisi icin, ne de Galatasaray Spor Kulübü icin. Cünkü hükümet ayni hükümet, hatta yetkileri daha da genis kapsamli kullanan, insanlara cok daha rahat ulasabilme gücüne kavusmus bir hükümet.

- Yani eger söz konusu bu olsa, zaten Baskanligini tartismak manasiz olur. Ne o dönmek ister, ne de dönerse rahat ettiriler. Yoksa benim Adayim mesela Hakan Sükür olurdu, ama Terrörist damgasi yemis yüce efsanemizi, maalesef kulübün basina getirmek, Galatasaray´in

Ve ben Aysal´in dönmesine de illaki karsi degilim. Ancak taraftarin hayal kirikligina ugrayacagini düsünüyorum. Aysal zannedilginden cok daha kücük bir faktör, kulübün özellik ile sportif acidan basari konusunda... Yeniden kendisine güvenip, ALi Dürüst gibi deneyimli adamlarin kendisine katilmasini da imkansiz görüyorum.

Tabiki Ünal Aysal´in Dursun´a nazaran farki camiaya yeniden özgüven ve umut getirmesi olur. Ancak nereye kadar. deneyimsiz bir yönetim ile, ikinci döneminden farki kalmaz. Deneyimli ve güclü bir yönetim ile, Galatasaray zaten daha iyi yerlerde olabilir, maddi potansiyalina bagli olarak.

Sende kal saglicak ile...

Adam Adnan Polat kulübü çok iyi durumda devretti paranın kokusunu alan Aysal geldi şeklinde argüman ortaya koyuyor sonra dalga geçince argümanlarımızı şey ettin diyorlar.Kanıtta çok çeşitli başkan adayı çıkması.Başkan adaylarından biri her seçimde aday olan Turgay Kıran diğeri Mehmet Helvacı.Benim hatırladığım kulüp zor durumda diye bazı üyeler Ünal Aysal'ı işaret etti ve başkan olması için baskı yapıldı.Seçim yapılırken Ünal Aysal'ın seçileceği zaten belliydi çünkü bildiğin göreve çağırıldı adam.

Adnan Polat'ın çok iyi devrettiği kulüpte şu.328 m $ borç + 80 m $ faiz.Stadın isim hakkı, vip ve localar satılmış ve kullanılmış, forma sponsoru satılmış kullanılmış.Futbol takımı kadrosundan bahsetmeye zaten gerek yok herhalde.Tam olarak bu imkanları çok merak ettim.Beyaz futbolda falan anlatıldı herhalde bunlar çünkü Adem beyle GS hakkında bildiklerimiz, hatırladıklarımız hep farklı.

Güzel kardesim benim demek istedigim olay farklidir. Siz kulübün mali durumu, ve mali potansiyali konusundaki farki görmek istemiyorsunuz... Dedigim gibi Galatasaray´da o dönem Ali Dürüst, Ünal Aysal, ve Adnan Öztürk üc cesit potansiyal baskan adayidir. Dürüst ikinci baskan olarak girse bile, daha az tecrübeli bir Baskan adayini koltuga tasiayabilecek vitasi vardi... Koltuk paylasilamayinca adaylar birlesti, ve Galatasaray tarihinin en kuvvetli yönetim kurulu olusturuldu. Cok sesli oldugu icin cok da tartisma yasandi, ama basarili bir karisim cikmisti ortaya...

Misal... 2005 yillarini hatirlayalim. 1.5 Milyon avro teklif ettigimiz anda, kulübü 2 Milyon avro istedigi vakit transferler gerceklesemiyordu. Yillik 1.5 Milyon avro, 2 Milyon avro gibi paralar ödeyip, kaliteli liglerden futbolcu alip getiremezdik. Yada bir tane alirdik, yada alamazdik. Cünkü mali acidan acilma potansiyalin yoktu...

2007´den sonra ise birden yüklü paralar ile adi sani duyulmus, büyük liglerde sükse yapmis oyunculari transfer edilme gücüne varabildik. Yillik 2, 2.5 Milyon avrolar Kewell, ve Baros gibi adamlara. Keita´ya 8 Milyon bonservis, Misimovic´e 7 Milyon, Cana´ya Stancu´ya 5 Milyon. Meira´ya 5 Milyon...

Ve bu transfer rekorlarini yapmaya basladik birden, ve Aysal döneminde bunlar kirilmaya devam etti. Degermenin suyunun kaynagi da büyük oranda, o projelerdir.

2007´den sonra neler degisti....

1. Stad ve Fusion sayesinde Galatasaray´in gelir kaleminde, ve borsada ciddi bir yükselme göstermesinde.

2. Yeni Digitürk ve D-Smart anlasmasi. (Aziz Yildirim ve hükümetin payi vardi. Aziz Yildirim olaya hükümeti dahil edip, digitürkün parasinin artmasini saglamisti)

Olay paralar harcandi felan degil, belirli gelirlerin temlikli olmasidir ki, bu zaten her zaman devam etti. Misal, kaynak saglamak adina Polat 2014 yilina kadar yaptiysa, Aysal´da 2018 yilina kadar temlik etmistir gelirleri.

Yani olay hem Polat´in, sonra da Aysal´in Galatasaray´in geleceginin parasini kullanmasindan ibarettir. Yani sen bu gelirleri yok sayamazsin ki, cünkü maddi bir potansiyalden bahsediyoruz.

Sportif basari konusunda ise her daim Teknik Kadro´nun tercihlerine ve performansina bagimlidir yönetim kurulu. Direk bir etki edemez. Polat döneminde makul bir bütce ile Feldkamp harikalar yaratirken, herkesin umut ile bekledigi Rijkaard ise rekor harcamalara ragmen sinifta kalmistir... Gelecekte Almanya A Milli takim TD´si olarak görülen Skibbe sinifta kalmistir...

Aziz-Silinin yoksa tabi, ama Aziz-Silin de 20 sene tecrübe gerektirir, soyunma odasina girip hakem, futbolcu azarlayip, taktikler verme, oyuncu degistirme vesaire... Ayri bir konu.

Lütfen gel, mali kriterler fln kimsenin umurunda değil.

Ben tekrar Avrupa devleriyle maç yapan Galatasaray izlemek istiyorum.

Futbol bir eğlencedir, entertainment sektörünün önemli bir kulvarıdır, bu işi de sen yaparsın büyük başkan yaparsan gel lütfen.

Geri
Üst Alt