# Ünal Aysal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ünal Aysal Resmen Adaylığını Açıkladı

Tanju, söz meclisten dışarı. Vizyon daha çok geçmişle ilgili değil, geleceğe ait bir şeydir. Somut bir gelecek görüntüsüdür. Gerçekleştirilmek istenen amaçlar için gerekli araç ve kaynakları belirtmeksizin, klübün gelecekteki fotoğrafını tasvir eder. Ünal Aysal bunu "Dünya çapında başarıda süreklilik" olarak tanımlamış. Senin anlatmak istediğin sanırım Misyon. Misyon varlık nedenini tasvir eder. Neden varız. Ali Sami Yen belirlemiş onu da zaten. Türk olmayan takımları yenmek. Geçmiş yönetimde ne Vizyon vardı nede Misyon'umuzdan haberi vardı, haklısın

Benim bahsettiğim de gelecek zaten. Seneye Avrupa'da oynayamamak değil. Seneye neden Avrupa'da final oynayamadık, şampiyon olamadıktır.

Kardesim biz alismisiz futbola karisan ve TD´lik oynamaya calisan Baskanlara. Ünal Aysal´in futboldan anlamasina gerek yok. Yönetim tecrübesi olmasina da gerek yok cünkü koca Galatasaray´in alt kademelerindeki subelere gerekli insanlari atayacaktir. Futbolun basinda belli isimler olacak, amatör subelerin basinda da belli adamlar olacak. Bu profesyoneller bu branslardan sorumlu olacak. Modern yönetim anlayisi budur. Inan ki bugüne kadar alistigimiz gibi medya önünde olmayacak Ünal Aysal. Nadir göreceksiniz. Cünkü Baskanin görevleri farklidir. Sirketleri yönetmek ve denetlemek. Avrupa´da gözönünde olan Baskan yok. Onlari kimse tanimaz. Bizde futbolcu kadar medyatik oluyor Baskanlar. Iste biz bunu degistiriyoruz Ünal Aysal´la.

Önplanda daha cok Adnan Öztürk olacaktir, eminim. Cünkü Adnan Öztürk futbolun basinda olacak profesyonellerin patronu olacak. Ünal Aysal bu konunun baya üstünde. Sorumluluk Adnan Öztürk ve ekibindedir, gerektiginde onlar hesap verir, aciklama yapar. Avrupa´da böyle cünkü bu isler. Anlayis böyle. Almanya´da futbol takimiyla ilgili sadece sportif direktör aciklama yapar mesela. Baskanmali sorunlarda ortaya cikar, aciklamasini yapar. Türkiye´de de böyle olmali, öncüsü de biz olmaliyiz.

Ünal Aysal´da Galatasaray´i sirket olarak büyütecek, marka degerini yükseltecek tecrübeye sahip önemli bir isadami. Bu konuda tecrübenin krali Ünal Aysal´da. Sifirdan milyarder olmus az kisi vardir dünyada.

Onur sen benim kafadan bir renkdaşımsın. Senin yazıların her zaman bana paralel olmuştur (Sadece Hagi konusunda son anlarda biraz küçük düşrücü yazıların oldu, eleştirim var seni seven birisi olarak, kabul edersen)

Senle Aysal'ın yönetimine girecek olan Refik Arkan'nın geçmişini paylaşmak istedim. Neden diye sorma, işte öle:)

Galatasaray ve Atatürk Lisesi'ndeki öğrenimini takiben İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Refik Arkan, aynı yıl açılan sınavı kazanarak Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığına atandı. 1980-1984 yılları arasında İstanbul Defterdarlığı'nda Bakan adına detaşe olarak çalıştı. Aynı yıl Maliye ve Gümrük Bakanı Özel danışmanı olarak görev aldı. Katma Değer Vergisi Kanunu'nun çıkarılmasında önemli katkılarda bulundu.

1985-1986 yıllarında yurt dışında görev aldı. 1986 yılında Baş Hesap Uzmanı iken istifa ederek özel sektörde bir şirketler grubunun Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası'nın kuruluşunda genel sekreter olarak yer alan Arkan, 1990 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Kardesim biz alismisiz futbola karisan ve TD´lik oynamaya calisan Baskanlara. Ünal Aysal´in futboldan anlamasina gerek yok. Yönetim tecrübesi olmasina da gerek yok cünkü koca Galatasaray´in alt kademelerindeki subelere gerekli insanlari atayacaktir. Futbolun basinda belli isimler olacak, amatör subelerin basinda da belli adamlar olacak. Bu profesyoneller bu branslardan sorumlu olacak. Modern yönetim anlayisi budur. Inan ki bugüne kadar alistigimiz gibi medya önünde olmayacak Ünal Aysal. Nadir göreceksiniz. Cünkü Baskanin görevleri farklidir. Sirketleri yönetmek ve denetlemek. Avrupa´da gözönünde olan Baskan yok. Onlari kimse tanimaz. Bizde futbolcu kadar medyatik oluyor Baskanlar. Iste biz bunu degistiriyoruz Ünal Aysal´la.

Önplanda daha cok Adnan Öztürk olacaktir, eminim. Cünkü Adnan Öztürk futbolun basinda olacak profesyonellerin patronu olacak. Ünal Aysal bu konunun baya üstünde. Sorumluluk Adnan Öztürk ve ekibindedir, gerektiginde onlar hesap verir, aciklama yapar. Avrupa´da böyle cünkü bu isler. Anlayis böyle. Almanya´da futbol takimiyla ilgili sadece sportif direktör aciklama yapar mesela. Baskanmali sorunlarda ortaya cikar, aciklamasini yapar. Türkiye´de de böyle olmali, öncüsü de biz olmaliyiz.

Ünal Aysal´da Galatasaray´i sirket olarak büyütecek, marka degerini yükseltecek tecrübeye sahip önemli bir isadami. Bu konuda tecrübenin krali Ünal Aysal´da. Sifirdan milyarder olmus az kisi vardir dünyada.

Bu biraz afaki olmadımı ? futbola avrupada başkanlar karışmıyor , kimse onları tanımıyor demişsin? hangisi karışmıyor değme büyük kulüp başkan adlarını yazacağım... Berlusconi (GALLİANİ) ac milan MASSİMO MORATTİ (FC İNTER) PEREZ (REAL MADRİD) RUMENİGE (BAYREN MUNİH ) ABRAHAMOVİCH (CHELSEA) MANCHERSTER KULÜPLERİ ? kim demiş yahu tanımaz diye daha geçen gün berlusconi ronaldoyu alacam iki yıldız daha alacam demedimi ? maalesef yurdumuzda daha doğrusu insanımızda bi avrupa avrupalı fetişizmi var.. sürekli kendimizi daha aşağda görüyoruz onları ilahlaştırıyoruz.. van gaal geçen yıl alman kupası şampiyonluk kupası , şampiyonlar ligi finali yaşadı ama buna rağmen adamı göndermek için sezon sonunu bile bekleyemediler adamın arkasına teneke bağlayıp gönderdiler r.. 5 maç dayanamadı bayern.. O kadar abartmayın AVRUPAYI avrupalıları

Ünal Aysalın bugün, Adnan öztürk'ün geçen seçimlerde futboldan anlamam açıklamasından sonra,

Aysal'ın listesine girebilecek ( daha tam listeyi bilmiyoruz o yüzden basında çıkanlar) isimler arasından futboldan anlayanların kim olduklarını söyleyebilirmisiniz arkadaşlar?

Onur sen benim kafadan bir renkdaşımsın. Senin yazıların her zaman bana paralel olmuştur (Sadece Hagi konusunda son anlarda biraz küçük düşrücü yazıların oldu, eleştirim var seni seven birisi olarak, kabul edersen)

Senle Aysal'ın yönetimine girecek olan Refik Arkan'nın geçmişini paylaşmak istedim. Neden diye sorma, işte öle:)

Tesekkür ederim Ugur :) Hagi bizim efsanemizdir, ona sevgim ayridir ancak futbolu emanet etmek de baskadir. Cünkü Galatasaray sözkonusu. O sevgi de ayri. Sinirleniyor insan böyle amatörden de kötü oynayan takimi görünce :) Asiri tepki vermis olabilirim belki ama Adnan Polat´i en agir sekilde elestiren de benim :) Bu durumu hic yasamadik ki. Insan ne diyecegini bilmiyor bazen. Ama Hagi herzaman ayridir. Efsaneligini bitirmez

Refik Arkan eskiden de yöneticilik yapti bizde diye hatirliyorum. Pek tanimiyorum ama bu isin ehli gibi duruyor. Her alana böyle bu isi bilen adamlarin geleceginden eminim. Heycanlandiriyor bu proje beni. Profesyoneller filan. "Her kriz aslinda büyük bir firsattir" felsefesine inaniyorum:) Öncü olalim ve bu yönetim anlayisini benimseyelim. Profesyonel calismadan zarar gelmez

Ünal Aysalın bugün, Adnan öztürk'ün geçen seçimlerde futboldan anlamam açıklamasından sonra,

Aysal'ın listesine girebilecek ( daha tam listeyi bilmiyoruz o yüzden basında çıkanlar) isimler arasından futboldan anlayanların kim olduklarını söyleyebilirmisiniz arkadaşlar?

Bülent Tulun ( belki Albayrak ), sportif direktör ( CEO ): Peter Kenyon olabilir, Teknik Direktör

Tesekkür ederim Ugur :) Hagi bizim efsanemizdir, ona sevgim ayridir ancak futbolu emanet etmek de baskadir. Cünkü Galatasaray sözkonusu. O sevgi de ayri. Sinirleniyor insan böyle amatörden de kötü oynayan takimi görünce :) Asiri tepki vermis olabilirim belki ama Adnan Polat´i en agir sekilde elestiren de benim :) Bu durumu hic yasamadik ki. Insan ne diyecegini bilmiyor bazen. Ama Hagi herzaman ayridir. Efsaneligini bitirmez

Refik Arkan eskiden de yöneticilik yapti bizde diye hatirliyorum. Pek tanimiyorum ama bu isin ehli gibi duruyor. Her alana böyle bu isi bilen adamlarin geleceginden eminim. Heycanlandiriyor bu proje beni. Profesyoneller filan. "Her kriz aslinda büyük bir firsattir" felsefesine inaniyorum:) Öncü olalim ve bu yönetim anlayisini benimseyelim. Profesyonel calismadan zarar gelmez

İşte seni ve senin zihniyetini bu yüzden seviyorum, bir yanlış yapınca kıvırıp yapmadım demiyor, yaptım bundan dolayı diyorsun. İşte budur. Laf aramızda 90+ da oyuncu değişikliğinde bende gariz küfürler ettim. İyiki yazmadım burada :) Senin durumunda bende olabilirdim. Adana Polat deyince aklıma senin baban geldi, çifteyle vurmayı dahi düşünüyor demiştin ya. Bu arada merak ettim İdari ibra edilmeme (muhteşem) anını seyretti mi? seyrettiyse ne tepki verdi? açıkçası ben Milan'a attığımız 3 golde bile bu kadar çoşkulu tepki vermemiştim.

Evet Refik Arkan geçmişte Mali işlerde danışmanlık yapıyordu yönetimlere. Riva arazisinin arkasındaki işlemlerde hep o vardı diye biliyorum.

Son paragrafında ki heyecanın bende de var. Polat bu kadar berbat etmeseydi ortalığı belki de hiç Aysal ismi olmayacaktı gündemde. Hayırlı oldu renkdaş. İçin için çok iyi oldu da rezil durumdayız demiyor değilim.

Bülent Tulun ( belki Albayrak ), sportif direktör ( CEO ): Peter Kenyon olabilir, Teknik Direktör

Albayrak'a Futbol A.Ş. de bir yöneticilik görevi verilecek diyorlar. Çok istekli olduğu için onu kırmak istemiyorlar sanırım. Tahminim yetkileri kısıtlı olacak. Bülent Tulun Genel Danışman olacak. Milletin tahmin ettiği gibi futbol odaklı bir danışmanlık olmayacak sanırım. Ama Teknik Direktör seçiminde şu an için görüşmeleri o yapıyor. Futbol yapılanması tüm yönetim toplandığında Teknik Ditrektör ve Sportif Direktör' de işin içinde olduğunda daha netlik kazanacak. Daha çok erken yorum yapmak için. eldeki veriler net değil. Çok erken konuşmak, yorum yapmak için.

Herkez kendi uzmanlık konusu içinde sınırlı yetkilere sahip olacak cümlesi bence çok şey anlam ifade ediyor. Yetki karmaşası ve çok seslilik olmayacak. Tek ses, tek yürek sloganına uygun bir yapılanma yetkiler, sorumluluklar, hedefler ve başarı derecelendirme sistemi. Heycan yapmamonın imkanı yok. Ama gerçek etkili sonuçları en az 2 yıl sonra görebilecez. Sabır kilit kelime camiamız için.

Adnan Öztürk yönetime girmekten vazgeçmiş diye haberler var doğru mu

adnan sezgin ve adnan polat biz futboldan iyi anlarız hatta teknik direktörsüz taktikleri biz vererek şampiyon yaptık demişlerdi. şimdi sonuç ortada

F.Bahçe medyası Ünal Aysal' ı yıpratmak için var gücüyle çalışmaya başladı. Gözümüz aydın!! TRT3' de Necil Ülgen sabahtan beri Ünal Aysal' a ince ince vuruyor..Sadece açık açık "Adnan Polat' a canım feda" demediği kaldı...G.Saray' ın bu hallere düşmesini keyifle seyreden her F.Bahçeli gibi o da top tüfek Adnan Polat' ı savunuyor...! Bunu görmek bile bize yeter; Armaya sevdalı derin G.Saraylılar seninle Ünal Başkanım..

Ünay Aysal, Adnan Öztürk, Hayri Kozak adı bana hayecan ve umut versede araya Bülent Tulun girince tüm heyacanın ve hayellerim bir anda yıkılıyor...Böyle üst düzey insanların Bülent Tulunda ne gibi bir ışık ve bilgi gördüğünü anlayamıyorum...

Maalesef televizyon medyasında çok güçlü bir F.Bahçe, Beşiktaş yazarları hegamonyası var. Ve bu isimler dünden itibaren sürekli Ünal Aysal' ın konuşmasını eşeleyerek yorumlarıyla Ünal Aysal' ı ypratmaya çalışıyorlar ..Lütfen sakin olalım, bu panik halleri bile Ünal Aysal' ın gücünden ne kadar korktuklarını gösteriyor..

Mesela gözüme ilk takılanlar; Spor Manşet - TRT 3 - Necil Ülgen (F.Bahçe) Cem Dizdar (Beşiktaş) ---- Spor Servisi - NTVSPOR - Mehmet Demirkol (F.Bahçe)

Maalesef televizyon medyasında çok güçlü bir F.Bahçe, Beşiktaş yazarları hegamonyası var. Ve bu isimler dünden itibaren sürekli Ünal Aysal' ın konuşmasını eşeleyerek yorumlarıyla Ünal Aysal' ı ypratmaya çalışıyorlar ..Lütfen sakin olalım, bu panik halleri bile Ünal Aysal' ın gücünden ne kadar korktuklarını gösteriyor..

Mesela gözüme ilk takılanlar; Spor Manşet - TRT 3 - Necil Ülgen (F.Bahçe) Cem Dizdar (Beşiktaş) ---- Spor Servisi - NTVSPOR - Mehmet Demirkol (F.Bahçe)

Kervan yürür takma kafana.

Kervan yürür takma kafana.

Haklısın kardeş, mantıklı düşünen G.Saray taraftarlarının onların yanlı yorumlarını ciddiye alacağını zannetmiyorum..Ben şunun altını çizmek istedim; Bank Asya' ya düşme ihtimalimizin konuşulduğu bir tabloda hala Adnan Polat' ı savunuyor olmaları G.Saray taraftarı için ciddi bir mesajdır. Bu adamları dinlerken amaçlarının G.Saray' ı yıpratmak ve karıştırmak olduğunu gözden kaçırmayalım!

Medyadaki Galatasaraylı yazarlar genelde köstek oluyor.

Ayrıca Mehmet Demirkol uyuzuma gidiyo artık imalı imalı konuşmaları açık ve net şekilde Fenerbahçe sempatizanlığı yapması dikkat çekiyo.

Tanımayanlar için Ünal Aysal!

13/04/2011 11:15 Radikal

Galatasaray Başkanlığı için adaylığını açıklayan Ünal Aysal iş hayatında hep riskleri alan, ilkleri inşa eden adam olarak tanınıyor.

İSTANBUL - 1941’de İstanbul’da doğan Aysal, Galatasaray Lisesi’nin 1960 mezunlarından. Yükseköğrenimini ise İsviçre Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yaptı. Erken yaşta atıldığı iş hayatında sadece iki yıl Koç Holding’de çalıştı. Ve 1974’te çok küçük bir sermaye ile ilk riskini alıp Unit International’ı kurdu.

Şirketin faaliyet alanı demir çelik, sanayi mamulleri satışı ve petrol olarak belirledi. Ancak gözünü Batı ülkeleri yerine kendi deyimiyle “Uçakların Avrupa’ya ağzına kadar dolu gidip boş döndüğü” ülkelere çevirdi. 1980’li yıllarda ne kadar politik karmaşa yaşayan, ihtilal, darbe olan ülke varsa Aysal yatırım yeri olarak orayı tercih etti.

İş hayatındaki bu büyük risk bugün 22 şirketi bünyesinde bulunduran Unit Grubu yarattı. Aysal 1980’lerin ortasından itibaren turizmde de ilklere imza attı. Kimsenin yatırım yapmadığı Kemer’de açtığı iki dev otel, Akdeniz turizminde de bir dönüm noktası oldu. Benzer bir ilki de İstanbul’da gerçekleştirerek Les Ottomans ile butik otelciliğin yönünü tayin etti. Daha sonra bu otel, ayrıldığı eşi Ahu Aysal tarafından işletilmeye devam etti.

Ancak Aysal’ın ana faaliyeti hep enerji oldu. 1990’ların başında ilk elektrik üreten özel santralı yaptı. Gebze ve Trakya’da enerji yatırımları var. Boyabat’ta Türkiye’nin en büyük hidroelektrik santralını inşa ediyor. Projelerinin toplamı 2.5 milyar doları buluyor. Türkiye’de genellikle ortak iş yaptığı gruplar Doğuş ve Doğan. Yurtdışında ise Japon, İtalyan, İngiliz şirketleri ve Romanya hükümetiyle birlikte çalışıyor. Türkiye’de bir türlü gerekli düzenlemenin yapılmaması nedeniyle geciken alternatif enerji yatırımları ile ilgili projelerini Hırvatistan, Romanya ve Bulgaristan’da gerçekleştiriyor. Son olarak iş hayatına girdiği günden beri aldığı risklerin belki de en önemlisinde, Ermenistan’dan elektrik ithal etmek için tüm anlaşmaları yaptı. Ne var ki, hükümet bu işe sıcak bakmadı ve proje şimdilik hayata geçmiyor.

İşte tüm bu ilkler sayesinde 1999’da Türkiye’yi yurtdışında en iyi temsil eden iş adamlarından biri olarak, Cumhurbaşkanı tarafından verilen Yüksek Liyakat Madalyası ile onurlandırıldı.

(Radikal Spor Servisi)

Korkuyorlar arkadaşlar Galatasaray o şahaşalı günlerine geri dönecek diye...

konusmasindan hic etkilenmedim...

suan bu adam icin baya bir yaygara koparildi ama

tulun olayi tam bir facia...

ben tulun'un oldugu bir yönetimi destekleyemem ne yazikki cünkü inamotolari, heinzlari, ilicleri izlemek istemiyorum

o zamanki bütçeye göre kimleri bekliyordunuzki :D

Haklısın kardeş, mantıklı düşünen G.Saray taraftarlarının onların yanlı yorumlarını ciddiye alacağını zannetmiyorum..Ben şunun altını çizmek istedim; Bank Asya' ya düşme ihtimalimizin konuşulduğu bir tabloda hala Adnan Polat' ı savunuyor olmaları G.Saray taraftarı için ciddi bir mesajdır. Bu adamları dinlerken amaçlarının G.Saray' ı yıpratmak ve karıştırmak olduğunu gözden kaçırmayalım!

O bahsettiklerin bizim kadar zarar vermiyor bu camiaya. Biz önce hatayı kendimizde aramalıyız. O kadar çok yıpratttık ki bu takımı... Bu duruma düşmeleri hiç garip gelmiyor bana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt