Son dakika:Ünal Aysal Konusuyor !
Ünal Aysal aciklamalarda bulunuyor.
"Galatasaray tarihi bir seçime gidiyor. Seçimde camianın kenetleneceğine inanıyorum. Avrupa'daki en başarılı Türk takımı olan Galatasaray'da sıradan hedefler konamaz. Arkadaşlarımla dört temel hedef belirledik. Bir ekonomik başarı... Yeni ve sürekli gelir kaynağı üretmeleyiz. Galatasaray, ekonomik gücünü artıracak rasyonel çözümleri üretmeli ve nefes almalıdır. İdari başarı ve kurumsallaşmadır. Galatasaray'ı artık başkanın tek başına yönettiği bir kulüp olmaktan çıkarmalıyız. Üçüncü hedefimiz başarı ve marka değerimiz. Dördüncü hedefimiz sportif başarı... Türkiye sınırları içinde başarı bize yetmez. Galatasaray için Avrupa geleneği bir adım ileri götürmeleyiz. Başarıda süreklilik temel hedefimimiz sürekliliktir."...
Futbola dönük bir tecrübesizliği olduğunu söyleyen Aysal, "Bu konuda fazla bir iddialı olduğumu söyleyemem. Fakat Galatasaray artık bir holdingin ötesinde kuruluştur. Markaları, branşları, şirketleri var. Bu tip durumlarda futbolu yönetmek için en iyi profesyonelleri görevlendirmek ve bunları denetlemek gerekiyor." ifadlerini kullandı.
Kendisine yapılan 'Abramovic' benzetmesini değerlendirren Aysal, "Ben yurt dışında yaşıyordum. Bugün Galatasaray iyi durumda olsaydı burada olmazdım. Bu durumdan kurtulmak için Galatasaray'ın bana ve bütün taraftarlarımıza ihtiyacı var" dedi.
Arda Turan Atletico Madrid transferi hakkında konuşan Aysal, "O karar yeni yönetime bırakılmalı" dedi. Galatasaray'daki durumu trafik kazasına benzeten Aysal, "Galatasaray yeniden küllerinden doğacak" ifadelerini kullandı.
lig tv