# Ünal Aysal

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İşte Ünal Aysal’ın G.Saray’ı

Terim Sportif Direktör - Gerets Teknik Direktör olursa fazla mı türlü çorbası olur? Yoksa yapılacak çok iş var, kimsenin başını kaşıyacak zamanı olmaz durumu mu olur. Biliyorum bir çoğunuz Terim herşeye maydanoz olmayı sever diyeceksiniz, zatn adamın kariyerinde geldiği nokta ve Sportif Direktör'lük biraz da böyle bir şey değil mi?

Sportif direktorun tanimini yapmak gerekir oncelikle.

Cevap: Aysal'ın listesi belli oldu

Ali Dürüst güvenmediği listeye girmez. konu kilit :)

Yine mi terim ?! :SS::sopa::mymeka::mymeka::31::42::Z3:

Eger aysal gercekten terim'i getirecek ise, helvaci baskan olsun daha iyi.

Yeniden yapilanma vs. diyoruz ama durmadan basa sariyoruz.

Böyle yeniden yapilanma olmaz olsun.

Fatih Term'in UEFA kupasına giden yolda çivileri çakmaya başladığı dönemlerde siz daha küçücük bir çocuk olmanıza rağmen nasıl bu kadar keskin yargılara varıyorsunuz anlamıyorum ki sevgili kardeşim.

Fatih Terim dediğiniz adam öyle mesajınızda yaptığınız gibi kafanızı duvarlara vurduracak kadar tepki uyandırabilecek bir adam değil. Kaç zamandır bu yerli yersiz Fatih Terim tepkisi koyan insanların mesajlarına cevap yazmayayım diye zor tutuyorum kendimi ama dayanamadım yazdıklarınızdan dolayı!

Ayıptır yahu yeniden yapılanma olacaksa bunu bildiğin seni tanıyan medyanın hart hurt saldırmayacağı bir kişi üzerinden yapmanın daha mantıklı bulunması gerekirken adama veriyorsunuz ayarı. 70 yaşına gelmiş yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı daha ne kadar çalışacağı bilinmeyen Lucescu gelse hiç biriniz sesinizi çıkartmazsınız ama konu Fatih Terim olunca birden salvoya başlıyorsunuz! Nedir istediğiniz anlamıyorum ki?

Alt Yapı'nın yeniden yapılanması, Scouting yapılanması, Belirlenen vizyon çerçevesinde Marka değerini arttırıcı tüm çalışmalar (Uluslararası Turnuvalar Düzenlemek, Klüpler ile İlişkiler...vs) Geleceğin taktiksel Stratejilerini belirlemek, AltYapı'dan A takıma geçişin planlaması.... Hayri sende ekle biraz görev tanımına...

Cok agir laf ettin reyiz. :o

Ben adamin gorev tanimini diyom.

fatih terim veya lucescu ilk aday.. yoksayeni bir aday lazımmm..

önemli olan birlik ve beraberliği sağlayacak başkanın, getireceği teknik adam ve futbolcuları iyi belirleyerek camia yeni bir çoşkuya sokup. taraftarı sadece futbolu düşenecek bir yapıya kavuşturması. taraftar saha dışıyla değil saha içindeki olaylarla ilgilenmek istiyor artıkk. bu sene hakem hatası-medya filan çok uğrastı bizle ama biz yok adnan polatlar-adnan sezgin-haldun üstünel-arda-stad derken saha dışındaki olaylar yüzünden ilgimizi vermedik sahaya ve umudumuzu yitirdik.

2011-2012

Oyunculari motive etmeyi, onlara guven asilamayi beceremezsen istersen Cruyff'la Rijkaard'in carpimi ol hic bir halt edemezsin. Bunun guzel bir ornegi Rijkaard'in Barca'daki son senesi. Huysuz oyuncu cetesi, onlari yonetemeyen Rijkaard ve ortaya cikan vasat bir sezon. Iki sezon ust uste UEFA'yi alan Juande Ramos'un Tottenham'la dibe vurup sonra takimi en buyuk basarisi Portsmouth'u calistirmak olan Redknapp'in CL'ye cikarmasi.

Futbol taktik, teknikten ibaret degildir. Eger Terim egosunu kenara birakip gercekten Galatasaray icin cabalayacaksa gelsin. Ama yaninda kaprislerini, sorunlarini getirir herseyi ben bilirim edasiyla 02-04 arasina dondururse olayi o zaman isimiz yas.

yani sen diyorsun ki FATİH TERİM 1996-2000 senesindeki gibi kafa yapısıyla gelecekse gelsin.

dogru.

Haydi çocuklar okula!

Hep birlikte Sportif Direktör'ün Görev Tanımı nı belirleyelim:

1- Alt Yapı'nın yeniden yapılanması

2- Scouting yapılanması

3- Belirlenen vizyon çerçevesinde Marka değerini arttırıcı tüm çalışmalar (Uluslararası Turnuvalar Düzenlemek, Seminerler Düzenlemek...vs)

4- Federasyon, Diğer Klüpler ve kurumlar arası ilişkiler, Lobi faliyetlerini planlamak yürütmek

5- Geleceğin taktiksel Stratejilerini belirlemek

6- AltYapı'dan A takıma geçişin planlaması

6- İdari işler ( Kamp yerlerinin belirlenmesi, Seyehat programlarının belirlenmesi... vs)

7- Yönetim ile Teknik Kadro arasında işletişimi sağlamak

8- Yapılmış, yapılacak tesislerin işleyişini kontrol etmek.

Eklemek isteyen lütfen buyursun eklesin...

Bu yukarıda yazılan maddeleri Ali Dürtüst/Tulun vs vs yerine getirebilir mi? Yada gelecek TD takımı idare ederken bir de bunlarla uğraşabilir mi? Bu insanların hem çapı hemde nefesleri bunlara yeter mi?

Terim - Lucescu - Gerets sar başa bu 3 hocayı. 106 yıllık camianın vizyonu bu kadar dar mı?

Takım şu anda zor durumda ve içeriyi bilen bizi daha çabuk ayağa kaldırabilecek bir isme ihtiyacımız var doğrudur ama o hocaların bulunduğu koşulları düşünürsek hepsinin elinde şimdikinden kat be kat daha iyi kadrolar vardı. En kötü kadro diyebileceğimiz Lucescu'nun ikinci senesinde bile 10 numarası Sergen santraforu Ümit Karan kalecisi Mondragon stoperleri Emre ile Bülent orta sahası Batista ile o zamanın Ayhan'ı kanadı Hasan Şaş gibi bir isimdi.

Kim gelecekse gelsin istedikleri adamlar alınmazsa seneye durumumuz şu anki kadar kötü olur.

webaslan - Ünal Aysal konuşacak

bugun tüm sorulara yanıt verecek. 2 saat sonra canlı yayında...

tüm projlerine ve futbolla ilgili yapacağı çalışmalara yönelik..

ALİ DÜRÜST EĞER FATİH TERİM KONUSUNDA ISRAR EDERSE TAKIMIN BAŞINA FATİH TERİM GEÇER. ALİ DÜRÜST fatih terimle arası iyi olan bir yönetici konumunda oldu hep..

Cevap: Aysal'ın listesi belli oldu

Ali Dürüst'ten korkmaya gerek yok, olasi bir yamuk yaparsa Ünal reis döver adami. :)

mehmet helvacı cidden van gaal ile anlaştıysa, ünal aysal yönetiminden daha büyük düşünüyor demektir.

Fatih Term'in UEFA kupasına giden yolda çivileri çakmaya başladığı dönemlerde siz daha küçücük bir çocuk olmanıza rağmen nasıl bu kadar keskin yargılara varıyorsunuz anlamıyorum ki sevgili kardeşim.

Fatih Terim dediğiniz adam öyle mesajınızda yaptığınız gibi kafanızı duvarlara vurduracak kadar tepki uyandırabilecek bir adam değil. Kaç zamandır bu yerli yersiz Fatih Terim tepkisi koyan insanların mesajlarına cevap yazmayayım diye zor tutuyorum kendimi ama dayanamadım yazdıklarınızdan dolayı!

Ayıptır yahu yeniden yapılanma olacaksa bunu bildiğin seni tanıyan medyanın hart hurt saldırmayacağı bir kişi üzerinden yapmanın daha mantıklı bulunması gerekirken adama veriyorsunuz ayarı. 70 yaşına gelmiş yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı daha ne kadar çalışacağı bilinmeyen Lucescu gelse hiç biriniz sesinizi çıkartmazsınız ama konu Fatih Terim olunca birden salvoya başlıyorsunuz! Nedir istediğiniz anlamıyorum ki?

abicim f.terim basarili (1996-2000) veya basarisiz (2.gs ve milli takim dönemi) bunu tartismiyorum. yeniden yapilanma ve uluslararasi arena'da basarida süreklilik istiyorsan (ki terim ile samp. liginde hic bir zaman bir üst tura cikamadik. en iyi ve efsane denilen kadro ile tirnak icinde 'sadece uefa kupasini' alabildik.)

basarida süreklilik isteyen bir kulüp artik bir ekol oturtmali. ekol dedigim belli bir sistem getireceksin alt yapiya. bu sistem a takimin oyun formatinin kopyasi olmali ve tamamen bu formatin üzerinden lazim olan oyunculari alt yapidan gelistireceksin. bunun icin 'eski veya efsane oyuncular yerine' futbol egitmenleri veya profesörleri (adini sen koy) getirmemiz lazim.

ne kadar sevsekde hasan sas veya tugay kerimoglu ile olmaz bu isler...oyuncu yetistirmecilik parlak bir kariyer den ibaret fizikolojik, taktiksel ve herseyden önemlisi psikolojik de bilgiler gerektiriyor. babacanlik veya abilik bir yere kadar tesir eder.

bugün herkesin elestirdigi konu alt yapidan cikan adamlarin fiziksel yetersizligi mesela. bunu giderecek adamlar ve vizyon lazim. alt yapiyi saglam kuracaksin ki 'uluslararasi platformda basari süreklilik kazansin'.

herneyse dönelim konuya. f. terim bu ülkenin en basarili spor adamidir dogrudur. lakin 2. döneminde gitmesinin veya gönderilmesinin bir sebebi var. gs'de ve milli takimda oynattigi karman corman futbol, düzensiz futbolu izlemek istemiyorum. her maca 1-0, 2-0 geride baslamak istemiyorum. sadece hagi ve popescu diye 2 tane romen efsane yildizimiz oldu diye romany liginden (yildiz olacak vaadi ile) siradan adamlarin gelmesini istemiyorum !!!

ben lucescu'nun da gelmesine karsiyim. bu adamda bir basarisizlik görülmüski yollanmis. teneke baglayip kovdugun insanlari getirmek cok anlamsiz ve sacmalik !!!

bu dünya 4. td'den ibaret degil (daum, terim, luce, gerets). maalesef bizim taraftarimizin bir cogunun, idarecilerin ve ne yazikki basinin bile futbol dünyasi bu 4 td'den ibaret.

bir arkadas FR total futbol kovuldu falan demis. terim'in 2. döneminde gösterilen sabir FR'ye gösterilseydi, 1. sezondaki kadro darmadagin edilmeden korunup 1-2 saglam oyuncu alinsaydi ne olurdu acaba ?!

kimsenin dikkat etmedigi bir konu var. bu sezon basi takimi sirtlayan oyuncular ile ile yollar ayrilidi (keita, topal). arda ve baros sezon basinda sürekli sakatti. transferler son gün geldi (misi, insua).

FR tam kadro maca cikamadan, yeni oyuncular takima uyum saglayamadan ve yeni kurulan bir ekip birbirine alisamadan (nitekim yeniden yapilanma oldu bu sezon basi, bunu kimse inkar edemez) KOVULDU. bu yüzden lütfen FR'ye laf atmayalim.

gecen sene forvet baros sakatlanana kadar ve nonda yollana kadar bütün kulvarlarda sampiyonluga giden bir ekibiimiz var. nezaman forvetsiz kaldik ozaman bu takim cöktü. bunu kabul edin !!! basarisizligin (ki bu sezona bakarsak fr olaganüstü bir basari saglamis) sebebi tamamiyle yönetime ait.

Ünal Aysal daha dogrusu Ali Durust

Fatih Terim i getircekmis

Haydi çocuklar okula!

Hep birlikte Sportif Direktör'ün Görev Tanımı nı belirleyelim:

1- Alt Yapı'nın yeniden yapılanması

2- Scouting yapılanması

3- Belirlenen vizyon çerçevesinde Marka değerini arttırıcı tüm çalışmalar (Uluslararası Turnuvalar Düzenlemek, Seminerler Düzenlemek...vs)

4- Federasyon, Diğer Klüpler ve kurumlar arası ilişkiler, Lobi faliyetlerini planlamak yürütmek

5- Geleceğin taktiksel Stratejilerini belirlemek

6- AltYapı'dan A takıma geçişin planlaması

6- İdari işler ( Kamp yerlerinin belirlenmesi, Seyehat programlarının belirlenmesi... vs)

7- Yönetim ile Teknik Kadro arasında işletişimi sağlamak

8- Yapılmış, yapılacak tesislerin işleyişini kontrol etmek.

Eklemek isteyen lütfen buyursun eklesin...

Bu yukarıda yazılan maddeleri Ali Dürtüst/Tulun vs vs yerine getirebilir mi? Yada gelecek TD takımı idare ederken bir de bunlarla uğraşabilir mi? Bu insanların hem çapı hemde nefesleri bunlara yeter mi?

bu sportif direktör denen sahis tamamen yönetimden ayri calismali. her yönetim degistiginde gelip gitmemeli. ki senin tanimladigin görevleri üstlenebilsin ve layikiyla yerine getirebilsin.

bu yüzden bu isin basina (helvaci'nin dedigi gibi) "futbol zekasi" sart. 7 yillik planlama düsünüyorum diyor bu dogrudur. altyapi meyvelerini 3-4-5 yilda toplayamazsin en az 5-10 yil istikrar sart.

dünkü barca-real maçında şu ön plana çıktı...

1- barca takım ama teknik adamı taktiksel olarak iyi değil. tüm kulvarlard mücadele edip 2. bi forveti olmamsı veya orta saha oyuncularının alternetifi az olup- oyuncu değişikleri.

2- real gibi bir egoları yüksek oyunculardan kurulup. teknik adamın hırsı-taktiksel olarak sahaya dizilişi ve geniş kadrosu.

ortaya çıkan şu takımları takım yapan teknik adam mantiletesidir. oyuncuar dialogu ve taktiksel zekasıdır.

lucescu: tercihen ilk sıralarda yer alabilir ama oynattığı futbol yapısı defansif olduğu için taraftar olarak çok umut beslemez.

fatih terim: herkesin istediği bir teknik adam ama çoğu arkadaşın dediği gibi egolarını ön plana çıkarmadan takım için kendini vermeli. taktiksel yapısı-zekası-karekteri ( egosu haric) ve oyuncularla ilişkisi üst düzeyde. en önemlisi imparator ve içimizden biri.

eric gerets: hırslı ama taktiksel olarak bana göre yetersiz. ilk senesinde hep etkili olmuş ama daha sonraları büyük düşüşler yaşatmış.

abdullah avcı: taktik olarak yeni parlayan hoca. ama bugunlerde böyle bir sorumluluk almak tecrübe gerektirir. taraftar-yönetim-medya ne kadar zaman tanır ???

tolunay kafkas: kadro olarak hep iyi oyuncuları buluyor. takımına göre oynatıyor ama orta sevide bir teknik adam. hırslarına yenik düşen biri.

yabancı diğer teknik adamlar... bu dönemde aslaaaaaa kabullenmem neyin ne olduğunu anlayacağına kadar zaman çoktan geçer...

unal aysal in listesini hic begenmedim eger haber dogruysa tabi.

Cevap: # Ünal Aysal

Tek beklentim kendisinden,mustafa sarp gibi bir tanımlanamayan cismin takımdan gönderebilecek bir hoca getirmesidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt