Cevap: # Ünal Aysal
Izliyemiyenler, takip edemiyenler, merak edenler vardir. Ünal Aysal`in bugünki aciklamalarini hazirlamistim. Buraya da atiyorum. Cok önemli aciklamalar var.
Buyrun:
"Bu aksam size dünden bahsetmiyecegim, bahsetmiyecegim cünkü bizim görevimiz dünü yargilamak degil. Gelecegi insa etmek, bu aksam hepbirlikte Galatasaray`imizi kucakladimiz sevgi ve dayanisma dolu bir basari süreci icin neler planliyoruz, neleri degistirmeliyiz, yerine neler koymaliyiz, hedeflerimiz neler, bunlari nasil bir yaklasimla gerceklestirmeyi planliyoruz. Izninizle kisaca bunlardan söz edecegim.
Sanirim sizlerde bunlari duymak, degerlendirmek icin buradasiniz. Ve bende bunlari paylasmak degerli görüslerinize sunmak istiyorum.
Bizler birer Galatasaray`li olarak vizyoner ve netice odakli bir kültürde yetisdik. Bu kültür bu vizyoner bakis, bize gurur dolu sanli bir Tarih armagan etti.
Bu düsünce ve bakis acisi Türkiye`de baska hic bir klübün sahip olmadigi basarilari getirdi bize. Imkansizlari gerceklestirmemizi sagladi. Yarinin genclerinin ufkunu acti, sadece biz Galatasaray`lilarin degil tüm Türkiye`nin öz güvenini yükseltti. Bu sanli tarihimiz her yönetime Galatsaray icin basari nedir sorusunun cevabini dikde ediyor. Sadece ulusal degil, uluslar arasi düzeyde basari. Bir defa degil, bir daha - bir daha - bir daha, kisacasi sürekli basari.
Yönetimde olsun yada olmasin, her Galatasaray`li bunu arzular. Bundan hic kuskum yok. Dolayisiyla meselemiz kimin neyi arzuladigi degil, kimin bunu nasil basaracagi meselesidir.
Yönetim kurulu adaylarimiza yakindan baktigimiz zaman, sunu görebildiginizi saniyorum. Herbiri Galatasaray`in cok yönlü ihtiyaclarina uzmanliklariyla, denegimleriyle, ulusal ve uluslar arasi alanda cözümler üretebilecek farkli alanlarin basarili kisilikleri.
Her biri kendi alaninin liderlik vasiflariyla mücehes. Izninizle onlari sizlere burada taktim etmek ve bu zorlu dönem de bayragi tasimayi kabul ettikleri icin huzurunuz da onlari sahneye davet etmek ve bizzat tesekkür etmek istiyorum. "
Yedek ayrimi asil ayrimi yoktur. Zaten bizim islevimiz de böyle bir ayrima imkan vermiyen bir islev. Biz 15 kisilik bir yönetim kuruluyuz ve yönetim kurulunda ki arkadaslarimizin hepsi degisik yetki ve sorumluklara sahip.
Degerli dostlarim, bilmenizi isterimki Galatasaray`i Ünal Aysal tek basina yönetmiyecek. Galatasaray`i hep birlikte yönetecegiz. Kisilere ve özelliklte tek kisiye bagli yönetimlerin hele Galatasaray gibi son derece büyük ve önemli kurumlar icin mazide kalan bir yönetim modeli oldugu inancindayim.
Sanirim yönetime talip ekipler olarak size üc temel sorunun cevabini vermeliyiz bu aksam.
Nasil bir mali ve idari yapilanma.
Nasil bir kurumsal yapi.
Ne tür hedefler.
Isterseniz sportif hedeflerden basliyalim. Kuskusuz Galatasaray klübünün varlik nedenlerini sportif basari elde etmektedir. Ancak sportif basarida süreklilik, ekonomik ve kurumsal yapimin, güclü ve saglam olmasini zorunlu kiliyor. Bu nedenle mücadelimizi tek bir cephede degil, her üc cephede birlikte ve ayni zamanda vermek zorundayiz. Bugünün sartlari bunu gerektiriyor. Sportif alanda basari konusunda falcilik yapmam yapilmasini da dogru bulmuyorum. Gecen yil sampiyonuz, gelecek yil sampiyonuz, önümüzde ki dönemde su kadar kupa bu kadar kupa demem ve diyemem.
Ama sizlere sunun sözünü verebilirim. Hedeflerini büyütmüs, her alanda basa güresen, terinin son damlasina kadar sahada mücadele eden, bize sadece keyif degil, ayni zamanda gurur veren ve her bransta her zaman basi dik bir Galatasaray sözü verebilirim. Özetlemek gerekise bu aksam, sportif basariyi sürekli hale getirecek bir Galatasaray modelini kurmak icin bu serefli göreve talip olduk.
Mali ve idari yapilanma konusunda ise, neyi ve neden yaptigini onaya sunan, paylasan seffaf bir yönetim, attigi her adimda Galatasaray`imizin menfaatlarini gözeten etik ve cagdas bir yönetim. Sahada kosan yarisan sporcularina örnek olacak kadar enerjik bir yönetim. Dinliyen ama gerektiginde gür sesini tüm dünyaya aleme duyuran güclü bir yönetim. Sadece Galatasaray`lilari degil tüm Türkiye`yi gururlandiran vizyoner bir yönetim.
Amacimiz iddamiz sözümüz bu.
Ekonomik dar bogazlarimiz var, bu skintilari yeniden erteliyerek kisa dönemde bazi basarilar elde etmekte mümkün. Ama arzuladigimiz sürekliligi yakalamak icin sorunlari ertelemek degil, köklü cözümler üretmek gerektirmektedir. Göreve beyaz bir sayfa ile basliyamiyacagimizin bilincindeyiz. Banka ve piyasa borclarinin yeniden yapilandirmasi, maaliyetlerin düsürülmesi, ivedilikle ele almamiz ve görmemiz gereken sorunlar olarak karsimizda duruyor.
Bu konuda felaket tellaligi yapmiyacagimizi, sorunun asilmasi icin gerekli tedbirlerin düsünülmüs ve planlanmis oldugunu bilmenizi istiyorum.
Üstelik bu cözümlerde Galatasaray`i kisilere borclandirmiyacagimizdan, kendi varliklarinin verimli idaresiyle düzlüge cikarcagimizdan lütfen emin olunuz.
Önceligimiz bu borc sarmaligindan Galatsaray`in basarilarini artirarak cikmasini saglamaktir. Ve bu Galatasaray camiasi`nin yeni yönetimden bekledigi en önemli hedeflerden biridir. Divan heyetimizede arz ettigim gibi hedeflerimizde ilk 100 gün, ilk yil, 3 yillik olmak üzere, 3 etapta cözmeyi planladik.
Ilk yüz günün hedeflerini, mali, idari ve hukuksal bir durum tespidiyle birlikte, vadesi gelmis ödemelerin gerceklestirilmesi, borclarin yeniden yapilandirilmasi, en kisa dönemde hazirlanacak yeni bütcenin ve faaliyet karemlerin onayina sunulmasi, Florya`nin yep yeni bir düzene kavusturulmasi, tüm subelerin ihtiyaclarinin tesbiti ve futbol basta olmak üzere, her bransta Galatasaray`a yakisacak kadrolarin transferi.
Ve sube yönetimleri dahil idari acidan proffesional yapimin temellerinin atilmasi olarak özetliyebilirim.
Birinci yillin hedefleri ise kurumsalasmanin oturdugu alt yapinin yeniden canlandirildigi bir ortamda, borclarin mali durumun, ödemelerin gündemde olmadigi bir mali yapiya ulasmak. Sportif gelirlerin yani sira spor disi faaliyet gelirlerinin yüzde 50 oraninda artmis oldugu bir düzeye gelmek.
Bütün dallarda artik gözümüzü Avrupa`ya dikmek ve Avrupa da iddali olmanin kadro ve kosullarini hazirlamis olmak.
3 yillik hedeflerimiz. Klüp ve sirketlerde gider ve gelir dengelerinin kurulmus olmasi, mevcut faiz ve borc yükünün en az yüzde 40 oraninda düsürülmesi.
3 yil icinde tüm amatör branslarda sportif ve sosyal tesis insaatlarinin tamamlanmis olmasi. Olusturulacak 20. ye yakin sportif, sosyal ve idari komite araciligyla, yararli yeni projeler gelistirmek. Eski sporcularinda yer almasiyla camiaa icinde birlikteligli yeniden pekistirmektir.
Amatör branslar ihmal edilmeden, futbol da Türkiye lig sampiyonlugun en büyük sahibi ve Avrupa`nin en az ilk 8 takimindan biri konumuna gelinmesi önceligimizdir. Tesislerin tamamlanmasi ve amatör subelerde kendi planlamalarini kendi yapabilir bir asamaya gelmesi gerektirmektedir.
Degerli Galatasaray`li kardeslerim, dostlarim, cesitli skintilar ve belirsizlikler yasadigimiz bu secim sürecinde, bazi talihsiz aciklamalari huzurunuzda son bir defa acikliga kavusturmak istiyorum. Galatasaray`da kimse kimsenin adami degildir, herkes herkesin dostudur. Herkes Galatasaray`in adamidir.
Istisnasiz hepimiz Galatasaray`in neferleriyiz. Bunun bilincinde olmaliyiz. Bir tüzük degisikligine gidecegimiz dogrudur, ancak cikarilan dedikodularin aksine onayiniza sunulacak yeni tüzük taslaginin, üyelik konusunda bir degisimin icermesi kesinlikle düsünülmemektedir.
Tüm amac hukuki cekismeleri ortadak kaldirmaktir ve güvendigimiz bir hukuk danismanlari kurulu bu görevi öncelikli olarak yerine getirecektir.
Kisisel olarak bugünde kadar, Galatasaray ile hic bir ticari alis verisim olmamistir. Ve bundan sonrada olmiyacagini bilmenizi isterim. Bu konudaki tek islem bildiginiz gibi Galatasaray`in talebi üzerine sahsim ile Galatasaray disindaki ücünkü kisiler arasinda olmus, ve Galatasaray bu islemden sadece para kazanmistir. Ve kasasindan bir kurus cikmamistir. Bunun katiyetle bilinmesini rica ediyorum.
Galatasaray baskanligi yapmayi, Galatasaray`a saglam ve basari dolu bir gelecek hazirlamayi, Galatasaray`dan elde edilebilecek en büyük en serefli bir menfaat olarak görüyorum.
Ne benim, nede yönetim kurulu, diger kurullarda ki arkadaslarimin bu güne kadar siz sevgili Galatasaray`lilardan utandiracak yada üzecek, ne bir sucumuz nede Türkiye`de veya yurt disinda bir hukuki sorunumuz, kisitlamamiz bir islemimiz yoktur, olmamistir.
Bazi mihraklarin bu tip son dakika gayretleri tamamen hayal mahsulü olup, Galatasaray`lilara yakismayacak, ahlak ve izham disi davranislardir.
Huzurunuzda bunlarin tümünü yalanliyorum.
Degerli kardeslerim, 14 Mayis cumartesi günü Galatasaray`in gelecegine sekil verecek yeni yönetimine karar vereceksiniz. Yasadigimiz dönemin yaralarini sarmak icin bu büyük bir firsat. Ancak firsat oldugu kadar büyük bir sinav da. Kimi secersek secelim, Galatasaray`liliga yakisan bir ruh ve heycanla yeni bir yönetimin klübümüzün yaninda olalim. Kendi adima huzurunuzda su sözü veriyorum, genel kurul bu serefli görevi kime tercih ederse etsin, özellikle kisa dönemde Galatasaray`imizin rahatlatmak icin tüm imkanlarimla en büyük destekcileri olacagim.
Bu arada siz dostlarimdan da ricam var, 14 Mayis secime günü secime katiliminiz son derece önemlidir. Bu katilimin en yüksek düzeyde olmasini yeni yönetime güc verdigi kadar dis dünyaya da bir mesaj olacaktir. Oylarinizin ve katiliminizin önemi cok büyüktür. Cünkü yönetimleri sadece sizlerin oylari güclü yada gücsüz yetkili yada yetkisiz kilmaktadir. Sözlerime son vermeden önce herkes bilmelidirki, Galatasaray Türkiye`nin onuru ve gururudur.
Ve bu gururun citasi yükselecektir, bundan emin olunuz."