Kılıçdar'ın ve Atatürk ile alakası neredeyse kalmamış malum partideki yapılanmanın, kontrollü muhalefet olduğunu yıllar yıllar öncesinden fark edip insanları uyarmaya çalışanlar.
Çok büyük bir kısım, bu herifin aslında ne olduğunu, AKP bunu kayyum olarak atamaya çalıştığında anladı. Ben şahsen o bir kısım dediğim zümreye tatlı su muhalifleri, tatlı su solcuları veya tatlı su Atatürkçüleri diyorum.
Ayrıca mevcut süreçte, ülkeye ihanet komisyonuna katılan, destek veren Özgür ve Ekrem'e de bit kadar güvenim yok. Türk halkı demeye cesareti olmayan, Türküm diyenlere ırkçı yaftası vuran, kürdüm veya arabım diyenlere hümanist yaklaşan, Türkiyeli diye saçma sapan bir ibareyi kullanan, ülkedeki ekonomik ve sosyal bütün sıkıntıların temeli olan sığınmacıları entegre edeceğiz diyen, The Economist'e hapisteyken yazı gönderen süreci destekliyorum diyen, yazısında eşit yurttaşlık isteyen(Kim eşit değilmiş belli değil), terörün başını güzelleyen kurucu önder diyen, Atatürk ilkelerine ve üniter devlet yapısına düşman tezleri savunan adamlara ben güvenmem, oy falan da vermem.
Ha haşmetlimizi siyaseten ürküten tek isim Ekrem oldu o doğru. Çünkü yükselişi ile parlaması ile gelişi ile ses tonu ile hitabeti ile neredeyse haşmetlimizin bir kopyası gibi. O yüzden ürktü, bu doğru.
Ha bu saatten sonra sandık gelir mi, gelse neye faydası olur onu bilmiyorum. Gördük ki haşmetlimiz, kazanamama riski olan bir seçime ne yapar eder girmez, eğer girmeyi kabul etmişse o seçimi çoktan kazanmıştır, ben öyle görüyorum. Hala sandık ile hukuk ile mevcut iktidarı yenebileceğini, gönderebileceğini düşünen masum insanlarımız var. Herifler demokrasi treninden çoktan indik diyorlar açık açık. Sıkıyorsa gönderin diyorlar. Trump'tan meşruiyet falan alıyorlar, mevcut harami düzenlerini iktidarlarını korumak için her türlü ihanetin içine girebilirler, umurlarında değil. Ülke alenen işgal altında.